Élmények a világ körül

Keresés

Guatemala nemzeti parkjai

Guatemala nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Trópusi esőerdők, varázslatos szépségű hegyek, csodálatos tengerpartok és felbecsülhetetlen értékű, ősi romok, és ez csak néhány kincs, amit Guatemala magáénak tudhat.

Guatemala nemzeti parkjai

Trópusi esőerdők, varázslatos szépségű hegyek, csodálatos tengerpartok és felbecsülhetetlen értékű, ősi romok, és ez csak néhány kincs, amit Guatemala magáénak tudhat

Parque Nacional Tikal

Nem kérdéses: Tikal a guatemalai látnivalók legfontosabbika. Ugyan a maják egykori fővárosát 1848-ban fedezték fel, de a komolyabb feltárások csak 1951-ben kezdődtek meg. Az 575 négyzetméteres területen több mint 200 építmény található, amelyek közül néhányat még mindig teljesen vagy részben elnyel a dzsungel. Tikal a VII. században érte el hatalma csúcspontját, és a királyság maradványai a maja társadalom rendkívüli kifinomultságáról tanúskodnak. A megmaradt mészkőépületek között lakóházak, királyi paloták, közigazgatási épületek és számos templom és piramis található, amelyek közül a legmegdöbbentőbb a Templo IV. A 65 méter magasan álló templom csodálatos kilátópont a napfelkelte megfigyelésére. Az Unesco Világörökség részét képező Tikal egyedülálló abban a tekintetben, hogy kulturális jelentőségét és környékének kivételes biológiai sokféleségét egyaránt értékelik. Éjszaka még mindig jaguárok és pumák járják a parkot, míg nappal több száz trópusi madárfaj, köztük kolibrik, papagájok és tukánok figyelhetők meg. A dzsungelben való séta legalább akkora élményt jelent, mint maguk a romok.

Parque Nacional El Mirador

1926-ban Charles Lindbergh az észak-guatemalai dzsungel felett repülve, meglátott valamit, amit kezdetben vulkánnak vélt. később a kutatások kiderítették, El Mirador 2000 éves romjait rejti a dzsungel mélye. A parkban található a La Danta, a világ egyik (térfogatát tekintve) legnagyobb piramisa. A romokat körülvevő dzsungel rendkívül változatos, toronymagas ramon és sapodilla fák lombkoronája alatt burjánzik az élet. Jaguárok és pumák járják az országnak ezt a részét, és a vándormadarak átvonulási útvonala is, ami a madármegfigyelők paradicsomává teszi. A parkban álló mészkősziklák jelentik a narancsmellű sólyom utolsó fészkelőhelyét. Egyetlen bökkenő van csak, az El Mirador romjai ötnapos dzsungeltúrával vagy magánhelikopterrel közelíthetők meg. A túrát a Carmelita nevű kisvárosban szervezhetjük le.

Biotopo del Quetzalban

A feltűnő vörös és sárga színű quetzal Guatemala nemzeti madara, már jóval a hódítók érkezése előtt is szent madár volt. A quetzalok számos műalkotáson megjelennek, de Guatemala pénzneme ennek az ikonikus madárnak a nevét is viseli. Ha élő példányt szeretnénk látni, irány a Cobántól délre fekvő Biotopo del Quetzal. A 2580 hektáros parkot a quetzal védelmének szentelték, amelyet sajnálatos módon ma már a kihalás veszélye fenyeget. A parkban két közepesen nehéz ösvényen túrázhatunk, az egyik 2 km, a másik 4 km, és mindegyik egy kis hegyre vezet fel, ahol hatalmas páfrányok, broméliák és orchideák élnek. A fenyő-, ciprus- és eukaliptuszfák pedig olyan trópusi madaraknak adnak otthont, mint a smaragdzöld tukán és az erdei sólyom, valamint a quetzalok. Az ösvények végén, mielőtt visszaindulnánk lefelé vízesésekben hűsölhetünk.

Parque Nacional Río Dulce

A Karib-tenger partján található Río Dulce Nemzeti Parkot egy 30 km hosszú, tavirózsákkal teli folyó és az azt körülvevő 18 000 hektárnyi vizes élőhely alkotja. A park bejárásának legnépszerűbb módja a csónakos túrázás, amelyet Río Dulce városában lehet megszervezni. A Río Dulce krokodilok otthona és a veszélyeztetett lamantin egyik utolsó ismert élőhelye. A folyótól kissé távolabb, a broméliákkal borított La Cueva de la Vaca nevű sziklafal tökéletes hely a fotózásra. Az éjszakát az érintetlen vadon a szívében is eltölthetjük az itt álló dzsungelházak egyikében.

Parque Nacional Volcán de Pacaya

A 2552 méter magas Volcán Pacaya meghódítása Guatemala legnépszerűbb túrája. A Pacaya meghódítása egynapos kirándulás akár Guatemalavárosból, akár Antiguából. Jól karbantartott túraútvonal, a nyilvános mosdókkal, a pihenőhelyekkel és rágcsálnivalót árusító árusokkal. Az ösvény erdőkön és szántóföldeken keresztül vezet, mielőtt a csúcs közelében kihűlt lávamezőkre jut. Lehetőségünk van lovat is bérelni, lóháton is feljuthatunk a csúcsra, ahonnan hihetetlen kilátás nyílik a szomszédos Agua, Fuego és Acatenango vulkánokra.

Parque Nacional Laguna Lachua

Az Alta Verapaz megyében található az érintetlen Laguna Lachuá, a tiszta, hűvös, türkizkék színű lagúna, amely egy hosszú fából készült stéggel büszkéljkedhet, így tökéletesen alkalmas az úszásra. A lagúnához a látogatóknak a park 5 km-es túráját végig kell csinálniuk, amely egy lombokkal és vadon élő állatokkal teli szubtrópusi, nedves esőerdőn keresztül vezet. Kolibrik, tapírok, majmok és tarantulák várják itt a túrázókat. A közvetlenül a lagúna mellett található kempingben vannak mosdók és rendelkezésre áll tábori konyha. A lagúna védelme érdekében szigorú szabályok vannak érvényben, többek között tilos úszás közben rovarriasztót, szappanokat és kémiai fényvédő szereket használni. A parkon belül tiltott a horgászat és az alkoholfogyasztás is.

Parque Nacional Semuc Champey

Alta Verapaz megye sűrű dzsungelének mélyén található a Semuc Champey, a terület különlegességei a mészkőből álló, természetes lépcsők és a vízben található néhány méter mély „kutak”, amelyekben a víz az időjárásnak megfelelően változtatja kékes–zöldes színét. A park egész Közép-Amerika egyik legszebb helyének számít, és bár maga az odajutás önmagában egész napos kaland, megéri a fáradságot. A parkban van egy 30 perces túraútvonal is, amely a pillangókkal, trópusi madarakkal és csúszó-mászó leguánokkal teli buja növényzetben kígyózik felfelé, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik az alatta lévő buja szurdokra. Bár technikailag nem részei a parknak, de a közeli K'anba-barlangokat is érdemes felkeresni, ahol gyertyafényes, föld alatti fürdőzéssel csalogatják az utazókat.

Kapcsolódó inspirációk:

Kolumbia gyöngye: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
Cartagena igazi álom. A várost tenger veszi körül; úgy érezhetjük magunkat mintha egy paradicsomi szigeten lennénk, a nagyvárosok kényelmével körbevéve.

Kolumbia látványosságai - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia fantasztikus ország, egyike azoknak az úti céloknak, amelyeket ha az ember egyszer a szívébe zár, bizonyosan többször is felkeresi. Ezúttal a legismertebbeket jártuk be.

Kolumbia rózsaszín tengere - OTP Travel Utazási Iroda
A Salinas de Galerazamba egészen egyedülálló: gyönyörű és teljesen rózsaszínű. A Cartagena és Barranquilla között húzódó partszakasz Kolumbia egyik attrakciója.

Kolumbiai sárfürdő - OTP Travel Utazási Iroda
A Totumo a kolumbiai Karib-tengeri régióhoz tartozó Santa Catalina település egyedülálló természeti csodája. Érdekes, és egyúttal szórakoztató is.

Kolumbia édes csókja - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagena egyik kedvelt turistacélpontja a Choco Museo. Ami nem csoda, hiszen egyedülálló élményekkel és különleges finomságokkal kecsegtet.

Kolumbia éke: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagenában rengeteg minden vár felfedezésre, tegye meg velünk! Irány Kolumbia ékköve!

Kolumbia rejtett kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia egy igazi trópusi paradicsom, melynek gyönyörű tengerpartjait még viszonylag kevesen ismerik. Fedezze fel velünk az érintetlen partokat.

Costa Rica – az édenkert finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Costa Rica a remény útjelzője, aki alternatív utat mutat egy békés és virágzó jövő felé.

A panamakalap időtlen eleganciája - OTP Travel Utazási Iroda

Sokan nem is gondolnák, hogy a panamakalap nem is Panamából, hanem Ecuadorból származik. Ismerje meg ennek az ikonikus kézműves terméknek az eredetét.

Panama-csatorna: A kontinenseket összekötő modern csoda | OTP Travel Utazási Iroda
A Panama-csatorna a XX. század egyik legnagyobb mérnöki teljesítménye, létfontosságú csatorna a globális kereskedelem számára. Ismerje meg izgalmas történetét!

A geisha kávé hódítása Etiópiától Panamáig - OTP Travel Utazási Iroda
A geisha kávé ugyanolyan világhírű, mint a kopi luwak vagy a jamaicai blue mountain, de hogyan tört utat magának Etiópiából Panamáig? Fedezze fel velünk ezt a különleges történetet.

Martinique legjobb rumlepárlói - OTP Travel Utazási Iroda

Martinique szigete elválaszthatatlan a rumtól, az itt készült italokat világszerte nagyra értékelik. A szigeten elsősorban Rhum Agricole-t állítanak elő, amelyet cukornádlé lepárlásával nyernek.

Martinique legszebb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda

A francia Karib-térségben található Martinique szigete híres a gyönyörű strandjairól. A családokat teljes mértékben kiszolgáló strandoktól az érintetlen partszakaszokig mindent megtalálhatunk.

Érdekes tények Martinique szigetéről - OTP Travel Utazási Iroda

Érdekes tények Franciaország tengeren túli tartományáról. Ismerte őket?

Kirándulások Martinique szigetén - OTP Travel Utazási Iroda

A fehér homokos strandokkal és mangrovefás rejtekhelyekkel tarkított partvidék és a különleges természeti környezet mindenkit kalandokra csábít.

Martinique varázslata - OTP Travel Utazási Iroda

A Karib-tenger virágaként emlegetett Martinique szigetén a nyár soha nem ér véget, miközben a francia és a karibi kultúra ellenállhatatlan keveréke felejthetetlen élményeket tartogat.

Martinique 10 csodája - OTP Travel Utazási Iroda

Martinique szigete számos kalandot kínál. Fedezze fel velünk a varázslatos sziget kincseit!

Panama utazás | szörf - OTP Travel Utazási Iroda
Panama Közép-Amerika legjobb szörfös úti célja. Itt találjuk a legjobb hullámokat, akár kezdőként, akár profi sportolóként akarjuk őket meglovagolni.

Panama utazási - OTP Travel Utazási Iroda
Panama hihetetlenül érdekes ország, rengeteg felfedezni valót tartogat. Van azonban néhány tanács, amelyet minden esetben érdemes megfogadnunk a panamai tartózkodásunk idejére.

Panama gasztro - OTP Travel Utazási Iroda
Tartson velünk a panamai gasztronómia világába. Kóstoljon bele a hamisítatlan panamai ételekbe és italokba, amelyek megismerése nélkül nem lehetne teljes egy közép-amerikai utazás!

Kapcsolódó ajánlatok:


NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN

Peru
1 599 000 Ft-tól/fő

ECUADORI KALANDOK ÉS GALÁPAGOS VILÁGA

Ecuador
1 899 000 Ft-tól/fő

ECUADOR, AMAZÓNIA ÉS A GALÁPAGOS-SZIGETEK

Ecuador
2 490 000 Ft-tól/fő

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
1 198 000 Ft-tól/fő

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 499 000 Ft/fő

BRAZÍLIA ARCAI – A DZSUNGELTŐL AZ ÓCEÁNIG

Brazília
1 815 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Costa Rica
1 099 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - FELHŐERDŐK, VULKÁNOK, GAZDAG PARTOK

Costa Rica
1 599 000 Ft-tól/fő

WYNDHAM ALLTRA PLAYA****

Mexikó
679 000 Ft-tól/fő

CATALONIA PLAYA MAROMA*****

Mexikó
690 000 Ft-tól/fő

RIU LUPITA ****+

Mexikó
739 000 Ft-tól/fő

THE REEF PLAYACAR RESORT & SPA****

Mexikó
849 000 Ft-tól/fő

RIU TEQUILA *****

Mexikó
929 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
919 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND AQUAMARINE *****

Dominikai Köztársaság
979 000 Ft-tól/fő

MELIA CARIBE BEACH RESORT*****

Dominikai Köztársaság
1 039 000 Ft-tól/fő

GRAND PALLADIUM PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
1 079 000 Ft-tól/fő

RIU BAMBU*****

Dominikai Köztársaság
1 139 000 Ft-tól/fő