Élmények a világ körül

Keresés

Guatemala nemzeti parkjai

Guatemala nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Trópusi esőerdők, varázslatos szépségű hegyek, csodálatos tengerpartok és felbecsülhetetlen értékű, ősi romok, és ez csak néhány kincs, amit Guatemala magáénak tudhat.

Guatemala nemzeti parkjai

Trópusi esőerdők, varázslatos szépségű hegyek, csodálatos tengerpartok és felbecsülhetetlen értékű, ősi romok, és ez csak néhány kincs, amit Guatemala magáénak tudhat

Parque Nacional Tikal

Nem kérdéses: Tikal a guatemalai látnivalók legfontosabbika. Ugyan a maják egykori fővárosát 1848-ban fedezték fel, de a komolyabb feltárások csak 1951-ben kezdődtek meg. Az 575 négyzetméteres területen több mint 200 építmény található, amelyek közül néhányat még mindig teljesen vagy részben elnyel a dzsungel. Tikal a VII. században érte el hatalma csúcspontját, és a királyság maradványai a maja társadalom rendkívüli kifinomultságáról tanúskodnak. A megmaradt mészkőépületek között lakóházak, királyi paloták, közigazgatási épületek és számos templom és piramis található, amelyek közül a legmegdöbbentőbb a Templo IV. A 65 méter magasan álló templom csodálatos kilátópont a napfelkelte megfigyelésére. Az Unesco Világörökség részét képező Tikal egyedülálló abban a tekintetben, hogy kulturális jelentőségét és környékének kivételes biológiai sokféleségét egyaránt értékelik. Éjszaka még mindig jaguárok és pumák járják a parkot, míg nappal több száz trópusi madárfaj, köztük kolibrik, papagájok és tukánok figyelhetők meg. A dzsungelben való séta legalább akkora élményt jelent, mint maguk a romok.

Parque Nacional El Mirador

1926-ban Charles Lindbergh az észak-guatemalai dzsungel felett repülve, meglátott valamit, amit kezdetben vulkánnak vélt. később a kutatások kiderítették, El Mirador 2000 éves romjait rejti a dzsungel mélye. A parkban található a La Danta, a világ egyik (térfogatát tekintve) legnagyobb piramisa. A romokat körülvevő dzsungel rendkívül változatos, toronymagas ramon és sapodilla fák lombkoronája alatt burjánzik az élet. Jaguárok és pumák járják az országnak ezt a részét, és a vándormadarak átvonulási útvonala is, ami a madármegfigyelők paradicsomává teszi. A parkban álló mészkősziklák jelentik a narancsmellű sólyom utolsó fészkelőhelyét. Egyetlen bökkenő van csak, az El Mirador romjai ötnapos dzsungeltúrával vagy magánhelikopterrel közelíthetők meg. A túrát a Carmelita nevű kisvárosban szervezhetjük le.

Biotopo del Quetzalban

A feltűnő vörös és sárga színű quetzal Guatemala nemzeti madara, már jóval a hódítók érkezése előtt is szent madár volt. A quetzalok számos műalkotáson megjelennek, de Guatemala pénzneme ennek az ikonikus madárnak a nevét is viseli. Ha élő példányt szeretnénk látni, irány a Cobántól délre fekvő Biotopo del Quetzal. A 2580 hektáros parkot a quetzal védelmének szentelték, amelyet sajnálatos módon ma már a kihalás veszélye fenyeget. A parkban két közepesen nehéz ösvényen túrázhatunk, az egyik 2 km, a másik 4 km, és mindegyik egy kis hegyre vezet fel, ahol hatalmas páfrányok, broméliák és orchideák élnek. A fenyő-, ciprus- és eukaliptuszfák pedig olyan trópusi madaraknak adnak otthont, mint a smaragdzöld tukán és az erdei sólyom, valamint a quetzalok. Az ösvények végén, mielőtt visszaindulnánk lefelé vízesésekben hűsölhetünk.

Parque Nacional Río Dulce

A Karib-tenger partján található Río Dulce Nemzeti Parkot egy 30 km hosszú, tavirózsákkal teli folyó és az azt körülvevő 18 000 hektárnyi vizes élőhely alkotja. A park bejárásának legnépszerűbb módja a csónakos túrázás, amelyet Río Dulce városában lehet megszervezni. A Río Dulce krokodilok otthona és a veszélyeztetett lamantin egyik utolsó ismert élőhelye. A folyótól kissé távolabb, a broméliákkal borított La Cueva de la Vaca nevű sziklafal tökéletes hely a fotózásra. Az éjszakát az érintetlen vadon a szívében is eltölthetjük az itt álló dzsungelházak egyikében.

Parque Nacional Volcán de Pacaya

A 2552 méter magas Volcán Pacaya meghódítása Guatemala legnépszerűbb túrája. A Pacaya meghódítása egynapos kirándulás akár Guatemalavárosból, akár Antiguából. Jól karbantartott túraútvonal, a nyilvános mosdókkal, a pihenőhelyekkel és rágcsálnivalót árusító árusokkal. Az ösvény erdőkön és szántóföldeken keresztül vezet, mielőtt a csúcs közelében kihűlt lávamezőkre jut. Lehetőségünk van lovat is bérelni, lóháton is feljuthatunk a csúcsra, ahonnan hihetetlen kilátás nyílik a szomszédos Agua, Fuego és Acatenango vulkánokra.

Parque Nacional Laguna Lachua

Az Alta Verapaz megyében található az érintetlen Laguna Lachuá, a tiszta, hűvös, türkizkék színű lagúna, amely egy hosszú fából készült stéggel büszkéljkedhet, így tökéletesen alkalmas az úszásra. A lagúnához a látogatóknak a park 5 km-es túráját végig kell csinálniuk, amely egy lombokkal és vadon élő állatokkal teli szubtrópusi, nedves esőerdőn keresztül vezet. Kolibrik, tapírok, majmok és tarantulák várják itt a túrázókat. A közvetlenül a lagúna mellett található kempingben vannak mosdók és rendelkezésre áll tábori konyha. A lagúna védelme érdekében szigorú szabályok vannak érvényben, többek között tilos úszás közben rovarriasztót, szappanokat és kémiai fényvédő szereket használni. A parkon belül tiltott a horgászat és az alkoholfogyasztás is.

Parque Nacional Semuc Champey

Alta Verapaz megye sűrű dzsungelének mélyén található a Semuc Champey, a terület különlegességei a mészkőből álló, természetes lépcsők és a vízben található néhány méter mély „kutak”, amelyekben a víz az időjárásnak megfelelően változtatja kékes–zöldes színét. A park egész Közép-Amerika egyik legszebb helyének számít, és bár maga az odajutás önmagában egész napos kaland, megéri a fáradságot. A parkban van egy 30 perces túraútvonal is, amely a pillangókkal, trópusi madarakkal és csúszó-mászó leguánokkal teli buja növényzetben kígyózik felfelé, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik az alatta lévő buja szurdokra. Bár technikailag nem részei a parknak, de a közeli K'anba-barlangokat is érdemes felkeresni, ahol gyertyafényes, föld alatti fürdőzéssel csalogatják az utazókat.

Kapcsolódó inspirációk:

Guatemala kis extrákkal - OTP Travel Utazási Iroda
Guatemala a természetimádók és kalandvágyók kedvelt célpontja. Íme néhány dolog, amit Guatemalában érdemes kipróbálni.

Tippek Guatemalához - OTP Travel Utazási Iroda
Néhány fontos információ, amit érdemes tudni, ha Guatemalába indulunk.

Guatemala a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Guatemala történelmét, kultúráját, ételeit, vulkánjait, földrajzát és gazdaságát érdekes tényeken keresztül!

Ezért van Guatemala a bakancslistán - OTP Travel Utazási Iroda
A gyakran "örök tavasz földjeként" emlegetett Guatemalában rengeteg a látnivaló, életre szóló élményeket szerezhetünk. Tartson velünk!

Guatemala gasztro - OTP Travel Utazási Iroda
Kóstoljon bele Közép-Amerika legszebb országának különleges konyhájába. Guatemala finomságai kerültek ezúttal terítékre.

Világvége és Ushuaia - OTP Travel Utazási iroda
A világvégét Tűzföldön, egész pontosan Ushuaia-ban kell keresni

Argentína-Tűzföld - OTP Travel Utazási iroda
Patagónia déli részén egy varázslatos szigetvilág

Perito Moreno-gleccser - OTP Travel Utazási iroda
Dél-Patagónia jég szabdalta vidékén, a Los Glaciers Nemzeti Parkban kápráztatja el csodálóit

Argentína - Parrillada - OTP Travel Utazási iroda
A grillezett húsok titkos argentin világába kalauzol el

Argentína - Az Andok - OTP Travel Utazási iroda
A Föld leghosszabb hegysége

Argentína - Maté - OTP Travel Utazási iroda
Az argentinok nemzeti itala

Buenos Aires - OTP Travel Utazási Iroda
Latinos pezsgés európai hangulatban

Argentína - Gaucho - OTP Travel Utazási iroda
A végtelen pampa fia

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
„Nem érdemes úgy elhagyni ezt a világot, hogy nem volt egy kis szórakozás az életben". – vallotta Mexikó ikonikus festőnője. Ismerje meg különleges életútját!

Bejártuk Chile legszebb vidékeit - OTP Travel Utazási Iroda
A 6000 km hosszú Csendes-óceáni partvonallal az egyik oldalon és a fenséges Andokkal a másik oldalon Chile egy hosszan elnyúló ország, amely számos különböző éghajlatú területet foglal magába.

Chile a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Chile fővárosa és egyben legnagyobb városa Santiago. Nemzeti nyelve a spanyol, hivatalos pénzneme a peso. Ismerje meg velünk ezt a különleges országot ön is a tények tükrében.

Chile szíve: Santiago de Chile - OTP Travel Utazási Iroda
Santiago de Chilét a spanyolok alapították 1541-ben, és a gyarmati idők óta Chile fővárosa. A több mint hatmillió lakosú település épületeiben még ma is fellelhetőek a spanyol örökség nyomai.

A chilei Húsvét-sziget titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Bár Chile államhoz tartozik, a Húsvét-sziget a Csendes-óceán szívében bújik meg. A helyiek nyelvén a világ köldökének nevezett szigetet sokan a bolygó egyik legfélreesőbb helyének tartják.

Chile csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Chile különleges attrakciót bemutató sorozatunk újabb darabjában természeti és kulturális kincseket is igyekszünk bemutatni. Tartsanak velünk a különleges chilei kalandban!

Chile legjava - OTP Travel Utazási Iroda
Chile, a Dél-Amerika partjainál kígyózó keskeny ország a kontinens egyik legváltozatosabb területe. Fedezze fel velünk ezt a különleges világot!

Kapcsolódó ajánlatok:


PERU - BOLÍVIA

Peru, Bolívia
érdeklődésre

NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN

Peru
1 869 000 Ft-tól/fő

ECUADORI KALANDOK ÉS GALÁPAGOS VILÁGA

Ecuador
1 899 000 Ft-tól/fő

ECUADOR, AMAZÓNIA ÉS A GALÁPAGOS-SZIGETEK

Ecuador
2 280 000 Ft-tól/fő

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
839 000 Ft-tól/fő

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 499 000 Ft/fő

BRAZÍLIA ARCAI – A DZSUNGELTŐL AZ ÓCEÁNIG

Brazília
1 815 000 Ft-tól/fő

WYNDHAM ALLTRA PLAYA****

Mexikó
679 000 Ft-tól/fő

CATALONIA PLAYA MAROMA*****

Mexikó
690 000 Ft-tól/fő

OCEAN MAYA ROYALE*****

Mexikó
799 000 Ft-tól/fő

THE REEF PLAYACAR RESORT & SPA****

Mexikó
839 000 Ft-tól/fő

BARCELO MAYA GRAND RESORT*****

Mexikó
899 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre

PARADISUS PALMA REAL*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre

MELIA PUNTA CANA BEACH RESORT*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre

ZOETRY AQUA PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre

HYATT ZIVA CAP CANA*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre