Élmények a világ körül

Keresés

Hawaii 5 legjobb strandja

USA | Hawaii 5 legjobb strandja | OTP Travel Utazási Iroda
Nem egyszerű feladat kiválasztani Hawaii legjobb strandjait, hiszen a szigetcsoport képeslapra illő tengerpartok végeláthatatlan listájáról ismert. Mutatjuk a legjobbakat!

Hawaii 5 legjobb strandja

Nem egyszerű feladat kiválasztani Hawaii legjobb strandjait, hiszen a szigetcsoport képeslapra illő tengerpartok végeláthatatlan listájáról ismert. Egyszerűen túl sok a káprázatos tengerpart ahhoz, hogy könnyen dönthessünk. A HAWAIʻI Magazine bennfentes olvasói azonban megtették. Íme a lista, mutatjuk Hawaii öt legfestőibb partszakaszát!

1. Waikīkī Beach, O'ahu

USA | Hawaii | Waikīkī Beach, O'ahu - OTP Travel Utazási Iroda
Waikīkī varázsa mindenkit elbűvöl. Az Oʻahu-i nyár szinonimája, és évtizedek óta a látogatók és a helyiek legnagyobb kedvence is. A szelíd, hívogató hullámok és az itt sorakozó luxusszállodák meghatározó jellemzői ennek az idilli homokos partszakasznak, amelyről gyakran mondják, hogy Hawaii legjobbja. Igazi szörfös paradicsom. Ahol akár a kezdők is belevághatnak ebbe a népszerű, de némi vagányságot azért igénylő sportba. Számos szörfiskola kínálja a szolgáltatását, a kezdőtől a profi szintig.

2. Hanalei-öböl, Kaua'i

USA | Hawaii | Hanalei-öböl, Kaua'i - OTP Travel Utazási Iroda
Kauaʻi legkedveltebb partszakasza a Hanalei-öböl. A félhold alakú és lenyűgöző szépségű Hanalei-öböl rácáfol arra az állításra, hogy a strandok esetében választani kell a méret és a minőség között. Itt nem kell számolnunk a kompromisszumokkal. A Hanalei Kauaʻi északi partjának egyik legnagyobb öble több kilométer hosszan elterülő stranddal csábít, amely bőséges helyet biztosít mindenkinek. Még az ikonikus Hanalei móló közelében is, ahonnan, Hawaii-n járva, legalább egyszer mindenkinek le kell ugrania!

3. Po'ipū Beach, Kaua'i

USA | Hawaii | Po'ipū Beach, Kaua'i - OTP Travel Utazási Iroda
Az ötös lista egyik meglepetése, a Poʻipū Beach. Szépségéhez nem fér kétség, de a magazin szerkesztői rácsodálkoztak az olvasóik döntésére. A partszakasz népszerűsége ezek szerint azonban megkérdőjelezhetetlen. Nem kétség, a Poʻipū Beach Kauaʻi ideális helyszín a tengeri búvárkodáshoz, akár teknősökkel is, a szörfhöz vagy akár a fókaleshez. Családok számára is ideális, hiszen a nyugodt, part menti medencékben biztonságban vannak a legkisebbek is. Mindennek tetejébe a Poʻipū Beach az egyik legjobb hely Hawaii látványos naplementéinek megtekintésére.

Kā'anapali Beach, Maui

USA | Hawaii | Kā'anapali Beach, Maui - OTP Travel Utazási Iroda
Ha csak egyetlen strandot látogathatnánk meg Mauin, amire még gondolni sem szeretnénk, a Kāʻanapali Beach lenne a legjobb döntés. Az ember alkotta építmények és a természet csodálatos mesterműveinek harmóniája itt igazán szembeötlő. A Kāʻanapali Beach kristálytiszta tiszta vize tökéletes búvárkodáshoz. A különlegesen szép partvonal hosszan húzódik, és a sziget legelőkelőbb üdülőhelyeivel és szállodáival határos. A tengerparttal párhuzamosan egy sétány fut, ennek mentén kihelyezett függőágyak, bevásárló kioszkok és árnyékos bungalók váltják egymást. Ha itt járunk nem szabad kihagynunk, a minden nap megtekinthető lele kawa-t (sziklaugrás), amelyet a Puʻu Kekaʻa-n (Fekete szikla) tartanak.

Lanikai Beach, Oʻahu

USA | Hawaii | Lanikai Beach, Oʻahu - OTP Travel Utazási Iroda
Nem csoda, hogy a Lanikai Beach, Oʻahu koronaékszere felkerült a listára. Ez ugyanis Oʻahu egyik legkékebb vizével és legpuhább homokjával rendelkező strandja, amely a sziget keleti partvidékén terül el. Két part menti szigetecskéje is közkedvelt, amelyek a Nā Mokulua nevet viselik, de általában "Mokes"-ként emlegetik őket. A szigetecskékhez akár kajakkal is ki lehet jutni, hogy elkészíthessük életünk vélhetően egyik legparadicsomibb környezetbe komponált selfie-ét.

Kapcsolódó inspirációk:


Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Ami Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak a szabadságszobor, az Miami Beachnek a hófehér tengerparton sorakozó, színes életmentő tornyok sokasága. Merüljön el a színkavalkádba velünk!

Miami Beach Art Deco történelme | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Az Art Deco Miami Beach egyik meghatározó építészeti stílusa, kialakulása izgalmas múltra tekint vissza. Merüljön el érdekességeiben Ön is!

A legjobb adventi programok New York-ban - OTP Travel Utazási Iroda
Korcsolyázás a műjégpályán, a város karácsonyfájának ünnepi kivilágítása vagy a botanikus kert időszakos kiállításainak meglátogatása csak néhány a számos izgalmas adventi program közül.

Meleget ajánlunk - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

További 25 furcsa tény az USA-ról - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel együtt ezt a csodálatos országot!

Kapcsolódó ajánlatok: