Élmények a világ körül

Keresés

Egész évben Szingapúr

Egész évben Szingapúr - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúrban egész évben meleg és párás az idő, ezért bármikor fel lehet keresni.

Egész évben Szingapúr

Szingapúrban egész évben meleg és párás az idő, ezért bármikor fel lehet keresni. Ennek ellenére nem árt, ha mindig van nálunk egy kis hordozható esernyő a hirtelen trópusi záporok esetére, különösen a monszunszezonban (novembertől januárig). Szingapúr szezonálisan azonban más-más arcát mutatja, írásunk segítségével könnyen eldöntheti, mikor is keresné fel a legszívesebben ezt a különleges városállamot.
A szállodaárak éppoly sokfélék, mint az időjárás, így néhány kiemelt eseménytől, például a Forma-1-től eltekintve (amikor harcolni kell a szobákért), mindig találunk a pénztárcánknak megfelelőt. Június és július, a legmelegebb (és legzivatarosabb) időszak, egyben az iskolai szünet kezdete is.
Íme az útmutató, amely segít eldönteni, hogy melyik lehet a legjobb időpont a szingapúri utazáshoz.

Főszezon: június-július és február, a legjobb időszak a vásárláshoz

A szingapúri Orchard Roadon bármit megvásárolhatunk. Júniusban és februárban Szingapúr igazi bevásárlóparadicsommá változik. Az iskolák bezárnak, és megkezdődnek a gigantikus leárazások. Februárban, a kínai újév idején ugyan sok helyi piac és üzlet legalább egy hétre bezár, de a nagyobb bevásárlóközpontok nyitva maradnak. A szórakoztató attrakciók ugyancsak várják a turistákat.

Ideális időszak a városlátogatásra: december-január és március-május

Bár december és január aligha nevezhető hidegnek, mégis (legalábbis papíron) ezek az év leghűvösebb hónapjai Szingapúrban, mivel a hőmérséklet sehol esik 24 °C alá, ami elviselhetőbbé teszi a magas páratartalmat a városnéző séták során is. Márciustól az északkeleti monszun elgyengül, és a hőmérséklet lassan emelkedik egészen májusig, mielőtt a napsütés ismét felforrósítaná a levegőt. Ez a két időszak a legalkalmasabb arra, hogy bejárjuk Szingapúr legjavát és még a tömegtől se kelljen tartanunk.

Augusztus-november: a pezsgő kulturális élet időszaka

Eltekintve a szeptemberi Forma-1-es "bunyóktól", ezekben a hónapokban az iskolai szünet utáni Szingapúr elkezd felkészülni a novemberi monszunszezonra. Ekkor zajlik az ország néhány jelentős kulturális eseménye is, köztük Singapore National Day, a Hungry Ghost Festival és Mid-Autumn Festival, amelyek mind más-más perspektívát kínálnak arra, hogy megismerjük ezt a különleges országot.

Programok Szingapúrban

Január Bár a januárt Szingapúr leghidegebb hónapjaként ismerik, gyapjúpulcsira nem lesz szükségünk; a hőmérséklet ritkán süllyed 24 °C alá. A legfontosabb ekkor megrendezett események: St Jerome's Laneway Festival; Art Stage Singapore; Singapore Fringe Festival.
Február A kínai újév ünnepi időszakában a helyi piacok és üzletek nagy része egy hétig zárva tart, a nagyobb bevásárlóközpontok és a turisztikai területek azonban nyitva vannak. A főbb turisztikai látványosságok viszont horrorisztikusan zsúfoltak ilyenkor. Főbb események: Kínai újév; Thaipusam; Chingay.
Március Az északkeleti monszun elvonul, és a hőmérő higanyszála emelkedni kezd. Főbb események: Világgasztronómiai csúcstalálkozó.
Április Áprilisban tovább emelkedik a hőmérséklet Szingapúrban, azonban meglehetősen kiszámítható délutáni zivatarok hűtik a levegőt. De nem kell aggódni, ha a húsvét áprilisra esik a legtöbb üzlet és látnivaló továbbra is a megszokott rend szerint üzemel. Főbb események: Affordable Art Fair, Rugby Sevens; Singapore International Jazz Festival.
Május Ez a csendes hónap a "nyári" hőség csúcspontja és az iskolai szünidő előszobája. Ideális időszak Szingapúr meglátogatására. Főbb események: Szingapúri Nemzetközi Művészeti Fesztivál.
Június Az iskolai szünet és a kiárusítások nagy tömegeket vonzanak. Ez az egyik legmelegebb hónap a Szingapúrban, úgyhogy fel kell készülni az izzadásra. Főbb események: Great Singapore Sale, Dragon Boat Festival, Hari Raya Puasa.
Július Folytatódnak a száraz hónapok, és dübörög az iskolai szünet is. Főbb események: Szingapúri Élelmiszer-fesztivál, Pink Dot.
Augusztus Vége az iskolai szünetnek, csendesedik a város és ritka a tartós eső is. A legfontosabb események: Nemzeti ünnep, Singapore National Day, Hungry Ghost Festival, Beerfest Asia, Singapore Night Festival.
Szeptember A Forma-1 hónapja, ami azt jelenti, hogy a helyi szállodák megemelik az árakat. Nehéz ágyat találni, különösen a gyarmati negyedben, ahol az események zajlanak. Főbb események: Forma-1 Nagydíj, Mid-Autumn Festival, Navarathiri.
Október Október a monszunok közötti időszak. Gyakoriak a zivatarok, de a szélsőséges időjárás ritka. Főbb események: Deepavali; Thimithi.
November Az esős monszun időszak kezdete. Esernyőre lesz szükség, ha nem akarunk elázni. Főbb események: Szingapúri Nemzetközi Filmfesztivál.
December Az év végével az ünnepi hangulat (és a monszun eső) áthatja a levegőt. Főbb események: ZoukOut, Karácsony.

Kapcsolódó inspirációk:


Singapore Sling, a legendás szingapúri koktél - OTP Travel Utazási Iroda
A Raffles Hotelben működő Raffles Long Bar a város leghíresebb, mondhatnánk ikonikus koktéljának, a Singapore Sling szülőhelye. A bár meglátogatása kötelező program a Szingapúrba látogatóknak.

Szingapúr tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr trópusi éghajlatának és fantasztikus tengerpartjainak köszönhetően egész évben strandolásra csábít.

Szingapúr szépségei - OTP Travel Utazási Iroda
A világ leginnovatívabb országainak egyike. Menő bárok, kiváló múzeumok, különleges éttermek otthona. Szingapúr minden, csak nem unalmas.

Szingapúr ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr gasztronómiája különösen gazdag. Kínai, maláj, indiai és számos egyéb más ázsiai konyha fúziójából született. Összeállításunkban bemutatjuk a tíz legkedveltebb szingapúri finomságot.

Szingapúr, a gasztronómia Bábelje - OTP Travel Utazási Iroda
A hatalmas választék miatt a szingapúri gyorséttermi központok (hawker-centerek) elsőre ijesztőnek tűnhetnek. De némi hozzáértéssel profiként navigálhatunk a város híresen színes gasztronómiai felhozatalában.

Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Szingapúr a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Szingapúri Köztársaság szigetváros-állam Délkelet-Ázsiában. Fővárosa és legnagyobb városa Szingapúr. Top tények a világ egyik legkülönlegesebb országáról.

OTP Travel Utazási Iroda
Minden utazó rémálma a hosszú csatlakozás egy repülőtéren. Bemutatjuk mivel is töltheti el idejét a világ legjobb légikikötőjében.

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Borneo szigete tele van varázslatos látnivalókkal. Csokorba gyűjtöttük a bakancslistás helyeket!

10 ok, amiért érdemes Malajziába menni - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia a kultúrák hihetetlen olvasztótégelye: központi az elhelyezkedése Délkelet-Ázsiában, de sokszínűsége teszi igazán lenyűgözővé.

Top 10 látványosság Kuala Lumpurban - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia fővárosa, Kuala Lumpur számos okból lett kedvelt célpont. A város lehetőséget ad arra, hogy a Kelet és a Nyugat legjavába belekóstoljunk.

Malajzia 12 nevezetessége - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia nem csak a kultúrák olvasztótégelye, hanem számos különböző szokás, konyha és vallás keveréke is, amelyek békésen élnek egymás mellett.

Malajzia ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Gasztrokalandozás Malajziában, Ázsia egyik legszínesebb konyhájával rendelkező országában. Kóstoljon bele a maláj finomságokba!

Malajzia: érdekes tények - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia Délkelet-Ázsia egyik első számú úti célja. Gyönyörű tájai, természeti csodái és nyüzsgő városai számtalan látogatót vonzanak.

Malajzia - Ázsia felsőfokon - OTP Travel Utazási Iroda
Válogasson kedvére a maláj érdekességek között, majd győződjön meg róluk a saját szemével!

Kapcsolódó ajánlatok:


BORNEÓI KALANDOK

Malajzia
1 969 000 Ft-tól/fő

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
645 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő

HOTEL NIKKO BALI BENOA BEACH RESORT****+

Indonézia
789 000 Ft-tól/fő

MELIA BALI VILLAS & SPA***** - NUSA DUA

Indonézia
864 000 Ft-tól/fő

BALI - KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL

Indonézia
933 000 Ft-tól/fő

KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SLATE***** – PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

BANGKOK ÉS SZIÁM KINCSEI, KOH SAMUI-VAL

Thaiföld
érdeklődésre

PEKING ÉS SANGHAJ

Kína
799 000 Ft-tól/fő

KÍNAI CSÁSZÁRVÁROSOK

Kína
899 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÖRÖKSÉGE

Kína
1 149 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

Kína
1 599 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS TIBET

Kína
1 799 000 Ft-tól/fő