Élmények a világ körül

Keresés

Nevada hét varázsoszlopa

 Nevada hét varázsoszlopa | OTP Travel Utazási Iroda
A Seven Magic Mountains Nevadában a Las Vegas melletti sivatag egyik legkedveltebb célpontja. A fotózás szerelmesei imádják.

Nevada hét varázsoszlopa

A Seven Magic Mountains a nevadai sivatag egyik legkedveltebb célpontja. A fotózás szerelmesei imádják. Ugo Rondinone svájci művész 2016-ban a Las Vegas melletti sivatagban debütált egyedülálló, nagyszabású nyilvános művészeti installációjával egy tervezett kétéves időtartamra, akkor még nem tudta, hogy produkciója ilyen időtálló lesz.

Rondinone hét varázsoszlopa nem más mint „hét torony színes, egymásra rakott sziklatömbökből, amelyek több mint harminc méterre magasodnak” a nevadai sivatag felszínétől. „A helyszín fizikailag és szimbolikusan félúton van a természetes és a mesterséges között. A természetest a hegyláncok, a sivatag és a Jean Dry-tó, a mesterségeset pedig az autópálya, illetve a Los Angeles és Las Vegas közötti forgalom adja."– mondta a művész egy interjúban.

Nevada, Seven Magic Mountains 01 - OTP Travel Utazási Iroda
A mű az Interstate 15-ös útról könnyen észrevehető akár autóban ülve is. A hét torony szakaszosan, 2015 decemberétől épült. Az első lépés a sziklák helyszíni kivágása volt. Több óriási kőtömböt kiválasztottak, amelyeket kisebb darabokra vágtak. Ezt követte a sziklák úgynevezett magozása, azaz egyenes lyukakat fúrtak beléjük. A magvágás után Rondinone meghatározta, hogy mely sziklák kerüljenek egymásra, és így a tornyok elkezdtek formát ölteni. Miután felállították a hét tornyot, kezdődhetett az utolsó szakasz, a kövek megfestése.
A Seven Magic Mountains a Nevada Museum of Art és az Art Production Fund közös projektjeként 2016. május 11-én nyílt meg, és az eredeti tervek szerint két évig lett volna látható. De a mű hatalmas népszerűsége arra késztette Rondinone-t és a produkció tulajdonosait, hogy engedélyt kérjenek a mű további megőrzésére. 2018 végén 3 éves hosszabbítást kaptak, amely 2021 végéig érvényes.
Nevada, Seven Magic Mountains 02 - OTP Travel Utazási Iroda
Bár arról még nem esett szó, hogy az alkotás a 2021-es határidő lejárta után is helyben maradhat, bizakodásra adhat okot, hogy 2020 decemberében már felújították a festését.
A Hét Varázsoszlopot Las Vegasból, autóval lehet megközelíteni. A helyszínre tömegközlekedéssel nem lehet eljutni. Vegas belvárosából az I-15-ös útra kell eljutni, a 25-ös kijáratnál (Sloan Road) pedig balra fordulva a Las Vegas Boulevard felé 7 kell megtenni mérföldet. A műalkotást az út bal oldalán kell keresni. A helyszínen parkoló várja az érkezőket.
Nevada, Seven Magic Mountains 03 - OTP Travel Utazási Iroda
Fontos azonban megemlíteni, hogy a gigantikus színes oszlopok környékén nincsenek egyéb létesítmények. A parkolóból egy földút vezet a szobrokhoz. A rövid séta nem igényel különösebb edzettséget vagy felszerelést, de előfordulhat, hogy eső után nem alkalmas például kerekesszékek számára. Figyeljünk tehát az időjárásra! Ez a sivatag, és a hőmérséklet a nyári hónapokban akár 40 fok fölé is emelkedhet. Legyen nálunk víz, élelem és megfelelő napvédő is.
A helyszínen értelmező, magyarázó szövegek várják a látogatókat, amelyek segítik a mű jobb megértését, befogadását is. Kitűnő fotó helyszín. Az itt készült képeinket minden bizonnyal imádni fogják az ismerőseink. Sokan egyébként csak a fotózás kedvéért keresik fel Ugo Rondinone művét még akkor is, ha ezek a képek kereskedelmi célra soha nem lesznek felhasználhatóak. Ez ugyanis tiltva van.

Kapcsolódó inspirációk:


Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Ami Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak a szabadságszobor, az Miami Beachnek a hófehér tengerparton sorakozó, színes életmentő tornyok sokasága. Merüljön el a színkavalkádba velünk!

Miami Beach Art Deco történelme | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Az Art Deco Miami Beach egyik meghatározó építészeti stílusa, kialakulása izgalmas múltra tekint vissza. Merüljön el érdekességeiben Ön is!

A legjobb adventi programok New York-ban - OTP Travel Utazási Iroda
Korcsolyázás a műjégpályán, a város karácsonyfájának ünnepi kivilágítása vagy a botanikus kert időszakos kiállításainak meglátogatása csak néhány a számos izgalmas adventi program közül.

Meleget ajánlunk - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

További 25 furcsa tény az USA-ról - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel együtt ezt a csodálatos országot!

Kapcsolódó ajánlatok:


CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
379 000 Ft-tól/fő

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
459 000 Ft-tól/fő

MIAMI - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
559 000 Ft-tól/fő

KELETI PARTI EXPRESSZ - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
589 000 Ft-tól/fő

NEW YORK - A VÁROS, AMI SOHA NEM ALSZIK

Usa
659 000 Ft-tól/fő

FLORIDAI VAKÁCIÓ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS BÉRAUTÓVAL, SZÁLLÁSSAL

Usa
690 000 Ft-tól/fő

USA - A TITOKZATOS DÉL

Usa
769 000 Ft-tól/fő

KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
819 000 Ft-tól/fő

USA - NAPFÉNYES KALIFORNIA

Usa
839 000 Ft-tól/fő

MIAMI BEACH VARÁZSA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
889 000 Ft-tól/fő

A 66-OS ÚT - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
1 099 000 Ft-tól/fő

HILTON HAWAIIAN VILLAGE WAIKIKI BEACH RESORT

Usa
1 152 000 Ft-tól/fő