Élmények a világ körül

Keresés

Nevada hét varázsoszlopa

 Nevada hét varázsoszlopa | OTP Travel Utazási Iroda
A Seven Magic Mountains Nevadában a Las Vegas melletti sivatag egyik legkedveltebb célpontja. A fotózás szerelmesei imádják.

Nevada hét varázsoszlopa

A Seven Magic Mountains a nevadai sivatag egyik legkedveltebb célpontja. A fotózás szerelmesei imádják. Ugo Rondinone svájci művész 2016-ban a Las Vegas melletti sivatagban debütált egyedülálló, nagyszabású nyilvános művészeti installációjával egy tervezett kétéves időtartamra, akkor még nem tudta, hogy produkciója ilyen időtálló lesz.

Rondinone hét varázsoszlopa nem más mint „hét torony színes, egymásra rakott sziklatömbökből, amelyek több mint harminc méterre magasodnak” a nevadai sivatag felszínétől. „A helyszín fizikailag és szimbolikusan félúton van a természetes és a mesterséges között. A természetest a hegyláncok, a sivatag és a Jean Dry-tó, a mesterségeset pedig az autópálya, illetve a Los Angeles és Las Vegas közötti forgalom adja."– mondta a művész egy interjúban.

Nevada, Seven Magic Mountains 01 - OTP Travel Utazási Iroda
A mű az Interstate 15-ös útról könnyen észrevehető akár autóban ülve is. A hét torony szakaszosan, 2015 decemberétől épült. Az első lépés a sziklák helyszíni kivágása volt. Több óriási kőtömböt kiválasztottak, amelyeket kisebb darabokra vágtak. Ezt követte a sziklák úgynevezett magozása, azaz egyenes lyukakat fúrtak beléjük. A magvágás után Rondinone meghatározta, hogy mely sziklák kerüljenek egymásra, és így a tornyok elkezdtek formát ölteni. Miután felállították a hét tornyot, kezdődhetett az utolsó szakasz, a kövek megfestése.
A Seven Magic Mountains a Nevada Museum of Art és az Art Production Fund közös projektjeként 2016. május 11-én nyílt meg, és az eredeti tervek szerint két évig lett volna látható. De a mű hatalmas népszerűsége arra késztette Rondinone-t és a produkció tulajdonosait, hogy engedélyt kérjenek a mű további megőrzésére. 2018 végén 3 éves hosszabbítást kaptak, amely 2021 végéig érvényes.
Nevada, Seven Magic Mountains 02 - OTP Travel Utazási Iroda
Bár arról még nem esett szó, hogy az alkotás a 2021-es határidő lejárta után is helyben maradhat, bizakodásra adhat okot, hogy 2020 decemberében már felújították a festését.
A Hét Varázsoszlopot Las Vegasból, autóval lehet megközelíteni. A helyszínre tömegközlekedéssel nem lehet eljutni. Vegas belvárosából az I-15-ös útra kell eljutni, a 25-ös kijáratnál (Sloan Road) pedig balra fordulva a Las Vegas Boulevard felé 7 kell megtenni mérföldet. A műalkotást az út bal oldalán kell keresni. A helyszínen parkoló várja az érkezőket.
Nevada, Seven Magic Mountains 03 - OTP Travel Utazási Iroda
Fontos azonban megemlíteni, hogy a gigantikus színes oszlopok környékén nincsenek egyéb létesítmények. A parkolóból egy földút vezet a szobrokhoz. A rövid séta nem igényel különösebb edzettséget vagy felszerelést, de előfordulhat, hogy eső után nem alkalmas például kerekesszékek számára. Figyeljünk tehát az időjárásra! Ez a sivatag, és a hőmérséklet a nyári hónapokban akár 40 fok fölé is emelkedhet. Legyen nálunk víz, élelem és megfelelő napvédő is.
A helyszínen értelmező, magyarázó szövegek várják a látogatókat, amelyek segítik a mű jobb megértését, befogadását is. Kitűnő fotó helyszín. Az itt készült képeinket minden bizonnyal imádni fogják az ismerőseink. Sokan egyébként csak a fotózás kedvéért keresik fel Ugo Rondinone művét még akkor is, ha ezek a képek kereskedelmi célra soha nem lesznek felhasználhatóak. Ez ugyanis tiltva van.

Kapcsolódó inspirációk:


 Florida, a napsugar allam | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Florida az art deco építészet, a kubai kultúra és fehér homokos strandok otthona! Fedezze fel velünk a napsugár állam legizgalmasabb látnivalóit.

Kalifornia, Sonoma-völgy, borászat | OTP Travel Utazási Iroda
Különösen izgalmas élete volt Haraszthy Ágostonnak a pesti nemesnek, aki Kaliforniába vitte a borászat kultúráját.

San Francisco - Golden Gate híd | OTP Travel Utazási Iroda
Minden bizonnyal a világ egyik legismertebb építménye, San Francisco jelképe. De vajon mindent tud már róla?

 Miami strandjai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Miami városa igazi metropolisz, ugyanakkor az Egyesült Államok legszebb strandjainak otthona is. Bemutatunk párat a legszebbek közül.

Washington: 9 nevezetesség | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Washington DC (District of Columbia) egyetlen amerikai államnak sem része, különálló, független város. Íme kilenc nevezetesség, amelyet Washingtonban látni kell!

Kapcsolódó ajánlatok:


KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NAPFÉNYES KALIFORNIA

Usa
érdeklődésre

USA - A TITOKZATOS DÉL - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Usa
érdeklődésre

CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

MIAMI - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

KELETI PARTI EXPRESSZ

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - A VÁROS, AMI SOHA NEM ALSZIK - CSOPORTOS

Usa
589 000 Ft-tól/fő

FLORIDAI VAKÁCIÓ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS BÉRAUTÓVAL, SZÁLLÁSSAL

Usa
690 000 Ft/fő

USA - KELETI PART

Usa, Kanada
939 000 Ft-tól/fő

USA - NYUGATI PART - A NAGYVÁROSOK FÉNYEI ÉS A GRAND CANYON

Usa
999 000 Ft-tól/fő

A 66-OS ÚT - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Usa
1 099 000 Ft/fő