Élmények a világ körül

Keresés

Jordánia To Do

Jordánia kötelező látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük azokat a programokat, amelyeket Jordániában járva, a Holt-tenger vidékén mindenképpen érdemes kipróbálni. Tartsanak velünk!

Jordánia To Do

Összegyűjtöttük azokat a programokat, amelyeket Jordániában járva, a Holt-tenger vidékén mindenképpen érdemes kipróbálni. Tartsanak velünk!

Fürdés a Ma'in melegvizű forrásaiban

Jordánia | Fürdés a Ma'in melegvizű forrásaiban - OTP Travel Utazási Iroda
A Holt-tenger környékének egyik turisztikai különlegessége a Ma'in Hot Spring vízesésekkel tűzdelt ásványvízforrások vidéke. A Ma'in hőforrások 264 méterrel a tengerszint alatt törnek a felszínre. A régióban összesen 63 különböző hőmérsékletű, de hasonló kémiai összetételű forrás található, amelyek olyan fontos elemeket tartalmaznak, mint a nátrium, kalcium, klorid, radon, hidrogén-szulfid és szén-dioxid. A hőmérséklet időnként eléri a 63 Celsius-fokot is. A lenyűgöző szépségű hővízforrások kaszkádszerűen zúdulnak le a szikláról egészen különleges környezetet teremtve a világ talán legásványosabb sivatagi oázisában.
A 109 zubogó patak a völgyben egyesül, mielőtt végül a Zarqa folyóba ömlik. Jordánia ezen csodáját semmiképpen sem szabad kihagyni!

Túrázás a Nebo-hegyre

Jordánia | Túrázás a Nebo-hegyre - OTP Travel Utazási Iroda
Jordánia egyik kiemelkedő bibliai helyszíne, a Nebo-hegy különleges élményeket tartogat. A gyönyörű sziklaképződményekkel és látványos panorámával rendelkező Nebo-hegyről egy tiszta napon nagyszerű kilátás nyílik a Holt-tengerre, a Jordán-folyóra, Betlehemre és a távoli Jeruzsálemre. A 820 m magas Nebo a Holt-tenger felett magasodik, 1220 méterrel. Úgy tartják, hogy Mózes innen látta az ígéret földjét. Emlékezetes élményeket szerezhetünk mi is.

Lót barlangjának meglátogatása

Jordánia | Lót barlangjának meglátogatása - OTP Travel Utazási Iroda
A Lót-barlang szintén kiemelkedő turisztikai látványosság a Holt-tenger vidékén, amely dicső történelmi múlttal büszkélkedhet. A hely többnyire csendes, szunnyadó természeti szépség, számos építészeti csodával körülvéve. A Holt-tenger déli partjai innen nézve vibrálónak tűnnek. A barlang bejáratától nem messze áll egy híressé lett sóoszlop, amelyet Lót feleségének neveznek.
Az ószövetségi történet szerint ugyanis Lót és családja megmenekülhetett, mielőtt Szodoma és Gomorra elpusztult volna, ám nem volt szabad az út során hátranézniük. Mivel azonban Lót felesége megtette, sóbálvánnyá változott. A barlang tetejére való feljutás mindössze 10 percet vesz igénybe, ám a lépcsők meglehetősen meredekek. A barlang körül egy ősi templom, néhány csodálatos mozaik és egy antik víztározó is megtekinthető.

Séta a Zara-sziklára

Tall Ziraa 2008 von Westen
A Zara-szikla gyalogos meghódítása az egyik az egyik élmény lehet Jordániában, így érdemes mindenkinek a bakancslistájára vennie, aki a Holt-tenger térségében utazik. Az Al-Ghor-ban (Nagy hasadék) rejtőzködő sivatagi ösvényen való séta végtelenül megnyugtató. Olykor kissé félelmetes, máskor különösen lenyűgöző a kilátás.

Kapcsolódó inspirációk:

Jordánia | Holt-tenger - OTP Travel Utazási Iroda
A 423 méterrel a tengerszint alatt fekvő Holt-tenger különlegesen sós vize Jordánia és Izrael közös természeti kincse. Olyan természeti csoda, amelyet feltétlenül látni, érezni kell!

Jordánia | útikalauz - OTP Travel Utazási Iroda
Íme, egy első alkalomra szóló jordániai útikalauz, amely feltárja Jordánia történelmét, földrajzát, kultúráját, konyháját és tippeket ad.

Jordánia | strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Jordániában nincs sok strand, de a meglévők, egytől egyig nagyon exkluzív élményt nyújtanak. Bemutatjuk a legjobbakat, amelyeket egyszer meg kell látogatni!

Jordánia | ételek - OTP Travel Utazási Iroda
A jordániai konyha 10 legnépszerűbb ételét helyeztük a fókuszba. Kóstoljon bele velünk a Közel-Kelet ínycsiklandó csemegéibe!

Jordánia | Wadi Rum - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a legismertebb Jordániában forgatott filmeket, valamint Jordánia azon részeit, amelyek ezekben a mozikban szerepelnek.

Jordánia | Ammán - OTP Travel Utazási Iroda
Szánjunk néhány napot Ammánra, erre a közel-keleti kulturális központra! Mutatjuk a legfontosabb látnivalókat, legizgalmasabb elfoglaltságokat Jordánia fővárosában!

10 érdekesség Jordániáról - OTP Travel Utazási Iroda
Jordánia gazdag kultúrája és történelme tele van érdekességekkel. Csokorba gyűjtöttünk 10 olyan különleges tényt, melyet kevesen ismernek.

Jordánia ínyencségei - OTP Travel Utazási Iroda
Jordánia gasztronómiai olvasztótégelye minden érzékünket elvarázsolja. Tartson velünk egy kulináris utazásra!

Jordánia marsbéli tája, a Wadi Rum - OTP Travel Utazási Iroda
A leghíresebb Jordániában forgatott film az Arábiai Lawrence, amely bemutatta a világnak a Wadi Rum narancssárga és rózsaszín homoksivatagát, melyet hatalmas sziklák öveznek.

Szicília vagy Szardínia? - OTP Travel Utazási Iroda
A lenyűgöző Jerash-ban járva szinte megelevenedik előttünk az ókori világ élete. Tartson velünk egy képzeletbeli városnézésen, ismerje meg Jerash legszebb látnivalóit!

Jordánia csodája, Petra - OTP Travel Utazási Iroda
Petra csodája egyedülálló a világon. Érdekességek és környezettudatos tippek a nabateusok lenyűgöző városának felfedezéséhez.

Kapcsolódó ajánlatok:


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

JORDÁNIA - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Jordánia
567 000 Ft-tól/fő