Élmények a világ körül

Keresés

Karibi kikapcsolódás a köbön

Dominikai Köztársaság - Karibi kikapcsolódás a köbön - OTP TRAVEL utazási iroda
A Dominikai Köztársaság nem okoz csalódást!

Karibi kikapcsolódás a köbön

A Dominikai Köztársaság okkal a karibi térség leglátogatottabb úti célja. Sokszínű tája és gazdag kultúrája olyan sok látnivalót kínál, hogy mindenki garantáltan megtalálja a neki megfelelő kikapcsolódást.
 

Legyen akár a természet, az ékszerek, a vízi sportok szerelmese, vagy csupán egy trópusi élményre vágyó utazó, a Dominikai Köztársaság garantáltan nem okoz csalódást.

Damajagua vízesésrendszer (27 vízesés)

Dominikai Köztársaság - Karibi kikapcsolódás a köbön - OTP Travel Utazási Iroda
A Damajagua vízesésrendszer az ország egyik legnagyszerűbb látnivalója, a természetjáróknak szinte kötelező. A 27 kisebb-nagyobb zuhatagból álló vízesés lenyűgöző látványt nyújt és mi is lehetne nagyobb élmény egy forró karibi napon, mint a kristálytiszta vizű, természetes medencékben csobbanni. Mert erre is van lehetőség, nem csupán fantasztikus fényképek készítésére, de kiadós túrára is vállalkozhatunk a sűrű erdőn át. Az Anyatermészet valami egészen elképesztőt alkotott! Puerto Platából körülbelül 25 perc alatt lehet eljutni a kaszkádokhoz. Az alsóbb zuhatagok felfedezése nem túl kimerítő, ám a magasabban fekvőkhöz már kell némi kondi. A belépő ára attól függ, hogy hány vízfüggönyt szeretnénk megmászni, és a díj magában foglalja az angolul beszélő idegenvezető és a felszerelés költségét is.

Bálnales

Dominikai Köztársaság - Karibi kikapcsolódás a köbön - OTP Travel Utazási Iroda
Samaná a hosszúszárnyú bálnák menedékhelye, ahová december és március között évente mintegy 2000 példány úszik fel, hogy a part közelében lévő meleg vizekben párosodjanak. Egyedülálló élmény közelről megfigyelni ezeket a pompás állatokat. Vannak hosszúszárnyú bálnák, amelyek évente 25 000 kilométert tesznek meg vándorlásaik során, emiatt az állatok között a legnagyobb utazók közé tartoznak. A tanulmányok azt mutatják, hogy az Atlanti-óceán teljes púpos bálnapopulációja ezekben a vizekben szaporodik. A z óriás emlősöknek különleges alakú teste van, feltűnően hosszú mellúszókkal; innen ered a magyar neve is. A bálnák súlya akár a 40 tonnát is elérhetik, ám tetemes súlyuk ellenére párosodás közben sok akrobatikus mutatványt végeznek, például kiugrálnak a vízből, és néhány hím „dalra is fakadt”, hogy a nőstényeket magához vonzza. A hímek hangja bonyolult „énekekből” áll, melyek 6–35 percig tartanak, alkalmanként egyéb hangokat is kiadnak. A hangok frekvenciája 40–50 Hz, és az ének, melyet néhány órán keresztül folyamatosan ismétel, 30 kilométer távolságra is elhallatszik. Egy-egy nőstényt több hím is követhet, számuk 2–20 között lehet, a hímek heves harcokat is vívhatnak a nőstényért. A legyőzött hímek eltávoznak, de helyükbe mások érkeznek, úgyhogy a harcok és üldözések órákig vagy akár napokig is eltarthatnak. A küzdelem során a hímek fejükkel egymásnak mennek, úszóikkal és farkukkal csapják egymást, vagy egymásra ugranak. Párosodás közben a hím és a nőstény a vízből félig kiemelkedve, függőleges tartásban marad mintegy 30 másodpercig, majd szétválnak.

Los Haitises Nemzeti Park

Dominikai Köztársaság - Karibi kikapcsolódás a köbön - OTP Travel Utazási Iroda
A Dominikai Köztársaság híres parkja, a Los Haitises Nemzeti Park szintén toplistás attrakció. A Haitise „hegyvidéki tájat” jelenti, és ez a z ország kevés fennmaradt trópusi erdeinek egyike. Nem csoda hát, hogy mágnesként vonzza a látogatókat. Az 1396 km2 kiterjedésű parkban elképesztő mennyiségű mangrove található, a számos barlang további érdekességnek számít. Igazi sztárrá tán akkor vált a természetvédelmi terület , amikor a Jurassic Park c. filmet itt forgatták. A vadon élő állatok széles választékát, köztük veszélyeztetett haiti ölyv példányokat, hispaniolai törpeharkályt, pelikánokat, fregattmadarakat, gémeket és további fenséges madárfajokat lehet itt megfigyelni repülés közben. A parkban található hegyek akár 40 métert is elérhetnek, aki hajlandóak megmászni azokat csodás kilátásban gyönyörködhetnek.

Puerto Plata

Dominikai Köztársaság - Karibi kikapcsolódás a köbön - OTP Travel Utazási Iroda
Puerto Plata az északi partszakasz gyönyörű városa, tiszta strandokkal és drámai hegyekkel. Az ismert üdülőhely az aktív kikapcsolódásra vágyók számára kínál kitűnő lehetőségeket. A gyarmati stílusú kikötőváros az ország legjobb vízi sportjait kínálja, Cabarete település Dominika szörf-fővárosa. Az állandó, gyakran több méteres hullámok a világ minden tájáról vonzzák a széllovasokat. Puerto Plata élénk éjszakai élete miatt is népszerű, míg gazdag kultúrája, spanyol és portugál gyarmati időkből fennmaradt épületei, nevezetességei, mint a Katedrális, a Szent Fülöp erőd, a rumgyár és borostyánmúzeum nappal kínál izgalmas kalandokat. Családosok töltsenek egy napot a gyerekekkel az Ocean World parkban, ahol olyan élőlényeket láthatnak, mint a ráják, cápák, oroszlánfókák és delfinek. A karibi régió egyetlen libegője is Puerto Platán található, a város déli részén. A felvonó az „Isabel de Torres” hegységben található, a csúcsán egy erőddel, és a Megváltó Krisztus szobrával. A libegő felső állomásáról csodálatos látvány tárul az ember elé, az óceán és Puerto Plata, valamint a környező botanikus kert mind képeslapra kívánkozik.

Gyarmati emlékek

Dominikai Köztársaság - Karibi kikapcsolódás a köbön - OTP Travel Utazási Iroda
Santo Domingo gyarmatosítás korabeli óvárosa, a Zona Colonial 1990 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján. A várost 1498-ban alapította Kolumbusz Kristóf testvére Bertalan, de a jelenlegi helyén csak 1502-től kezdtek építkezni, miután a korábbi várost egy trópusi vihar elpusztította. Santo Domingóban épült fel a kontinens első katedrálisa, kórháza, vámháza és itt alapították meg Amerika első egyetemét is. Santo Domingo jelenleg az ország fővárosa. A település elrendezésére hatottak a reneszánsz várostervezési hagyományok, szigorúan geometrikus, sakktáblaszerűen kialakított utcákkal. Ezután ezt az elrendezést követte csaknem az összes újonnan alapított spanyol gyarmatváros is. Egyes épületein, például az alkirályi rezidencián szintén reneszánsz stílusjegyek ismerhetőek fel. Santo Domingo védelmére már 1503-ban megépítették az Ozama-erődöt, amely a Homenaje-toronnyal együtt feltehetően a legrégebbi ma is álló katonai helyőrség az amerikai kontinensen. A város legfontosabb műemlékei a Parque Colón körüli történelmi városközpontban található épületek és intézmények. Közéjük tartozik a részben gótikus stílusban 1541-ben emelt Santa Maria la Menor-katedrális, az 1538-ban alapított Santo Tomás de Aquinó egyetem, az 1508-ban épített San Nicolás de Bari kórház romjai és az alkirályi rezidencia.

Bani homokdűnéi

Dominikai Köztársaság - Karibi kikapcsolódás a köbön - OTP Travel Utazási Iroda
Bani az ország déli partszakaszán található bájos település. Legfőbb látványossága a Karib-tengerre néző homokdűnéi, ami lássuk be elég ritka ezen a vidéken. Vulkáni kőzet, szürke homok, és az óceán felől érkező szél hozza létre ezeket a szemrevaló képződményeket, amik naplementekor egészen drámai hatást keltenek. Egyes dűnék olyan magasak, hogy azokon homokszörfözhetünk is, ami igazán remek móka. Fényképezőgépet mindenképp érdemes vinni, a romantikus tájképeken kívül néhány igazán jó természetfotót is készíthetünk, lencsevégre kaphatunk itt élő különleges fajokat, például gyíkokat és sivatagi kecskéket.

Enriquillo-tó

Dominikai Köztársaság - Karibi kikapcsolódás a köbön - OTP Travel Utazási Iroda
Az Enriquillo-tó a Dominikai Köztársaság legnagyobb tava. Különlegessége, hogy a benne levő vízmennyiség, ezáltal pedig a tó területe is folyamatosan növekszik. Az is változó, hogy hány sziget található benne: a Cabritoson kívül van még kettő, a Barbarita (vagy Chiquita) és az Islita, amely magas vízállás esetén eltűnik, nagyon alacsony vízállás esetén pedig félszigetté alakul. A tó vizének sótartalma magasabb a tengerénél. A tónak és környékének változatos élővilága van, ebből is kiemelkedik a madár- és a hüllővilág. Jellemző fajok a különféle flamingók, a hispaniolai orrszarvú leguán, valamint a hegyesorrú krokodil, amelyből vadon itt él a világ egyik legnagyobb populációja. A Cabritos-sziget különlegessége, hogy itt található az egész amerikai földrész egyetlen olyan hiperxerofita (szárazságtűrő) erdeje, amely a tenger szintje alatt helyezkedik el. Micsoda paradoxon!

Saona -sziget

Dominikai Köztársaság - Karibi kikapcsolódás a köbön - OTP Travel Utazási Iroda
A trópusi Saona Dominika legnagyobb szigete. Tengerpartjai és élővilága miatt valóságos turistaparadicsom. A 110 km²-es sziget az ország délkeleti részén található, és a Del Este Nemzeti Parkhoz tartozik. A sziget különlegessége, hogy partjaitól mintegy 400–600 méter távolságra a tengerben egy nagyméretű (4 km²-es) sekély (kb. 1 méter mély) terület található, amelyet „természetes úszómedencének” is neveznek. Ez a világ legnagyobb ilyen jellegű természeti képződménye, és szintén igen népszerű a turisták körében. Mindössze két kis település található rajta: Mano Juan és Catuano, amelyek néhány száz lakója halászattal és turizmussal foglalkozik.

Kapcsolódó inspirációk:


A Dominikai Köztársaság csillagai - OTP Travel Utazási Iroda
A Dominikai Köztársaságban a puha, fehér homokos álomstrandok mellett rengeteg kulturális és természeti kincset is találunk. Tartson velünk és ismerje meg közelebbről a trópusi paradicsomot!

Dominikai Köztársaság - Az életre kelt karibi álom - OTP TRAVEL utazási iroda
A Dominikai Köztársaság egyik legszebb tengerpartján, Punta Canán a helye! Tudja meg miért érdemes Dominikára utazni!

Dominika sava borsa - OTP Travel Utazási Iroda
Cikkünkben összegyűjtöttük a legnépszerűbb ételeket, hogy már rutinosan válogathassunk a menüből, ha ide látogatunk.

Dominikai Köztársaság - OTP Travel Utazási Iroda
A Dominikai Köztársaság az állatok és a természet szerelmeseinek Mekkája is. Több mint 7500 állatfaj él az ország egész területén.

Kubai kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A Dominikai Köztársaság a Karib-térség egyik legsokoldalúbb országa. Buja trópusi erdők, hegyek, tiszta vizű patakok és csodálatos vízesések csábítják felfedezésre az utazót.

10 érdekesség a Dominikai Köztársaságról - OTP Travel Utazási Iroda
Gazdag történelmével, élővilágával és kultúrájával számtalan különlegességet tartogat, amiért megéri utazási bakancslistánk élére tűzni.

Kapcsolódó ajánlatok:


BAHIA PRINCIPE GRAND AQUAMARINE *****

Dominikai Köztársaság
979 000 Ft-tól/fő

MELIA CARIBE BEACH RESORT*****

Dominikai Köztársaság
1 039 000 Ft-tól/fő

GRAND PALLADIUM PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
1 079 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE LUXURY AMBAR*****

Dominikai Köztársaság
1 139 000 Ft-tól/fő

LOPESAN COSTA BAVARO RESORT, SPA & CASINO*****

Dominikai Köztársaság
1 359 000 Ft-tól/fő

SECRETS CAP CANA RESORT & SPA*****

Dominikai Köztársaság
1 549 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
919 000 Ft-tól/fő

RIU BAMBU*****

Dominikai Köztársaság
1 139 000 Ft-tól/fő

PARADISUS PALMA REAL*****

Dominikai Köztársaság
1 369 000 Ft-tól/fő

HOTEL RIU PALACE MACAO*****

Dominikai Köztársaság
1 529 000 Ft-tól/fő

HARD ROCK HOTEL & CASINO PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
1 559 000 Ft-tól/fő

ZOETRY AQUA PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
1 619 000 Ft-tól/fő

HYATT ZIVA CAP CANA*****

Dominikai Köztársaság
1 989 000 Ft-tól/fő