Élmények a világ körül

 
Kuba utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Utazzon a hófehér homokú karibi álomstrandok hazájába!

Dominikai Köztársaság

Úti célok a Dominikai Köztársaságban


Tájékoztató a Dominikai Köztársaságba utazók részére: ittA Dominikai Köztársaság nevét hallva a végtelen hosszú, vakítóan fehér homokos strandok, a türkizkék tenger és a karibi szellőben bólogató pálmafák képe jut eszünkbe elsőre, s kétség nem fér hozzá, az ország meseszép tengerpartokkal büszkélkedhet. A nagy Hispaniola-sziget keleti részén elterülő, hazánk felénél kicsit nagyobb karibi ország azonban számtalan más egzotikus látnivalónak - a Karib-térség legmagasabb hegyeinek, legmélyebb tavának és földrajzilag legváltozatosabb tájainak is otthona. Mélybe zuhogó vízesések, sebes folyók, trópusi erdők tarkítják vidékeit, koloniális épületei pedig a spanyol hódítók kézhegyeit őrzik.

Az igazi karibi hangulatról a colmados-okból (jellegzetes, helyi sarki bárok) kiszűrődő, szűnni nem akaró merengue, és a táncos lábú dominikaiak számtalan ünnepsége és karneválja gondoskodik. A Dominikai Köztársaságban minden adott tehát a kalandos és szórakoztató nyaraláshoz, és az élményeket a pazar All Inclusive szállodák kényeztetése koronázza meg!
 
Punta Cana a sziget tengerpartjainak királynője. A keleti parton több mint 100 km hosszan egymás után húzódó strandok szinte hófehér, finom homokja és a hihetetlen kékségű tenger a valóságban is olyan, mint a képeslapokon. Az egyik legnépszerűbb partszakasz a Playa Bavaro. A jobbnál jobb tengerparti üdülőszállodák többnyire All Inclusive ellátással és teljes körű szolgáltatásokkal kényeztetik a vendégeket. A partvidék a szörfösöknek és a vízisportok rajongóinak is igazi paradicsoma. A Playa Bavarótól kb. 2,5 órás autóútra lévő főváros, Santo Domingo az Új Világ legrégebbi városa, a gyönyörű Zona Colonial épületei, az isteni ételek és varázslatos hangulat miatt mindenképp megér egy látogatást.
 
A dominikai utazáshoz a legideálisabb időszak a január és április közötti szárazabb főszezonban van, de áprilistól júniusig is kellemes az idő az utazásra, ilyenkor azonban több felhőre és délutánonként esőzésekre lehet számítani. A hurrikán szezon júniustól decemberig tart.

A Dominikai Köztársaság több városa is könnyen megközelíthető menetrend szerinti járatokkal, átszállással. Punta Canára Budapestről egy vagy két átszállással lehet eljutni. A repülési idő kb.12 óra (átszállási idő nélkül).

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást. https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs


GRAND BAHIA PRINCIPE BAVARO*****

Dominikai Köztársaság
589 000 Ft/fő -től

MELIA CARIBE BEACH RESORT*****

Dominikai Köztársaság
599 000 Ft/fő -től

MELIA PUNTA CANA BEACH RESORT*****

Dominikai Köztársaság
619 000 Ft/fő -től

GRAND PALLADIUM PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
699 000 Ft/fő -től

LUXURY BAHIA PRINCIPE AMBAR*****

Dominikai Köztársaság
799 000 Ft/fő -től

PARADISUS PALMA REAL*****

Dominikai Köztársaság
899 000 Ft/fő -től

HARD ROCK HOTEL & CASINO PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
920 000 Ft/fő -től

MENEKÜLÉS A DOMINIKAI KÖZTÁRSASÁGBA

Dominikai Köztársaság
979 000 Ft/fő -től

Fontos információk

 • Vízum

  Dominikai Köztársaság

  Főváros és legnagyobb város: Santo Domingo
  Nyelv: spanyol
  Vallás: római katolikus (64%), más vallású (36%)
  Államforma: köztársaság
  Terület: 48730 km2
  Népesség: 10 403 761 (2013-as népszámlálás)
  Népsűrűség: 237 fő/km2
  Egy főre jutó GDP: $3 653
  Hivatalos pénznem: dominikai peso (DOP)
  Időeltérés: -5 óra (UTC/GMT-4 óra)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 110 V
  Csatlakozó és aljzat: A, B
  Országhívószám: +1-809, +1-829, +1-849
  Internet TLD: .do

  Magyar állampolgárok részére vízum beszerzése nem szükséges a Dominikai Köztársaságba, ugyanakkor az országba való megérkezéskor, a határátkelőhelyen 10 USD értékű turistakártyát kell kiváltani, amennyiben a választott légitársaság nem építi be ennek díját a repülőjegy vételárába.
  Az útlevélnek még 6 hónapig kell érvényesnek lennie a Dominikai Köztársaságba történő beutazást követően. A turistakártyával 30 napig tartózkodhatnak az ország területén.  
   
 • Magyar külképviselet:

  A Dominikai Köztársaságban nincs magyar nagykövetség, csak tiszteletbeli konzul Santo Domingóban.
  Cím: Edificio Empresarial HYLSA, Av. Winston Churchill #808, Piso 3, Suite 303 Santo Domingo, República Dominicana. Tel.: 00 1(809) 537-0110, 222- es mellék, mobil: 00 1(809)803-3399.
  Tiszteletbeli konzul: Kristian Herrera
 • Közbiztonság

  Értékeire, hivatalos okmányaira (útlevél) mindenki fordítson kiemelt figyelmet, az okmányokról érdemes még az elutazás előtt fénymásolatot készíteni és az utazás során az eredeti okmányt a szálloda széfjében tartani.
  A zsúfolt helyi buszok és iránytaxik használata kockázatos, mert a tömegben gyakran esnek áldozatul turisták zseblopásnak. Kizárólag hivatalos taxi-társaságok igénybe vétele javasolt. A Dominikai Köztársaság angol nyelvű, kifejezetten a turisták segítésére létrehozott rendőri egységének, a „Politur”-nak elérhetősége: 809-686-8639.
 • Egészségügyi előírások

  Kötelező védőoltás nincs. Javasolt védőoltások: Hepatitis A, B, hastífusz, Di-Per-Te elleni védőoltás. A csapvíz fogyasztása tilos, helyette palackozott víz fogyasztása javasolt! Jégkockás italt csak megbízható helyen szabad fogyasztani, ahol nem csapvízből készítik. A nagyobb városokban, leginkább a privát kórházakban általában megfelelő orvosi ellátás van, a vidéki egészségügyi intézmények színvonala azonban nagyon eltérő.
  A Dengue-láz, valamint a Zika-vírus általi fertőzés is gyakori helyi betegségnek számít a Karib-térségben. Az egyik legfontosabb védekezés a megelőzés, melyre az utazás megkezdése előtt, már itthon fel kell készülni: a bőrt fedő hosszú, vékony, lehetőség szerint pamut vagy lenvászon ruházattal és sapkával, valamint magas hatóanyag tartalmú szúnyogriasztó készítmények használatával a megérkezéstől a hazautazásig. A különböző utazási betegségekről és az oltásokról érdeklődhetnek a Regionális ÁNTSZ-ekben és az Országos Epidemiológiai Központban. Érdemes minden esetben a hazai szakemberek segítségét kérni az utazás tervezése során. A vírusfertőzésekről bővebb információ az ÁNTSZ és az Országos Epidemiológiai Központ honlapján van bővebb információ.
  Mindenre kiterjedő betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás megkötése javasolt!
 • Tudnivalók a Dominikai Köztársaságról


  Közlekedés: a taxik kiválasztásakor ajánlott a helyi hivatalos taxi-társaságok használata a turistákkal szembeni visszaélések elkerülése végett. Az utak minősége eltérő, az üdülőterületek környékén kiváló, viszont vidéki területeken gyakran használhatatlan.

  Éghajlat: a Dominikai Köztársaságban trópusi monszun éghajlat uralkodik. A hőmérséklet egész évben 20–30 °C közötti, magas páratartalommal. Az esős évszak júliustól november közepéig, a hurrikánszezon júniustól decemberig tart, ezen belül augusztus és szeptember kiemelt időszak a hurrikánok szempontjából. A Dominikára utazásra legjobb hónapok a január, a február, a március és az április. Áprilistól júniusig délutánonként esőzésekre lehet számítani, az idő felhősebb, ilyenkor a szállodák kedvezőbb árakkal várnak. A bálnalesre legideálisabb időszak február közepe és március közepe között van.

  Időjárás Punta Canán:
  Max./min.hőm. Csapadék/hó: Napsütéses óra/hó: Tenger átlaghőmérséklet:
  január:   29 °C / 21 °C 7 nap 9 27
  február:   29 °C / 21 °C 4 nap 9 26
  március:  29 °C / 21 °C 4 nap 9 26


  Időeltolódás: -6 óra Magyarországhoz képest.

  Hivatalos nyelv: spanyol, angolul az üdülőközpontokban és szállodákban is beszélnek.

  Elektromos áram: 1100 V, 60 Hz, I és C típusú csatlakozóval, a dominikai dugók az USA szabvány szerintiek, így átalakító szükséges.


  Hivatalos pénznem, kártyás fizetés: a hivatalos pénz a Dominikai Peso (RD $ vagy DOP), 1 peso 100 centavosból áll. 1 USD = kb. 53 DOP (2019. decemberi adat). Amerikai dollárt érdemes vinni és azt a helyszínen pesóra váltani. A bankok 16.00 óráig tartanak nyitva, hétköznap. A szállodában általában sokkal rosszabb árfolyamon váltanak. A bankkártyás fizetésre 16%-ot számolnak fel, így készpénzzel érdemes fizetni.


  Étkezés: Punta Canán, a Bavaro Beach-en egymás után sorakoznak az all-inclusive üdülőszállodák, ahol minden kényelmi szolgáltatás és éttermek sokasága található, így külön városközpont éttermekkel és szórakozási lehetőségekkel nincs. A szálloda-komplexumokban minden megtalálható, ami egy tökéletes vakációhoz szükséges.
   
 • Térkép

Inspirációk

Jamaica | Bob Marley Múzeum | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A Bob Marley Múzeum Kingston egyik attrakciója, egy csepp hamisítatlan Jamaica, amit mindenkinek látnia kell.

Jamaica legszebb strandjai | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Jamaica híres látványos strandjairól (is), most ezek közül mutatjuk be a legszebbeket!

 Kóstoljon bele Jamaicába! | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A jamaicai konyha felfedezése is tartogat izgalmakat. Tíz ételt mutatunk be, amelyeket Jamaicában járva feltétlenül meg kell kóstolni!

Kincses sziget: Jamaica | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Jamaica a smaragdzöld hegyek, a buja esőerdők, a korallzátonyok, homokos strandok és a ragyogó kék tenger hazája. 10 csoda, amelyeket itt járva nem szabad kihagynia.

Kevéssé ismert tények Jamaicáról | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Jamaica, a Nagy-Antillák harmadik legnagyobb szigetén fekvő ország felszínének több mint háromnegyede hegyvidék. Elárulunk 38 érdekességet erről a fantasztikus országról.

4 ínycsiklandó arubai snack - OTP Travel Utazási Iroda
Négy jellegzetes arubai snack-et mutatunk be. Kóstoljon bele a finom falatokba ön is!

15 érdekes tény Arubáról - OTP Travel Utazási Iroda
A 180 négyzetkilométeren elhelyezkedő országról keveset hallunk. Most összegyűjtöttünk néhány érdekes tényt, hogy jobban megismerhessük ezt a különleges országot.

6 ízletes fogás Arubáról - OTP Travel Utazási Iroda
Aruba különleges konyhájában számos nemzetközi vonás, jellegzetesség keveredik.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!