Élmények a világ körül

Keresés

Marokkó, az Ezeregyéjszaka országa

Marokkó, az Ezeregyéjszaka országa
Eltöltene néhány napot az Ezeregyéjszaka meséjének fantasztikus díszletei között?

Marokkó, az Ezeregyéjszaka országa

Eltöltene néhány napot az Ezeregyéjszaka meséjének fantasztikus díszletei között? Akkor az Ön választása nem lehet más, mint Marokkó!
 

Az észak afrikai, úgynevezett Maghreb-államok (Líbia, Tunézia, Algéria, Marokkó) nem véletlenül kedvelt célpontjai az európai utazóknak évszázadok óta. A térség talán legizgalmasabb helyszíneit pedig Marokkó, az Európával szomszédos Földközi tengeri paradicsom. Marokkó változatos kulturális és természeti értékeivel várhatóan az év egyik slágercélpontja lesz. Összeállításunkból megismerheti Marokkó kincseit, amelyeket, ha itt jár semmiképpen nem szabad kihagynia!

Casablanca

Marokkó, az Ezeregyéjszaka országa - OTP Travel Utazási Iroda
Casablanca, vagy helyi nevén Der al Beda. A fehér ház, amely Marokkó egyik legfontosabb kereskedelmi központja és kikötővárosa. Pezsgő nagyváros, ahol világhírű film éhangulatát már nem érdemes keresni. Humphrey Bogart valószínűleg fel sem ismerné a korábbi helyszíneket. A változás valóban szembeötlő, de ennek ellenére mind a mai napig erősen érződik az egykori francia gyarmati hagyomány. A látnivalók az óvárosban (medina) találhatóak, amelyek közül a kiemelkedő jelentőségű a II. Hasszán-mecset, a világ egyik legnagyobb muzulmán temploma.

Fez

Marokkó, az Ezeregyéjszaka országa - OTP Travel Utazási Iroda
A marokkói királyi városok közül Fez a legrégebbi. Egyetemi központ, amely IX. századi gyökerekkel rendelkezik. Sikátoraiban idegenvezető és GPS nélkül könnyen irányt veszthetünk. Kanyargós utcáin hemzsegnek a hagyományos mesterségek művelőinek apró műhelyei, a kerámiákat, a bőr- és réztárgyakat és természetesen a szőnyegeket érdemes itt megcsodálni. Vásárlásnál kötelező az alku! A helyi éttermekben érdemes megkóstolni a húsos zöldséglevest, a hariát, illetve az autentikus kuszkuszt!

Marrákes

Marokkó, az Ezeregyéjszaka országa - OTP Travel Utazási Iroda
Marrákes óvárosában mindig pezseg az élet, itt egy csapásra találkozik mindennel az utazó, amely a keleti világot olyan csodálatossá tette. A Djemaa el Fna tér minden délután hatalmas, pezsgő agorává változik, ahol táncosok, akrobaták és kígyóbűvölők szórakoztatják a számtalan apró étterem színes vendégseregét. A fontos látnivalók közé tartozik a Marrákesi látogatás során a Palais Dar Si Said szépművészeti múzeum, a Koubba Ba’adiyn mecset, illetve a Koutoubia minaret is.

Agadir

Marokkó, az Ezeregyéjszaka országa - OTP Travel Utazási Iroda
A déli régió fővárosa hat kilométer hosszú finom homokos strandjával csábítja az utazót, ahol az év több, mint 300 napján süt a nap. Strandolás után érdemes felkeresni a Medina Polizzi szabadtéri múzeumát. Fehérre meszelt házai között szűk sikátorokon át vezet az út a helyi mesterek műhelyei között, ahol az otthon maradottaknak szánt autentikus ajándéktárgyak is beszerezhetőek.

Meknes

Marokkó, az Ezeregyéjszaka országa - OTP Travel Utazási Iroda
Meknes-t marokkói Versailles-nak is nevezik. Virágzó kereskedőváros, amely évszázados hagyományaival méltó a királyvárosi címre. Fontosabb látnivaló között van a Bab Mansour kapu, a XIV. században épült Nagymecset és a város legfontosabb kultúrtörténeti műemléke, a szintén XIV. századi Bou Inania medresze.

Esz-Szavíra (Essaouira)

Marokkó, az Ezeregyéjszaka országa - OTP Travel Utazási Iroda
A strandolók és a tengeri sportok szerelmeseinek kedvelt úti célja. Esz-Szavíra az óceán egyik csodálatos, hullámok verte öblében fekszik. Óvárosa különösen szép állapotban fent maradt így a déli partvidék egyik legvonzóbb turista központja nőtte itt ki magát. Kikötőjében számos apró étteremben sülnek a frissen fogott alapanyagból készülő ínycsiklandó tengeri finomságok.

Kapcsolódó inspirációk:


Illatok és ízek nyomában Marokkóban
Fűszerekben és gyógynövényekben gazdag ízvilágú az észak-afrikai marokkói konyha. Tartson velünk ezen a képzeletbeli gasztro utazáson.

Marokkó természeti szépségei
A vadvilág és természet szerelmesei számára Marokkó rengeteg felfedezni valót tartogat. Ismerje meg Marokkó természeti kincseit.

Meknes - OTP Travel Utazási Iroda
Az egykori királyi város, Meknes csendes bája és egzotikus szépsége magával ragadja az utazót. Ismerje meg Ön is!

Rabat - OTP Travel Utazási Iroda
Rabat történelemben gazdag zöld fővárosát mindenképpen érdeme bakancslistánkra tűzni. Ismerje meg velünk legszebb helyeit.

Fez – Marokkó ékköve
Fez különleges atmoszférával rendelkezik. Ez a XIII. századi város egy multikulturális múltra visszatekintő császárváros, mely számtalan felfedeznivalót tartogat látogatói számára.

Namaste - Fedezze fel a legjobb spirituális úti célok valamelyikét! - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel a legjobb spirituális úti célok valamelyikét!

Kapcsolódó ajánlatok:


MAROKKÓ - SZAHARA EXPRESSZ

Marokkó
369 000 Ft-tól/fő

MAROKKÓ - KIRÁLYI VÁROSOK

Marokkó
569 000 Ft-tól/fő

NAGY KÖRUTAZÁS MAROKKÓBAN

Marokkó
809 000 Ft-tól/fő

NAGY KÖRUTAZÁS MAROKKÓBAN ÉS ANDALÚZIÁBAN

Marokkó,
1 029 000 Ft-tól/fő