Élmények a világ körül

Keresés

Fedezze fel Tunéziát családdal!

Fedezze fel Tunéziát családdal! - OTP Travel Utazási Iroda
Tunézia megfizethető családi tengerparti nyaralásairól ismert, de sokkal több felfedeznivaló van ebben az észak-afrikai országban, akár a gyerekek számára is.

Fedezze fel Tunéziát családdal!

 
Tunézia megfizethető családi tengerparti nyaralásairól ismert, de sokkal több felfedeznivaló van ebben az észak-afrikai országban, akár a gyerekek számára is. Éjszaka a sivatagban, a Star Wars forgatási helyszínei, történelmi emlékek - csak néhány program azok közül, amelyeket biztosan élvezni fog az egész család Tunéziában! Íme 5 ok, ami miatt érdemes a családi nyaralás tervezésekor Tunéziával számolni!

1. Ez a Star Wars rajongók paradicsoma

Tunézia | Star Wars | - OTP Travel Utazási Iroda
Ha vannak Star Wars-rajongók a családban, el lesznek látva programokkal akár egy egész hétre, ugyanis itt forgatták a népszerű filmek számos jelenetét. Kirándulhatnak a Matmata földalatti „troglodita” építményeihez, meglátogathatják a „Star Wars Canyon”-t vagy sétálhatnak Mos Espa utcáin. A gyerekek Luke Skywalker, Leia hercegnő vagy Han Solo bőrébe bújva fedezhetik fel a "galaktikus" helyszíneket.

2. Megannyi történelmi helyszín felfedezése

Tunézia | El Jem amfiteátrum | - OTP Travel Utazási Iroda
El Jem-től Karthagóig számtalan ókori történelmi emlék és lenyűgöző rom található Tunéziában, amelyeket bebarangolva az egész család számára megelevenednek a történelemkönyvek lapjai. A Római Birodalom afrikai tartományai közül az egyik leggazdagabb hely El Jem városa volt, ahol bejárhatják a III. századi amfiteátrum romjait. Monastir 766-ban alapított ribatja (kolostorerődje) vagy Tozeur festői medinája mind fantasztikus élményeket kínál, nem is beszélve Karthago római kori romjairól, múzeumairól, pun kikötőiről vagy a római villákról.

3. Utazás a sivatagból a tengerhez

Tunézia | Monastir strand | - OTP Travel Utazási Iroda
Tunézia Észak-Afrika legkisebb országa, így mindössze néhány óra alatt el lehet jutni a forró és száraz sivatagból a Földközi-tenger partjára. Chebika, a kopár hegyek között megbúvó romfalu, majd Tunézia legnagyobb hegyi oázisának, egyben a legfinomabb datolyatermőhelyének, Tamerzának bebarangolása után lazíthatnak Sousse vagy Monastir strandjain, ahol számos izgalmas vízi játék, banánhajó, vízisí és szörf várja a családokat.

4. Tökéletes helyszínek szelfikhez és családi fotókhoz

Tunézia | szelfi | - OTP Travel Utazási Iroda
Tunéziában minden helyszín fantasztikus fotókért és videókért kiált, így az Instagram profilját szuper szelfikkel és családi fotókkal töltheti meg! Sidi Bou Said egy festői szelfihely hangulatos mór stílusú épületekkel, de Monastir háromszintes Harthema-ribatjánál, Kairouan Három kapu mecsetjénél, Tozeur piacán, Chott El Jerid sóstavánál vagy a pálmák oázisánál, Douznál is csodálatos képeket vagy videókat készíthet családtagjaival.

5. A fánk nemzeti étel

Tunézia | bambalouni fánk | - OTP Travel Utazási Iroda
A gyerekek imádni fogják, hogy Tunéziában bárhol megkóstolhatják a bambalounit, az édes fánkot. Az utcai árusoknál cukorral vagy mézbe áztatva kínálják, elsősorban a tengerparton. Ez a tunéziai finomság ötvözi az afrikai és a francia ízeket és nem minden esetben édes: gyakran adnak hozzá tenger gyümölcseit vagy bárányhúst is.

Kapcsolódó inspirációk:

Tunézia | érdekességek - OTP Travel Utazási Iroda
Tények, számok, érdekességek Afrika legészakibb országáról, Tunéziáról.

Tunézia | látványosságok - OTP Travel Utazási Iroda
Sokan csak tengerparti úti célnak tekintik Tunéziát, pedig számos meglepő turisztikai látványosságot tartogat azok számára, akik a homokos partoktól távolabbra merészkednek.

Tunézia | Szúza - OTP Travel Utazási Iroda
A tunéziai Szúza (Sousse) fantasztikus látnivalókat kínál a turistáknak. Bemutatjuk a legkiemelkedőbbeket, melyeket nem szabad kihagyni!

Tunézia | Szúza - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Tunézia egyik legcsodásabb városa, Szúza történetét és legfontosabb látnivalóit!

Tunézia legjobb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a legszebb, aranyhomokos tunéziai strandokat, amelyeken gyakorlatilag egész évben élvezhetjük a ragyogó napsütést.

Kapcsolódó ajánlatok:


TUNÉZIA - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Tunézia
250 000 Ft-tól/fő

KALANDOS KÖRUTAZÁS TUNÉZIÁBAN

Tunézia
559 000 Ft/fő

VILÁGÖRÖKSÉGEK TUNÉZIÁBAN

Tunézia
569 000 Ft/fő