Élmények a világ körül

Keresés

Szingapúr szépségei

Szingapúr szépségei - OTP Travel Utazási Iroda
A világ leginnovatívabb országainak egyike. Menő bárok, kiváló múzeumok, különleges éttermek otthona. Szingapúr minden, csak nem unalmas.

Szingapúr szépségei

A világ leginnovatívabb országainak egyike. Menő bárok, kiváló múzeumok, különleges éttermek otthona. Szingapúr minden, csak nem unalmas. A levegő híresen tiszta, az egyre zöldebb városállam történelmi és kulturális örökségben gazdag, a gasztronómiája pedig egyedülálló. Mutatjuk, hogyan fedezze fel ezt a különlegesen izgalmas országot.

Szingapúr történelmi negyedei

Szingapúr történelmi negyedei a szigetország korai időszakába repítenek vissza. Érdemes a hangulatos Kis-Indiában kezdeni, ahol számos hagyományos kisboltban nézelődhetünk. A nyüzsgő kínai negyedben templomok, menő bárok és éttermek sorakoznak egymás mellett, míg a gyarmati negyed tele van a brit közigazgatás idején épült pompás épületekkel. A XIX. század végi gazdag elit otthona, a nemrég felújított keleti parti Katong falu a város legszebb üzletházainak ad otthont, míg a kínai negyed mögött megbújó, 1920-as évekbeli Tiong Bahru lakótelep ma a butikok és kávézók hipszterparadicsoma.

Szingapúr múzeumai

Szingapúr ma már a világ legjobb múzeumvárosaival vetekszik. Az Ázsiai Civilizációk Múzeuma, a Szingapúri Nemzeti Múzeum, és a Szingapúri Nemzeti Galéria, ami világ legnagyobb szingapúri és délkelet-ázsiai művészeti gyűjteménye, nemzetközileg is kiemelkedő. De számos kisebb múzeumot is felfedezhetünk, ilyen a Peranakan Múzeum, amely a kínai és maláj népek találkozásából létrejött egyedülálló etnikai csoport gazdag kultúráját mutatja be vagy a Changi Múzeum, amely a japán megszállás idején a Changi börtönbe internált hadifoglyok történetét mutatja be.

Szingapúr ikonikus kertjei

Szingapúrban csodálatos parkokat és kerteket fedezhetünk fel. Legalább kettőt érdemes beiktatni az útitervbe. Az 1860-ban alapított, 82 hektáros Szingapúri Botanikus Kert egy trópusi csodavilág, ahol egy több mint 550 fajt bemutató gyömbérkertet is bejárhatunk. Felfedezendő a Nemzeti Orchideakert és a Gallop Extension galériája is. A város túloldalán, a Marina Bayben található Gardens by the Bay, párás levegőjű biodómokkal, high-tech szuperfákkal és futurisztikus szobrokkal. Az ikonikus szuperfák a Garden Rhapsody show keretében minden este kétszer fénybe is borulnak. A legmagasabb szuperfa tetején található kilátó is különleges élményekkel kecsegtet.

Szingapúr, a parkok városa

A Gardens by the Bay és a Szingapúri Botanikus Kertek mellett több mint 350 park és kert található a zöldellő városállamban. Ezek közül ötöt egy látványos, 10 km-es útvonal köt össze, a Southern Ridges. A MacRitchie víztározónál a fák tetején sétálhatunk, a Fort Canning Parkban visszaugorhatunk a történelmi időkbe, míg a Bukit Timah természetvédelmi területen Szingapúr legmagasabb csúcsát is meghódíthatjuk.

Hawker-étkezdék felfedezése

Jóllehet Szingapúrban számos exkluzív étterem található, a hawker-központjai a legendásak. Ezek a nyüzsgő ételudvarok központi szerepet játszanak Szingapúr életében, olyannyira, hogy a hawker-kultúra felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének listájára. Nincs is jobb módja annak, hogy belekóstoljunk Szingapúr szellemiségébe, mint egy adag fűszeres laksa, murtabak (töltött sós palacsinta), diós satay vagy grillezett rája elfogyasztása.

Szingapúr éjszakai élete

A fülledt tetőtéri bároktól a lüktető éjszakai kluboktól a laza kézműves sörözőkig, Szingapúr éjszakai szórakozóhelyek sorával csábítja a turistákat. Mindez kiegészülve az egész évben kellemes időjárással tökéletes keretet ad a pezsgő éjszakai életnek. Érdemes felkeresni a legendás Singapore Sling szülőhelyét, a Raffles Hotel Long bárját. A nemzeti ital receptje 2019-ben frissítést kapott, hogy megfeleljen a mai ízlésnek, és a legtöbben egyetértenek abban, hogy ez egy jelentős előrelépés az "ultraédes" eredeti verzióhoz képest.

Szingapúr természeti értékei

A Szingapúri Állatkert buja, szabadtéri állatkertje jól ismert a természetvédelmi erőfeszítéseiről. Borneón és Szumátrán kívül ez azon kevés helyek egyike, ahol a fák alatt állva ismerkedhetünk az orángutánokkal. A sziget északi részén található Szingapúri Állatkert a Mandai Vadrezervátum része, a több mint 11 000 vízi és szárazföldi állatot bemutató River Wonders és az éjszakai vadon élő állatokra épülő Night Safari mellett.

Vásárlás az Orchard Roadon

Az Orchard Road egy 2,5 km hosszú, bevásárlóközpontokkal, áruházakkal övezett út, amely Szingapúr kiskereskedelmi központja. Az üzletsoron minden elképzelhető márkát megtalálhatunk, a feltörekvő helyi tervezőktől a globális nagyágyúkig és az európai divatáruig, minden elérhető. Az Orchard Roadon azonban nem csak vásárolni lehet, hiszen a város legjobb éttermei is itt találhatók, így a Buona Terra és a Michelin-csillagos Iggy's is.

Pulau Ubin szigete

A szingapúri szárazföld és a félszigeti Malajzia között fekvő üdülőhely bepillantást enged a régi szingapúri kampong (falusi) életébe. Changi-ból helyi vízitaxikkal juthattunk ki a szigetre, ahol bicikli nyeregbe pattanva idős mangrove mocsarak, lótuszokkal borított tavak, bádogtetős kunyhók és rozoga szentélyek mellett elhaladva felfedezhetjük a vidéket.

Sentosa szigete

A szárazföldről egy hídon közelíthető meg a Sentosa-sziget, ami egy minden korosztály számára izgalmas "játszótér", tematikus parkok, luxuséttermek, tengerparti bárok és földalatti kaszinók csábítanak. A Universal Studiosban showműsorok, a SEA Aquariumban pedig óriási, tengeri élőlényekkel teli akváriumok várják a vendégeiket.

Kapcsolódó inspirációk:


Singapore Sling, a legendás szingapúri koktél - OTP Travel Utazási Iroda
A Raffles Hotelben működő Raffles Long Bar a város leghíresebb, mondhatnánk ikonikus koktéljának, a Singapore Sling szülőhelye. A bár meglátogatása kötelező program a Szingapúrba látogatóknak.

Szingapúr tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr trópusi éghajlatának és fantasztikus tengerpartjainak köszönhetően egész évben strandolásra csábít.

Szingapúr ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr gasztronómiája különösen gazdag. Kínai, maláj, indiai és számos egyéb más ázsiai konyha fúziójából született. Összeállításunkban bemutatjuk a tíz legkedveltebb szingapúri finomságot.

Szingapúr, a gasztronómia Bábelje - OTP Travel Utazási Iroda
A hatalmas választék miatt a szingapúri gyorséttermi központok (hawker-centerek) elsőre ijesztőnek tűnhetnek. De némi hozzáértéssel profiként navigálhatunk a város híresen színes gasztronómiai felhozatalában.

Egész évben Szingapúr - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúrban egész évben meleg és párás az idő, ezért bármikor fel lehet keresni.

Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Szingapúr a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Szingapúri Köztársaság szigetváros-állam Délkelet-Ázsiában. Fővárosa és legnagyobb városa Szingapúr. Top tények a világ egyik legkülönlegesebb országáról.

OTP Travel Utazási Iroda
Minden utazó rémálma a hosszú csatlakozás egy repülőtéren. Bemutatjuk mivel is töltheti el idejét a világ legjobb légikikötőjében.

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Borneo szigete tele van varázslatos látnivalókkal. Csokorba gyűjtöttük a bakancslistás helyeket!

10 ok, amiért érdemes Malajziába menni - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia a kultúrák hihetetlen olvasztótégelye: központi az elhelyezkedése Délkelet-Ázsiában, de sokszínűsége teszi igazán lenyűgözővé.

Top 10 látványosság Kuala Lumpurban - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia fővárosa, Kuala Lumpur számos okból lett kedvelt célpont. A város lehetőséget ad arra, hogy a Kelet és a Nyugat legjavába belekóstoljunk.

Malajzia 12 nevezetessége - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia nem csak a kultúrák olvasztótégelye, hanem számos különböző szokás, konyha és vallás keveréke is, amelyek békésen élnek egymás mellett.

Malajzia ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Gasztrokalandozás Malajziában, Ázsia egyik legszínesebb konyhájával rendelkező országában. Kóstoljon bele a maláj finomságokba!

Malajzia: érdekes tények - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia Délkelet-Ázsia egyik első számú úti célja. Gyönyörű tájai, természeti csodái és nyüzsgő városai számtalan látogatót vonzanak.

Malajzia - Ázsia felsőfokon - OTP Travel Utazási Iroda
Válogasson kedvére a maláj érdekességek között, majd győződjön meg róluk a saját szemével!

Kapcsolódó ajánlatok:


BORNEÓI KALANDOK

Malajzia
1 969 000 Ft-tól/fő

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
645 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő

HOTEL NIKKO BALI BENOA BEACH RESORT****+

Indonézia
789 000 Ft-tól/fő

MELIA BALI VILLAS & SPA***** - NUSA DUA

Indonézia
864 000 Ft-tól/fő

BALI - KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL

Indonézia
940 000 Ft-tól/fő

KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SLATE***** – PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

BANGKOK ÉS SZIÁM KINCSEI, KOH SAMUI-VAL

Thaiföld
érdeklődésre

PEKING ÉS SANGHAJ

Kína
799 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÖRÖKSÉGE

Kína
1 099 000 Ft-tól/fő

KÍNAI CSÁSZÁRVÁROSOK

Kína
1 099 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

Kína
1 599 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS TIBET

Kína
1 649 000 Ft-tól/fő