Élmények a világ körül

Keresés

5 bakancslistás hely Kubában

5 bakancslistás hely Kubában - OTP Travel Utazási Iroda
A szórakoztató, titokzatos és rendkívül szép Kuba olyan desztináció, mely minden világjáró bakancslistájának élén szerepel.

5 bakancslistás hely Kubában

A szórakoztató, titokzatos és rendkívül szép Kuba olyan desztináció, mely minden világjáró bakancslistájának élén szerepel. A kis szigetország híres homokos strandjairól, a kubai szivarról, csodálatos kultúrájáról és koktéljairól. Cikkünkben összegyűjtöttük az öt legfontosabb látnivalót Kubában, hogy teljesen egyedi és különleges élményben lehessen részünk, ha ide látogatunk.

Old Havana

5 bakancslistás hely Kubában - OTP Travel Utazási Iroda
Az ország fővárosaként ismert Havanna tele van érdekes látnivalókkal és múzeumokkal. Közülük Havanna óvárosa a legrégebbi és a legjobb hely arra, hogy egy csipetnyi kubai kultúrát és történelmet utazásunkba csempésszünk. A város ódon szegletében a piacok szinte egymást érik és olyan látnivalók színesítik a környéket, mint a Plaza Vieja és a Plaza de la Catedral. A városrész színes épületeiről és lenyűgöző táncos szórakozóhelyeiről is ismert. Ha meg akarjuk érteni a havannai életérzését és kubai kultúráját, akkor ide mindenképpen el kell látogatni. A negyedben számos kiváló éttermet találunk, ahol olyan hagyományos kreol ételeket szolgálnak fel, melyeket Latin- Amerika legjobbjaként tartanak számon.

Vinales-völgy

5 bakancslistás hely Kubában - OTP Travel Utazási Iroda
Az ország szívében található Vinales-völgy buja esőerdőjének, valamint egyedülálló állat- és növényvilágának köszönhetően az UNESCO Világörökség része. A legjobb úti cél a természet szerelmeseinek, mely Kuba legszebb, képeslapra illő kilátásait nyújtja.Ez a terület ad otthon a világ legjobb dohányfarmjainak is. Köztudott, hogy a kubai szivarok világszínvonalúak és piacvezetők, mely a kiváló dohánynak és a kézi készítésnek köszönhető. Emellett kiváló a környék arra, hogy a nyugodt kubai vidéki életet felfedezzük, a helyiek mindennapjaiba betekintve.

Trinidad

5 bakancslistás hely Kubában - OTP Travel Utazási Iroda
A kicsi, nyugodt és lélegzetelállítóan szép Trinidad Kuba második legérdekesebb városának számít Havanna után. A legnagyobb vonzereje a lenyűgöző gyarmati építészet, melyet itt teljes pompájában megcsodálhatunk. Trinidad még mindig őrzi azt az eredeti kubai hangulatot, amelyet oly sokan keresnek, ha a szigetországba látogatnak. Készítsük elő a fényképezőgépeket, mert az utcák tele vannak tökéletes állapotban lévő veterán autókkal. Az itt található éttermek pedig a legjobb latin és kreol ételeket szolgálják fel, így a gasztronómia szerelmeseinek is tökéletes választás. A város számos érdekes múzeummal és emlékházzal rendelkezik, melyen keresztül megismerhetjük a térség történetét és kultúráját. Mivel közel az óceán, így semmiképpen se hagyjuk ki a képeslapra illő kubai strandok meglátogatását sem.

Che Guevara Mauzóleum

5 bakancslistás hely Kubában - OTP Travel Utazási Iroda
Mindannyian hallottunk már a híres gerillavezérről Che Guaveraról, akinek kultusza szinte egybeolvad Kuba nevével. Napjainkban a róla szóló múzeum Santa Clarában található, pontosan azon a helyen ahol utolsó csatáját vezette. A helyet több ezer turista látogatja, a kubai történelem és kultúra jellegzetes szimbólumának számít. A mauzóleum közelében található a Forradalmi Múzeum, ahol megtekinthetjük a forradalom idejéből származó összes tárgyi gyűjteményt, azáltal jobban megismerve a latin történelem forrongó pillanatait.

Varadero

5 bakancslistás hely Kubában - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kubába utazunk, akkor a leghíresebb strandokat mindenképp látni kell. Varaderoban egész évben élvezhetjük a kristálytiszta vizet és a közel 20 kilométer hosszú fehér homokos strandot a meleg időjárásnak és jó éghajlatnak köszönhetően. Ez a régió a remek búvárkodási lehetőségekről és az extrém sportokról híres, így az adrenalin szerelmesei is megtalálják az ideális kikapcsolódási formát ebben a nyüzsgő üdülőparadicsomban.

Kapcsolódó inspirációk:


Szivarfüstbe burkolózva - OTP Travel Utazási Iroda
A szivarozás szerelmesei biztosan ismerik azt az érzést, amikor a hétköznapok mókuskerekéből kiszakadva hátradőlnek a székben és a fényűző szivarfüstbe burkolózva mélyednek el gondolataikban

Cuba Libre - a szabadság íze - OTP Travel Utazási Iroda
Jellegzetes ital, melyet Havannától Helsinkiig lelkesen kortyolgatnak, ez pedig nem más, mint a Cuba Libre.

Kubai kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
Kuba közkedvelt célpont, különleges koktélok, sok zene és tánc - többnyire ezek jutnak elsőre eszünkbe erről a különleges kalandokat kínáló országról.

8 érdekes és kevéssé ismert tény Kubáról - OTP Travel Utazási Iroda
Kuba híres klasszikus autóiról, tengerpartjairól, zenéjéről és szivarjáról, de a következő tényeket kevesen ismerik.

Kuba, Hemingway mesebirodalma – a Finca Vigía Havannában | OTP Travel utazási iroda
Hemingway számos műve Kubában született és egy különlegesen szép havannai birtokhoz kötődik.

Kuba, az orvos nagyhatalom | OTP Travel utazási iroda
A kubai orvosok a világ minden táján ott vannak, ahol humanitárius segítségre van szükség.

Öt könyv, amely felér egy utazással - OTP Travel utazási iroda
Íme öt remekbe szabott olvasmány, melynek lapjai szebbnél szebb tájakra repítik gondolatban az olvasót.

Kapcsolódó ajánlatok:


KLASSZIKUS KUBA - HAVANNA ÉS VARADERO****

Kuba
559 000 Ft-tól/fő

AUTENTIKUS KUBA - HAVANNA**** ÉS VARADERO*****

Kuba
569 000 Ft-tól/fő

MEMORIES VARADERO BEACH RESORT ****

Kuba
599 000 Ft-tól/fő

HOTEL GRAND MEMORIES VARADERO *****

Kuba
655 000 Ft-tól/fő

ELEGÁNS KUBA - HAVANNA ÉS VARADERO*****

Kuba
665 000 Ft-tól/fő

HOTEL MELIA PENINSULA VARADERO****

Kuba
689 000 Ft-tól/fő

PRÉMIUM KUBA - HAVANNA ÉS VARADERO*****

Kuba
689 000 Ft-tól/fő

PLAYA VISTA AZUL***** VARADERO

Kuba
759 000 Ft-tól/fő

KUBAI MOZAIK - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Kuba
779 000 Ft-tól/fő

HOTEL MELIA VARADERO*****

Kuba
815 000 Ft-tól/fő

PARADISUS PRINCESA DEL MAR RESORT & SPA***** - ADULTS ONLY

Kuba
855 000 Ft-tól/fő

PARADISUS VARADERO RESORT & SPA*****

Kuba
869 000 Ft-tól/fő

MELIA INTERNACIONAL HOTEL VARADERO*****

Kuba
910 000 Ft-tól/fő

ROYALTON HICACOS RESORT & SPA***** ADULTS ONLY

Kuba
910 000 Ft-tól/fő

KÖRUTAZÁS KUBÁBAN, ÜDÜLÉSSEL VARADERÓN - EGYÉNI

Kuba
949 000 Ft-tól/fő

IBEROSTAR SELECTION VARADERO*****

Kuba
985 000 Ft-tól/fő