Élmények a világ körül

Keresés

5 bakancslistás hely Kubában

5 bakancslistás hely Kubában - OTP Travel Utazási Iroda
A szórakoztató, titokzatos és rendkívül szép Kuba olyan desztináció, mely minden világjáró bakancslistájának élén szerepel.

5 bakancslistás hely Kubában

A szórakoztató, titokzatos és rendkívül szép Kuba olyan desztináció, mely minden világjáró bakancslistájának élén szerepel. A kis szigetország híres homokos strandjairól, a kubai szivarról, csodálatos kultúrájáról és koktéljairól. Cikkünkben összegyűjtöttük az öt legfontosabb látnivalót Kubában, hogy teljesen egyedi és különleges élményben lehessen részünk, ha ide látogatunk.

Old Havana

5 bakancslistás hely Kubában - OTP Travel Utazási Iroda
Az ország fővárosaként ismert Havanna tele van érdekes látnivalókkal és múzeumokkal. Közülük Havanna óvárosa a legrégebbi és a legjobb hely arra, hogy egy csipetnyi kubai kultúrát és történelmet utazásunkba csempésszünk. A város ódon szegletében a piacok szinte egymást érik és olyan látnivalók színesítik a környéket, mint a Plaza Vieja és a Plaza de la Catedral. A városrész színes épületeiről és lenyűgöző táncos szórakozóhelyeiről is ismert. Ha meg akarjuk érteni a havannai életérzését és kubai kultúráját, akkor ide mindenképpen el kell látogatni. A negyedben számos kiváló éttermet találunk, ahol olyan hagyományos kreol ételeket szolgálnak fel, melyeket Latin- Amerika legjobbjaként tartanak számon.

Vinales-völgy

5 bakancslistás hely Kubában - OTP Travel Utazási Iroda
Az ország szívében található Vinales-völgy buja esőerdőjének, valamint egyedülálló állat- és növényvilágának köszönhetően az UNESCO Világörökség része. A legjobb úti cél a természet szerelmeseinek, mely Kuba legszebb, képeslapra illő kilátásait nyújtja.Ez a terület ad otthon a világ legjobb dohányfarmjainak is. Köztudott, hogy a kubai szivarok világszínvonalúak és piacvezetők, mely a kiváló dohánynak és a kézi készítésnek köszönhető. Emellett kiváló a környék arra, hogy a nyugodt kubai vidéki életet felfedezzük, a helyiek mindennapjaiba betekintve.

Trinidad

5 bakancslistás hely Kubában - OTP Travel Utazási Iroda
A kicsi, nyugodt és lélegzetelállítóan szép Trinidad Kuba második legérdekesebb városának számít Havanna után. A legnagyobb vonzereje a lenyűgöző gyarmati építészet, melyet itt teljes pompájában megcsodálhatunk. Trinidad még mindig őrzi azt az eredeti kubai hangulatot, amelyet oly sokan keresnek, ha a szigetországba látogatnak. Készítsük elő a fényképezőgépeket, mert az utcák tele vannak tökéletes állapotban lévő veterán autókkal. Az itt található éttermek pedig a legjobb latin és kreol ételeket szolgálják fel, így a gasztronómia szerelmeseinek is tökéletes választás. A város számos érdekes múzeummal és emlékházzal rendelkezik, melyen keresztül megismerhetjük a térség történetét és kultúráját. Mivel közel az óceán, így semmiképpen se hagyjuk ki a képeslapra illő kubai strandok meglátogatását sem.

Che Guevara Mauzóleum

5 bakancslistás hely Kubában - OTP Travel Utazási Iroda
Mindannyian hallottunk már a híres gerillavezérről Che Guaveraról, akinek kultusza szinte egybeolvad Kuba nevével. Napjainkban a róla szóló múzeum Santa Clarában található, pontosan azon a helyen ahol utolsó csatáját vezette. A helyet több ezer turista látogatja, a kubai történelem és kultúra jellegzetes szimbólumának számít. A mauzóleum közelében található a Forradalmi Múzeum, ahol megtekinthetjük a forradalom idejéből származó összes tárgyi gyűjteményt, azáltal jobban megismerve a latin történelem forrongó pillanatait.

Varadero

5 bakancslistás hely Kubában - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kubába utazunk, akkor a leghíresebb strandokat mindenképp látni kell. Varaderoban egész évben élvezhetjük a kristálytiszta vizet és a közel 20 kilométer hosszú fehér homokos strandot a meleg időjárásnak és jó éghajlatnak köszönhetően. Ez a régió a remek búvárkodási lehetőségekről és az extrém sportokról híres, így az adrenalin szerelmesei is megtalálják az ideális kikapcsolódási formát ebben a nyüzsgő üdülőparadicsomban.

Kapcsolódó inspirációk:


Mesélő épületek Havannában | OTP Travel utazási iroda
Kubában az építészeti stílusok vibrálóan színes kavalkádja jelenik meg. Tudjon meg többet arról, milyen építészeti jegyek hatottak Havanna gyönyörű lakóházaira és híres épületeire!

Kuba, az orvos nagyhatalom | OTP Travel utazási iroda
A kubai orvosok a világ minden táján ott vannak, ahol humanitárius segítségre van szükség.

A kubai zene nyomában | OTP Travel utazási iroda
A zene a kubai mindennapok lüktető ütőere. Ismerje meg izgalmas gyökereit!

Karib-tegeri kaland-kalózkodás - OTP Travel Utazási Iroda
A Karib-térség sokkal többet kínál, mint csupán kristályvizű tengerpartot.

Két keréken szép az élet - OTP Travel Utazási Iroda
Reneszánszát éli a kerékpározás, egyre többen töltik szabadságukat két keréken. Jogos a lelkesedés, így lehet egy országot a legjobban megismerni!

Kuba, Hemingway mesebirodalma – a Finca Vigía Havannában | OTP Travel utazási iroda
Hemingway számos műve Kubában született és egy különlegesen szép havannai birtokhoz kötődik.

Kubai utazás - Kuba 5 arca - OTP Travel Utazási Iroda
Kuba az az úti cél, melyet egyszer az életben látni kell!

Öt könyv, amely felér egy utazással - OTP Travel Utazási Iroda
Íme öt remekbe szabott olvasmány, melynek lapjai szebbnél szebb tájakra repítik gondolatban az olvasót.

Szivarfüstbe burkolózva - OTP Travel Utazási Iroda
A szivarozás szerelmesei biztosan ismerik azt az érzést, amikor a hétköznapok mókuskerekéből kiszakadva hátradőlnek a székben és a fényűző szivarfüstbe burkolózva mélyednek el gondolataikban

Cuba Libre - a szabadság íze - OTP Travel Utazási Iroda
Jellegzetes ital, melyet Havannától Helsinkiig lelkesen kortyolgatnak, ez pedig nem más, mint a Cuba Libre.

Kubai kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
Kuba közkedvelt célpont, különleges koktélok, sok zene és tánc - többnyire ezek jutnak elsőre eszünkbe erről a különleges kalandokat kínáló országról.

8 érdekes és kevéssé ismert tény Kubáról - OTP Travel Utazási Iroda
Kuba híres klasszikus autóiról, tengerpartjairól, zenéjéről és szivarjáról, de a következő tényeket kevesen ismerik.

Kapcsolódó ajánlatok:


MELIÁ HABANA*****

Kuba
érdeklődésre

TRYP HABANA LIBRE ****

Kuba
érdeklődésre

SOL VARADERO BEACH**** ADULTS ONLY

Kuba
715 000 Ft-tól/fő

HOTEL MELIA PENINSULA VARADERO****

Kuba
715 000 Ft-tól/fő

SOL PALMERAS VARADERO****

Kuba
739 000 Ft-tól/fő

HOTEL MELIA VARADERO*****

Kuba
759 000 Ft-tól/fő

PARADISUS VARADERO RESORT & SPA*****

Kuba
799 000 Ft-tól/fő