Élmények a világ körül

Keresés

Madrid legszebb parkjai

 Madrid legszebb parkjai | OTP Travel Utazási Iroda
Madrid csodálatos építészetén túl hatalmas zöldterületekkel rendelkezik, különleges parkjai számtalan látványosságot rejtenek. Fedezze fel velünk!

Madrid legszebb parkjai

Madrid leginkább világszínvonalú múzeumairól és történelmi nevezetességeiről híres, de a természet szerelmeseit kellemes meglepetésként érheti, hogy a spanyol főváros rengeteg zöld területtel van megáldva.

Ezek a parkok ideális helyek arra is, hogy bepillantást nyerjünk a mindennapi helyi életbe, akik kényelmes sétákat tesznek, hétvégi piknikeket tartanak, vagy egyszerűen csak élvezik a látványos naplementéket a város felett.

Casa de Campo

Madrid legszebb parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Madrid legnagyobb közparkja, mely 1535 hektáron terül el, eredetileg II. Fülöp király birtokának része volt a XVI. században, és a Retirohoz és a Sabatini-kertekhez hasonlóan csak az 1930-as években nyitották meg a nagyközönség előtt. A Casa de Campóba, azaz elnevezése szerint a "vidéki házba" lépve inkább olyan érzés, mintha egy erdőbe lépnénk be - VI. Ferdinánd király ugyanis királyi erdőnek nyilvánította. Az ilyen kiterjedt terület idilli környezetet biztosít az olyan szabadtéri sportokhoz, mint a kerékpározás, a kocogás, a kajakozás vagy akár a nyáron nyitva tartó nagy nyilvános medencében való úszás. A park nagy tava, amelyet a Lago metrómegállóból könnyen megközelíthetünk, egész nap pihentető helyszínt nyújt, a tó partján számos étterem, bár és szabadtéri terasz várja a vendégeket. A Casa de Campo területén található a Parque de Atracciones vidámpark és a madridi állatkert akváriuma is.

Parque del Buen Retiro

Madrid legszebb parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Az "El Retiro" Madrid leghíresebb parkja, és ha csak kevés időnk van a főváros felfedezésére, ezt a hatalmas zöld parkot mindenképpen tűzzük bakancslistánkra. Ez a 290 hektáros park egykor a spanyol királyi család és arisztokrácia számára volt fenntartva, amíg a XIX. század végén hivatalosan megnyitották a nagyközönség előtt. A Retiro felfedezésével akár egy egész napot is eltölthetünk, hiszen a látnivalók széles tárházát kínálja. A díszes szökőkutak, spanyol írók és hősök szobrai, pavilonok és szabadtéri kávézók mellett a park területén belül számos nevezetesség is megtekinthető, köztük egy központi evezős tó, Madrid legidősebb fája - 1633-ban ültették - és a "Bukott angyal" szobra, vagyis a világ egyetlen, nyilvánosan felállított Lucifer-szobra. A Kristálypalota egy vasból és üvegből készült építészeti csoda, amely pompásan tükröződik a környező tó vizén. A park különböző területein tett séta során különböző tájépítészeti stílusok tárulnak fel, a francia ihletésű, ápolt gyepektől a sziklás, fákkal szegélyezett ösvényeken át a romantikus La Rosaleda rózsakertig, ahol több mint 4000 rózsa virágzik májustól júniusig.

Real Jardín Botánico - Királyi Botanikus Kertek

Madrid legszebb parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
A növények szerelmesei izgalmas napot tölthetnek ebben a virágzó paradicsomban, amely több mint 5000 növényfajnak ad otthont. A Prado Múzeummal szemben található madridi botanikus kert a világ minden tájáról származó növényvilág élő könyvtára. A növényvilág sokszínűsége lenyűgöző, az égig érő fenyőfáktól kezdve a virágok és gyógynövények ezrein át, sőt, még egy különleges bonsait bemutató részleg is található itt. Ezeket a kerteket eredetileg a tudományos ismeretek elkötelezettje, III. Károly király rendelte meg, hogy a természettudományoknak szentelt komplexumot hozzanak létre. A háromszintes teraszokat kifejezetten úgy tervezték, hogy a növényeket a XVIII. századi botanikus, Carolus Linnaeus által kidolgozott Linné-féle osztályozási rendszer érvényesüljön.

Jardines de Sabatini

Madrid legszebb parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
A királyi palota északi oldalán terül el a Sabatini-kert, mely a mértani pontossággal nyírt sövények, geometrikus labirintusok, medencék, ciprusfák, márványszobrok és szökőkutak neoklasszicista stílusú csodája. Ezeket a kerteket eredetileg a palota bővítéseként hozták létre, és csak I. Juan Carlos király nyitotta meg a nagyközönség előtt 1978-ban.

Parque del Oeste

Madrid legszebb parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Ez a 100 hektáron elterülő zöld oázis szöges ellentétben áll a nem messze található forgalmas Moncloa pályaudvarral. A Parque del Oeste tökéletesen alkalmas hosszú, nyugodt sétákra a nyárfa ligetek, ginkgo fák és az El Abuelo, azaz A nagypapa becenevű ősi cédrusfa lombkoronája alatt. A déli végén található egy helyi gyöngyszem, a Ramón Ortiz rózsakert, mely minden évben otthont ad a rózsák nemzetközi versenyének. A Parque del Oeste legfontosabb műemléke a Templo de Debod, egy ókori egyiptomi templom, amelyet Ízisz istennőnek és Amun istennek szenteltek. Ezt a templomot az egyiptomi kormány ajándékozta Spanyolországnak a felső-egyiptomi templomok helyreállításában nyújtott segítségéért.

Kapcsolódó inspirációk:


Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Ismerje meg Valencia hogyan egyesíti a hagyományt és az innovációt, hogy egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő felé haladjon.

A Művészetek és Tudományok Városa | OTP Travel Utazási Iroda

A valenciai művészetet, tudományt és szórakozást ötvöző futurisztikus épületegyüttes az emberi kreativitás és innováció bizonyítéka.

Valenciai gótikus örökségei | OTP Travel Utazási Iroda

A valenciai gótikus épületek a régió művészi és mérnöki képességeit bizonyítják.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Az ősi történelem és a modern innováció lenyűgöző keverékével ez a magával ragadó város minden utazó számára felejthetetlen élményeket tartogat.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Amikor a spanyol konyha ikonikus ételeit emlegetjük, kevés fogás hasonlítható a híres valenciai paella ínycsiklandó élvezetéhez.

Andalúzia csillagai - OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia vagy ahogy sokan nevezik, Spanyolország nagyasszonya. Andalúziában utazni annyi, mint belelátni Spanyolország lelkébe.

Barcelona csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
Madridot öröm felfedezni, mert a történelmi gyöngyszemektől és a világszínvonalú művészeti alkotásokig a különleges gasztronómiai élményekig ezernyi csodát kínál.

Bacelona, te bájos! - OTP Travel Utazási Iroda
Barcelona tökéletes úti cél. Ha először látogat el ide, a következő látnivalók feltétlenül kerüljenek fel a megnézendők listájára.

Spanyolország a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttünk néhány érdekes, olykor meglepő tényt Spanyolországról, amelyek talán kevesek előtt ismertek. Tartson velünk az Ibériai-félsziget felfedezésében!

Barcelona csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
Barcelona Katalónia fővárosa eltérő gasztronómiai hagyományokkal büszkélkedhet, mint Spanyolország többi része.

Kapcsolódó ajánlatok:


KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő

SPANYOLORSZÁG - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
257 000 Ft-tól/fő

TENGERPARTI HÉTVÉGE BARCELONÁVAL

Spanyolország
269 000 Ft-tól/fő

SEVILLAI VÁROSLÁTOGATÁS – ANDALÚZ HANGULATOK

Spanyolország
369 000 Ft-tól/fő

KIRÁLYI MADRID

Spanyolország
379 000 Ft-tól/fő

EUROSTARS MALAGA****

Spanyolország
389 000 Ft-tól/fő

MALLORCAI HÉTVÉGE

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

MEDITERRÁN VALENCIA

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

BARCELO MALAGA****

Spanyolország
419 000 Ft-tól/fő

SZILVESZTER BARCELONÁBAN

Spanyolország
449 000 Ft-tól/fő

OCCIDENTAL FUENGIROLA**** - FUENGIROLA, SPANYOLORSZÁG

Spanyolország
449 000 Ft-tól/fő

ALUA BOCCACCIO****- ALCUDIA, MALLORCA

Spanyolország
489 000 Ft-tól/fő

MELIA COSTA DEL SOL**** - TORREMOLINOS, SPANYOLORSZÁG

Spanyolország
499 000 Ft-tól/fő