Élmények a világ körül

Keresés

Madrid legszebb parkjai

 Madrid legszebb parkjai | OTP Travel Utazási Iroda
Madrid csodálatos építészetén túl hatalmas zöldterületekkel rendelkezik, különleges parkjai számtalan látványosságot rejtenek. Fedezze fel velünk!

Madrid legszebb parkjai

Madrid leginkább világszínvonalú múzeumairól és történelmi nevezetességeiről híres, de a természet szerelmeseit kellemes meglepetésként érheti, hogy a spanyol főváros rengeteg zöld területtel van megáldva.

Ezek a parkok ideális helyek arra is, hogy bepillantást nyerjünk a mindennapi helyi életbe, akik kényelmes sétákat tesznek, hétvégi piknikeket tartanak, vagy egyszerűen csak élvezik a látványos naplementéket a város felett.

Casa de Campo

Madrid legszebb parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Madrid legnagyobb közparkja, mely 1535 hektáron terül el, eredetileg II. Fülöp király birtokának része volt a XVI. században, és a Retirohoz és a Sabatini-kertekhez hasonlóan csak az 1930-as években nyitották meg a nagyközönség előtt. A Casa de Campóba, azaz elnevezése szerint a "vidéki házba" lépve inkább olyan érzés, mintha egy erdőbe lépnénk be - VI. Ferdinánd király ugyanis királyi erdőnek nyilvánította. Az ilyen kiterjedt terület idilli környezetet biztosít az olyan szabadtéri sportokhoz, mint a kerékpározás, a kocogás, a kajakozás vagy akár a nyáron nyitva tartó nagy nyilvános medencében való úszás. A park nagy tava, amelyet a Lago metrómegállóból könnyen megközelíthetünk, egész nap pihentető helyszínt nyújt, a tó partján számos étterem, bár és szabadtéri terasz várja a vendégeket. A Casa de Campo területén található a Parque de Atracciones vidámpark és a madridi állatkert akváriuma is.

Parque del Buen Retiro

Madrid legszebb parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Az "El Retiro" Madrid leghíresebb parkja, és ha csak kevés időnk van a főváros felfedezésére, ezt a hatalmas zöld parkot mindenképpen tűzzük bakancslistánkra. Ez a 290 hektáros park egykor a spanyol királyi család és arisztokrácia számára volt fenntartva, amíg a XIX. század végén hivatalosan megnyitották a nagyközönség előtt. A Retiro felfedezésével akár egy egész napot is eltölthetünk, hiszen a látnivalók széles tárházát kínálja. A díszes szökőkutak, spanyol írók és hősök szobrai, pavilonok és szabadtéri kávézók mellett a park területén belül számos nevezetesség is megtekinthető, köztük egy központi evezős tó, Madrid legidősebb fája - 1633-ban ültették - és a "Bukott angyal" szobra, vagyis a világ egyetlen, nyilvánosan felállított Lucifer-szobra. A Kristálypalota egy vasból és üvegből készült építészeti csoda, amely pompásan tükröződik a környező tó vizén. A park különböző területein tett séta során különböző tájépítészeti stílusok tárulnak fel, a francia ihletésű, ápolt gyepektől a sziklás, fákkal szegélyezett ösvényeken át a romantikus La Rosaleda rózsakertig, ahol több mint 4000 rózsa virágzik májustól júniusig.

Real Jardín Botánico - Királyi Botanikus Kertek

Madrid legszebb parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
A növények szerelmesei izgalmas napot tölthetnek ebben a virágzó paradicsomban, amely több mint 5000 növényfajnak ad otthont. A Prado Múzeummal szemben található madridi botanikus kert a világ minden tájáról származó növényvilág élő könyvtára. A növényvilág sokszínűsége lenyűgöző, az égig érő fenyőfáktól kezdve a virágok és gyógynövények ezrein át, sőt, még egy különleges bonsait bemutató részleg is található itt. Ezeket a kerteket eredetileg a tudományos ismeretek elkötelezettje, III. Károly király rendelte meg, hogy a természettudományoknak szentelt komplexumot hozzanak létre. A háromszintes teraszokat kifejezetten úgy tervezték, hogy a növényeket a XVIII. századi botanikus, Carolus Linnaeus által kidolgozott Linné-féle osztályozási rendszer érvényesüljön.

Jardines de Sabatini

Madrid legszebb parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
A királyi palota északi oldalán terül el a Sabatini-kert, mely a mértani pontossággal nyírt sövények, geometrikus labirintusok, medencék, ciprusfák, márványszobrok és szökőkutak neoklasszicista stílusú csodája. Ezeket a kerteket eredetileg a palota bővítéseként hozták létre, és csak I. Juan Carlos király nyitotta meg a nagyközönség előtt 1978-ban.

Parque del Oeste

Madrid legszebb parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Ez a 100 hektáron elterülő zöld oázis szöges ellentétben áll a nem messze található forgalmas Moncloa pályaudvarral. A Parque del Oeste tökéletesen alkalmas hosszú, nyugodt sétákra a nyárfa ligetek, ginkgo fák és az El Abuelo, azaz A nagypapa becenevű ősi cédrusfa lombkoronája alatt. A déli végén található egy helyi gyöngyszem, a Ramón Ortiz rózsakert, mely minden évben otthont ad a rózsák nemzetközi versenyének. A Parque del Oeste legfontosabb műemléke a Templo de Debod, egy ókori egyiptomi templom, amelyet Ízisz istennőnek és Amun istennek szenteltek. Ezt a templomot az egyiptomi kormány ajándékozta Spanyolországnak a felső-egyiptomi templomok helyreállításában nyújtott segítségéért.

Kapcsolódó inspirációk:


 Madrid titkos szegletei | OTP Travel Utazási Iroda
Trópusi pálmaház, amely valójában egy pályaudvar? Aranykupolás templom vagy egy különleges függőleges kert? Madrid tele van izgalmas helyszínekkel, tartson velünk!

 Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda
Az építészeti kuriózum a tervek szerint 2026-ra nyeri el teljes pompáját. Ismerje meg a világ egyik legszebb és lehíresebb, napjainkig is épülő templomának történetét.

 Barcelonai tengerpart-mustra | OTP Travel Utazási Iroda
Katalónia a legízletesebb fogások otthona. Tartson velünk a spanyol kulinária kavalkádjában és kóstolja meg a legfinomabb helyi ételeket!

 Barcelonai tengerpart-mustra | OTP Travel Utazási Iroda
Barcelona csábításának képtelenség ellenállni. A látnivalók mellett a városi és városkörnyéki strandok is fantasztikusak. Lássuk az élmezőnyt!

Családi nyaralás: irány Barcelona! - OTP Travel Utazási Iroda
Barcelona igazi családbarát úti cél. Bemutatjuk kedvelt látványosságait, amelyek a gyerekek érdeklődésére is joggal tarthatnak számot.

Spanyolország | Marbella kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A Costa del Sol ékköve, Marbella a pezsgő éjszakai életen, a pubok és kávézók sokaságán túl rengeteg csendes zugot és felfedezni valót kínál.

Spanyolország | Andalúzia | fehér falvak - OTP Travel Utazási Iroda
Az Alhambra vöröses árnyalatú falai a külső szemlélő elől elrejtik a belső tér meghitt szépségét. Fedezze fel velünk!

Spanyolország | Andalúzia | fehér falvak - OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia fehér falvai lenyűgözőek, völgyek ölelésében vagy kies sziklák tetején emlékeztetnek egy letűnt korszak különös történetére.

Spanyolország | andalúziai strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia világhírű a 800 km hosszú tengerpartjáról. Számtalan látványos, fehér homokkal és kristálytiszta türkizkék vízzel rendelkező stranddal valódi paradicsom.

Kapcsolódó ajánlatok:


SPANYOLORSZÁG - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
151 000 Ft-tól/fő

KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
189 000 Ft-tól/fő

TENGERPARTI HÉTVÉGE BARCELONÁVAL

Spanyolország
199 000 Ft-tól/fő

KIRÁLYI MADRID

Spanyolország
269 000 Ft-tól/fő

SZILVESZTER BARCELONÁBAN

Spanyolország
369 000 Ft-tól/fő

ALUA BOCCACCIO****- ALCUDIA, MALLORCA

Spanyolország
419 000 Ft-tól/fő

ANDALÚZIA, ÜDÜLÉSSEL COSTA BLANCA TENGERPARTJÁN

Spanyolország
499 000 Ft-tól/fő

OCCIDENTAL FUENGIROLA**** - FUENGIROLA, SPANYOLORSZÁG

Spanyolország
499 000 Ft-tól/fő

MELIA COSTA DEL SOL**** - TORREMOLINOS, SPANYOLORSZÁG

Spanyolország
569 000 Ft-tól/fő

IBEROSTAR SELECTION SANTA EULALIA IBIZA **** IBIZA

Spanyolország
599 000 Ft-tól/fő

HOTEL DE MAR GRAN MELIÁ***** - MALLORCA

Spanyolország
869 000 Ft-tól/fő

GRAND PALLADIUM PALACE IBIZA RESORT & SPA ***** IBIZA

Spanyolország
895 000 Ft-tól/fő

GRAND PALLADIUM WHITE ISLAND RESORT & SPA ***** IBIZA

Spanyolország
960 000 Ft-tól/fő