Élmények a világ körül

Keresés

Madagaszkár települései

Madagaszkár települései - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatjuk Madagaszkár városait és legnagyobb településeit. Tegyen velünk egy körutazást ezen a fantasztikus szigeten!

Madagaszkár települései

 
Bemutatjuk Madagaszkár városait és legnagyobb településeit. Tegyen velünk egy körutazást ezen a fantasztikus szigeten!

Antananarivo

Az Antananarivo név a francia nyelvből származik, kiejtése (tananaʁiv). Ez Madagaszkár legnagyobb városa és egyben fővárosa is. A települést körülvevő közigazgatási terület Antananarivo-Renivohitra és Analamanga központja. Antananarivo-t 1610-ben alapították, ekkor a merinai Andrianjaka király kiűzte az összes vazimba lakost Analamangából, amit aztán fővárosának nyilvánított. Később Andriamasinavalona király átnevezte Antananarivóra. A név jelentése "Az ezer város". Antananarivo-t mindenképpen látni kell, ha Madagaszkáron járunk. A városban és környékén több mint 5000 templomépület található, köztük egy római katolikus katedrális és egy anglikán templom. A városban több éjszakai klub, egyetem, egészségügyi központ és kiállítóhely van, mint az egész régióban.

Mahajanga

Mahajanga közigazgatási központ Madagaszkár szigetének északnyugati partján. A város jelentős turisztikai vonzerővel dicsekedhet. Az időjárás az év 8 teljes hónapjában fantasztikus, szinte egyáltalán nem esik az eső. Mahajanga Madagaszkár második legfontosabb tengeri kikötője is, Toamasina után. A terminál kis teherhajók és 150 tonnánál nem nagyobb tömegű konténerhajók fogadására képes. A mélyebb hajóknak a tengeri terminálon kívül kell lehorgonyozniuk, ahonnan a rakományukat uszályokon keresztül kell a partra hozni. Mahajanga-t hivatalos nevén Majunga-t 1993-ban 100 807 fő lakta. A város egykor a Sakalava királyság fővárosa volt, amely a XVIII. században élte virágkorát. Sokan a Comore-szigetekről vándoroltak be Mahajangába egészen az 1976-os és 1977-es etnikai zavargásokig, amikor is a bevándorlókat kitoloncolták.

Amparafaravola

Amparafaravola Alaotra-Mangoro régió központja, lakossága a 2001-es népszámláláskor körülbelül 47 000 fő volt. A településen iskolák és egészségügyi intézmények sora működik. Amparafaravola átlagos időjárása télen nagyon nedves, esős, de a száraz évszakban végig kellemes meleg van.

Antsirabe

Madagaszkár középső részén fekvő település. A Tsiafajavona, az Ankaratra-hegység második legmagasabb csúcsának lejtőin épült. Gazdag termálvizekben, 1923-óta gyógyfürdő is üzemel itt.

Antony Stanley

A régió rendelkezik vasútvonallal, amelyet az itt megtermelt sok szőlő-, alma-, tej-, baromfi- és sertéshústermék szállítására használnak. A városban olyan iparágak is működnek, mint a cigarettagyártás, a szövés és fonás, valamint az élelmiszer-feldolgozás.

Toamasina

Madagaszkár fő kikötővárosa. Ez a kis gyöngyszem a sziget látványos esőerdővel borított északi részének keleti partján fekszik. Egyedülálló állat- és növényvilágot találhatunk itt, valamint virágzó vanília-, kávé-, banán-, szegfűszeg-, licsi- és kókuszültetvényeket. A városban a régi gyarmati épületek mellett vadonatúj szállodák sorakoznak.

Ambovombe

Ambovombe környékén 2001-es népszámlálás szerint mindössze körülbelül 8000 ember élt. A térségben csak általános iskolák állnak rendelkezésre. A dolgozó lakosság majdnem fele állattenyésztéssel vagy földműveléssel foglalkozik, a legfontosabb termények a kukorica és az édesburgonya. Ambovombe Madagaszkár legszegényebb vidéke.

Fianarantsoa

Fianarantsoa Madagaszkár keleti-középső részén fekszik. A hegylánc keleti végén fekszik, körülbelül 4000 láb magasan a tengerszint felett. A várost erdőségek veszik körül, ugyanakkor ez Madagaszkár leggazdagabb tea- és bortermelő vidéke is. Itt található az 1988-ban alapított Fianarantsoa Egyetem. A 2014-es statisztikák szerint körülbelül 195 500 ember él ezen a területen.

Kapcsolódó inspirációk:


Madagaszkár maki, lemur - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatjuk Madagaszkár minden kétséget kizáróan egyik legnépszerűbb lakóját, a gyűrüsfarkú makit.

Madagaszkár legjava - OTP Travel Utazási Iroda
A nagyszemű makiktól a "fejjel lefelé álló fák" erdejéig: tagadhatatlan, Madagaszkár olyan különlegességekkel csábít, amelyekhez hasonlókat a világ más úti céljai nem kínálnak.

Madagaszkár strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
A Kelet-Afrika partjainál fekvő Madagaszkár igazán lenyűgöző strandokkal büszkélkedhet az Indiai-óceán 5000 km hosszú partvonalán és a környező szigeteken. Bemutatjuk a legjobbakat.

Madagaszkár a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Madagaszkár, hivatalos nevén Madagaszkári Köztársaság szigetország az Indiai-óceánban, Délkelet-Afrika partjainál. Ismerje meg Madagaszkárt!

Öt könyv, amely felér egy utazással - OTP Travel Utazási Iroda
Íme öt remekbe szabott olvasmány, melynek lapjai szebbnél szebb tájakra repítik gondolatban az olvasót.

Egyiptom utazás: Kairó finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kairóban kalandozunk, érdemes megismerkedni a helyi konyha remekműveivel. Összegyűjtöttük a legautentikusabb fogásokat, amelyeket ott, helyben is ki kell próbálni.

Egyiptom utazás: Kairó látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó, Egyiptom fővárosa az ezer minaret városaként is ismert. Kairó büszkélkedhet a világ legszebb iszlám építészeti alkotásaival. Fedezze fel velünk!

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

Uganda ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda tálcán kínálja a természet szépségeit: gorilla és csimpánz les Uganda vadregényes tájain, szafari túra és 30 méter magasról lezúduló vízesés.

Kapcsolódó ajánlatok:


MADAGASZKÁR CSODÁI - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Madagaszkár
2 000 000 Ft-tól/fő