Élmények a világ körül

Keresés

Sevilla rejtett kincsei

Sevilla rejtett kincsei | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla páratlan kalandokat kínál. Andalúzia fővárosa gazdag történelmi múltjával, pezsgő mindennapjaival rabul ejti az utazót. Fedezze fel velünk Sevilla rejtett kincseit!

Sevilla rejtett kincsei

Sevilla páratlan kalandokat kínál. Andalúzia fővárosa gazdag történelmi múltjával, pezsgő mindennapjaival rabul ejti az utazót. Fedezze fel velünk Spanyolországban Sevilla rejtett kincseit!

Casa de los Pilatos

Aki járt már Sevillában, azt minden bizonnyal rabul ejtette a város és csak szuperlatívuszokban tud beszélni róla. Árnyas, buja kertek, mór építészet, vagy a közeli, hosszan elnyúló gyönyörű tengerpart látványa. A számokat tekintve Sevilla Spanyolország negyedik legnagyobb városa. Vakító fehér apró házak, mór épületek és flamenco – itt megtaláljuk mindezt, továbbá történelmi és kulturális emlékek, hamisítatlan mediterrán hangulat, s féktelen szórakozás vár ránk. Sevilla magán viseli a tartomány hangulatának minden jellemvonását. Mondják, Sevillában több barokk templom esik egy négyzet kilométerre, mint bárhol máshol a világon.

La Giralda torony és a sevillai katedrális 

A torony Sevilla egyik ikonikus épülete. A megmászása ugyan jelenthet némi kihívás, de az itt begyűjthető élményért érdemes megdolgozni. A torony tetejéről lenyűgöző kilátás nyílik az egész városra. Catedral de Santa María de la Sede a világ harmadik legnagyobb templomépülete. 1987 óta a világörökség része. nem mellékesen az épületben található Kolumbusz Kristóf sírhelye is.

Paradas 7

Minden kétséget kizáróan Paradas 7 Sevilla legjobb brunch-helye! Különleges péksütemények, bagelek és számos más csodálatos finomság várja itt a gasztronómia szerelmeseit. A kiváló minőségű kávék, teák, gyümölcslevek csak a habot jelentik a tortán. A hangulat remek, a személyzet nagyon kedves, valódi ötcsillagos hely.
További információ: https://www.paradas7.com/

Mercado Lonja del Barranco

A Mercado Lonja del Barranco Sevilla egyik gasztronómiai központja, a hagyományos tapasok és a regionális specialitások lelőhelye. Több mint 20 standon árulják a csemegéket, a legjobb andalúziai sajtoktól és finom iberico sonkáktól kezdve a frissítő fagylaltokon át a fantasztikus spanyol borokig mindent megtalálunk. A Guadalquivir folyón átívelő Puente de Triana híd mellett találjuk.

Mercado de Triana

Ha autentikus helyi ételeket szeretnénk megkóstolni, nem hagyhatjuk ki ezt a rejtett gyöngyszemet sem! A Mercado de Triana vásárcsarnokban számtalan standról kóstolhatunk és vásárolhatunk helyi specialitásokat. A Mercado Triana kis étkezdéi is különleges csemegéket kínálnak egészen baráti árakon. Sevillában járva mindenképpen érdemes ide is ellátogatnunk.

El Rinconcillo

Az El Rinconcillo Sevilla legrégebbi bárja. 1670 óta működik, így bátran kimondhatjuk, ez a legautentikusabb italmérés az Andalúzia fővárosában. Az El Rinconcillóba lépve úgy érezhetjük, hogy itt valóban megállt az idő. Ínycsiklandó tapaszok, helyi specialitások, remek borok és különleges italok között válogathatunk miközben magunkba szívhatjuk Sevilla, régi időket idéző, történelmi hangulatát. 
További információ: https://www.elrinconcillo.es/en/home/

The Corner House

A The Corner House tetőtéri bárjában elfogyasztott itallal megkoronázhatjuk a napunkat. A késő délutáni órákban aranyló fény tölti be a teret, amely még különlegesebbé teszi az itt eltöltött perceket. A teraszról remek kilátás nyílik a történelmi belváros szívében fekvő Alameda de Herculesre. 
További információ: https://www.thecornerhousesevilla.com/

Kapcsolódó inspirációk:


Családdal Sevillában | OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia fővárosa számtalan történelmi, kulturális és gasztronómiai kincset mellett a legkisebbeknek is tartogat különös csodákat. Ezeket szedtük most csokorba. Tartson velünk!

Kihagyhatatlan látnivalók Sevillában | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla gazdag történelmi múltja, a mór és a katolikus kulturális öröksége, a nagyszerű tapasbárok, a mozgalmas piacok olyan célponttá teszik, ahova az ember mindig szívesen visszatér. Ismerje meg Andalúzia gyöngyszemének kincseit!

Sevilla titkos folyosói | OTP Travel Utazási Iroda
Sevilla a föld alatt is tartogat látnivalókat. Az andalúz főváros mélységeiben egy összefüggő alagútrendszer-hálózat emlékeztet a letűnt időkre.

Sevilla - Andalúzia - vendégszeretet | OTP Travel Utazási Iroda
Aki járt már Sevillában, azt minden bizonnyal rabul ejtette a város és csak szuperlatívuszokban tud beszélni róla.

Sevilla - Húsvét és flamenco fiesta | OTP Travel Utazási Iroda
Többszörösen is érdemes Húsvét táján érkezni Sevillába.

Picos de Europa - OTP Travel Utazási Iroda
Legyen szó akár aktív kalandokról, történelmi felfedezésekről vagy egyszerűen csak a természet csodáinak élvezetéről, ez a régió mindenki számára tartogat valami különlegeset.

Baszkföld - OTP Travel Utazási Iroda
Baszkföld Észak-Spanyolországban és Dél-Franciaországban elterülő régió, amely a baszkok ősi otthona.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Ismerje meg Valencia hogyan egyesíti a hagyományt és az innovációt, hogy egy élhetőbb és fenntarthatóbb jövő felé haladjon.

A Művészetek és Tudományok Városa | OTP Travel Utazási Iroda

A valenciai művészetet, tudományt és szórakozást ötvöző futurisztikus épületegyüttes az emberi kreativitás és innováció bizonyítéka.

Valenciai gótikus örökségei | OTP Travel Utazási Iroda

A valenciai gótikus épületek a régió művészi és mérnöki képességeit bizonyítják.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Az ősi történelem és a modern innováció lenyűgöző keverékével ez a magával ragadó város minden utazó számára felejthetetlen élményeket tartogat.

Gaudí remekműve, a Sagrada Familia | OTP Travel Utazási Iroda

Amikor a spanyol konyha ikonikus ételeit emlegetjük, kevés fogás hasonlítható a híres valenciai paella ínycsiklandó élvezetéhez.

Andalúzia csillagai - OTP Travel Utazási Iroda
Andalúzia vagy ahogy sokan nevezik, Spanyolország nagyasszonya. Andalúziában utazni annyi, mint belelátni Spanyolország lelkébe.

Barcelona csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
Madridot öröm felfedezni, mert a történelmi gyöngyszemektől és a világszínvonalú művészeti alkotásokig a különleges gasztronómiai élményekig ezernyi csodát kínál.

Bacelona, te bájos! - OTP Travel Utazási Iroda
Barcelona tökéletes úti cél. Ha először látogat el ide, a következő látnivalók feltétlenül kerüljenek fel a megnézendők listájára.

Spanyolország a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttünk néhány érdekes, olykor meglepő tényt Spanyolországról, amelyek talán kevesek előtt ismertek. Tartson velünk az Ibériai-félsziget felfedezésében!

Barcelona csemegéi - OTP Travel Utazási Iroda
Barcelona Katalónia fővárosa eltérő gasztronómiai hagyományokkal büszkélkedhet, mint Spanyolország többi része.

Spanyolország fenséges ízei - OTP Travel Utazási Iroda
A finom tapasoktól kezdve a kiváló tenger gyümölcseiig és a hagyományos sültekig, a spanyol ételek a legjobb helyi termékek felhasználásával készülnek.

Dallamos desztinaciók, nyári utazás - OTP Travel Utazási Iroda
A nyár az utazás mellett a zenei fesztiválok ideje is.

Kapcsolódó ajánlatok:


KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő

SPANYOLORSZÁG - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
257 000 Ft-tól/fő

TENGERPARTI HÉTVÉGE BARCELONÁVAL

Spanyolország
269 000 Ft-tól/fő

SEVILLAI VÁROSLÁTOGATÁS – ANDALÚZ HANGULATOK

Spanyolország
369 000 Ft-tól/fő

EUROSTARS MALAGA****

Spanyolország
389 000 Ft-tól/fő

MALLORCAI HÉTVÉGE

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

MEDITERRÁN VALENCIA

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

KIRÁLYI MADRID

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

BARCELO MALAGA****

Spanyolország
419 000 Ft-tól/fő

KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő