Élmények a világ körül

Keresés

Dél-Korea legszebb nemzeti parkjai

Dél-Korea legszebb nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Koreai nemzeti parkjai a természet és a történelem szerelmeseinek egyaránt kedveznek. Ismerje meg legszebb nemzeti parkjait.

Dél-Korea legszebb nemzeti parkjai

 
 
Dél-Korea első nemzeti parkját, egy hegyvidéki területet, 1967-ben nyilvánítottak hivatalosan is védettnek.
 

Az azóta eltelt években 17 másik gyönyörű táj is hasonló státuszba emelkedett. Az ország nemzeti parkrendszere azonban nem korlátozódik a szigorúan szárazföldi területekre: három tengeri nemzeti parkot, valamint egy történelmi nemzeti parkot is magában foglal, amelyeket Dél-Korea természeti környezetének és történelmi kultúrájának megőrzése érdekében jelöltek ki.

Jirisan - a túrázás szerelmeseinek

Dél-Korea legszebb nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Az ország legrégebbi és legnagyobb nemzeti parkjaként a Jirisan különleges helyet foglal el sok koreai szívében. A 472 négyzetkilométeres Jirisan annyira kiterjedt, hogy az ország kilenc tartományából hármat is elfoglal. Az izgalomra vágyók meghódíthatják a Cheonwangbong hegycsúcsát, de a kevésbé nagy távokra vágyók is találnak megfelelőt, hiszen 18 különböző útvonal közül választhatunk. A legemlékezetesebb a Jongju túraútvonal, egy háromnapos, két éjszakás túra, amely 13 csúcsot és 25,5 kilométert ölel fel, és útközben előre foglalható éjszakai menedékhelyek várnak.

Bukhansan – Szöul tüdeje

Dél-Korea legszebb nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
A Gupabal metróállomástól egy rövid buszútra található Bukhansan, a főváros legközelebbi nemzeti parkja, amely a "Szöul tüdeje" becenevet érdemelte ki. Ez egyben Dél-Korea legnépszerűbb nemzeti parkja is, évente több mint ötmillió látogatóval. A szöuliak számára a Bukhansan lehetőséget nyújt arra, hogy kilépjenek az irodai dolgozók fárasztó, kilenctől ötig tartó életéből, és egy rövid időre kikapcsolódjanak a természetben.

Dadohaehaesang - szigetszökkenések

Dél-Korea legszebb nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Korea három tengeri nemzeti parkjának egyike, a Dadohaehaesang egyben a legnagyobb park is, amely közel 2000 négyzetkilométernyi vizes területet és 335 négyzetkilométernyi szárazföldet foglal magában. A Dadohaehaesang hét tengerparti területe közé tartozik a Sárga-tengerben található Heuksando, 100 viszonylag kevéssé látogatott - és néhány teljesen lakatlan - sziget; Jindo, egy koreai kutyafajta legendás szigete; és Cheongsando, a taoista szerencse és az örök energiák legendás földje. A látványos sziklaalakzatok mellett Dadohaehaesang buja örökzöld erdőkkel és ritkaságszámba menő disznódelfinekkel is rendelkezik, melyekből nagyon kevés van már a világon.

Gyeongju - a történelem szerelmeseinek

Dél-Korea legszebb nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Az ország egyetlen történelmi nemzeti parkja a Gyeongju Nemzeti Park, amely nyolc különálló körzetet foglal magában Dél-Korea délkeleti részén. A Shilla-dinasztia - i. e. 57 és i. sz. 935 között - korából származó emlékekkel díszített Gyeongju tájkép önmagában is gyönyörű. A belvárost körbeölelő park a regionális jellegzetességek széles skáláját vonultatja fel, buddhista pagodák, szobrok és templomok között sétálhatunk.

Ha szabadtéri múzeumi kalandozásra vágyunk, kövessük a Namsan, Tohamsan vagy Danseoksan kerület nyolc történelmi és kulturális tanösvényének egyikét. A vallási iránt érdeklődők meglátogathatják a Samneung, a Bonghwagol vagy a Sinseonsa templomokat, amelyek sziklába vésett Buddháiról ismertek. Sinseonsa azt a helyet is magában foglalja, ahol az ősi Hwarang harcosok, a Silla Királyság elit harcosai kiképzésben részesültek.

Kapcsolódó inspirációk:

Busan - a filmfesztiválok hazája  - OTP Travel Utazási Iroda
Szöul vibráló metropolisza számtalan felfedeznivalót tartogat. Összegyűjtöttük a 10 legérdekesebb helyszínt!

Busan - a filmfesztiválok hazája  - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Korea második legnagyobb városa a filmfesztivál mellett számos nevezetességgel büszkélkedhet. Ismerje meg velünk!

Dél-Korea különleges finomságai  - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Koreában rengeteg különleges és aranyos dolgot találunk, melyekkel érdemes meglepni szeretteinket, hogy mosolyt csaljunk arcukra! Összegyűjtöttük a legizgalmasabbakat!

Gyeongju - A kultúra  kincsesbányája - OTP Travel Utazási Iroda
Korea egyik leglenyűgözőbb városa a falak nélküli múzeum elnevezést kapta. Ismerje meg az ősök városát!

Dél-Korea különleges finomságai  - OTP Travel Utazási Iroda
A dél-koreai ételek a léleknek is szólnak, különleges ízviláguk és az étkezés közösségi élménye nem csak a test táplálásáról gondoskodik. Merüljön el velünk a koreai ízek világában!

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Korea egyre népszerűbb úti cél.

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Szöul, a dél-koreai főváros látképe állandóan változik, épp ettől olyan izgalmas.

Kapcsolódó ajánlatok:


SZÖUL – HAGYOMÁNYOK ÉS MODERN KULTÚRA

Dél-Korea
965 000 Ft-tól/fő

DÉL-KOREA FELFEDEZÉSE

Dél-Korea
1 189 000 Ft-tól/fő