Élmények a világ körül

Keresés

Madeirai hírességek

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerjék meg Madeira jelenleg talán leghíresebb szülöttét, ikonikus látni- és kóstolni valóit, melyek nélkül nem lehet teljes a madeirai utazás.

Madeirai hírességek

A madeiraiak rendkívül büszkék világhírű szülötteikre, boraikra, kézműves hagyományaikra, a sziget különleges flórájára és faunájára, joggal. Ismerjék meg Madeira jelenleg talán leghíresebb szülöttét, ikonikus látni- és kóstolni valóit, melyek nélkül nem lehet teljes a madeirai utazás.

Cristiano Ronaldo - a sziget élő legendája

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro 1985. február 5-én született Funchalban; pályafutását az Andorinha de Santo António labdarúgóklub ifjúsági ligás csapataiban kezdte, első felnőtt csapata a Sporting volt. Az ifjú futballista 2003-ban, mindössze tizennyolc évesen szerződést kötött a Manchester Uniteddel, később a Real Madrid és a Juventus sztárja volt, majd 2021. augusztusában ismét visszatért a Unitedhoz. Ő a portugál labdarúgó-válogatott csapatkapitánya és 2012. áprilisában a világ legértékesebb labdarúgójának tartották. A kivételes sportoló megannyi gyerek és felnőtt példaképe. Madeirán járva számos különleges látnivaló kapcsolódik személyéhez, melyeik igazi csemegék a rajongók számára. Sétáljunk végig Funchal városának utcáin, és felfedezzük fel Ronaldo madeirai gyökereit. Az Avenida Sá Carneiro sugárúton található CR7 múzeum a rajongók kihagyhatatlan látnivalója, ahol Cristiano Ronaldo eddigi trófeái és viaszszobrai, relikviái láthatók. A múzeum előtt áll Ronaldo hatalmas szobra, mellyel szintén a világklasszis focilegenda előtt tisztelegnek. A múzeumtól kőhajításnyira található Pestana CR7 Funchal szálloda a híres portugál Pestana szállodalánc és Ronaldo együttműködéseként jött létre és igazán különleges hely. A szálloda óceánparti fekvése, különleges épülete, egyedi tervezésű szobái felejthetetlen pihenést nyújtanak – nem csak rajongóknak!

Madeirai hímzés

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
A madeirai lyukhímzés Európa egyik legkiválóbb luxusterméke, amelyet teljes egészében kézzel készítenek. A Bordado Madeira - portugálul a Madeira hímzés neve – egy olyan hagyományos hímzés, melyet a madeirai parasztasszonyok készítenek. Különlegessége, hogy az anyagokba szúrt apró lyukakat hímzik körbe nagy aprólékossággal, mely szinte csipkeszerű alkotásokat eredményez. Az évszázadok során az aprólékos kézműves készségek és technikák generációról generációra öröklődtek. Az asszonyok büszkeségéről tesz tanúbizonyságot, amikor azt mondják, hogy kézművességük ma is ugyanolyan hiteles, mint 150 évvel ezelőtt volt. A madeirai hímzés több száz éves múltra tekint vissza. Az 1851-es londoni világkiállításon vált világszerte ismerté. Azóta a vidéki hímzőnők kéz a kézben dolgoznak a szigeten működő cégekkel, és autentikus madeirai hímzéseket készítenek. Ma a régióban mintegy 30 madeirai hímzést készítő vállalat működik, és körülbelül 4500 hímzőnő foglalkozik naponta a hímzés művészetével. Gyakran hetekig, ha nem hónapokig tart egy-egy darab elkészítése, mivel a kézművesek jellegzetes mintákat követnek, és sokféle bonyolult öltést használnak.

Madeirai borok
 

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Az 1600-as és 1700-as években a bor gyakran megromlott, és erősíteni kellett egy kis pálinka hozzáadásával, hogy túlélje a tengeri utat. Abban az időben Madeira szigete létfontosságú ellátási pont volt az Amerikába és Kelet-Indiába tartó utakhoz, és a hajósok az Angliába és Amerikába tartó útjukon mindenképpen a fedélzetre vittek madeirai bort. A madeirai borral teli hordók ahogy áthaladtak a trópusokon, melegben és zárt térben érlelődtek tovább. A hajósok észrevették, hogy a bor íze ennek hatására mélyül és javul, és ezt a tengeri érlelést "Vinho da Roda"-nak nevezték el. Ebből jött létre a Madeirai likőrbor, mely desszertborként fogyasztanak. Hivatalosan nyolc féle szőlőből készülhet. A többnyire viszonylag világos árnyalatú sercial könnyű bor kiváló aperitif, az édes, testes malmsey tipikus desszertbor, a kissé füstös jellegű bualt főleg sajtokhoz ajánlják, a közepesen száraz verdelhót pedig elsősorban levesekhez.

Madeira virágai

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
A virágfesztivál, amelyet tavasszal, a virágzás leglátványosabb időszakában tartanak, már régóta Madeira egyik fő látványossága mind a turisták, mind a helyiek számára. Ez a varázslatos fesztivál, amelynek keretében Funchal utcáin felvonulnak a virágkocsik, a sziget virágfajainak sokaságával kápráztatja a szemet és telíti meg a levegőt pompás illatukkal, mesebeli hangulatot árasztva a város egész központjában. Minden évben a felnőttek és a gyermekek egy-egy csoportja bemutatja színes jelmezeit és a szigetvilágra jellemző virágokkal díszített öltözékben járnak táncot. A Largo do Colégio téren található az úgynevezett "Remény fal", ahol a gyerekek saját virágaikat helyezik el azzal a céllal, hogy egy nagy virágfalat építsenek, amely egy jobb és békésebb világ reményét szimbolizálja.

Kapcsolódó inspirációk:


Portugália utazás: Porto ételei - OTP Travel Utazási Iroda
Hagyományos ételek, amit Portóban, természetesen fenséges borok kíséretében, feltétlenül ki kell próbálni! Tartson velünk!

Portugália utazás: Porto - OTP Travel Utazási Iroda
Portó Portugália második legnagyobb városa. Számos történelmi, kulturális és gasztronómiai kincs otthona. Ismerje meg a világhírű portói bor szülőhelyét!

Terceira – a béke szigete - OTP Travel Utazási Iroda

Fedezzen fel vulkanikus barlangokat és kóstoljon helyi finomságokat Terceirán, mely felejthetetlen élményt ígér.

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Az azori sajt az Azori-szigetek gazdag kulturális örökségéről és természeti gazdagságáról tanúskodik.

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Flores szigete esik a legtávolabb az európai kontinenstől. Fedezze fel velünk!

Az Azori-szigetek híres szélmalmai - OTP Travel Utazási Iroda

Pico szigete a kaland, a pihenés és a kultúra egyedülálló keverékét kínálja.

Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda

Óceánba nyíló termálvizes öböl, trópusi erdő között megbúvó fürdő, egy botanikus kert, ahol megmártózhatunk.

Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda

Az Azori-szigeteket sokszor csak Európa Hawaii-jaként emlegetik. Ismerje meg legnagyobb szigetét São Miguel-t.

Kapcsolódó ajánlatok:


SZÍNPOMPÁS MADEIRA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
299 000 Ft-tól/fő

DÉL-PORTUGÁLIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
459 000 Ft-tól/fő

PORTUGÁLIA TITKAI – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
469 000 Ft-tól/fő

MADEIRA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Portugália
489 000 Ft-tól/fő

THE CLIFF BAY***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
630 000 Ft-tól/fő

EZERARCÚ PORTUGÁLIA

Portugália
729 000 Ft-tól/fő

SAVOY PALACE***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
760 000 Ft-tól/fő

AZORI-SZIGETEK – SAO MIGUEL ÉS TERCEIRA

Portugália
969 000 Ft-tól/fő

MEDITERRÁN ÉLMÉNYEK LISSZABONBÓL

Portugália
1 039 000 Ft-tól/fő