Élmények a világ körül

Keresés

MADEIRA – PORTO SANTO KÖRUTAZÁS

Katalógus ár: érdeklődésre

Ajánlat leírás

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Funchal – Câmara de Lobos – Porto Moniz – Monte – Eira do Serrado – Porto Santo – Funchal

Az egész évben virágzó, nyugalmat árasztó Atlanti-óceáni sziget burjánzó dús növényzetével, csodás kilátópontjaival, sziklás óceánpartjaival paradicsomi hely felfedezésre, kalandozásra, távol a világ zajától. Történelmi érdekességekben is bővelkedik: Madeirára vonult vissza 1950-ben Churchill és felesége, s utolsó magyar királyunk, IV. Károly sírja is itt található. Madeira talán legismertebb szülötte Cristiano Ronaldo, napjaink egyik legnagyobb futballsztárja, kicsik és nagyok kedvence, kinek számos emléke és relikviája tekinthető meg a körutazás során. A Madeira közeli, arany partokkal szabdalt Porto Santo szigetének is volt híres lakója, nem kisebb „világsztár”, mint Kolumbusz Kristóf. A festői sziget arany homokú strandjai és all inclusive szállodája nyújt felhőtlen pihenést az itt eltöltött napok során. Körutazásunk a nagyobb gyerekekkel utazó családok számára is izgalmas élményeket tartogat.

Portugália - MADEIRA - Porto Santo csoportos körutazás. Fedezze fel Portugáliát és Madeira szigetét az OTP Travel utazásán!

1. nap: Funchal

Elutazás a kora reggeli órákban repülőgéppel, átszállással Funchalba. Megérkezést követően transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása. Vacsora a szállodában.

2. nap: Câmara de Lobos – Porto Moniz

Reggeli után egész napos kirándulás a sziget nyugati részébe. Séta Câmara de Lobosban, egy festői halászfaluban, mely Winston Churchill kedvenc tartózkodási helye volt. A következő megálló a Cabo Girão fok, melynek szabadtéri kilátójából lélegzetállító a panoráma, a hatalmas sziklatömb 580 méterrel emelkedik a tenger fölé. A bátrabbaknak feledhetetlen élmény nyújt a szakadék feletti üvegpadlón sétálás. Továbbutazás a sziget északi partjára az Encumeada-hágón keresztül. Érkezés egy gyönyörű panorámaúton Porto Monizba, Madeira északnyugati csücskébe, mely szabadtéri medencéiről ismert. A fekete bazaltmedencéket körülvevő táj, a tengerparti panorámás kilátás és a masszív sziklák látványa teszi különlegessé Porto Moniz-t. Késői ebéd egy helyi étteremben, majd visszautazás Funchalba.

3. nap: Funchal – Monte – Eira do Serrado

Reggeli után egész napos városnézés Funchalban: a XV. században épült Katedrális megtekintését követően a helyi piacon tett látogatás alkalmával a színpompás virágok, gyümölcsök mellett a halpiac gazdag kínálata is szemügyre vehető. Látogatás a CR7 múzeumba, mely a sziget szülöttje, a híres focista Cristiano Ronaldo ereklyéit mutatja be. A múzeumba látható az arany cipő, trófeák, rajongói levelek és rajzok, valamint egy Ronaldo karrierjét bemutató interaktív fal. Az ebéd elfogyasztása után látogatás a Funchal felett fekvő Monte apró településére, ahova felvonó visz fel. Ne maradhat ki egy kis magyar vonatkozású történelem sem: itt élte le utolsó éveit IV. Károly, az utolsó magyar király, sírhelye a montei Miasszonyunk templomban található. A vállalkozó szelleműek kipróbálhatják a híres szánkót, a tobogánt, mellyel helyi férfiak irányításával csúszhatnak le a meredek aszfaltozott úton, feledhetetlen pillanatokat átélve. (A szánkózás nem kötelező, díja a helyszínen fizethető, kb. 15-20 EUR/fő). Az izgalmas program után utazás Eira Do Serrado kilátóponthoz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Apácák völgyére és Madeira legmagasabb pontjaira a Pico Arieiro és a Pico Ruvio hegycsúcsokra. Visszautazás a szállodába.

Portugália - MADEIRA - Porto Santo csoportos körutazás. Fedezze fel Portugáliát és Madeira szigetét az OTP Travel utazásán!

4. nap: Porto Santo

A korai reggeli után transzfer a kikötőbe, majd komphajóval átutazás az arany homokú strandjairól nevezetes Porto Santo szigetére, mely kb. 2,5 órás útra van Funchaltól. A program első állomása Calheta, a sziget legnyugatibb sarka, ahonnan csodálatos a panoráma az Atlanti-óceánra, tiszta időben a távolban Madeira szigete is feltűnik. Ezután látogatás a Kolumbusz Kristóf Múzeumba, ahol a híres felfedező élt egykor feleségével, a sziget kormányzójának lányával, Felipa Perestrello e Monizzal, és itt született gyermekükkel, Diegóval. Továbbutazás Pico do Castelóra, a sziget egyik legmagasabb pontjára, ahonnan az egész sziget látható. Rövid megálló a Portela kilátópontnál, ahol a 8 kilométeres homokos strandra és Vila Baleira kis falujára nyílik panoráma. Transzfer a tengerparti szállodába, ahol a bejelentkezés után ebéd következik, majd a nap hátralévő részében szabadprogram. Vacsora a szállodában.

5. nap: Porto Santo

Egész napos pihenés a medence mellett és a tengerparton. A szálloda all inclusive szolgáltatásai és a 11 km hosszú homokos part gondoskodnak a pihentető kikapcsolódásról. A spa-ban térítés ellenében kényeztető kezelések vehetők igénybe. Az aktív pihenésre vágyóknak a sziget számos látnivalót kínál, melyek egyénileg fedezhetőek fel. A pálmafa farm, a miniállatkert és a botanikus kert meglátogatása szórakoztató élmény lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Portugália - MADEIRA - Porto Santo csoportos körutazás. Fedezze fel Portugáliát és Madeira szigetét az OTP Travel utazásán!

6. nap: Porto Santo – Funchal

Egész napos pihenés a medence mellett és a tengerparton. Délután transzfer a kikötőbe, majd visszahajózás Funchalba. Érkezés a késő esti órákban.

7. nap: Funchal

Egész nap szabad program Madeira további egyéni felfedezésére, vagy egész napos fakultatív dzsip túra a sziget keleti részére. A sziget egyedülálló növény- és állatvilágának, zöldellő hegyeinek és völgyeinek, apró településeinek felfedezése egy izgalmas dzsip szafari során. A rutinos helyi sofőrök az eldugott hegyi utakon navigálva tárják az utasok elé a sziget keleti oldalának szépségeit, felkaptatva Madeira harmadik legmagasabb pontjára az 1810 méter magas Pico Arieiro hegyoromra, ahonnan lélegzetelállító a panoráma. Ezt követően ebéd egy helyi étteremben, majd séta Santana jellegzetes zsúpfedeles háromszögletű házai között. Útközben gyönyörű panoráma nyílik 670 m magasból (Portela) az északi part sziklaképződményeire Machico településen át - ahol az első felfedezők szálltak partra - visszatérés Funchalba. Vacsora a szállodában.

8. nap

Reggeli után rövid szabadprogram. Kora délután hazautazás átszállással Budapestre. Megérkezés a késő esti órákban.


Minimum létszám 18 fő.

Madeirai hírességek - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerjék meg Madeira jelenleg talán leghíresebb szülöttét, ikonikus látni- és kóstolni valóit, melyek nélkül nem lehet teljes a madeirai utazás.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
A XIX. század vége felé Madeira leggazdagabb családjai közül néhányan a Funchal külvárosában található szép birtokokon éltek.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
Íme néhány a legkülönlegesebb látnivalók és élmények közül, amelyeket Funchalban érdemes megtekinteni-megtapasztalni.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
Felejthetetlen panoráma tárul elénk a hegyek szívében fekvő kis falvakra, a legmagasabb hegycsúcsokra, vagy Madeira legszebb strandjaira.

10 portugál étel, amit a külföldiek nem értenek - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Portugáliában járunk, ezekkel a fogásokkal bizonyosan találkozni fogunk.

Portugália | Top 5 SPA Lisszabonban - OTP Travel Utazási Iroda
A lisszaboni fürdők többsége luxusszállodák területén található, ám ezek gyógyfürdők nem csak a szállodák vendégei számára látogathatóak.

Top 3 portugál sertéshús étel - OTP Travel Utazási Iroda
A húsimádók figyelmébe ajánlunk három olyan sertéshúsból készült fogást, amelyet Portugáliában járva, feltétlenül ki kell próbálni!

Nevezetes másolatok - OTP Travel utazási iroda
Fedezze fel a legjobb nevezetességek másolatát!

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
7 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás

7 alkalommal reggeli, 2 alkalommal ebéd, 2 alkalommal vacsora Madeira szigetén, valamint a Porto Santo-i (2 éjszaka) tartózkodás alatt all inclusive ellátás
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Kalifornia, Sonoma-völgy, borászat | OTP Travel Utazási Iroda
Különösen izgalmas élete volt Haraszthy Ágostonnak a pesti nemesnek, aki Kaliforniába vitte a borászat kultúráját.

San Francisco - Golden Gate híd | OTP Travel Utazási Iroda
Minden bizonnyal a világ egyik legismertebb építménye, San Francisco jelképe. De vajon mindent tud már róla?

Krabi, a földi paradicsom | OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a világ második leglátogatottabb városának kihagyhatatlan látnivalóit.

Krabi, a földi paradicsom | OTP Travel Utazási Iroda
Szigetnézés, sznorkelezés, sziklamászás, tengeri kajakozás, dzsungeltúrázás és búvárkodás a legnépszerűbb elfoglaltságok közé tartoznak, amelyeket a Krabi régiójában eltöltött nyaralás alatt élvezhetünk.

 Nevada hét varázsoszlopa | OTP Travel Utazási Iroda
A Seven Magic Mountains Nevadában a Las Vegas melletti sivatag egyik legkedveltebb célpontja. A fotózás szerelmesei imádják.

A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • utazás repülőgéppel Budapest – Funchal – Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon, a transzferek és városnézések alkalmával légkondicionált autóbusz
   
 • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   
 • 7 alkalommal reggeli, 2 alkalommal ebéd, 2 alkalommal vacsora Madeira szigetén, valamint a Porto Santo-i (2 éjszaka) tartózkodás alatt all inclusive ellátás
   
 • a leírás szerinti programok belépővel
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

   

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív toboganozás Madeirán (a helyszínen fizetendő, díja kb. 15-20 EUR/fő)
   
 • fakultatív dzsip szafari