Élmények a világ körül

Keresés

Mauritius 7 csodaszép látnivalója

Mauritius legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük Mauritius 7 olyan karizmatikus látnivalóját, melyet mindenképpen érdemes bakancslistánk élére tűzni.

Sokszínű Mauritius - 7 csodaszép látnivaló

Mauritius az Indiai-óceán csillogó ékköve Afrika délkeleti partjainál, melynek szépsége minden képzeletet felülmúl. A napsütéses égbolt, a homokos strandok és a meleg Indiai-óceán, melynek hőmérséklete ritkán hűl le 23 °C alá, alapfelszereltség egy mauritiusi nyaraláson. Azonban ez a sokszínű sziget mindenki számára kínál valamit, akár lenyűgöző partjaira gondolunk, akár egy csendes zugra, ahol túrázhatunk vagy különleges állatokat és madarakat figyelhetünk meg. Csokorba gyűjtöttük Mauritius 7 olyan karizmatikus látnivalóját, melyet mindenképpen érdemes bakancslistánk élére tűzni.

Chamarel Hétszínű földje

Sokszínű Mauritius - 7 csodaszép látnivaló - OTP Travel Utazási Iroda
Az első hivatalos említés Chamarel különleges színpompás földjéről a Mauritiusi Királyi Művészeti és Tudományos Társaság 1879. november 26-i üléséről származik. A Mauritius délnyugati felvidékén fekvő történelmi falu Toussaint és Charles de Chazal de Chamarelről - a sziget egykori felsőbb tanácsának tagjának fiairól - kapta a nevét, akik 1786-ban 625 holdas koncessziót kaptak a térségben.
A különös és szokatlan jelenség, melyet a Hétszínű földként emlegetnek, a sziget turizmusának kezdeti napjaitól, az 1960-as évektől kezdve a sziget egyik fő látványosságává vált. A dűnék vastagsága elérheti a 15 métert is, és az ősi geotermikus tevékenység nyomait tartalmazzák. Mauritiust egykoron a különböző kontinentális ütközések és torlódások, vulkánkitörések és más lélegzetelállító események formálták, amelyek a trópusi zátonyok és óceánok, lagúnák, hegyvonulatok és bazaltsziklák kialakulásához vezettek. A 3 és 1,7 millió évvel ezelőtti köztes időszakban keletkezett láva kiömlésekből létrejött bazalt a forró és nedves körülmények hatására agyaggá alakult. Ez a talajban hagyott vas- és alumínium-oxidokat.
A vas-oxid a vöröstől a barnáig terjedő árnyalatokkal színezte a homokot, míg az alumínium-oxid a kéktől az ibolyakékig terjedő árnyalatokat eredményezett. A különböző színű homokcsíkok következetes elkülönülése azzal a ténnyel magyarázható, hogy a vas- és alumíniumrészecskék alapvetően taszító hatással vannak egymásra. A dűnék kavargó mintázatát pedig az eső alakította ki hosszú évezredek alatt. 

Chamarel vízesése

Sokszínű Mauritius - 7 csodaszép látnivaló - OTP Travel Utazási Iroda
A St.Denis folyó által létrehozott Chamarel-vízesés szintén ebben a térségben található. A 83 méteres magasságból alázúdiló vízesést a Fekete-folyó szurdokának buja növényzete veszi körül. Két lehetőségünk van Mauritius egyik legismertebb és leghíresebb látványosságának megcsodálására: vagy a Chamarel Seven Colored Earth rezervátumban található kilátóról kapjuk lencsevégre, vagy pedig egy rövid gyalogtúrával a zuhatag aljához sétálva élvezzük a sekély vízben való felfrissülést és fürdőzést. 

Black River Gorges Nemzeti Park

Sokszínű Mauritius - 7 csodaszép látnivaló - OTP Travel Utazási Iroda
A Black River Gorges Nemzeti Park Mauritius legnagyobb védett erdeje. Több mint 50 kilométer csodálatos és egyben kihívást jelentő túraútvonalat biztosít. Ez a legjobb módja annak, hogy Mauritius érintetlen természetébe elmerüljünk, akár a legmagasabb csúcsra való kemény mászást, akár az erdőben való szelídebb barangolást részesítjük előnyben. A Black River Gorges Nemzeti Parkban számos veszélyeztetett növény- és állatfajjal találkozhatunk, és lélegzetelállító kilátás nyílik az Alexandra-vízesésre. A varázslatos, vad, sűrű erdőterületek több mint 300 virágos növényfajnak és 9 Mauritiuson egyedülálló madárfajnak adnak otthont, köztük olyan legendás állatoknak, mint a rózsaszín galamb, a mauritiusi gólyatöcs, a visszhangpapagáj, a mauritiusi repülő róka, a mauritiusi bölömbika és a mauritiusi olajzöld pápaszemes madár. Az érintetlen természetben kóborló, betelepített vaddisznókkal, makákómajmokkal és szarvasokkal is találkozhatunk.
Sokszínű Mauritius - 7 csodaszép látnivaló - OTP Travel Utazási Iroda
 A mintegy 700 méterrel a tengerszint felett lévő lenyűgöző Alexandra-vízesés is a Black River Gorges Nemzeti Parkban található. Az erdő buja növény- és állatvilága, valamint a csodálatos tájak összessége csodálatos lehetőséget nyújt a természettel való kapcsolatteremtésre.

Chamouny

Sokszínű Mauritius - 7 csodaszép látnivaló - OTP Travel Utazási Iroda
Chamouny régiója számos attrakcióval és kikapcsolódási lehetőséggel vonzza a turistákat. Az 1998 óta működő La Vallée des Couleurs Natúrpark 450 hektáron terül el, és a híres „sokszínű föld” mellett számos olyan őshonos állat-és növényvilágot fedezhetünk fel itt, melyet sehol máshol a szigeten ne találunk meg. Az adrenalin szerelmesei olyan aktív kikapcsolódási lehetőségek közül válogathatnak, mint a quadozás, a zip-line, a nepáli-híd és egyéb különleges túrakihívások. A területen négy csodálatos vízesés található: a Cascade Vacoas, Cascade Bois de Natte, Cascade Cheveux d'Ange és Cascade Chamouzé, melynek csobogását hallgatva belső békére lelhetünk. 

Grand Bassin

Sokszínű Mauritius - 7 csodaszép látnivaló - OTP Travel Utazási Iroda
A sziget délnyugati részén, a hegyekben található a Grand Bassin vagy Ganga Talao krátertava, amely a hinduk számára szent hely. Úgy vélik, hogy akkor keletkezett, amikor Siva az indiai Gangesz folyóból kiömlött vízcseppeket kiöntötte. A Grand Bassin Mauritius legnagyobb természetes tava, amelyet színpompás istenszobrok és hindu templomok vesznek körül. A Maha Shivaratri idején, melyet minden év február végén vagy március elején tartanak, félmillió hindu zarándokol a tóhoz, a sziget legszentebb helyéhez. Ha Mauritiusra utazunk ebben az időszakban, ne hagyjuk ki ezt a látványos fesztivált, amely az egyik legnagyobb hindu ünnep Indián kívül. Grand Bassin közel van számos természeti látnivalóhoz, köztük a sziget legvadregényesebb helyéhez, a Black River Gorges Nemzeti Parkhoz, mely az állatbarátok, madarászok, túrázók és kalandvágyók bakancslistás helye, Chamarel kedves falujához, ahol díjnyertes rum-szeszfőzdéje, kiváló éttermei és a híres, sokszínű homokdűnéi csalogatják a turistákat, valamint az újonnan létrehozott Ebony Foresthez, ahol az őshonos fákat és madarakat figyelhetjük meg. 

Le Mourne Brabant

Sokszínű Mauritius - 7 csodaszép látnivaló - OTP Travel Utazási Iroda
A Mauritius délnyugati részén, az Indiai-óceánba nyúló, sziklás Le Mourne Brabant-hegy a sziget egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága és az UNESCO Világörökség része. A XVIII. században és a XIX. század első éveiben elszökött rabszolgák, a „maroonok” menedékhelyeként szolgált. A hegy elszigetelt, erdős és szinte megközelíthetetlen sziklái által védve a szökött rabszolgák kis településeket hoztak létre a barlangokban és a Le Morne csúcsán. A Le Morne-t a rabszolgák szabadságharcának, szenvedéseinek és áldozatvállalásának szimbólumává emelték, és a rabszolgák származási országaihoz - az afrikai kontinenshez, Madagaszkárhoz, Indiához és Délkelet-Ázsiához - is kapcsolódnak. Valójában Mauritius, a keleti rabszolga-kereskedelem fontos állomása volt, a Le Morne-hegyen élő nagyszámú szökött rabszolga miatt pedig a hely a "Maroon köztársaság" néven is ismertté vált. Az UNESCO világörökségi listájára való 2008-as felkerülése óta a Le Morne Brabant zárva volt a nagyközönség előtt, de hosszas mérlegelés után 2016-ban hivatalosan újra megnyitották és azóta is több ezer helyi és külföldi látogatót fogad. A hegyen két ritka növény, a Mandrinette és a Boucle d'Oreille is megtalálható. A természet szerelmeseinek mindenképpen ki kell próbálniuk a Le Morne Brabant lenyűgöző, 3,5 km hosszú túraútvonalát, ahol igazán megtapasztalhatják ennek a vadregényes tájnak a szépségét. Ez a túra 3-4 óra hosszúságú és csak szakképzett túravezetők segítségével teljesíthető. 

Ile aux Aigrettes

Sokszínű Mauritius - 7 csodaszép látnivaló - OTP Travel Utazási Iroda
Az Ile aux Aigrettes egy kis 27 hektáros sziget a Mahebourg-öbölben, Mauritius délkeleti partjaitól mintegy 850 méterre. A szárazfölddel ellentétben - amely vulkanikus eredetű - az Ile aux Aigrettes korallos mészkőből áll. Itt találhatók a száraz tengerparti erdők utolsó maradványai, amelyek egykor Mauritius nagy részén megtalálhatóak voltak. A szárazföldhöz hasonlóan az Ile aux Aigrettes szigetet is sújtotta a fakitermelés és a terület letarolása, és az egzotikus állat- és növényfajok betelepítése szinte teljesen elpusztította az őshonos állat- és növényvilágot. A szigetet 1965-ben természetvédelmi területté nyilvánították, és az intenzív természetvédelmi erőfeszítéseinknek köszönhetően sikerült helyreállítani az erdőt és visszatelepíteni a szigetről már régen eltűnt ritka fajokat. A látogatók szervezett öko-túra keretében nagyjából 1.5-2 órás program során fedezhetik fel ennek a különleges, érintetlen helynek a szépségét. 

Kapcsolódó inspirációk:


Ínycsiklandó Mauritius - OTP Travel Utazási Iroda
Az ázsiai, afrikai és európai konyhák keveredéséből létrejött mauritiusi konyhában mindenki megtalálja az ízlésének valót.

Mesélő Mauritius - OTP Travel Utazási Iroda
Gazdag történelmű ország megannyi mesélnivalóval.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
Gasztronómiájuk pont annyira színes és összetett, mint az itt élők változatos kulturális háttere.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
"Először Mauritius készült, aztán a Mennyország; és a Mennyországot Mauritius után másolták" – írta Mark Twain 1896-ban.

Legendás állatok és Mauritius - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritiuson elszigeteltsége miatt az élővilág nagy része olyan endemikus faj, mely sehol máshol nem fordul elő a világon.

Mauritius legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
8 felfedezésre váró paradicsomi tengerpart a csodálatos Mauritiuson.

Mauritius | 10 tény - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritius a világ minden tájáról vonzza a turistákat. Mielőtt azonban rászánnánk magunkat az utazásra ezt a 10 érdekes tényt érdemes megismerni.

Mauritius | tengerpart - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritius az Indiai-óceán egyik gyöngyszeme. A vulkanikus eredetű sziget jóval többet nyújt, mint a fehér homokos strandok, a pancsolás és a napfürdő.

Az Indiai-óceán közepén fekvő kis sziget a vulkanikus korallszigetek festői szépségét kínálja az odaérkezőknek.

Csobbanjon a csodáért! - OTP Travel
Elképesztő víz alatti látnivalók

Ismerkedjen meg a fantasztikus Mauritiusszal!

Kapcsolódó ajánlatok:


MAURITIUS, AZ INDIAI-ÓCEÁN CSILLAGA

Mauritius
1 219 000 Ft-tól/fő

COIN DE MIRE ATTITUDE***

Mauritius
699 000 Ft-tól/fő

AMBRE RESORT & SPA****

Mauritius
729 000 Ft-tól/fő

SUNRISE ATTITUDE ****

Mauritius
760 000 Ft-tól/fő

PARADISE COVE BOUTIQUE HOTEL*****

Mauritius
769 000 Ft-tól/fő

LAGOON ATTITUDE HOTEL****

Mauritius
790 000 Ft-tól/fő

LONG BEACH A SUN RESORT*****

Mauritius
799 000 Ft-tól/fő

LA PIROGUE RESORT & SPA****

Mauritius
819 000 Ft-tól/fő

THE RAVENALA ATTITUDE ALL SUITE HOTEL ****

Mauritius
840 000 Ft-tól/fő

ZILWA ATTITUDE**** - MAURITIUS

Mauritius
870 000 Ft-tól/fő

CONSTANCE BELLE MARE PLAGE*****

Mauritius
879 000 Ft-tól/fő