Élmények a világ körül

Keresés

Ayutthaya, Sziám egykori fővárosa

Phuketi kalandok adrenalinvadászoknak - OTP Travel Utazási Iroda
Tekintse meg Ayutthaya lélegzetelállító történelmi helyszíneit!

Ayutthaya, Sziám egykori fővárosa

Az egykor virágzó sziámi kereskedelmi és politikai főváros a thai történelem legdicsőségesebb és egyben legnagyobb pusztítást elszenvedő városaként vonul be a történelembe. A turizmus mégis virágzik, mivel a város tele van elmesélni való történetekkel és titkokkal, valamint lélegzetelállító történelmi helyszínekkel.

Történelme

Ayutthaya, Sziám egykori fővárosa - OTP Travel Utazási Iroda
Az 1350 körül alapított Ayutthaya Szukhothai után Sziám második fővárosa lett. Az évszázadok során a Kína, India és a Maláj-szigetvilág közötti ideális fekvése miatt Ayutthaya Ázsia, sőt a világ kereskedelmi fővárosává vált, 1700-ra 1 millió lakossal rendelkezett. Sok nemzetközi kereskedő indult ide, olyan különböző régiókból, mint az arab világ, Kína, India, Japán, Portugália, Hollandia és Franciaország. Az európai kereskedők Ayutthayát a legszebb városnak hirdették, amelyet valaha láttak. A holland és francia térképek a városról pompás, arannyal teli palotákat, nagyszabású ünnepségeket és a világ minden tájáról érkező kereskedelmi hajók hatalmas hajóraját mutatják. Mindennek gyorsan vége szakadt, amikor a burmaiak 1767-ben megszállták Ayutthayát, és a várost szinte teljesen porig égették.
Ma már csak néhány maradvány engedhet bepillantást abba a lenyűgöző városba, amelyet láthattak egykoron. Maradványait a prang-ok (ereklyetornyok) és a nagy kolostorok jellemzik. A maradványok többsége templom és palota, mivel akkoriban ezek voltak az egyetlen kőből készült épületek. Ayutthaya romjainak felbecsülhetetlen kulturális értékét 1991-ben ismerték el hivatalosan, amikor a történelmi város az UNESCO Világörökség részévé vált.

Látnivalók

Ayutthaya, Sziám egykori fővárosa - OTP Travel Utazási Iroda
Ayutthaya város központjában található az Ayutthaya Történelmi Park - az UNESCO Világörökség része -, mely a leglátogatottabb hely a környéken. Itt a korai Ayutthaya-korszak (1350-1529) négy látványos temploma áll az ősi fák sűrű lombkoronája között. Ettől nyugatra található a Királyi Palota és a Királyi Kápolna (Wat Phra Si Sanphet) - az elveszett királyság politikai és spirituális szíve. Az Ayutthaya Történelmi Park négy templomot foglal magában: Wat Phra Ram, Wat Phra Si Sanphet, Wat Mahathat, Wat Ratchaburana - a királyi palota és a Wiharn Phra Mongkol Bophit. A történelmi parkon kívül, a külső sziget nyugati, déli és keleti részén véletlenszerűen elszórtan találhatók a helyszínek.
Ayutthaya, Sziám egykori fővárosa - OTP Travel Utazási Iroda
Az Ayutthaya környéki romkertekből származó régészeti leletek közül sokat a Chao Sam Phraya Nemzeti Múzeumban állítanak ki, így ezt a helyet érdemes felkeresni, ha többet szeretnénk megtudni Ayutthaya örökségéről.
Ayutthaya, Sziám egykori fővárosa - OTP Travel Utazási Iroda
A folyókkal összefonódott történelme miatt a hajós városnézés az egyik legjobb módja annak, hogy megtapasztaljuk az egykori virágzó korszak szellemét. Míg a folyami sétahajózás a legkényelmesebb módja a felfedezésnek, a kajakozás valószínűleg a legközelebb áll ahhoz, ahogy a helyiek éltek és közlekedtek a folyókon több évszázaddal ezelőtt, csak rajtunk múlik mennyire vagyunk kalandorok. Egy másik népszerű tevékenység az elefántháton való lovaglás az Ayutthaya Történelmi Parkban vagy a látogatás a nem messze található Elephantstay nevű menhelyre, ahol testközelből is megismerkedhetünk ezeknek a csodálatos állatoknak a mindennapjaival.

Phuketi kalandok adrenalinvadászoknak - OTP Travel Utazási Iroda
A legizgalmasabb programok az extrém élmények szerelmeseinek.

Phuket családi élményei - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük a legklasszabb családi élményeket Phuketen.

Galápagos világa: Floreana-sziget OTP Travel Utazási Iroda
Összegyüjtöttük a 10 legszebb partot, ahol bátran a habokba vethetjük magunkat.

Phuket legszebb kirándulóhelyei OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük a legizgalmasabb kirándulóhelyeket, melyeket mindenképpen tűzzünk bakancslistánkra.

Ázsia kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Tekintsen be Ázsia izgalmas kávé világába!

Kapcsolódó ajánlatok:


THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THAIFÖLD, KOH SAMUI ÉS DUBAI

Thaiföld
érdeklődésre

RAVINDRA RESORT JOMTIEN BEACH****

Thaiföld
349 000 Ft-tól/fő

RENAISSANCE PATTAYA RESORT & SPA*****

Thaiföld
419 000 Ft-tól/fő

AMARI PHUKET****+

Thaiföld
535 000 Ft-tól/fő

NAI HARN PHUKET*****

Thaiföld
649 000 Ft-tól/fő

DUSIT THANI LAGUNA RESORT*****

Thaiföld
659 000 Ft-tól/fő

DÉL-THAIFÖLDI KÖRUTAZÁS PIHENÉSSEL KRABIN

Thaiföld
679 000 Ft-tól/fő

THE SLATE*****

Thaiföld
699 000 Ft-tól/fő

BANGKOK ÉS SZIÁM KINCSEI, PIHENÉSSEL KOH SAMUIN

Thaiföld
749 000 Ft/fő