Élmények a világ körül

Keresés

New York híres filmes helyszínei

New York híres film helyszínei | OTP Travel Utazási Iroda
New York ikonikus helyszínei a legnagyobb filmrendezőket is megihletik. Tartson velünk a legemlékezetesebb filmes helyszínekre!

New York híres filmes helyszínei

New York ikonikus helyszínei gyakran felbukkannak a nappalink képernyőjén, mint egy híres film jelenete.

A Nagy Almában járva érdemes meglátogatni néhány olyan helyet, ahol kedvenc jeleneteinket forgatták. Megszámlálhatatlan mozifilm játszódik New York-ban; Woody Allen a város iránt érzett szerelmi vallomásának is beillő filmjeitől a Bosszúállók-filmekig mindenféle stílusú és hangulatú mozifilmhez szolgáltatta már díszletül csodálatos utcáit-hidait-épületeit a város. Összegyűjtöttük a legikonikusabb filmes helyszíneket - a teljesség igénye nélkül.

Central Park/ Columbus Circle

New York híres film helyszínei - OTP Travel Utazási Iroda
Számtalan mozifilmben szerepelt a Central Park. A legnépszerűbb helyszínek közé tartozik a Bethesda Terrace (Bosszúállók, Bűbáj, Barátság extrákkal), a Wollman korcsolyapálya (Reszkessetek betörők II, Love Story), a tó és a Gapstow-híd (Az ördög Pradát visel, Kegyetlen játékok, Reszkessetek betörők II.), a Plaza Hotel (Menyasszonyi háború, Egy asszony illata, Reszkessetek betörők II.) - hogy csak néhányat említsünk.

Queensboro Bridge

New York híres film helyszínei - OTP Travel Utazási Iroda
A Quennsboro Bridge Manhattant és Queens-t, New York City egyik legforgalmasabb ütőerét köti össze. Az impozáns híd a Manhattan, A Keresztapa és a Leon a profi című filmek jeleneteiben is felbukkan.

Szellemirtók tűzoltóállomás

A Szellemirtók főhadiszállását a TriBeCa 14 North Moore Street és Varick Street sarkán található tűzoltóállomáson forgatták. Ugyanez az épület szerepelt A randiguru egyik jelenetében is. Bár ez egy működő tűzoltóállomás, bárki odamehet, és lefotózhatja az összetéveszthetetlen homlokzatot.

Brooklyn Bridge

New York híres film helyszínei - OTP Travel Utazási Iroda
Manhattant és Brooklynt köti össze az az ikonikus híd, melyet olyan filmekben láthatunk, mint a Sophie választása, a John Wick - Chapter 2 és a Szex és New York mozifilm. Tegyen egy sétát a lenyűgöző szépségű hídon és váljon saját élete főszereplőjévé.

Grand Central Terminal

New York híres film helyszínei - OTP Travel Utazási Iroda
A világ legszebb pályaudvaraként számontartott Grand Central pályaudvart évente több millió turista keresi fel. Az ikonikus főcsarnokot olyan filmekben láthattuk, mint A makulátlan elme örök ragyogása vagy az 1978-as Superman.

Empire Diner

Ez az étterem az 1970-es évek óta szolgál fel klasszikus amerikai ételeket vendégeinek. Bár 2010-ben bezárt, az Empire Diner 2014-ben újra megnyitotta kapuit egy vadonatúj, klasszikus vacsoraételeket kínál némi friss csavarral. A Reszkessetek betörök II-ben és a Men in Black II-ben is megjelenik.

Washington Square Park

New York híres film helyszínei - OTP Travel Utazási Iroda
A Greenwich Village szívében található Washington Square Park a szökőkútjáról és a párizsi Diadalívre emlékeztető boltívéről híres. A Greenwich Village-ben forgatott filmek általában legalább egy jelenetben szerepeltetik ezt a parkot - többek között az Elbűvölve, az Augusztusi rohanás, A gólya és a Kezdjük újra című filmekben.

Verrazano Narrows híd

New York híres film helyszínei - OTP Travel Utazási Iroda
Diszkórajongóknak kötelező látnivaló a Szombat esti láz című film. Ebben John Travolta karaktere, Tony arra vágyik, hogy elköltözzön a brooklyni családjától és barátaitól egy jobb élet reményében Manhattanbe. A két kerületet összekötő Verrazano Narrow híd nemcsak a film két kulcsjelenetének helyszínéül szolgál, hanem Tony felnőtté válásának szimbólumaként is.

52. utca és Lexington sugárút

New York híres film helyszínei - OTP Travel Utazási Iroda
Marilyn Monroe rajongói biztosan ismerik a Hét év vágyakozás című filmet. Ebben a filmben Marilyn egy olyan férfi fölé költözik, akinek a felesége nyáron elutazik, a férfi pedig beleszeret a nőbe. Még ha nem is ismerjük a történetet, az ikonikus rácsos jelenetet biztosan, amikor Monroe rálép egy metrórácsra, a fehér ruhája fellebben. Ez az egyik legismertebb képpé vált a világon. Napjainkban is meglátogathatjuk ezt a helyszínt a Lexington sugárúton, az 52. és 53. utca között.

Manhattan Bridge

New York híres film helyszínei - OTP Travel Utazási Iroda
A Manhattant Long Island-el összekötő hidat 1909-ben nyitották meg, újszerű formatervezése teljesen egyedi volt a világon. Napjainkban is ikonikusnak számít, olyan filmekben szerepelt, mint a Volt egyszer egy Amerika, a Café Society és a Nagymenők.

Calvary temető

New York híres film helyszínei - OTP Travel Utazási Iroda
Bár egy temető nem éppen az ideális helyszín, ahová az ember nyaralás közben ellátogatna, ha rajongói vagyunk a Keresztapa című filmnek, akkor mindenképpen érdemes a bakancslistánkra tűzni. A Queensben található Calvary temető az USA egyik legnagyobb és legrégebbi temetője. A területen sétálgatni és a sírköveket megcsodálni minden történelemrajongó számára érdekes lehet, a Keresztapa rajongói pedig azért járnak ide, mert itt forgatták Don Vito Corleone filmjét.

Tiffany’s

A Tiffany's 1961-ben került be a filmtörténelembe, amikor Audrey Hepburn az Álpom luxuskivitelben című film nyitójelenetében kiszállt egy taxiból, és a kirakaton keresztül nézett be a híres ékszerrüzletbe. A Tiffany's-ban kérte meg Patrick Dempsey Reese Witherspoon kezét a Sweet Home Alabama című filmben, ami azóta is megannyi lánykérést inspirált az üzletben.

Kapcsolódó inspirációk:


Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Ami Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak a szabadságszobor, az Miami Beachnek a hófehér tengerparton sorakozó, színes életmentő tornyok sokasága. Merüljön el a színkavalkádba velünk!

Miami Beach Art Deco történelme | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Az Art Deco Miami Beach egyik meghatározó építészeti stílusa, kialakulása izgalmas múltra tekint vissza. Merüljön el érdekességeiben Ön is!

A legjobb adventi programok New York-ban - OTP Travel Utazási Iroda
Korcsolyázás a műjégpályán, a város karácsonyfájának ünnepi kivilágítása vagy a botanikus kert időszakos kiállításainak meglátogatása csak néhány a számos izgalmas adventi program közül.

Meleget ajánlunk - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

További 25 furcsa tény az USA-ról - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel együtt ezt a csodálatos országot!

Kapcsolódó ajánlatok:


CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
379 000 Ft-tól/fő

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
459 000 Ft-tól/fő

MIAMI - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
559 000 Ft-tól/fő

KELETI PARTI EXPRESSZ - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
589 000 Ft-tól/fő

NEW YORK - A VÁROS, AMI SOHA NEM ALSZIK

Usa
659 000 Ft-tól/fő

FLORIDAI VAKÁCIÓ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS BÉRAUTÓVAL, SZÁLLÁSSAL

Usa
690 000 Ft-tól/fő

USA - A TITOKZATOS DÉL

Usa
769 000 Ft-tól/fő

KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
819 000 Ft-tól/fő

USA - NAPFÉNYES KALIFORNIA

Usa
839 000 Ft-tól/fő

MIAMI BEACH VARÁZSA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
889 000 Ft-tól/fő

A 66-OS ÚT - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
1 099 000 Ft-tól/fő

HILTON HAWAIIAN VILLAGE WAIKIKI BEACH RESORT

Usa
1 152 000 Ft-tól/fő