Élmények a világ körül

Keresés

11 látványosság Tunéziában

Tunézia | látványosságok - OTP Travel Utazási Iroda
Sokan csak tengerparti úti célnak tekintik Tunéziát, pedig számos meglepő turisztikai látványosságot tartogat azok számára, akik a homokos partoktól távolabbra merészkednek.

11 látványosság Tunéziában

Sokan csak tengerparti úti célnak tekintik Tunéziát, pedig számos meglepő turisztikai látványosságot tartogat azok számára, akik a homokos partoktól távolabbra merészkednek. A városokban pasztellszínű házakkal teli sikátorok és szűk sikátorok várnak felfedezésre; vidéken ősi romokat látogathatunk meg; délen pedig a Szahara hatalmas dűnéivel, sziklás hegyeivel és rejtett, pálmafákkal teli oázisaival vár felfedezésre. Tunézia egykoron Róma élelmiszer raktára volt, így gazdag római kori örökséggel is rendelkezik. A római mellett az arab birodalmak és az iszlám építészet is értékes emlékeket hagyott örökül az országnak.

1. Dzserba

Tunézia | Dzserba | - OTP Travel Utazási Iroda
Aki a tökéletes tengerparti kikapcsolódást keresi, Dzserba szigetén mindent megtalál. A sziget fő nevezetessége Houmt Souk városa, amelynek óvárosi negyede fehérre meszelt házaival egészen különleges hangulatot sugároz. A hangulatos településen kívül természetesen a homokos partszakaszok a sziget legnépszerűbb pontjai. Az érintetlen, datolyapálmákkal szegélyezett strandok igazi paradicsomi környezetet teremtenek a nyaraláshoz.

2. El Dzsem

Tunézia | El Dzsem | - OTP Travel Utazási Iroda
El Dzsem hatalmas római kori amfiteátrumának falai eltörpülnek a környező modern város mellett. A hihetetlenül jó állapotban fennmaradt római kori relikvia Tunézia kedvelt nevezetessége. Egyúttal a tengerparti üdülőhelyekről induló egynapos kirándulások leggyakoribb úti célja, és az amfiteátrum-építészet egyik leglátványosabb példája. A falak monumentális tömege Róma egykor Észak-Afrikát uraló hatalmának emlékét őrzi. Az aréna alatti folyosókon ma is végig lehet sétálni, ahogyan azt egykoron a gladiátorok is tették. Lenyűgöző élmény, nem szabad kihagyni!

3. Bardo Múzeum

Tunézia | Bardo Múzeum | - OTP Travel Utazási Iroda
A Bardo Észak-Afrika egyik legjobb múzeuma. A világ egyik legjelentősebb mozaik gyűjteményének ad otthont. A kiállítás a római és a bizánci korszak káprázatos, sokszínű művészetét mutatja be, Tunézia minden jelentősebb régészeti lelőhelyéről válogatott műtárgyakon keresztül. Ha csak egy napot tölthetünk Tunézia fővárosában, akkor ez a múzeum kerüljön a megnézendők lista élére!

4. Karthágó

Tunézia | Karthágó | - OTP Travel Utazási Iroda
Az egykor Róma fő riválisának számító Karthágó a tengerjáró föníciaiak egyik központja volt, amelynek örökre emléket állítottak a pun háborúk. Az ókori város hangulatos romjai ma Tunisz külvárosi részén, a tenger mellett pihennek. Arra emlékeztetve az utókort, hogy még a legnagyobb városok is eltűnhetnek a történelem süllyesztőjében. Ezek az UNESCO világörökségi listáján szereplő maradványok azonban történelmi szempontból óriási jelentőségűek, az Észak-Afrika ókori múltja iránt érdeklődő turistáknak nem szabad kihagyniuk a meglátogatásukat!

5. Grand Erg Oriental

Tunézia | Grand Erg Oriental | - OTP Travel Utazási Iroda
A Szahara, amely Tunézia belső területeit uralja a Grand Erg Oriental környékén mutatja a legizgalmasabb arcát. Ez a homokdűnék világa. A festői szépségű, hatalmas homokhullámok egészen különleges képet mutatnak. A sivatag folytonos mozgásban van, úgyhogy mindig más arcát mutatja. Sok látogató számára a vidék egy kalandos játszótér: ideális terep sivatagi terepjárózásra vagy tevegelésre. A legnagyobb központ a sivatagi Douz városa, ahonnan teve- és terepjárós kirándulásokat szerveznek a dűnékre.

6. Sidi Bou Said

Tunézia | Sidi Bou Said | - OTP Travel Utazási Iroda
A sziklacsúcson fekvő, aprócska méretű falu, olyan akár egy komponált festmény. Nem meglepő, hogy a művészek századok óta rajonganak érte. Ma Tunisz előkelő külvárosa. A fehérre meszelt sikátorok, a kovácsoltvas ablakkeretek és a színes kék ajtók a tunéziai falusi építészet remekbe szabott alkotásai. Kellemesen eltölthető itt egy laza délután egyszerűen csak elmerülve a falu nyugodt légkörében, és talán egy kis vásárlásra is futja a számos helyi kézműves standok egyikénél.

7. Szúza, Medina

Tunézia | Szúza, Medina | - OTP Travel Utazási Iroda
A Ribat és a Kasbah hatalmas erődítményei által körülvett Szúza (Sousse) óvárosa bájos, fehérre meszelt házaival, kanyargó sikátoraival felfedezésre csábítja az utazót. A város apró üzleteiben helyi termékek széles választékával találkozhatunk. Bizonyosan nem megyünk majd el innen üres kézzel!

8. Bulla Regia

Tunézia | Bulla Regia | - OTP Travel Utazási Iroda
Tunézia nem szűkölködik római kori romokban, de a Tabarka közelében található Bulla Regia az ország legérdekesebb műemlékegyüttese. Egykori római lakói úgy birkóztak meg a forró nyári éghajlattal, hogy a villáikat a föld alá építették. Ezért a házak hihetetlenül jó állapotban fennmaradtak. A történelem szerelmesei számára ez egyedülálló helyszín lehet arra, hogy végigsétáljanak egy szinte teljes római település utcáin.

9. Chott el Djerid

Tunézia | Chott el Djerid | - OTP Travel Utazási Iroda
A kiterjedt sópad (amelyet a legkönnyebben Tozeur sivatagi városából egynapos kirándulással érhetünk el) kietlen és túlvilági helyszín, amely rideg, egyúttal magával ragadó szépségével lenyűgöz mindenkit. A Szahara legnagyobb sós mocsara, a felülete több mint 7000 négyzetkilométer. Jellemzően forró sivatagi éghajlatú. A zord éghajlat miatt, a nappali hőmérséklet néha nyáron eléri az 50 ° C-t, a víz elpárolog. A Chott el Djerid holdbéli környéke mesebeli tájjá változik, csillogó délibábokkal és a vakítóan fehér, máshol vörös vagy kékes árnyalatú talajjal. Télen a medence részben megtelik vízzel, bizarr tavat alkotva a környező sivatagi síkságok kietlen környezetében.

10. Dougga

Tunézia | Dougga | - OTP Travel Utazási Iroda
A tunéziai fővárosból és Tabarkából is könnyen megközelíthető Dougga Észak-Afrika egyik legfontosabb római kori lelőhelye. A kiterjedt, dombtetőn fekvő települést az i.e. VI. században alapították és egykor virágzó város volt. Legjelentősebb műemlékeinek a római fórumot, a templomokat, a fürdőkomplexumokat és a villákat tekintik. A szűk, labirintusszerű utcák, a színes házakkal szegélyezett sikátorok Kairouan óvárosának kincsei, felfedezésük az itteni látogatás fénypontja lehet.

11. Hammamet

Tunézia | Hammamet | - OTP Travel Utazási Iroda
Hammamet a tengerről szól. A Cap Bon-félszigeten található település Tunézia első számú tengerparti üdülőhelye. A város, amelynek vakítóan fehér épületei ragyogó kontrasztban állnak a tenger kékjével, igaz üdülőparadicsom. Fehér homokos partjain éjjel-nappal zajlik az élet.

Kapcsolódó inspirációk:

Fedezze fel Tunéziát családdal! - OTP Travel Utazási Iroda
Tunézia megfizethető családi tengerparti nyaralásairól ismert, de sokkal több felfedeznivaló van ebben az észak-afrikai országban, akár a gyerekek számára is.

Tunézia | érdekességek - OTP Travel Utazási Iroda
Tények, számok, érdekességek Afrika legészakibb országáról, Tunéziáról.

Tunézia | Szúza - OTP Travel Utazási Iroda
A tunéziai Szúza (Sousse) fantasztikus látnivalókat kínál a turistáknak. Bemutatjuk a legkiemelkedőbbeket, melyeket nem szabad kihagyni!

Tunézia | Szúza - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Tunézia egyik legcsodásabb városa, Szúza történetét és legfontosabb látnivalóit!

Tunézia legjobb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a legszebb, aranyhomokos tunéziai strandokat, amelyeken gyakorlatilag egész évben élvezhetjük a ragyogó napsütést.

Kapcsolódó ajánlatok:


TUNÉZIA - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Tunézia
250 000 Ft-tól/fő

KALANDOS KÖRUTAZÁS TUNÉZIÁBAN

Tunézia
559 000 Ft/fő

VILÁGÖRÖKSÉGEK TUNÉZIÁBAN

Tunézia
569 000 Ft/fő