Élmények a világ körül

Keresés

Torino 7 legszebb látnivalója

Torino 7 legszebb látnivalója - OTP Travel Utazási Iroda
Az izgalmas város felfedezése megér egy hosszú hétvégét, vagy akár egy több napos látogatást!

Torino 7 legszebb látnivalója

Az Olaszország északnyugati részén, a Pó folyó partján fekvő Torino a varázslatos Piemont régió fővárosa. Olaszország első fővárosa volt – ma az ország egyik legfontosabb kulturális és gazdasági központja. Az izgalmas város felfedezése megér egy hosszú hétvégét, vagy akár egy több napos látogatást!
Torino 7 legszebb látnivalója - OTP Travel Utazási Iroda
Olaszország számos régiójához hasonlóan Torinóban is folyt római tevékenység, még katonai tábort is tartottak itt. Miután a Római Birodalom Nyugat-Európában összeomlott, Torinót ezt követően különböző nemzetek és birodalmak szállták meg. Az 1300-1600-as évek között a város nagy fejlődésnek indult, és ebben az időszakban jöttek létre ma látható fantasztikus építészeti és kulturális épületei. A modern korban Torino a második világháború után gyorsan újjáépült, és autóipara az olasz gazdasági fellendülés egyik meghatározó tényezőjévé vált. A város ma a régi és az új fantasztikus keveréke, és látnivalók ragyogó sorát kínálja.

Királyi Palota

Torino 7 legszebb látnivalója - OTP Travel Utazási Iroda
A torinói királyi palota egy csodálatos épület, melyet a XVI. században hoztak létre. A Piazza Castello téren álló palota központi helyet foglal el Torinóban és évszázadok óta a hatalom szimbólumaként áll. Megépítéséhez egy egyszerű, négyzet alaprajzú, központi udvarral rendelkező tervet választottak. A homlokzaton fehér kőburkolat és sok apró, díszes ablak található, így az épület tekintélyes és hivatalos hatást kelt. A belső térben számtalan gazdagon díszített szoba található, olyan stílusban és eleganciával megálmodva, amelyet egy olasz királyi palota esetében elképzelünk.

Palazza Madama

Torino 7 legszebb látnivalója - OTP Travel Utazási Iroda
Torino tele van extravagáns palotákkal és történelmi épületekkel, melyek közül – a Királyi Palota mellett – a Palazzo Madama is a Piazza Castello téren található. Az i. e. I. században létrehozott eredeti palota több száz évig állt a Római Birodalom idején, és a későbbi évek során erősen átalakították és továbbépítették. Eredetileg védelmi erődítményként szolgált és csak a XIII. században vált palotává. A Castello téren álló palota homlokzatán díszes oszlopok sora és szobordíszítés látható. A palota belsejében felsétálhatunk a gazdagon díszített lépcsőkön, és megcsodálhatjuk a különböző szobák és folyosók fenséges dekadenciáját.

Mole Antonelliana

Torino 7 legszebb látnivalója - OTP Travel Utazási Iroda
A Mole Antonelliana egész Torino talán legjellegzetesebb épülete, mely a környező városkép fölé magasodik, a város egyik ikonja. A Mole olaszul valójában monumentális épületet jelent, ez a gigantikus épület 1889-ben készült, bár sokkal régebbinek tűnik. Eredetileg zsidó zsinagógának épült, ma a Nemzeti Filmmúzeumnak ad otthont, és valójában a világ legmagasabb múzeumaként tartják számon. Éjszakánként az épület bazilikája kivilágítva jelzőfényként működik, mely a város számos pontjáról látható.

Torinoi Egyiptomi Múzeum

Torino 7 legszebb látnivalója - OTP Travel Utazási Iroda
Ez a fantasztikus és informatív múzeum Torino központjában, a Piazza San Carlo és a Piazza Castello között található. Az ókori egyiptomi régészetnek és történelemnek szentelt múzeum a történelemrajongók álma, hatalmas mennyiségű tárgyat és kiállítást tartalmaz. Az 1833-ban létrehozott eredeti gyűjteményt más múzeumokból importálták, az évek során jelentősen bővült. A gyűjteményben található nevezetes tárgyak közé tartoznak Szekhmet, II. Széthi és Ramszesz különböző szobrai, szarkofágok, hieroglifákkal teli részletes papiruszok és különböző mindennapi agyagedények.

San Giovanni Battista székesegyház

Torino 7 legszebb látnivalója - OTP Travel Utazási Iroda
A három korábbi templom helyén épült Duomo di Torino a reneszánsz építészet szép példája, amelyet 1491-ben hoztak létre. A királyi palota mellett található templomot Torino védőszentjének, Giovanni Battistának szentelték. A fehér márványból készült homlokzat egyszerűségével hódít, lépcsői pedig a Piazza san Giovanni térre nyúlnak ki. A székesegyház belsejében számtalan gyönyörű díszítés található, köztük néhány fantasztikus freskó és híres vallási alakok márványszobrai. A katedrális mellett egy szabadon álló harangtorony áll, melynek tetejéről hihetetlen panoráma nyílik Torino városára.

Torinói lepel

Torino 7 legszebb látnivalója - OTP Travel Utazási Iroda
A legtöbb ember hallott már erről a nagy jelentőséggel bíró szent ereklyéről. Ez a vallási lelet egy olyan szövetdarab, melyen a feltételezések szerint a názáreti Jézus képe látható és amelyről úgy tartják, hogy az ő halotti leple. A lepel eredetéről azonban a tudósok és teológusok egyaránt vitatkoznak. A Keresztelő Szent János-székesegyház királyi kápolnája ad otthont a lepelnek, mely önmagában is rendkívül érdekes és díszes épület. Az építmény belsejében a torinói lepel védőfallal körülvéve fekszik. A torinói lepel ingyenesen megtekinthető, valamint a történetét és rejtélyét bemutató kiállítás is látható az épületben.

Porta Palatina

Torino 7 legszebb látnivalója - OTP Travel Utazási Iroda
A Torinóban található számos római rom közül a Porta Palatina a világ legjobban megőrzött római kapuja az I. századból. Eredetileg ez a hatalmas kapu a város belső központjába való bejutást szolgálta az ókori települést egykor körülvevő városfalakon keresztül. A kaput két nagy, kör alakú torony szegélyezi, míg a középső falszakasz számos egyedi boltívet tartalmaz. A kapu és a tornyok 30, illetve 26 méter magasak, így igen látványos, népszerű fotó téma.

Kapcsolódó inspirációk:


4 kihagyhatatlan európai város 2022-re - OTP Travel Utazási Iroda
Íme kedvenc négy európai nagyvárosunk 2022-re, ahol életre szóló élményekkel töltekezhet fel egy hosszú hétvégén.

Torino 7 legszebb látnivalója - OTP Travel Utazási Iroda
Piemonti konyha az egyik legváltozatosabb és leghíresebb Olaszországban.

Szardínia ízei | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Gasztrosorozatunkban ezúttal a szardíniai konyha 10 hagyományos finomságát mutatjuk be.

Szardínia öt legjobb étterme | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Az olasz étkezési kultúrát és a sziget egyedi kulináris identitását ötvöző Szardínia tele van kiváló éttermekkel. A sziget számos ünnepelt étterme közül most az öt legjobbat mutatjuk be.

Szardínia leglátványosabb építményei | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ha Szardínia szigetére gondolunk biztosan a lenyűgöző strandjai jutnak először eszünkbe. Csakhogy Szardínia számos egyéb kincset tartogat. Az épített örökség rajongóknak például valóságos paradicsom.

10+1 csodálatos helyszín Szardínián | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A bronzkori Szardínia számos különös építményt hagyott az utókorra. Ezek közül az egyik legkülönlegesebb a S'Ena e Thomes-i emlékhely.

10+1 csodálatos helyszín Szardínián | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Az olaszországi Szardínia tele van természeti csodákkal. A Földközi-tenger és a strandok jelentik a fő vonzerőt, de a titokzatos ősi építményeit vagy a színes hegyi kisvárosait is érdemes felfedezni.

10 érdekes tény Pugliáról - OTP Travel Utazási Iroda
Puglia magával ragadó varázsa a kedvencek közé emeli ezt a fantasztikus olasz régiót. Összegyűjtöttünk tíz érdekes tényt, amelyet talán nem ismer mindenki.

Olaszország | Szicília templomok - OTP Travel Utazási Iroda
Szicília legszebb templomai gazdag és színes örökségről árulkodnak.

Olaszország | Szicília finomságok - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerjen meg néhány szicíliai finomságot a limoncello mellett, amiket érdemes megkóstolni.

Szicília | Palermo legjobb éttermei - OTP Travel Utazási Iroda
Újabb kiváló éttermeket és cukrászdákat ajánlunk Szicília fővárosából.

Szicília | Palermo legjobb éttermei - OTP Travel Utazási Iroda
A világ kevés területe büszkélkedhet olyan gazdag kulináris hagyománnyal mint Szicília.

Olaszország | Szicília | 5 érv - OTP Travel Utazási Iroda
A Földközi-tenger legnagyobb szigete Szicília minden utazó számára tartogat valami különlegeset.

Olaszország | Szicília - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Szicília kötelező látnivalóit már megcsodáltuk, ha a legfontosabb célpontok már teljesítve vannak, érdemes ezt a listát átböngészni.

5 különleges európai panoráma-vonatút - OTP Travel Utazási Iroda
Olyan különleges vonatutakra invitáljuk, ahol mesés panoráma koronázza meg a nem mindennapi utazást.

 Puglia rejtett csodáit látnia kell - OTP Travel Utazási Iroda
Puglia az itáliai félsziget legvarázslatosabb tartománya.

5 érv amiért Barit válasszuk - OTP Travel Utazási Iroda
Bari városa mindent tálcán kínál Olaszország szerelmeseinek: varázslatos óváros, nyüzsgő kikötő és a legszebb partok csalogatják a nyaralni vágyókat.

Nápoly - San Gennaro katakombája | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A nápolyi katakombákra sokan úgy tekintenek, mint Dél-Olaszország legfontosabb őskeresztény emlékhelyére.

Nápoly különös misztikuma: a Fontanelle temető | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Nápoly és környéke számtalan különleges titkok rejt, természetfeletti lények, szentek és szellemek sora kísértette ezt a vidéket.

5 csodálatos tengerpart Nápoly közelében | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Nápoly számos lehetőséget kínál, ahol teljes napot eltölthetünk a tengerparton. Csokorba szedtük a kedvenceinket.

Kapcsolódó ajánlatok:


VADREGÉNYES SZARDÍNIA

Olaszország
érdeklődésre

BIRTOK FIRENZE KÖRNYÉKÉN Reggello

Olaszország
139 000 Ft/3 fős lakosztály-tól

VIDÉKI HÁZ A TENGER KÖZELÉBEN Casino di Terra

Olaszország
149 000 Ft/apartman-tól

PARASZTHÁZ ORVIETO KÖRNYÉKÉN Monteleone d’Orvieto

Olaszország
159 000 Ft/apartman-tól

EGY RÉGI UDVARHÁZ Colle Val d’Elsa

Olaszország
176 000 Ft/apartman-tól

TOSZKÁNAI GASZTRO TÚRA ÍNYENCEKNEK - EGYÉNI

Olaszország
189 000 Ft-tól/fő

RÓMA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Olaszország
189 000 Ft-tól/fő

PARASZTHÁZAK PISA KÖRNYÉKÉN Lari

Olaszország
215 000 Ft/apartman-tól

BIRTOK SAN GIMIGNANO FELETT

Olaszország
229 000 Ft/lakosztály-tól

AZ ÉSZAK-OLASZORSZÁGI TÓVIDÉK

Olaszország
249 000 Ft-tól/fő

HOTEL DEL LEVANTE**** FASANO, PUGLIA - OLASZORSZÁG

Olaszország
259 000 Ft-tól/fő

OSTUNI ROSA MARINA RESORT**** - MARINA DI OSTUNI, PUGLIA - OLASZORSZÁG

Olaszország
275 000 Ft-tól/fő

SZICÍLIA - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Olaszország
279 000 Ft-tól/fő

NICOLAUS CLUB PRIME IL GABBIANO **** - MARINA DI PULSANO - PUGLIA

Olaszország
279 000 Ft-tól/fő

UNAHOTELS NAXOS BEACH

Olaszország
285 000 Ft-tól/fő

LE AXIDIE HOTEL & RESORT **** - VICO EQUENSE

Olaszország
299 000 Ft-tól/fő

EXCELSIOR PALACE HOTEL **** - TAORMINA

Olaszország
318 000 Ft-tól/fő

HOTEL DEI PINI**** ALGHERO

Olaszország
319 000 Ft-tól/fő

AZ ISMERETLEN SZICÍLIA - CSOPORTOS

Olaszország
349 000 Ft-tól/fő

DÉL-OLASZORSZÁG TITKAI - PUGLIA

Olaszország
349 000 Ft-tól/fő