Élmények a világ körül

Keresés

Egy este Párizsban, a fények városában

Párizs, a fények városa - OTP Travel Utazási Iroda
Párizsban este is sok izgalmas, érdekes látnivaló várja!

Egy este Párizsban, a fények városában

 
Klisének hangzik, de igaz, hogy Párizs a fények városa. Az ikonikus metropolisz éjszakai felfedezése kihagyhatatlan program, nevezetességeit egy éjszakai séta alkalmával könnyűszerrel bejárhatunk. Lenyűgöző építészete és műemlékei igazán naplemente után ragyognak. Tegyünk egy sétát a fényjátékban úszó „Öreg hölgy” körül, csodáljuk meg a Louvre esti tárlatának fényeit vagy ringatózzunk a Szajna vizén, miközben a francia romantika bája körbeölel bennünket.

Moulin Rouge

Amikor Párizsra gondolunk elsőnek a kultúra jut eszünkbe. A Moulin Rouge ikonikus piros szélmalomépületében tartják a világ egyik legismertebb kabaréműsorát. Ha egy pazar, extravagáns jelmezekkel tarkított show-t szeretne megtapasztalni, ne hagyja ki. Fontos tudni, hogy az előadások általában több hónapra előre elkelnek, és öltözködési előírás is van, csakis elegánsan lehet megjelenni az esti revüműsorokon.
Párizs titkos szegletei - OTP Travel Utazási Iroda

A Louvre éjszakai titkai

A Louvre éjszakai látogatása nagyszerű módja a világhírű múzeum felfedezésének. Sötétedés után csökken a forgalom és a múzeum sajátos hangulatot áraszt, különleges vonzerővel bír. A szobrokat megvilágítják, így más érzetet keltenek, mint nappal. A látogatók nyugodtan sétálhatnak a galériák között, távol a múzeum nappali nyüzsgésétől. A Louvre hetente többször is késő estig nyitva tart, szerdán és pénteken 21.45-ig élvezhetjük a múzeumot esti fényeiben.
Párizs titkos szegletei - OTP Travel Utazási Iroda

Musée des Arts et Métiers

Ez a művészeti és kézműves múzeum az innovációnak és a találmányoknak szenteli magát. A kiállításon tervezetek és vázlatrajzok láthatók az új technológiák feltalálásához szükséges innovatív eljárásokról. A múzeum csütörtök esténként 18.00-21.30 között ingyenesen látogatható.
Párizs titkos szegletei - OTP Travel Utazási Iroda

Ingyenes fényjáték az Eiffel toronynál

Napnyugta után minden órában az Eiffel torony ötperces fényjátékot mutat be 20 000 izzó segítségével. Az ingyenes fényshow keretében a torony tetejéről egy erőteljes jelzőfény világít, és rengeteg aranyszínű, csillogó fénycsóva ragyog. Ahhoz, hogy élvezni tudjuk a show-t, mindössze annyit kell tennünk, hogy jó kilátóhelyet keresünk a közeli fűben.
Párizs titkos szegletei - OTP Travel Utazási Iroda

Guruló gasztronómiai élmény

A Bustronome fantázianevű városnéző étterembussza felfedezhetjük Párizst a francia konyha remekeinek ízlelgetése közben. Az üvegtetejű guruló étterem szinte andalogva járja körbe a várost, érintve annak emblematikus látnivalót, a Diadalívtől kiindulva, s az Eiffel-tornyon, Louvre-on, Notre Dame-on át ugyanoda visszaérkezve. Az étlap hátoldalán kis térkép jelzi az útvonalat, s egy úgynevezett audiotoll segítségével több nyelven hallgathatunk információkat arról a nevezetességről, amelyik fotójára épp rábökünk. A busz ebéd és vacsoralehetőségekkel várja az érdeklődőket.
Párizs titkos szegletei - OTP Travel Utazási Iroda

Ringatózás a Szajnán

Egy szajnai hajókirándulás Párizsban felejthetetlen élményt nyújthat, a legjobb sötétedés után felszállni egyre. A Párizs szívéből, az Eiffel torony lábától induló sétahajón csodálatos órát tölthetünk el, mely során megtekinthetjük a különféle látnivalókat, megismerhetik a monumentális metropolis nevezetességeit. Az információkat, történelmi adatokat fülhallgatón keresztül, - 13 nyelv valamelyikén - hallgathatja az utazó miközben átsuhan a Szajnát átívelő harminc híd egyike alatt.
Párizs titkos szegletei - OTP Travel Utazási Iroda

Kapcsolódó inspirációk:


Városi strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható.

Hat város – hat film - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzen fel hat csodaszép világvárost hat felejthetetlen filmmel!

Párizs - Disneyland, múzeumok, panoptikum - OTP Travel Utazási Iroda
Szeretnénk megmutatni a francia főváros legjobb helyszíneit, ahol kicsik és nagyok egyaránt kitűnően érezhetik magukat.

Marseille - A mediterráneum kapuja
Évezredeken átívelő történelmi hagyományokat, barátságos lakosokat, gazdag gasztronómiát kínál.

Franciaország arcai - OTP Travel Utazási Iroda
Franciaország változatos vidékei között mindenki megtalálja a számára legvonzóbb célpontot.

A francia hagyományok őrzője, a Marais-negyed - OTP Travel Utazási Iroda
A Marais egy autentikus párizsi negyed, ahol számos francia hagyomány megmaradt. Tartson velünk és fedezze fel Párizs bohém szegletét.

Párizs ámulatba ejtő parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Párizs számtalan történelmi parkkal, különleges kerttel és zöldterülettel rendelkezik, ahol érdemes megpihentetni a városnézéstől megfáradt lábainkat.

Kapcsolódó ajánlatok:


PROVENCE-I HÁZ AVIGNON KÖZELÉBEN

Franciaország
érdeklődésre

NORMANDIA – BRETAGNE

Franciaország
érdeklődésre

HOTEL ASTON LA SCALA****- NIZZA

Franciaország
érdeklődésre

HOTEL WEST END NICE****- NIZZA

Franciaország
érdeklődésre

NEHO SUITES CROISETTE**** - CANNES

Franciaország
érdeklődésre

PROVENCE-I FARMHÁZ AZ ALPILLES NEMZETI PARKBAN

Franciaország
érdeklődésre

ÜDÜLŐFALU PROVENCE SZÍVÉBEN

Franciaország
érdeklődésre

PÁRIZS TITKAI

Franciaország
299 000 Ft-tól/fő

PROVENCE, A FRANCIA RIVIÉRA ÉS MONACO

Franciaország
537 000 Ft-tól/fő