Élmények a világ körül

Keresés

San Francisco fényei

San Francisco fényei - OTP Travel Utazási Iroda
San Francisco sokkal több érdekességet tartogat, mint gondolná. Fedezze fel velünk a Golden Gate hídnak otthont adó híres várost!

San Francisco fényei

A Kalifornia államban található San Franciscóban minden korosztály megtalálja a számításait. Legyünk akár a természetjárás szerelmesei vagy a gasztronómia iránt elkötelezettek, biztosan találunk olyan programot, mely kedvünkre való.
 

A Golden Gate híd kötelező látnivaló, míg az Alcatraz-sziget meglátogatása és a hírhedt, napjainkra már bezárt szövetségi börtön megtekintése szintén a bakancslista élén szerepel. Ahelyett, hogy minden időnket a turistás Fisherman's Wharf környékén töltenénk, fedezzük fel San Francisco autentikusabb oldalát, kóstoljunk ízletes fogásokat a Ferry Building piacán, vagy sétáljunk egyet a nyüzsgő Castro-negyedben.

Golden Gate híd

San Francisco fényei - OTP Travel Utazási Iroda
A San Franciscó-i öböl sziklás tengerparti tájai között ívelő Golden Gate híd narancssárga boltívei a nyugati part egyik legmaradandóbb szimbólumává és a város legnépszerűbb turisztikai látványosságává tették. A híd neve, a "Golden Gate" valójában a híd által átszelt víztömegre utal - a Golden Gate-szorosra, amely a Csendes-óceánt köti össze a San Franciscó-i öböllel - és azért épült, hogy megkönnyítse az utazást San Francisco és Marin megye között.

Golden Gate Park

San Francisco fényei - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kaliforniának lenne egy Central Park-i megfelelője, a Golden Gate Park kétségtelenül az lenne. Bár a Golden Gate Parkot csak az emberek töredéke látogatja meg New York-i megfelelőjéhez képest - a Central Park évente több mint 25 millió látogatót fogad, míg a Golden Gate több mint 13 milliót -, területe 174 hektárral nagyobb. A park annyi látni- és tennivalót kínál, mely akár egy egész napot is igénybe vehet. Örökzöld határain belül ösvények, festői piknikezőhelyek, játszóterek, sportpályák, kertek, múzeumok és még sok minden más található.

Alcatraz

San Francisco fényei - OTP Travel Utazási Iroda
Az Alcatraz gazdag történelmi múlttal rendelkezik. A San Franciscó-i öböl közepén egy kis sziklás szigeten fekvő Alcatraz leginkább arról ismert, hogy az egykori szövetségi börtönként a társadalom legnagyobb bűnözőinek adott otthont, akik közül a leghíresebb a szesztilalom korabeli maffiafőnök, Al Capone volt. Ezt megelőzően katonai börtön volt, ahol a spanyol-amerikai háború és a polgárháború foglyait tartották fogva, valamint itt állt a nyugati part első működő világítótornya. A börtönt a magas üzemeltetési költségek miatt mindkét alkalommal bezárták, és 1972-ben adták át a Nemzeti Parkszolgálatnak, miután a szigetet rövid időre elfoglalták az indián őslakos aktivisták. Ma a látványosságot évente körülbelül egymillió látogató keresi fel.

San Franciscó-i kábelvasút

San Francisco fényei - OTP Travel Utazási Iroda
Valószínűleg láttunk már olyan tévéműsort, filmet, képeslapot vagy valamilyen San Franciscó-i emléktárgyat, amelyen a város ikonikus drótkötélpályája és meredek dombjai láthatóak. Ahhoz, hogy teljes mértékben megtapasztaljuk San Francisco varázsát, fel kell pattanni a fedélzetre. A San Franciscó-i drótkötélpálya-rendszer az utolsó a maga nemében az Egyesült Államokban, 1964-ben kapta meg a nemzeti történelmi műemlék címet. A drótkötélpályát azután találták ki, mert Andrew Smith Hallidie - egy Angliából származó bevándorló - szemtanúja volt egy balesetnek, amelyben egy lóvontatású kocsi megpróbált felmászni egy meredek San Franciscó-i dombra, de nem sikerült neki. Apja rendelkezett egy angliai drótkötél szabadalommal, és ezt használta fel egy olyan közlekedési rendszer megtervezéséhez, amely éppen erre támaszkodott. Így születtek meg a drótkötélpályák az 1800-as évek végén. Bár a helyiek ritkán használják a drótkötélpályákat, a turisták tömegesen látogatják őket. Évente több mint kilencmillió látogató utazik a drótkötélpályákon.

Twin Peaks

San Francisco fényei - OTP Travel Utazási Iroda
Ha San Francisco legszebb kilátására vágyunk, túrázzunk fel a Twin Peaksre. Ezek a híres dombok 281 méter magasan emelkednek a város felé, így a második legmagasabb pontnak számítanak a Mount Davidson után. A csúcsról számos San Franciscó-i nevezetességet láthatunk, köztük a Bay Bridge-et és a belvárosi felhőkarcolókat. Akár nappal, akár éjjel látogatjuk meg az biztosra vehető, hogy a kilátás lenyűgöző és megéri a sétát.

A Castro-negyed

San Francisco fényei - OTP Travel Utazási Iroda
A Castro-negyed nyitottságáról és elfogadásáról híres. A látogatók a Castrót laza, szórakoztató és mindenekelőtt színes városrésznek tartják, és a barátságos lakosokat, a bőséges szolgáltatásokat és a lenyűgöző esztétikát nevezték meg főbb értékeinek. A környéket festői viktoriánus házak szegélyezik, amelyeket korábban a XIX. században olcsó földet kereső bevándorlók építettek az egykori tejgazdaság területére.

Ferry Building piac

San Francisco fényei - OTP Travel Utazási Iroda
Minden gasztronómia-rajongó bakancslistájának éllovasa lehet a Ferry Building piaca. Számos kis étkezde, különleges élelmiszerbolt található itt. Mindent megtalálhatunk az olyan alapvető élelmiszerektől kezdve, mint a tenger gyümölcsei, a hamburgerek, a mexikói ételek, különleges kávék, japán csemegebolt, valamint sajt- és tejbár.

Kínai-negyed

San Francisco fényei - OTP Travel Utazási Iroda
San Francisco kínai negyedében található az egyik legnagyobb ázsiai közösség Ázsián kívül, és Észak-Amerika egyik legrégebbi városának számít. A kínai bevándorlók először az aranyláz idején kezdtek el Kaliforniába jönni szerencsét keresve. Miután elűzték őket az aranybányákból - a kínai bevándorlókkal szembeni diszkrimináció és korlátozó jogszabályok miatt -, a kínaiak saját vállalkozásokat építettek a mai Chinatown területén, a város egyik leglátogatottabb negyedében.

Union Square

San Francisco fényei - OTP Travel Utazási Iroda
A Market Street-től néhány háztömbnyire északra és a város pénzügyi negyedétől délnyugatra található Union Square San Francisco belvárosi nyüzsgésének szívében helyezkedik el. Az utazók és a helyiek egyaránt szeretik fantasztikus elhelyezkedése és hihetetlen energiája miatt. A tér parkként is funkcionál, kis füves területekkel és pálmafákkal felszerelve. A téren több ülőhely és műalkotás is található. A legismertebbek a tér közepén álló magas Dewey-emlékmű, valamint a tér tövében található, rendszeresen fényképezett Szívek San Franciscóból című szobor.

Fisherman's Wharf

San Francisco fényei - OTP Travel Utazási Iroda
Az eredetileg halászkikötőként funkcionáló városrészt napjainkra meghódította a vendéglátás, a halászok helyét az olasz halvendéglők és az ínyenc turisták vették át. A XIX. század végén érkeztek ide először genovai és szicíliai halászok. Az 1950-es évek óta a környéken a turizmusé a főszerep, azonban a halászat is megmaradt, minden hajnalban színes hajók távoznak a kikötőből a jó fogás reményében. Érdemes megkóstolni a legnépszerűbb helyi specialitást, a finom Dungeness rákot. A Wharf szíve és egyben legfelkapottabb helye a Pier 39 móló, melynek éttermei, boltjai vonzzák a turistákat. Az 1978-as átalakításnak köszönhetően ma már egy régi, faházakból álló falura hasonlít, melynek partján oroszlánfókák sütkéreznek. A Pier 45 mellett horgonyozták le a második világháborús USS Pampanitót. A sokat megélt tengeralattjáró tiszti kabinjaiba, torpedóraktárába és a hajókonyhájába is bepillanthatunk.
 

Kapcsolódó inspirációk:


Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Kapcsolódó ajánlatok: