Élmények a világ körül

Keresés

Srí Lanka 5 rejtett kincse

Sri Lanka 5 rejtett kincse - OTP Travel Utazási Iroda
Srí Lanka sokak szerint maga a földi paradicsom, melybe első látásra beleszeret az ide érkező kalandor.

Srí Lanka 5 rejtett kincse

 
Srí Lanka sokak szerint maga a földi paradicsom, melybe első látásra beleszeret az ide érkező kalandor. Az Indiától délre elhelyezkedő trópusi szigetet homokos tengerpartok, gazdag kultúra, különleges állat- és növényvilág jellemzi. Bár Sri Lanka főbb látnivalóiról számos helyről tájékozódhatunk, vannak olyan rejtett kincsei, melyet csak a legtapasztaltabbak ismernek.


 
Sz
eretné a legvarázslatosabb, tömegturizmustól mentes helyeket felfedezni? Összegyűjtöttük az egykor Ceylonként ismert sziget legkülönlegesebb szegleteit.

Minneriya Nemzeti Park

Sri Lanka 5 rejtett kincse - OTP Travel Utazási Iroda
Ez a 9 hektáros nemzeti park a legjobb hely arra, hogy nagy számban lássunk vadon élő elefántokat. A száraz évszakban - áprilistól októberig - több, mint 200 elefánt gyűlik össze a víztározó körül, hogy inni és fürdeni érkezzenek ide. Hatalmas élmény ekkora számban megfigyelni a csordákban érkező elefántcsaládokat. A nemzeti parkban megtalálhatóak az olyan jellegzetes állatfajok is, mint a leopárd, a pettyes szarvas és a szalagos varánusz.

Anuradhapura szent városa

Sri Lanka 5 rejtett kincse - OTP Travel Utazási Iroda
Anuradhapura közel másfél évezreden keresztül volt a szingaléz királyok szent fővárosa. A buddhizmus Devanampiya Tissa király uralkodása idején hódította meg a szigetet i.e. a IV. században. A mai napig számos palota, kolostor és mesterséges medence őrzi emlékét a város aranykorának. Itt találhatóak Srí Lanka legimpozánsabb sztúpái, valamint Samadhi Buddha kőszobra és az ősi bodhi-fa a Sri Maha Bodhi. Tűzzük bakancslistánkra a közeli Mihintale ősi kegyhelyét is, ahol ősi kolostor és kórház romokat, dagobákat, szent barlangokat és tavakat fedezhetünk fel, valamint Buddha egyik modern kori szobrát, mely egy meditáció céljaira szolgáló sziklanyúlványon magasodik. Csodálatos látványát nem kevesebb, mint 1840 lépcső megmászása után élvezhetjük teljes pompájában.

Jaffna

Sri Lanka 5 rejtett kincse - OTP Travel Utazási Iroda
A várost az elmúlt két évtizedben polgárháború sújtotta, így a régió fokozatosan emelkedik ki az elszigeteltség és hosszú harcok éveiből. Jaffna városát átjárja a gyarmati varázs és az élénk tamil kultúra keveredése. Jaffna egyik fő látványossága az 1618-ban épült erőd, melyet a portugálok építettek. 1795-ben került brit fennhatóság alá, és hosszú évszázadokon át 1948-ig maradt kezükben az erőd irányítása. Jaffna városában érdemes megcsodálni az óratornyot is, melyet 1875-ben építettek a walesi herceg tiszteletére.

Trincomalee/ Nilaveli

Sri Lanka 5 rejtett kincse - OTP Travel Utazási Iroda
A különleges trópusi halaktól kezdve, a delfineken át a különböző cápákig, az Indiai-óceán tengeri élővilága bővelkedik a különleges víz alatti csodákban. Azonban ha az óceánok szelíd óriásait a kékbálnákat szeretnénk meglesni, akkor Srí Lanka a tökéletes célpont hozzá. Trincomelaee szörfparadicsomáról ismertebb, viszonylag kevesen tudják, hogy a Pasikudahtól nagyjából két órányira található város igazi bálnafigyelő központ is. A legnépszerűbb hajókirándulások a Nilaveli és Uppuveli strandokról indulnak és a túrák során néha palackorrú delfinekkel és orkákkal is találkozhatunk. Júniustól-szeptemberig tart a kékbálnák szezonja ezen a területen, így ha a világ legnagyobb élőlényének nyomába eredünk, érdemes jól időzítenünk.

Tissamaharama

Sri Lanka 5 rejtett kincse - OTP Travel Utazási Iroda
Tissamaharama városa ideális bázis, hogy a környező természeti szépségek felfedezésére induljunk. A Tissa Weva tó, egy különleges víztározó, melyet Kr.e. a III. században építettek annak érdekében, hogy a környező földekre és Tissa virágzó városába is vizet juttassanak. Déli partján a britek által ültetett különleges csörgőfák árnyéka alatt frissülhetünk fel, különleges látványuk első pillantásra rabul ejt. Tissmaharama városa közelében található Srí Lanka egyik leghíresebb természetvédelmi területe, a Yala Nemzeti Park, ahol elefántokat, leopárdot és krokodilokat is lencsevégre kaphatunk.

Kapcsolódó inspirációk:


Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Srí Lanka gasztronómiája világszerte népszerűvé vált a tüzes fűszerek, a krémes curryk, a gazdag ízek és az egyedi textúrák keverékével.

Mit kínál Srí Lanka?

Kapcsolódó ajánlatok:


KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

VIETNÁM - LAOSZ - KAMBODZSA EGYÉNILEG

Vietnám, Laosz, Kambodzsa
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SLATE***** – PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

BANGKOK ÉS SZIÁM KINCSEI, KOH SAMUI-VAL

Thaiföld
érdeklődésre