Élmények a világ körül

Keresés

SRÍ LANKA LEGJOBBJAI – HOSSZABBÍTÁSI LEHETŐSÉGGEL A MALDÍV-SZIGETEKEN

Katalógus ár: 499 000 Ft-tól/fő

Ajánlat leírás

Egyéni körutazás angol nyelvű idegenvezetéssel, hosszabbítási lehetőséggel a Maldív-szigeteken

Dambulla sziklatemplom – Sigiriya erőd Kandy, a Buddhizmus fontos központja – Nuwara Eliya tea ültetvényei – Üdülési lehetőség a Maldív szigeteken

Ha létezik paradicsomi és egzotikus sziget, ahol csodálatos vadvilág, mesés, pálmafák szegélyezte tengerpartok, lenyűgöző hegyek, teraszos rizsföldek, bársonyos teaültetvények, varázslatos városok és több mint 2000 év történelmének szent helyei váltják egymást sűrű egymásutánban – hát Srí Lanka az! Alakja könnycsepphez hasonlít, mely India „arcáról gördül” az Indiai-óceánba. Srí Lanka a sok szépség mellett azért is tökéletes úti cél, mert kis alapterülete miatt látnivalói könnyen felfedezhetők egy rövidebb utazással is, nyolc UNESCO világörökségi helyszíne és számtalan nemzeti parkja csoda, hogy elfér kicsiny területén.

Innen alig kétórás repülőútra az idilli Maldív-szigetek várja az utazókat a Srí lankai élmények kipihenésére. A kék káprázatos árnyalataiban pompázó óceán lassan mélyül, átlátszó vizében már a partnál megcsodálhatók a különböző színekben tündöklő halak. A szigetek belsején pálmafák és egzotikus növények nyújtanak jótékony árnyékot.


1. nap: Budapest - Srí Lanka

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapestről Srí Lankára egy átszállással. Megérkezés másnap reggel.

2. nap: Colombo – Dambulla

Érkezéskor találkozás az idegenvezetővel a repülőtéren, majd az utazás megkezdése Dambulla / Sigiriya régióba. Transzferidő: kb. 3 óra. Bejelentkezés a szállodába. Látogatás Dambullába, a sziget legnagyobb és legszebb állapotban fennmaradt buddhista barlangszentély-együtteséhez. Az út mentén rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek és falvak váltják egymást Az UNESCO világörökségi védettséget élvező szentélyek csarnokait díszítő freskók és szobrok a buddhista művészet páratlan darabjai. Vacsora a szállodában.

Körutazás Sri Lanka legjobbjai - OTP Travel utazási iroda

3. nap: Sigiriya Sziklaerőd – Kandy

Reggeli a szállodában.
Reggelit követően egésznapos kirándulás Sigiriyába, az ősi városba, mely az UNESCO Világörökség része. Itt található a 200 méter magasan emelkedő Oroszlánszikla, a romjaiban is lenyűgöző pompájú erődítmény és palotarendszer, ahol sziklatemplomok, fürdők, tavak, barlangok, tervezett kertek, gránitsziklán kialakított függőkertek találhatók. Sigiriya sziklája látványos, hatalmas, és kialakulása sem mindennapi, a szikla ugyanis egy megszilárdult lávadugó, amely körül szép lassan erodálódott a vulkán.

Ezt követően kb. 3 órás utazás Kandy-be, mely a mai Srí Lanka utolsó szabad királysága volt. A buddhizmus egyik fontos zarándokhelye a legendák szerint a Buddha fogát is őrző Szent fogereklye temploma. Útközben megállás Mataléban, ahol egy helyi fűszerkert megtekintése következik, ahol a sziget ősfáinak árnyékában termő illatos fűszerekről szerezhetnek ismereteket a résztvevők. A szerecsendió, curry, fahéj, kardamom, gyömbér és vanília szüretelését a mai napig kézzel végzik. Vacsora és szállás Kandy-ben.

Körutazás Sri Lanka legjobbjai - OTP Travel utazási iroda

4. nap: Kandy – Nuwara Eliya

Az utazás folytatódik Srí Lanka legszebb tájain, ahol harsány zöld dombokon, hegyeken és teaföldeken keresztül visz az út. Látogatás Nuwara Eliya teaültetvényein, ahol a híres Ceylon teát termesztik. A hegyek közötti völgy a XIX. század közepéig sűrű erdővel benőtt, vadállatokkal teli, lakatlan vidék volt. Ekkor a britek felfedezték a magasan fekvő, de sík és hűvös terület kiváló adottságait és az európaiak körében igen népszerű várossá tették. Manapság „Kis Anglia” néven is ismert. Vacsora és szállás Nuwara Eliya-ban.

Körutazás Sri Lanka legjobbjai - OTP Travel utazási iroda

5. nap: Nuwara Eliya – Colombo

Reggeli a szállodában. Felejthetetlen emléket hagynak az erre járókban az ültetvényeket elhagyva St. Clair környékének csodálatos vízesései, hegyei. Visszautazás Colombo-ba kb. 5 óra alatt. Útközben látogatás a világhírű Oscar díjas film, a Híd a Kwai folyón forgatási helyszínére. Vacsora és szállás Colombo-ban.

Körutazás Sri Lanka legjobbjai - OTP Travel utazási iroda

6. nap: Colombo – Budapest vagy Colombo - Maldív-szigetek

Reggeli a szállodában, szabadidő a városban, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre repülőgéppel, átszállással, vagy továbbutazás a Maldív-szigetekre.

Folytassa utazását egy kellemes nyaralással, ahol várják Önt az elbűvölő kicsiny szigetek, melyek teljes kikapcsolódást nyújtanak az izgalmas körutazást követően!

Maldív-szigeti szállodakínálatunkat itt tekintheti meg.

Figyelem! Az utazás egyénileg történik. A helyi angolul beszélő idegenvezető Colombo-ban a megérkezéskor a repülőtéren várja az utasokat.

Srí Lanka utazás - OTP Travel Utazási Iroda
Kaland, kultúra és kikapcsolódás egymástól karnyújtásnyira.

Sri Lanka 5 rejtett kincse - OTP Travel Utazási Iroda
Srí Lanka sokak szerint maga a földi paradicsom, melybe első látásra beleszeret az ide érkező kalandor.

Mit kínál Srí Lanka?

Határtalan élmények - OTP Travel Utazási Iroda
Srí Lanka gasztronómiája világszerte népszerűvé vált a tüzes fűszerek, a krémes curryk, a gazdag ízek és az egyedi textúrák keverékével.

Képek

Elhelyezés

Szállás leírás
4 éjszaka szállás helyi besorolás szerinti 4-5*-os szállodákban, kétágyas elhelyezéssel
Szoba szolgáltatások
Szolgáltatások
Repülős utazás
Reggeli + Vacsora

Ajánlatkérés

Az árak és időpontok megtekintéséhez, érdeklődés küldéséhez, vagy azonnali foglaláshoz kattintson ide.

Segítünk

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Inspirációk:


Bejártuk Chile legszebb vidékeit - OTP Travel Utazási Iroda
A 6000 km hosszú Csendes-óceáni partvonallal az egyik oldalon és a fenséges Andokkal a másik oldalon Chile egy hosszan elnyúló ország, amely számos különböző éghajlatú területet foglal magába.

Chile a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Chile fővárosa és egyben legnagyobb városa Santiago. Nemzeti nyelve a spanyol, hivatalos pénzneme a peso. Ismerje meg velünk ezt a különleges országot ön is a tények tükrében.

Chile szíve: Santiago de Chile - OTP Travel Utazási Iroda
Santiago de Chilét a spanyolok alapították 1541-ben, és a gyarmati idők óta Chile fővárosa. A több mint hatmillió lakosú település épületeiben még ma is fellelhetőek a spanyol örökség nyomai.

A chilei Húsvét-sziget titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Bár Chile államhoz tartozik, a Húsvét-sziget a Csendes-óceán szívében bújik meg. A helyiek nyelvén a világ köldökének nevezett szigetet sokan a bolygó egyik legfélreesőbb helyének tartják.

Chile csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Chile különleges attrakciót bemutató sorozatunk újabb darabjában természeti és kulturális kincseket is igyekszünk bemutatni. Tartsanak velünk a különleges chilei kalandban!

A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza

Az ajánlat ára tartalmazza
 • repülőjegy Budapest – Colombo - Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon
   
 • fogadás a repülőtéren és angol nyelvű asszisztencia a teljes túra alatt 
   
 • utazás privát személygépkocsival 
 • angol nyelven beszélő helyi idegenvezető 
 • 4 éjszaka szállás helyi besorolás szerinti 4-5*-os szállodákban, kétágyas elhelyezéssel
   
 • félpanziós ellátás
 • a szükséges belépőjegyek

A részvételi díj a következő szolgáltatásokat nem tartalmazza

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 • útlemondási és betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás díja 
   
 • A belépéshez szükséges vízum, melynek ára 20 USD / fő 
   
 • hosszabbítás a Maldív-szigeteken