Élmények a világ körül

Keresés

Bolívia szíve: La Paz

Bolívia szíve: La Paz - OTP Travel Utazási Iroda
A bolíviai La Paz kevés utazó bakancslistáján szerepel, pedig ott lenne a helye, ugyanis a világ legmagasabban fekvő fővárosa számtalan felfedezni valóval csalogat. Fedezze fel velünk La Pazt!

Bolívia szíve: La Paz

A bolíviai La Paz kevés utazó bakancslistáján szerepel előkelő helyen, pedig ott lenne a helye. A világ legmagasabban fekvő fővárosa számtalan felfedezni valóval csalogat: nagyszerű múzeumokat, lenyűgöző természeti értékeket és különleges, drótkötélpályás közlekedést találunk Bolívia szívében. A meleg ruházat szinte az év minden szakában elengedhetetlen, és mielőtt komolyabb túrára indulnánk, nem árt hozzászokni a nagy tengerszint feletti magassághoz is. fedezze fel velünk La Paz-t!

Chacaltaya síközpont

A Chacaltaya Ski Resort Bolívia egyetlen síközpontja volt. Sajnos a 18 000 éves gleccser, amelyre épült, már nem létezik. A világ egykori legmagasabban fekvő síközpontjából mára kevés maradt, mert a globális felmelegedés áldozataként a gleccser elolvadt. 2005 óta nem lehet itt síelni. Pedig az üdülőhelynek dicső múltja volt, egykor Dél-Amerika első siklóvasútja szállította a sportolókat a csúcsra. Chacaltaya azonban továbbra is látványos kilátást nyújt La Pazra, Illimanira és Huayna Potosíra, és a hegyen még mindig áll egy 50-es évekbeli síkunyhó is. A Chacaltaya csúcsára a hüttétől egy viszonylag könnyű, 100 méteres emelkedő vezet fel.

Plaza Murillo

A kormányépületekkel, köztük az elnöki palotával és egy katedrálissal övezett Plaza Murillo La Paz központi tere. A XVI. századtól kezdve a mai óvárosban található teret Plaza Mayornak hívták, de nevét 1902-ben Pedro Murillo bolíviai forradalmár tiszteletére megváltoztatták. A tér tele van galambokkal, őket etető emberekkel és a padokon pihenő, megfáradt turistákkal, akik a város magaslati levegőjéhez próbálnak hozzászokni.

Boszorkányok piaca

A helyiek azt mondják, a turistáknak érdemes magukkal vinniük egy amulettet, ha a Boszorkányok piacára vagy Mercado de las Brujasra mennek. Ez nem egy átlagos piac, kivéve persze, ha valaki szárított békát vagy lámamagzatot akar vásárolni. A lámaembriókat általában az építkezéseken használják fel Pachamama istennőnek áldozatként felajánlva. A fentieken túl gyógynövények és népi gyógyászati eszközök, illetve a szellemek távoltartására szolgáló termékek is beszerezhetőek a boszorkányok piacán.

Huayna Potosi

Tapasztalt túrázók kedvelt célpontja a Huayna Potosi. A La Paztól mintegy 24 km-re található Huayna Potosi a környék legnépszerűbb túrázóhelye. A gleccsereken át vezető túra nem igazán ajánlott kezdőknek, bár vannak sikeres próbálkozók. A túra két-három napot vesz igénybe, amelyből az első többnyire csak a felkészüléssel, akklimatizációval telik. A Potosi-hegy 6000 méter magas; a túrák hajnali 3 óra körül indulnak, hogy az utolsó napon beleférjen a csúcs megmászása is.

San Francisco bazilika

A San Francisco-bazilika építése egy évvel megelőzi La Paz alapítását. Az Assisi Szent Ferencnek szentelt templom építése 1548-ban kezdődött. Az eredeti épület 1610-ben a nagy havazások miatt összeomlott; s több mint 170 év telt el, mire újjáépítették. A templom barokk vonalait, helyi indián szimbólumok színezik, többek között madarak, kígyók és sárkányok jelennek meg a homlokzaton.

Calle Jaen

A Plaza Murillo közelében található a Calle Jaen, amelyet La Paz legszebb gyarmati stílusban épült utcájának tartanak. Élénk színű, XVI. században épült házak szegélyezik. Butikok, kávézók és szórakozóhelyek sorakoznak La Paz legfontosabb múzeumai mellett. Ezek közé tartozik a Museum do Pre Metales Precioso; a Museo del Libral Boliviano és a Museo Costumbrista Juan de Vargas, amely La Paz történetének színes tárgyi emlékeit őrzi.

Valle de la Luna

Csak egy maroknyi ember jut majd el a Holdra, de aki szeretne belekóstolni, hogy milyen is lehet, ellátogathat a Valle de la Luna (Hold-völgy) nevű völgybe, amely mindössze néhány kilométerre fekszik La Paz-tól. Holdbéli tájára emlékeztető kanyonok és különleges sziklaalakzatok váltják egymást. Az agyag- és homokkőből álló terepet az évezredek során az erózió alakította. Az ásványianyag-tartalom miatt a sziklaalakzatok a bézstől a sötétliláig terjedő színvilágban pompáznak. A holdvölgyben valamik azonban vannak, amelyeket a valódi Holdon nem találhatunk meg: kaktuszok.

Yungas Road

A "világ legveszélyesebb útjának" nevezett Yungas Road La Pazból Bolívia Amazonas régiójába vezet. La Pazból az út körülbelül 4500 méter magasról indul, majd körülbelül 1200 méterig ereszkedik le Coroico városáig. Az út a hegyikerékpárosok egyik kedvenc terepévé vált Bolivíában.

Tiwanaku

A La Paztól 72 km-re  nyugatra, a Titicaca-tó délkeleti partja közelében található Tiwanaku az inka idők előtti birodalmi központ. A közösség a VII. és a IX. század között virágzott és fontos regionális hatalommá vált a déli Andokban. A városnak ekkor 15 000-30 000 lakosa volt. Bár csak egy kis részét tárták még fel, Tiwanaku az inka előtti Dél-Amerika legnagyobb megalitikus építészeti emléke.

Mi Teleferico

La Pazban mindenképpen ki kell próbálni a Mi Teleferico hálózatát, ami nagyszerű módja, hogy madártávlatból ismerjük meg a várost. A korszerű drótkötélpálya-rendszer 2014-ben nyílt meg három vonallal, amelyek jelenleg 10 állomást szolgálnak ki. Megnyitásakor ez volt a világ leghosszabb, 10 km-es kötélpályarendszere. A piros és a sárga vonal összeköti La Pazt a közeli El Altóval.

Kapcsolódó inspirációk:

Bolívia ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg a bolíviai konyha gyöngyszemeit! Tartson velünk egy egzotikus gasztro-kirándulásra!

Bolívia titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Bolíviában a Titicaca-tó déli partján, közel 4000 méterrel a tengerszint felett található Tiwanaku, amely az inkák előtti legfontosabb civilizáció fővárosa volt.

Bolívia tíz csodája - OTP Travel Utazási Iroda
Bolíviában a Titicaca-tó partján fekvő Copacabana luxus üdülőhelyei vagy az Uyuni sós sivatagja további különleges élményeket kínálnak. Íme Bolívia tíz csodája!

Top 10 hely Bolíviában - OTP Travel Utazási Iroda
Aki autentikus és látványos dél-amerikai nyaralásra vágyik, annak mindenképpen Bolíviát kell célba vennie. Mutatjuk a helyszíneket, amelyeket Bolíviában feltétlenül érdemes meglátogatni.

Bolívia a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Bolívia Argentínával, Chilével, Peruval, Brazíliával és Paraguayjal határos. Az ország egyharmada az Andok vonulatain belül fekszik. Íme pár tény erről a csodás országról.

Dél-Amerika kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Ízlelje meg Dél-Amerika kávéit!

Peru, te csoda! - OTP Travel Utazási Iroda
Peru csodálatos látványosságai egytől-egyig különleges élményeket tartogatnak.

Bolívia és Peru - A Titicaca-tó úszó szigetei - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Amerika egyik legérdekesebb őslakos népcsoportját a bolíviai-perui határvidéken élő uruk alkotják.

Az inka Szent völgy legszebb települései II. - OTP Travel Utazási Iroda
Cikksorozatunk második részében ismét elmerülhetünk Peru egyik legszebb és leglátványosabb régiójába.

Peru, a gasztro-meglepetés II. - OTP Travel Utazási Iroda
Lima Latin-Amerika gasztronómiai fővárosa, az autentikus piacoktól a Michelin-csillagos éttermekig fantasztikus étkezési lehetőségekkel. 

Peru, a gasztro-meglepetés I. - OTP Travel Utazási Iroda
Merüljünk el az andoki konyhaművészet titkaiban és Arequipa vidéki ízeiben!

A Titicaca-tó titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Az inkák szent völgye egy szűk hasadékban kígyózik az Urubamba folyó mentén. A központja Urubamba városa, a fő látványossága pedig a hihetetlen táj és a szédítő hegyek.

A Titicaca-tó titkai - OTP Travel Utazási Iroda
A 3800 méteres tengerszint feletti magasságával a Titicaca-tó a világ legmagasabb fekvő hajózható vize. Emellett Dél-Amerika legnagyobb tava is, a maga 8372 négyzetkilométeres területével.

A Machu Pichu felfedezése - OTP Travel Utazási Iroda
Peruban június 24-én ünneplik az inka Napfesztivált az Inti Raymi-t, mely a napisten, Inti előtt tiszteleg. Napjainkban a fesztivál helyi és nemzetközi látogatók ezreit vonzza az ősi inka fővárosba Cuscóba.

A Machu Pichu felfedezése - OTP Travel Utazási Iroda
Az inkák elveszett városának felfedezése kalandregénybe illő fordulatokban bővelkedett.

10 érdekesség a Machu Picchuról - OTP Travel Utazási Iroda
A Machu Picchu a leglátogatottabb turisztikai célpont Peruban, melyet a világ hét új csodájának egyikévé választottak.

Peru megfejtetlen titkai - OTP Travel Utazási Iroda
A perui táj valóban festővászonra kívánkozik: az Andok itt a legcsodálatosabb.

Peru a világ legnagyobb indián országa, ahol (kecsua) indiánokkal találkozni a legtermészetesebb dolgok egyike.

Kapcsolódó ajánlatok:


PERU - BOLÍVIA, AZ INKA BIRODALOM TITKAI

Peru, Bolívia
1 980 000 Ft-tól/fő

NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN

Peru
1 599 000 Ft-tól/fő

ECUADORI KALANDOK ÉS GALÁPAGOS VILÁGA

Ecuador
1 899 000 Ft-tól/fő

ECUADOR, AMAZÓNIA ÉS A GALÁPAGOS-SZIGETEK

Ecuador
2 490 000 Ft-tól/fő

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
1 198 000 Ft-tól/fő

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 499 000 Ft/fő

BRAZÍLIA ARCAI – A DZSUNGELTŐL AZ ÓCEÁNIG

Brazília
1 815 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Costa Rica
1 099 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - FELHŐERDŐK, VULKÁNOK, GAZDAG PARTOK

Costa Rica
1 599 000 Ft-tól/fő

WYNDHAM ALLTRA PLAYA****

Mexikó
679 000 Ft-tól/fő

CATALONIA PLAYA MAROMA*****

Mexikó
690 000 Ft-tól/fő

RIU LUPITA ****+

Mexikó
739 000 Ft-tól/fő

THE REEF PLAYACAR RESORT & SPA****

Mexikó
849 000 Ft-tól/fő

RIU TEQUILA *****

Mexikó
929 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
919 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND AQUAMARINE *****

Dominikai Köztársaság
979 000 Ft-tól/fő

MELIA CARIBE BEACH RESORT*****

Dominikai Köztársaság
1 039 000 Ft-tól/fő

GRAND PALLADIUM PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
1 079 000 Ft-tól/fő

RIU BAMBU*****

Dominikai Köztársaság
1 139 000 Ft-tól/fő