Élmények a világ körül

Keresés

Tippek Panamához

Panama utazási - OTP Travel Utazási Iroda
Panama hihetetlenül érdekes ország, rengeteg felfedezni valót tartogat. Van azonban néhány tanács, amelyet minden esetben érdemes megfogadnunk a panamai tartózkodásunk idejére.

Tippek Panamához

Panama hihetetlenül érdekes ország, rengeteg felfedezni valót tartogat. Van azonban néhány tanács, amelyet minden esetben érdemes megfogadnunk a panamai tartózkodásunk idejére. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat, hogy valóban élvezetes legyen a panamai kaland.

Másolatban vigyük magunkkal az úti okmányokat 

Mindig vigye magukkal személyi igazolvány vagy útlevelének másolatát. A valódi dokumentumokat - útlevél, jogosítvány, bármi legyen is az - hagyjuk egy biztonságos, védett helyen. A panamai rendőrség rendszeresen ellenőrzi a járókelők okmányait, így bizonyosan mi is belefutunk majd igazoltatásokba.

Ne lepődjünk meg, ha ünnepek idején megugranak az árak

Ünnepélyes alkalmak esetén, az áremelkedés Panamában megszokott jelenség. Akár repülőjegyet próbálunk venni az ünnepek alatt, akár sört a karnevál idején, ne érjen kellemetlen meglepetésként, ha az árcédula néhány dollárral többet, mint amúgy szokásos.

Tűzijátékok mindenhol

Panama polgárai szeretnek ünnepelni, és néha úgy, hogy nem igazán derül ki, hogy mi is ad erre okot. A tűzijátékok is gyakran véletlenszerűen, alapos durrogások kíséretében megfestik az eget. Nyugodtak lehetünk, ez csak egy módja annak, hogy a panamaiak kifejezzék az életszeretetüket.

Panama utazás | tippek 1 - OTP Travel Utazási Iroda

Ismeretlen területeken éjszaka ne mászkáljunk

Panama viszonylag biztonságos, hiszen rengeteg rendőr van az utcákon, nem árt az óvatosság, ha éjszaka vagy egyedül bolyongunk az utcákon. Ez különösen igaz a kivilágítatlan sikátorokra és a főbb turisztikai központokkal határos területekre, például a Casco Viejo és a Via Veneto területére, amelyek veszélyes zónák az óvatlanul bolyongó turisták számára.

Ne felejtsen el hidratált maradni

Panamában egész évben forróság van, és a tikkasztó hőség extrém páratartalommal jár együtt. A legjobb módja annak, hogy szenvedés nélkül élvezzük Panamát, ha hidratáltak maradunk. Mindig legyen kéznél egy üveg víz, és törülköző sem árt, ha ott van a pakkunkban, hogy alkalomadtán megtörölhessük az arcunkat.

Eső előtt köpönyeg

Panamában az esős évszakban minden nap heves zivatarokra lehet számítani. Mindig legyen nálunk esernyő, megfelelő lábbeli, illetve egy olyan táska, amelyben a nedvességre érzékeny tárgyak, eszközök is átvészelhetik az égszakadásokat.

Panama utazás | tippek 2 - OTP Travel Utazási Iroda

A rovarirtó legyen alaptartozék

Panama trópusi ország, és a trópusokkal együtt járnak az olyan nemkívánatos élőlények, mint a szúnyogok, pókok és társaik. Mindig használjunk rovarriasztó krémeket, spréket, hogy elkerüljük a rovarcsípéseket. Mivel a dzsungelben rendszeresen felütik a fejüket a rovarok által terjesztett betegségek, a legjobb ha elkerüljük az ízeltlábúakkal való találkozásokat.

Utazás előtt állapodjunk meg a menetdíjban

Ugyan az Uber már Panamában is elérhető, lehetnek azonban olyan helyzetek, amikor a taxi használatára szorulunk. Ha úgy hozza, hogy sárga taxit kell választanunk, mindenképpen állapodjunk meg előre az árban, ellenkező esetben ráfizethetünk.

A rövidnadrág és a szandál a turisták viselete

A hőség és a magas páratartalom ellenére a panamaiak mindig hosszú nadrágot és zárt cipőt viselnek. Ezért, ha a helyiek ezért megbámulnának bennünket, ne sértődjünk meg vagy lepődjünk meg. Ők csak azt gondolják, hogy egy kicsit őrültek vagyunk, nem nagy ügy!

Kell egy kis áramszünet

Az áramkimaradások Panamában megszokottak. Ne lepődjünk tehát meg azon, ha hirtelen, véletlenszerűen, nappal vagy akár éjszaka minden le- és kikapcsol. Néhány órán belül rendeződni szokott a helyzet.

Kapcsolódó inspirációk:

Panama-csatorna: A kontinenseket összekötő modern csoda | OTP Travel Utazási Iroda
A Panama-csatorna a XX. század egyik legnagyobb mérnöki teljesítménye, létfontosságú csatorna a globális kereskedelem számára. Ismerje meg izgalmas történetét!

A geisha kávé hódítása Etiópiától Panamáig - OTP Travel Utazási Iroda
A geisha kávé ugyanolyan világhírű, mint a kopi luwak vagy a jamaicai blue mountain, de hogyan tört utat magának Etiópiából Panamáig? Fedezze fel velünk ezt a különleges történetet.

Panama utazás | szörf - OTP Travel Utazási Iroda
Panama Közép-Amerika legjobb szörfös úti célja. Itt találjuk a legjobb hullámokat, akár kezdőként, akár profi sportolóként akarjuk őket meglovagolni.

Panama gasztro - OTP Travel Utazási Iroda
Tartson velünk a panamai gasztronómia világába. Kóstoljon bele a hamisítatlan panamai ételekbe és italokba, amelyek megismerése nélkül nem lehetne teljes egy közép-amerikai utazás!

Kolumbia gyöngye: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
Cartagena igazi álom. A várost tenger veszi körül; úgy érezhetjük magunkat mintha egy paradicsomi szigeten lennénk, a nagyvárosok kényelmével körbevéve.

Kolumbia látványosságai - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia fantasztikus ország, egyike azoknak az úti céloknak, amelyeket ha az ember egyszer a szívébe zár, bizonyosan többször is felkeresi. Ezúttal a legismertebbeket jártuk be.

Kolumbia rózsaszín tengere - OTP Travel Utazási Iroda
A Salinas de Galerazamba egészen egyedülálló: gyönyörű és teljesen rózsaszínű. A Cartagena és Barranquilla között húzódó partszakasz Kolumbia egyik attrakciója.

Kolumbiai sárfürdő - OTP Travel Utazási Iroda
A Totumo a kolumbiai Karib-tengeri régióhoz tartozó Santa Catalina település egyedülálló természeti csodája. Érdekes, és egyúttal szórakoztató is.

Kolumbia édes csókja - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagena egyik kedvelt turistacélpontja a Choco Museo. Ami nem csoda, hiszen egyedülálló élményekkel és különleges finomságokkal kecsegtet.

Kolumbia éke: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagenában rengeteg minden vár felfedezésre, tegye meg velünk! Irány Kolumbia ékköve!

Kolumbia rejtett kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia egy igazi trópusi paradicsom, melynek gyönyörű tengerpartjait még viszonylag kevesen ismerik. Fedezze fel velünk az érintetlen partokat.

Kolumbia kávé - OTP Travel Utazási Iroda

A kolumbiai kávé ikonikus arca Juan Valdez karaktere lett. Ki is ő és hogyan lett kultikus figura az évek során? Tartson velünk és ismerje meg!

Kolumbia kávé - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia termeli a világ egyik legfinomabb kávéját, Brazília és Vietnám mögött a harmadik legnagyobb globális beszállító. Íme, a legjobb kávés élmények amelyeket Kolumbiában átélhetünk.

Kolumbia gasztro - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia a gasztronómia szerelmeseinek paradicsoma. Különleges ízek, fenséges desszertek otthona. Íme a 10 legnépszerűbb finomság, amit mindenképpen meg kell kóstolni!

Ezért van Guatemala a bakancslistán - OTP Travel Utazási Iroda
David Stuart maja kutató szerint Tikal a világ egyik leglenyűgözőbb régészeti lelőhelye. Tartson velünk az ősi Guatemalába!

Guatemala kis extrákkal - OTP Travel Utazási Iroda
Guatemala a természetimádók és kalandvágyók kedvelt célpontja. Íme néhány dolog, amit Guatemalában érdemes kipróbálni.

Tippek Guatemalához - OTP Travel Utazási Iroda
Néhány fontos információ, amit érdemes tudni, ha Guatemalába indulunk.

Guatemala nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Trópusi esőerdők, varázslatos szépségű hegyek, csodálatos tengerpartok és felbecsülhetetlen értékű, ősi romok, és ez csak néhány kincs, amit Guatemala magáénak tudhat.

Ezért van Guatemala a bakancslistán - OTP Travel Utazási Iroda
A gyakran "örök tavasz földjeként" emlegetett Guatemalában rengeteg a látnivaló, életre szóló élményeket szerezhetünk. Tartson velünk!

Guatemala gasztro - OTP Travel Utazási Iroda
Kóstoljon bele Közép-Amerika legszebb országának különleges konyhájába. Guatemala finomságai kerültek ezúttal terítékre.

Mexikó | Mexikó | A mexikói cenoték titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikóváros környékén létezik egy hely, amelyet az istenek megáldottak, a turisták viszont elfelejtettek, a Teutli. Itt találjuk az aztékok aranyát, a nopált.

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
„Nem érdemes úgy elhagyni ezt a világot, hogy nem volt egy kis szórakozás az életben". – vallotta Mexikó ikonikus festőnője. Ismerje meg különleges életútját!

Walt Disney beájulna - OTP Travel Utazási Iroda
Helyek, melyek inkább tűnnek mesekönyv illusztrációnak, mint létező látványosságnak.

Autómentes városok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol nincs forgalmi dugó és benzingőz.

Varázslatos tengerpartok | OTP Travel Utazási Iroda
Összeállítottunk egy válogatást a világ legszebb vagy legkülönlegesebb tengerpartjaiból.

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikóban egészen másként ünneplik a halottak napját.

A világ leghíresebb karácsonyfái - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a leghíresebb fenyőket, hogy nekünk már csak azt kelljen eldönteni melyik alatt állnánk boldogan az év ezen különleges időszakában.

Mexikó | Mexikó | A Yucatán-félsziget legszebb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikó rengeteg csodálatos, képeslapra illő partot tartogat azok számára, akik a Yucatán-félszigeten keresnek ideális nyaralóhelyet.

Mexikó | Mexikó | A mexikói cenoték titkai - OTP Travel Utazási Iroda
A varázslatos földalatti karsztképződmények mélyben csillogó víznyelőikkel olyanok, mintha egy civilizáció előtti titkos világ rejtőzködne a felszín alatt.

A mexikói piramisok titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük Mexikó leghíresebb piramisait, melyet érdemes bakancslistánkra tűzni, ha erre a különleges kontinensre látogatunk.

Kapcsolódó ajánlatok:


KOLUMBIA ÉS PANAMA – A KÁVÉ ÚTJÁN

Kolumbia
1 599 000 Ft-tól/fő

PANAMA, COSTA RICA, KARIB-TÉRSÉG

Panama
1 640 000 Ft-tól/fő

DECAMERON BARÚ ****

Kolumbia
1 199 000 Ft-tól/fő

SOFITEL BARU CALABLANCA*****

Kolumbia
1 369 000 Ft-tól/fő

DREAMS KARIBANA CARTAGENA RESORT*****

Kolumbia
1 499 000 Ft-tól/fő

KOLUMBIA ÉS PANAMA – A KÁVÉ ÚTJÁN

Kolumbia
1 599 000 Ft-tól/fő

ECUADORI KALANDOK ÉS GALÁPAGOS VILÁGA

Ecuador
1 899 000 Ft-tól/fő

ECUADOR, AMAZÓNIA ÉS A GALÁPAGOS-SZIGETEK

Ecuador
2 490 000 Ft-tól/fő

RIO DE JANEIRO – CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Brazília
829 000 Ft-tól/fő

ARGENTÍNA ÉS BRAZÍLIA CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Brazília, Argentína
1 499 000 Ft/fő

BRAZÍLIA ARCAI – A DZSUNGELTŐL AZ ÓCEÁNIG

Brazília
1 815 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - REPÜLJ ÉS VEZESS!

Costa Rica
1 099 000 Ft-tól/fő

COSTA RICA - FELHŐERDŐK, VULKÁNOK, GAZDAG PARTOK

Costa Rica
1 599 000 Ft-tól/fő

WYNDHAM ALLTRA PLAYA****

Mexikó
679 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE LUXURY AKUMAL *****

Mexikó
689 000 Ft-tól/fő

BAHIA PRINCIPE GRAND PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
919 000 Ft-tól/fő

NAGY KÖRUTAZÁS PERUBAN

Peru
1 599 000 Ft-tól/fő

PERU - BOLÍVIA

Peru, Bolívia
1 980 000 Ft-tól/fő