Élmények a világ körül

Keresés

Los Angeles, az angyalok városa

USA, Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
Honnan kapta a város ikonikus nevét? Melyek a fő látványosságai? Ismerje meg velünk Amerika egyik legnépszerűbb városának titkait.

Los Angeles, az angyalok városa

Los Angeles ikonikus elnevezése a spanyol időkig vezethető vissza. Az amerikai délnyugat nagy része, így Los Angeles környéke is Spanyolországhoz tartozott.
 

A mai Los Angeles eredeti neve El Pueblo de la Reina de Los Angeles, azaz spanyolul Az angyalok királynőjének faluja volt. A pueblo végül ciudad azaz város lett, így Los Angeles-ből hivatalosan is az Angyalok városa lett. A név azóta ikonikussá vált és egybeolvadt a várossal.

Élje át a Venice Boardwalk varázsát

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
Ami a Los Angeles-i élményeket illeti, a híres Venice Boardwalk, hivatalos nevén Ocean Front Walk, kihagyhatatlan. Bűvészek, korcsolyázók, jazz muzsikosok, garázs-rockerek és művészek teljesednek ki rajta. Vasárnaponként a dobosok törzsi jammelésre és spontán táncra invitálnak a füves dombokon. A graffiti művészek szabadon álló betonfalakon élhetik ki kreativitásukat, a sétány mentén pedig egymást érik a tetováló szalonok.

A művészet és a kultúra fellegvára, a Getty Center

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
A Getty Center kulturális fellegvárának meglátogatása teljesen ingyenes. A múzeum évszázadok emlékeit mutatja be, a középkori triptichonoktól a Van Gogh csillagos égboltjáig. A múzeum kertje is figyelemre méltó, híres szobrai, látványos virágai és pazar panorámája felejthetetlen élményt ígér.

Santa Monica bohém bája

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
A széles, homokos strandok a gyerekek kedvenc helyei, ahol napenergiával működő óriáskerék és hullámvasút várja az adrenalinra vágyókat. A kellemes séta során érdemes nyitott szemmel járni, hiszen a közkedvelt Santa Monicán hollywoodi producerek, sztárszakácsok, hírességek bukkanhatnak fel.

Híres emberek lábnyomában Hollywoodban

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
Los Angeles egyetlen más sarkában sincs annyi legenda, mint Hollywoodban. Itt található a Hollywood Walk of Fame, a Capitol Records-torony és a TCL Chinese Theatre, ahol a szórakoztatóipar istenségeinek kéz- és lábnyomait betonba nyomva örökítették meg. Hollywood aranykorának szellemei tovább élnek a Hollywood Múzeum századközepi sminkszobáiban és a korhű Musso & Frank Grill vintage éttermében.

Filmstúdió túra

Los Angeles a világ filmgyártó fővárosa. A Warner Brosban beleshetünk a díszletek mögé, vagy akár Batman híres kocsijába, a híres batmobile-ba is bepattanhatunk. A filmkészítés és a vidámparki izgalmak a Universal Studiosban egyesítik erejüket, míg Hollywood maga a Paramount Pictures otthona, Amerika második legrégebbi stúdiója, ahol olyan klasszikus filmeket forgattak, mint az Álom luxuskivitelben, a Grease és a Happy Days című tévésorozat.

Látogasson el az ikonikus Griffith Obszervatóriumba

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
A Griffith Obszervatórium úgy lebeg Los Angeles felett, mint egy hatalmas űrhajó. Ez a város egyik igazi ikonja, mely az art deco jegyeit viseli magán. Az 1835-ben épült planetáriumból az égbolt csodáit fedezhetjük fel. Az épületbe lépve egy 240 kilogramm súlyú Foucault-ingával találkozunk elsőnek, melynek célja, hogy tudományos demonstrációval mutassa be a Föld forgását.

Séta a Runyon Canyonban

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
Az 52 hektáros park népszerű a helyi hírességek és a turisták körében egyaránt. A hosszabb, részben kiépített utat követve feljuthatunk a domb tetejére, majd egy kisebb sétával felfedezhetjük a kanyont, ahol a Runyon birtok romjaira bukkanhatunk.

"Pretty Woman" életérzés a Rodeo Drive-on!

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
Beverly Hills fényűző sétálóutcája a világ legexkluzívabb boltjait sorakoztatja fel. A kézművestermékek, kultúra és a művészet legszebb darabjai egyaránt képviseltetik magukat. Sétáljunk végig és idézzük fel az ikonikus Micsoda nő! (Pretty Woman) című film híres jelenetét.

Kapcsolódó inspirációk:


New York gasztronómiai különlegességei | OTP Travel Utazási Iroda
New York a kultúrák olvasztótégelye, mely gasztronómiájában is megjelenik. A világ egyik legnagyobb metropolisza tálcán kínálja a kulináris élvezeteket. Íme a legínycsiklandóbb fogások!

New York titkos gyöngyszemei | OTP Travel Utazási Iroda
Titokzatos metróállomás, képeslapra illő kis piros világítótorony vagy a Central Park titkos barlangja? Tartson velünk és ismerje meg a Nagy Alma kevéssé ismert látványosságait!

Las Vegas a kaszinókon túl - OTP Travel Utazási Iroda
„Ami Vegasban történt, az Vegasban marad.” – tartja a népszerű mondás. Las Vegas azonban a kaszinók világán túl, jóval több érdekességet tartogat. Ismerje meg velünk „a bűnös város” másik arcát!

San Francisco fényei - OTP Travel Utazási Iroda
San Francisco sokkal több érdekességet tartogat, mint gondolná. Fedezze fel velünk a Golden Gate hídnak otthont adó híres várost!

AZ USA legszebb nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Az Amerikai Egyesült Államok természeti kincsestára kimeríthetetlen lehetőségeket tartogat. Tartson velünk az USA legszebb nemzeti parkjaiba!

10 érdekesség a Niagara-vízesésről - OTP Travel Utazási Iroda
A Niagara-vízesés két ország határán fekszik, az USA és Kanada legnépszerűbb látványossága. Ismerje meg a 10 legérdekesebb tényt erről a lélegzetelállító természeti remekműről.

USA | Hawaii a tények tükrében II. | OTP Travel Utazási Iroda
Hawaii számtalan természeti szépséggel, kulturális és történelmi érdekességgel csábít. Összeállításunkban ezúttal újabb rendkívüli tényeket gyűjtöttünk össze az Egyesült Államok 50. államáról.

USA | Hawaii a tények tükrében | OTP Travel Utazási Iroda
Hawaii az Egyesült Államok 50 állama közül a 40. legnépesebb méretét tekintve a 43. Hawaii az egyetlen olyan amerikai állam, amely Észak-Amerikán kívül található.

Kapcsolódó ajánlatok:


CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
299 000 Ft-tól/fő

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
459 000 Ft-tól/fő

MIAMI - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
559 000 Ft-tól/fő

NEW YORK - A VÁROS, AMI SOHA NEM ALSZIK

Usa
589 000 Ft-tól/fő

KELETI PARTI EXPRESSZ - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
589 000 Ft-tól/fő

FLORIDAI VAKÁCIÓ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS BÉRAUTÓVAL, SZÁLLÁSSAL

Usa
690 000 Ft-tól/fő

USA - A TITOKZATOS DÉL

Usa
769 000 Ft-tól/fő

KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
819 000 Ft-tól/fő

USA - NAPFÉNYES KALIFORNIA

Usa
839 000 Ft-tól/fő

USA - KELETI PART

Usa, Kanada
939 000 Ft-tól/fő

USA - NYUGATI PART - A NAGYVÁROSOK FÉNYEI ÉS A GRAND CANYON

Usa
999 000 Ft-tól/fő

A 66-OS ÚT - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
1 099 000 Ft-tól/fő