Élmények a világ körül

Keresés

Los Angeles, az angyalok városa

USA, Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
Honnan kapta a város ikonikus nevét? Melyek a fő látványosságai? Ismerje meg velünk Amerika egyik legnépszerűbb városának titkait.

Los Angeles, az angyalok városa

Los Angeles ikonikus elnevezése a spanyol időkig vezethető vissza. Az amerikai délnyugat nagy része, így Los Angeles környéke is Spanyolországhoz tartozott.
 

A mai Los Angeles eredeti neve El Pueblo de la Reina de Los Angeles, azaz spanyolul Az angyalok királynőjének faluja volt. A pueblo végül ciudad azaz város lett, így Los Angeles-ből hivatalosan is az Angyalok városa lett. A név azóta ikonikussá vált és egybeolvadt a várossal.

Élje át a Venice Boardwalk varázsát

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
Ami a Los Angeles-i élményeket illeti, a híres Venice Boardwalk, hivatalos nevén Ocean Front Walk, kihagyhatatlan. Bűvészek, korcsolyázók, jazz muzsikosok, garázs-rockerek és művészek teljesednek ki rajta. Vasárnaponként a dobosok törzsi jammelésre és spontán táncra invitálnak a füves dombokon. A graffiti művészek szabadon álló betonfalakon élhetik ki kreativitásukat, a sétány mentén pedig egymást érik a tetováló szalonok.

A művészet és a kultúra fellegvára, a Getty Center

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
A Getty Center kulturális fellegvárának meglátogatása teljesen ingyenes. A múzeum évszázadok emlékeit mutatja be, a középkori triptichonoktól a Van Gogh csillagos égboltjáig. A múzeum kertje is figyelemre méltó, híres szobrai, látványos virágai és pazar panorámája felejthetetlen élményt ígér.

Santa Monica bohém bája

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
A széles, homokos strandok a gyerekek kedvenc helyei, ahol napenergiával működő óriáskerék és hullámvasút várja az adrenalinra vágyókat. A kellemes séta során érdemes nyitott szemmel járni, hiszen a közkedvelt Santa Monicán hollywoodi producerek, sztárszakácsok, hírességek bukkanhatnak fel.

Híres emberek lábnyomában Hollywoodban

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
Los Angeles egyetlen más sarkában sincs annyi legenda, mint Hollywoodban. Itt található a Hollywood Walk of Fame, a Capitol Records-torony és a TCL Chinese Theatre, ahol a szórakoztatóipar istenségeinek kéz- és lábnyomait betonba nyomva örökítették meg. Hollywood aranykorának szellemei tovább élnek a Hollywood Múzeum századközepi sminkszobáiban és a korhű Musso & Frank Grill vintage éttermében.

Filmstúdió túra

Los Angeles a világ filmgyártó fővárosa. A Warner Brosban beleshetünk a díszletek mögé, vagy akár Batman híres kocsijába, a híres batmobile-ba is bepattanhatunk. A filmkészítés és a vidámparki izgalmak a Universal Studiosban egyesítik erejüket, míg Hollywood maga a Paramount Pictures otthona, Amerika második legrégebbi stúdiója, ahol olyan klasszikus filmeket forgattak, mint az Álom luxuskivitelben, a Grease és a Happy Days című tévésorozat.

Látogasson el az ikonikus Griffith Obszervatóriumba

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
A Griffith Obszervatórium úgy lebeg Los Angeles felett, mint egy hatalmas űrhajó. Ez a város egyik igazi ikonja, mely az art deco jegyeit viseli magán. Az 1835-ben épült planetáriumból az égbolt csodáit fedezhetjük fel. Az épületbe lépve egy 240 kilogramm súlyú Foucault-ingával találkozunk elsőnek, melynek célja, hogy tudományos demonstrációval mutassa be a Föld forgását.

Séta a Runyon Canyonban

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
Az 52 hektáros park népszerű a helyi hírességek és a turisták körében egyaránt. A hosszabb, részben kiépített utat követve feljuthatunk a domb tetejére, majd egy kisebb sétával felfedezhetjük a kanyont, ahol a Runyon birtok romjaira bukkanhatunk.

"Pretty Woman" életérzés a Rodeo Drive-on!

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
Beverly Hills fényűző sétálóutcája a világ legexkluzívabb boltjait sorakoztatja fel. A kézművestermékek, kultúra és a művészet legszebb darabjai egyaránt képviseltetik magukat. Sétáljunk végig és idézzük fel az ikonikus Micsoda nő! (Pretty Woman) című film híres jelenetét.

Kapcsolódó inspirációk:


Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Ami Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak a szabadságszobor, az Miami Beachnek a hófehér tengerparton sorakozó, színes életmentő tornyok sokasága. Merüljön el a színkavalkádba velünk!

Miami Beach Art Deco történelme | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Az Art Deco Miami Beach egyik meghatározó építészeti stílusa, kialakulása izgalmas múltra tekint vissza. Merüljön el érdekességeiben Ön is!

A legjobb adventi programok New York-ban - OTP Travel Utazási Iroda
Korcsolyázás a műjégpályán, a város karácsonyfájának ünnepi kivilágítása vagy a botanikus kert időszakos kiállításainak meglátogatása csak néhány a számos izgalmas adventi program közül.

Meleget ajánlunk - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

További 25 furcsa tény az USA-ról - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel együtt ezt a csodálatos országot!

US Route 66 - OTP Travel Utazási Iroda
Mítosznak született, legendává vált.

USA utazás - titokzatos dél - Dixiland - OTP Travel Utazási Iroda
NOLA - a semmihez sem hasonlítható hangulatú déli város.

New York - Nagy Alma kis költséggel - OTP Travel Utazási Iroda
Ingyenes programok, látnivalók.

Kapcsolódó ajánlatok:


CHICAGO VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
érdeklődésre

NEW YORK - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
379 000 Ft-tól/fő

LAS VEGAS - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
459 000 Ft-tól/fő

MIAMI - EGYÉNI VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
559 000 Ft-tól/fő

KELETI PARTI EXPRESSZ - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
589 000 Ft-tól/fő

NEW YORK - A VÁROS, AMI SOHA NEM ALSZIK

Usa
659 000 Ft-tól/fő

FLORIDAI VAKÁCIÓ - EGYÉNI KÖRUTAZÁS BÉRAUTÓVAL, SZÁLLÁSSAL

Usa
690 000 Ft-tól/fő

USA - A TITOKZATOS DÉL

Usa
769 000 Ft-tól/fő

KALIFORNIAI KÉPESLAPOK - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
819 000 Ft-tól/fő

USA - NAPFÉNYES KALIFORNIA

Usa
839 000 Ft-tól/fő

MIAMI BEACH VARÁZSA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Usa
889 000 Ft-tól/fő

A 66-OS ÚT - REPÜLJ ÉS VEZESS! - EGYÉNI

Usa
1 099 000 Ft-tól/fő

HILTON HAWAIIAN VILLAGE WAIKIKI BEACH RESORT

Usa
1 152 000 Ft-tól/fő