Élmények a világ körül

Keresés

Sintra – Portugália ékköve

Sintra – Portugália ékköve - OTP Travel Utazási Iroda
Sintra talán az egyik legnépszerűbb egynapos kirándulás Lisszabonból. Fedezze fel csodáit!

Sintra – Portugália ékköve

 
Portugália az utazók körében rendkívül népszerű, az olyan kisebb úti célok, mint Sintra városa is teljesen lenyűgözi az embert a csodáival. Sintra talán az egyik legnépszerűbb egynapos kirándulás Lisszabonból.
 

Ahelyett, hogy azonnal belemerülnénk abba, hogy mit érdemes megnézni és csinálni Sintrában, tekintsük át történelmét és azt, hogy mi teszi különlegessé a látogatást. Sintra városa Liasszabon mellett, a Serra de Sintra dombjainak lábánál fekszik. Egyes kilátókból jól kivehető a közeli Atlanti-óceán partja, amely strandoknak és a népszerű Cabo da Roca kilátónak ad otthont.

Sintra – Portugália ékköve - OTP Travel Utazási Iroda
Bár a várost körülvevő táj természeti szépsége mindenképpen lenyűgöző, a turisták számára a fő vonzerőt általában a város történelme jelenti. Sintra ugyanis kastélyok, paloták és villák csábító gyűjteményének ad otthont, amelyek közül néhány még királyi kötődéssel is bír. Ezek a látnivalók és gyönyörű romantikus építészetük a XIX. századra nyúlnak vissza, amikor Sintra a királyi család és a lisszaboni nemesség virágzó menedékhelye volt.

Ennek ellenére Sintrában vannak olyan nevezetességek és paloták, amelyek még ezt az időszakot is megelőzték. A legjelentősebbek a Castelo dos Mouros középkori maradványai és a kapucinosok kolostora. Nem csoda tehát, hogy ezeket a lenyűgöző történelmi nevezetességeket és a Sintrai kultúrtájat az UNESCO világörökség részévé nyilvánította.

Sintra legfőbb látnivalói

Pena palota és park

Sintra – Portugália ékköve - OTP Travel Utazási Iroda
Sintra egyik leghíresebb és legkedveltebb látványossága a Pena-palota és park. Elvégre nem mindennap látogathatunk el egy merészen sárgára és pirosra festett palotába, amely Disneylandben is megállná a helyét. Talán nehéz elhinni, hogy a palota valódi és élénk színei és szokatlan építészete az 1854-es építésre vezethető vissza.

Az itteni látogatás során választhatunk, hogy csak a parkot és a palota teraszait fedezzük fel, vagy bemész a belső teret is. Sokan megelégszenek majd azzal, ha csak közelről megnézik ezt az élénk palotát, és gyönyörködnek a belőle nyíló pazar kilátásban, de a díszes csempék és a pazar berendezés a belső térben is nagyon szép.

Castelo dos Mouros

Sintra – Portugália ékköve - OTP Travel Utazási Iroda
Közvetlenül Sintra városa fölött állnak a Castelo dos Mouros (a mórok vára) cirkalmas falai és maradványai. Ezt a várat a mórok építették, amikor a IX. században elfoglalták a régiót, de a Portugál Királyság megalakulása után elvesztette jelentőségét. Szerencsére a vár maradványait helyreállították, és a látogatók ma végigsétálhatnak a falakon, megmászhatják a tornyokat, és értékelhetik a várból nyíló pazar kilátást. A Pena-palotát körülvevő hatalmas park meglátogatását sokan kihagyják, pedig rengeteg látnivalót kínál. A csendes erdőn és kerteken keresztül sétaútvonalak vezetnek olyan gyönyörű helyekre, mint az Edla grófnő faháza és a Cruz Alta keresztnél lévő festői kilátó. Valójában a Cruz Altáról nyílik az egyik legjobb kilátás a Pena-palotára, erről azonban viszonylag kevesen tudnak.

Quinta da Regaleira

Sintra – Portugália ékköve - OTP Travel Utazási Iroda
A Sintra környéki dombokat díszítő számos villa egyike, a Quinta da Regaleira egy extravagáns gótikus kastélya, amely minden turista bakancslistáján szerepel. Ennek a XX. századi villának a belseje meglehetősen impozáns, érdemes végigsétálni rajta, de a turistákat a villa grottákkal és teraszokkal rendelkező parkja varázsolja el igazán. A Quinta da Regaleira ugyanis otthont ad a szürreális beavatási kútnak, amelyet csigalépcsők szegélyeznek. A kilátás alulról felfelé nézve egészen fenomenális.

Sintra Nemzeti Palota

Sintra – Portugália ékköve - OTP Travel Utazási Iroda
A város szívében található, fehér ikertornyairól felismerhető Sintra Nemzeti Palota sokkal többet kínál, mint amit elsőre gondolnánk. Ez a palota a XV. századból származik, így a város egyik legrégebbi látványossága. Érdekesség, hogy évszázadokon át királyi rezidencia volt, melyben az építészeti stílusok keverednek. A Sintra palotában tett túra során a Sala dos Brasőesban, a palota címertermében is látogatást tehetünk.

A kapucinusok kolostora

Sintra – Portugália ékköve - OTP Travel Utazási Iroda
A helyi paloták csillogásával érdekes ellentétben áll a kapucinosok kolostorának szerény jellege. Az erdős dombok között elrejtve ez a történelmi kolostor szerénysége ellenére is lenyűgöző. A ferences szerzeteseknek egykor otthont adó személyes lakrészek és szobák hihetetlenül kicsik, így el tudjuk képzelni milyen lehetett ott élni. A XVI. századi kolostor másik érdekes részlete a megmaradt parafa lambéria, amely egykor a belső teret borította.

Monserrate palota

Sintra – Portugália ékköve - OTP Travel Utazási Iroda
Az utolsó látnivaló, amit érdemes szem előtt tartani, a városközponttól nyugatra található gyönyörű Monserrate palota. Bár kicsit messzebb található Sintra főbb látnivalóitól, mégis az egyik legbékésebb hely. Érdekes, hogy a palotának erős angol kötődése van, hiszen az évek során számos angol tulajdonosa volt.

Kapcsolódó inspirációk:


Portugália utazás: Porto ételei - OTP Travel Utazási Iroda
Hagyományos ételek, amit Portóban, természetesen fenséges borok kíséretében, feltétlenül ki kell próbálni! Tartson velünk!

Portugália utazás: Porto - OTP Travel Utazási Iroda
Portó Portugália második legnagyobb városa. Számos történelmi, kulturális és gasztronómiai kincs otthona. Ismerje meg a világhírű portói bor szülőhelyét!

Terceira – a béke szigete - OTP Travel Utazási Iroda

Fedezzen fel vulkanikus barlangokat és kóstoljon helyi finomságokat Terceirán, mely felejthetetlen élményt ígér.

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Az azori sajt az Azori-szigetek gazdag kulturális örökségéről és természeti gazdagságáról tanúskodik.

Flores – a vízesések otthona - OTP Travel Utazási Iroda

Flores szigete esik a legtávolabb az európai kontinenstől. Fedezze fel velünk!

Az Azori-szigetek híres szélmalmai - OTP Travel Utazási Iroda

Pico szigete a kaland, a pihenés és a kultúra egyedülálló keverékét kínálja.

Coimbra – a híres egyetemváros - OTP Travel Utazási Iroda

Óceánba nyíló termálvizes öböl, trópusi erdő között megbúvó fürdő, egy botanikus kert, ahol megmártózhatunk.

Kapcsolódó ajánlatok:


SZÍNPOMPÁS MADEIRA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
299 000 Ft-tól/fő

DÉL-PORTUGÁLIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
459 000 Ft-tól/fő

PORTUGÁLIA TITKAI – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
469 000 Ft-tól/fő

MADEIRA - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Portugália
489 000 Ft-tól/fő

THE CLIFF BAY***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
630 000 Ft-tól/fő

EZERARCÚ PORTUGÁLIA

Portugália
729 000 Ft-tól/fő

SAVOY PALACE***** - FUNCHAL, MADEIRA

Portugália
760 000 Ft-tól/fő

AZORI-SZIGETEK – SAO MIGUEL ÉS TERCEIRA

Portugália
969 000 Ft-tól/fő

DÉL-PORTUGÁLIA – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
459 000 Ft-tól/fő

PORTUGÁLIA TITKAI – REPÜLJ ÉS VEZESS!

Portugália
469 000 Ft-tól/fő

EZERARCÚ PORTUGÁLIA

Portugália
729 000 Ft-tól/fő