Élmények a világ körül

Keresés

Kanada 6 legszebb régiója

Kanada 6 legszebb régiója - OTP Travel Utazási Iroda
Kanada Oroszország után a világ második legnagyobb országa. Hatalmas, egybefüggő területekkel, északon tundrával, délen pedig füves prérivel.

Kanada 6 legszebb régiója

Kanada Oroszország után a világ második legnagyobb országa. Hatalmas, egybefüggő területekkel, északon tundrával, délen pedig füves prérivel. Kanadában több tó található, mint bármely más országban a világon; itt vannak a Nagy-tavak, amelyek közül néhányuk világszinten is a legnagyobbak közé tartozik. De nem feledkezhetünk meg a Sziklás-hegység Kanadába eső részéről sem! Városai az Európától Ázsiáig tartó bevándorlási hullámok örökségét tükrözik, így multikulturális környezetet alkotnak. Kanada lakosságának száma tizede az Egyesült Államokénak.
Kanadai tartományok - OTP Travel Utazási Iroda

1. Atlanti tartományok

Kanada atlanti tartományok - OTP Travel Utazási Iroda
Új-Skócia, Edward herceg-sziget, Új-Brunswick, Új-Fundland és Labrador; ez a négy tartomány alkotja Kanada keleti, atlanti régióját. Angol, ír, skót és francia hagyományokban gazdag; utóbbiak a 17. század elején hozták létre az Akadia nevű kolóniát.
Új-Fundland és Labrador ritkán lakott területek, zord tájakkal, míg Új-Skócia az Atlanti-óceánba nyúlik, és kellemes strandokkal, valamint a partvonalon sorakozó, bájos, színes városokkal büszkélkedhet.
Halifax, Új-Skócia (és a régió) legnagyobb városa egy természetes kikötőben fekszik, és korábban a Kanadába érkező európai bevándorlók első állomása volt.
New Brunswick, Kanada egyetlen hivatalosan kétnyelvű, angolul és franciául is beszélő tartománya, az itt élők a St. John folyó völgyének mentén telepedtek meg.
A Prince Edward-sziget Kanada egyetlen szigeten fekvő tartománya; gondozott mezőgazdasági területek, homokos strandok és dűnék jellemzik.

2. Québec

Kanada Québec - OTP Travel Utazási Iroda
Kanada második legnépesebb tartománya, Québec francia nyelvű többséggel büszkélkedhet, egyúttal az ország egyetlen egynyelvűen francia tartománya. Természetesen nemcsak a nyelv, de a francia kultúra meghatározó itt. Quebec City a tartomány fővárosa, amely egy bájos óvárossal, az eredeti városfalak maradványaival, valamint egy hatalmas kastéllyal, a Fairmont Le Château Frontenac-kal büszkélkedhet.
Montreal a tartomány legnagyobb városa, ugyanakkor a világ második legnagyobb frankofón települése (Párizs után). Felhőkarcolók, történelmi épületekkel beépített folyópartok, katedrálisok, botanikus kertek, mind-mind fontos meghatározó elemei Montreal arculatának.
A Chaudiere-Appalaches vidékét, Québec vidéki régióját festői szépségű falvak jellemzik. A környék gyönyörű erdői túrázásra csábítanak. Charlevoix vidéke hegyvidéki tájjal varázsol el, szépségére jellemző, hogy már az 1760-as évektől építettek itt nyaralókat.

3. Ontario

Kanada Ontario - OTP Travel Utazási Iroda
Ontario tartomány két nagyvárossal is büszkélkedhet: Ottawával, az ország fővárosával és Torontóval, Kanada legnépesebb településével.
Ontario lakosságának 90%-a a tartomány déli részén él. Szintén délen találhatóak a Nagy-tavak: a Huron, az Erie, az Ontario és a Superior, amely a világ legnagyobb édesvízi tava, hogy csak néhányat említsünk a régió vizes turistacsalogatói közül.
Leghíresebb vízi látványosság természetesen a félelmetes Niagara-vízesés, ahol az Erie, a Niagara-folyón keresztül, az Ontario-tóba ömlik. Percenként hatmillió köbméter vizet zúdítva alá.
Toronto az Ontario-tó északnyugati partján fekszik. Multikulturális, kozmopolita város, viktoriánus és modern épületekkel (a legismertebb a CN-torony). Ottawa a nagy kormányzati épületek otthona, illetve a téli, szabad ég alatti korcsolyázás egyik paradicsoma.

4. Prairie tartományok

Kanada Prairie tartományok - OTP Travel Utazási Iroda
Jóllehet préri tartományoknak hívják a területet, de ez ne tévesszen meg senkit: ebben a változatos régióban számos hegyet, tavat és nagyvárost is találunk!
Manitoba (nyugati cree nyelven "sáros vizeket" jelent) keleten Ontarióval és Nunavuttal, nyugaton Saskatchewannal, délen pedig az Egyesült Államokkal határos. Winnipeg Manitoba fővárosa és egyben a legnagyobb városa is. Kanada és Észak-Amerika városai közül itt a leghidegebb a tél.
Saskatchewan egyharmada préri, kétharmada erdő számos tóval és folyóval. Érdekes tény, hogy Kanada többi részével ellentétben Saskatchewan-ban nincs nyári időszámítás.
Alberta tartományban található Calgary, a környék legnagyobb városa és a Sziklás-hegység kapuja.
Edmonton (Alberta fővárosa) gyönyörű folyóparti parkjaiban számos vadon élő állattal találkozhatunk.

5. Brit Kolumbia

Kanada Brit Kolumbia - OTP Travel Utazási Iroda
Brit Kolumbiát a Sziklás-hegység szeli át, keleten Albertával, északon Yukonnal, északkeleten az északnyugati területekkel, délen az Egyesült Államokkal, nyugaton pedig a Csendes-óceánnal határos.
Brit Columbia tartomány második legnépesebb területe a Vancouver-sziget. A déli csücskén áll a tartományi főváros is. Victoria jelentős brit gyarmati építészeti emlékekkel és egy szépen megőrzött kínai negyeddel büszkélkedhet.
A régió azonban inkább a legnépesebb városáról, Vancouverről híres. A multikulturális várost a jelentős ázsiai diaszpórája teszi igazán különlegessé, a felhőkarcolók árnyékában nyugodt légkörben zajlik itt az élet.

6. Északi területek

Kanada Északi területek - OTP Travel Utazási Iroda
Kanada szárazföldi területének nagy része itt található. Jóval az északi sarkkörön túl húzódik, és Yukont, az Északnyugati területeket és Nunavut tartományokat foglalja magában. Jellemző, hogy az egész régióban mindössze 100 000 lakos él.
A legtöbb helybéli az inuit közösségekből származik, de az aranyláz hatással volt a régióra is, amikor telepesek özönlöttek ide szerencsét próbálni. Dawson City ennek a bevándorlási hullámnak az eleven emléke. A Yukonban található város azonban csak nevében város: mindössze 30 000 ember lakik itt.
Az Északnyugati területeken nemzeti parkok sora biztosít kiváló élőhelyet a fekete medvéknek és a rénszarvasoknak.
Nunavut tartomány (inuit nyelven"a mi földünk") nagyobb, mint Mexikó, de csak nagyon szerény számú lakossággal rendelkezik. A tundrán tengerparti falvak sorakoznak, de területének jelentős része kopár, sziklás partvidék.

Kapcsolódó inspirációk:


Irányadó fények - Új-Skócia ikonikus világítótornyai - OTP Travel Utazási Iroda

Új-Skócia Kanada egyik tartománya. Tudta róla ezeket az érdekességeket?

Irányadó fények - Új-Skócia ikonikus világítótornyai - OTP Travel Utazási Iroda

Merüljön el Új-Skócia világítótornyainak gazdag múltjába és szépségeibe, fedezze fel velünk ezeket az ikonikus épületeket.

Annapolis Royal: Új-Skócia bájos gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda

Annapolis Royal-t a francia felfedezők megérkezése óta lakják. Ismerje meg ezt a gazdag történelemmel rendelkező várost.

Új-Skócia legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda

Sziklás partjaival, kristálytiszta vizével és változatos tájaival Új-Skócia strandjai minden látogató számára egyedi élményt nyújtanak.

Új-Skócia fővárosa: Halifax - OTP Travel Utazási Iroda

Az Új-Skócia szívében fekvő Kejimkujik Nemzeti Park nemcsak természeti csodák helyszíne, hanem mély kulturális jelentőséggel is bír.

Új-Skócia fővárosa: Halifax - OTP Travel Utazási Iroda

Új-Skócia fővárosának neve ismerősen csenghet, fedezze fel a bájos tengerparti várost, Halifax-ot.

Liverpool és Brooklyn: Új-Skócia két bájos kisvárosa - OTP Travel Utazási Iroda

A kanadai Új-Skócia ad otthont a legfestőibb és kulturálisan leggazdagabb városoknak. Ezek közé a gyöngyszemek közé tartozik Liverpool és Brooklyn.

10 érdekesség a Niagara-vízesésről - OTP Travel Utazási Iroda
A Niagara-vízesés két ország határán fekszik, az USA és Kanada legnépszerűbb látványossága. Ismerje meg a 10 legérdekesebb tényt erről a lélegzetelállító természeti remekműről.

Kanada városai II. - OTP Travel Utazási Iroda
A Kanada legérdekesebb városait bemutató sorozatunk második részében is különleges helyekre, izgalmas, felfedezésre váró településekre invitáljuk önöket. Tartsanak velünk!

Kanada városai I. - OTP Travel Utazási Iroda
Kanada különleges ország. Hatalmas - méretét tekintve a második legnagyobb a világon. Mégis ritkán lakott. Városai számtalan csodát rejtenek.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Miami Beach ikonikus „Baywatch” tornyai | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Ami Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak a szabadságszobor, az Miami Beachnek a hófehér tengerparton sorakozó, színes életmentő tornyok sokasága. Merüljön el a színkavalkádba velünk!

Miami Beach Art Deco történelme | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Az Art Deco Miami Beach egyik meghatározó építészeti stílusa, kialakulása izgalmas múltra tekint vissza. Merüljön el érdekességeiben Ön is!

A legjobb adventi programok New York-ban - OTP Travel Utazási Iroda
Korcsolyázás a műjégpályán, a város karácsonyfájának ünnepi kivilágítása vagy a botanikus kert időszakos kiállításainak meglátogatása csak néhány a számos izgalmas adventi program közül.

További 25 furcsa tény az USA-ról - OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel együtt ezt a csodálatos országot!

US Route 66 - OTP Travel Utazási Iroda
Mítosznak született, legendává vált.

USA utazás - titokzatos dél - Dixiland - OTP Travel Utazási Iroda
NOLA - a semmihez sem hasonlítható hangulatú déli város.

New York - Nagy Alma kis költséggel - OTP Travel Utazási Iroda
Ingyenes programok, látnivalók.

Kapcsolódó ajánlatok:


USA - KELETI PART

Usa, Kanada
1 199 000 Ft-tól/fő