Élmények a világ körül

Keresés

Régészeti kalandozások Izraelben

Régészeti kalandozások Izraelben - OTP Travel Utazási Iroda
Izrael hemzseg a történelmi emlékektől. Ismerje meg a legérdekesebbeket!

Régészeti kalandozások Izraelben

Izrael hemzseg a történelmi emlékektől. Mégis akadnak olyanok, amelyek kevesebb figyelmet kapnak a turistáktól. Összeállításunkból most megismerheti a legérdekesebbeket.
A mai Izrael területén több mint 100 000 éve létezik az emberi civilizáció. A régió régészeti leletek tekintetében hihetetlenül gazdag. Noha a legtöbben már hallottak a főbb történelmi helyszíneket (például Jeruzsálem, Caesarea és Masada), az országban valójában még ezernyi látnivalót akad. Néhány tipp, hogy merre kiránduljon.
Jelenleg több mint 300 ásatás aktív Izraelben, ami azt jelenti, hogy folyamatosan új leletek kerülnek a felszínre. Íme néhány a legfontosabbak közül:

Megiddo

Régészeti kalandozások Izraelben | Megiddo - OTP Travel Utazási Iroda
Haifától délkeletre fekszik az egykor jól erődített város, eredete Kr. e. 3000-re tehető. A „Har Megiddo” (Mount Megiddo) héber név görög változata az „Armageddon” lett, a történelmi emlékezet szerint ez volt a végső csaták helyszíne. Ma a romok egy kiváló és informatív múzeumnak adnak otthont, amely prcízen bemutatja a területet és annak viharos történelmét.

A Templomosok alagútja Akkóban

Régészeti kalandozások Izraelben | A Templomosok alagútja Akkóban - OTP Travel Utazási Iroda
A titkos alagutat a középkori templomosok építették a 13. században. 150 méter hosszú, és csak 1994-ben fedezték fel. A hely látogatható a nagyközönség számára is, ami azt jelenti, hogy az alagút mindenki számára felfedezhető.

Beit She'an

Régészeti kalandozások Izraelben | Beit She'an - OTP Travel Utazási Iroda
A bibliai helyszín története a Kr. e. 6. századba nyúlik vissza, gyönyörű és jól megőrzött római romoknak ad otthont, fürdőknek, a színháznak, épen maradt oszlopsoroknak. Izrael északi részének egykori római fővárosa a világ egyik legnagyobb régészeti lelőhelye.

Beit Guvrin – Maresha

Régészeti kalandozások Izraelben | Beit Guvrin – Maresha - OTP Travel Utazási Iroda
A Beit Guvrin-Maresha Nemzeti Parkban (Kiryat Gat közelében) található a római rom, amelyet Eleutheropolis néven ismertek a római és a bizánci korszakban. Az UNESCO világörökség része. A helyszínen megcsodálható egy zsidó temető, egy amfiteátrum és egy bizánci templom.

Herodium Nemzeti Park

Régészeti kalandozások Izraelben | Herodium Nemzeti Park - OTP Travel Utazási Iroda
A legismertebb nevezetessége Masada, ám a többi értékes régészeti emléket a látogatók töredéke látja. Pedig vannak itt palotaromok, földalatti alagutak, titkos barlangok, gyönyörű kilátást nyújtó kilátók és itt található Nagy Heródes híres sírja is.

Caesarea Nemzeti Park

Régészeti kalandozások Izraelben | Caesarea Nemzeti Park - OTP Travel Utazási Iroda
Ami a legismertebb lelőhelyet, a Caesarea Nemzeti Parkot illeti, csupán 30 perc alatt elérhető autóval Haifától. Mivel az ország egyik legnagyobb régészeti lelőhelye, római, bizánci és keresztes városok romjainak ad otthont. Híres római vízvezetékéről és amfiteátrumáról (remek koncerteket szerveznek a falai közé). A közelében egy kiváló strand és bevásárlóközpont is található.

Kapcsolódó inspirációk:


Izrael természeti kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Íme egy kis ízelítő Izrael legkülönlegesebb természeti csodáiból!

Városi strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható.

Jeruzsálem rejtett kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Jeruzsálem népszerű turistalátványosságain túl is számtalan olyan rejtett kincset tartogat, melyet érdemes útba ejteni. Tartson velünk és ismerje meg a szent város kevéssé ismert oldalát.

Izrael ősi útjai - OTP Travel Utazási Iroda
Izrael területét egykor számos fontos ősi kereskedelmi útvonal érintette. Ismerje meg velünk titkaikat!

8 bakancslistás hely Izraelben - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük ennek a különleges desztinációnak nyolc olyan bakancslistás látnivalóját, melyeken keresztül még jobban megismerhetjük az ország különleges szépségét.

Izraeli kisokos | OTP Travel Utazási Iroda
Izraelben is vannak olyan szokások, amelyek számunkra kissé furcsának tűnhet. Összeszedtünk néhányat.

A Holt-tenger titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Cikkünkben összegyűjtöttünk olyan érdekességet, amely még a gyakorlott utazó számára is tartogathat újdonságokat erről a különleges desztinációról!

Izraeli kibuclátogatás - OTP Travel Utazási Iroda
Élőben látni, személyesen jelen lenni a kibuc életében, különösen nagy élményt jelent.

Kapcsolódó ajánlatok:


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.