Élmények a világ körül

Keresés

5 csodaszép város Morvaországban

5 csodaszép város Morvaországban - OTP Travel Utazási Iroda
A Cseh Köztársaság legkeletibb régiójában, Morvaországban igazi gyöngyszemek várják a látogatókat.

5 csodaszép város Morvaországban

A Cseh Köztársaság legkeletibb régiójában, Morvaországban igazi gyöngyszemek várják a látogatókat.
 

A festői régió bájos városait még nem szállták meg a turisták, az árak alacsonyabbak mint a fővárosban, a hangulat pedig varázslatos. Morvaország felfedezésre vár!

Brno

Csehország | Brno - OTP Travel Utazási Iroda
Brno Morvaország fővárosa, félúton fekszik Prága, Bécs és Budapest között. Annak ellenére, hogy Csehország második legnagyobb városa, Brno nem vonz túl sok turistát. Itt még belekóstolhatunk az autentikus csehországi hangulatba. A városra a legszebb kilátás talán a Spilberk-kastély mellől nyílik. Itt hosszan üldögélve belekortyolhatunk egy pohár jó morva borba is. De Brno a kávébarátok számára is tartogat különlegességeket. Városszerte találhatunk trendi kávézókat. Sokan a SKOG Urban Hubra esküsznek, mint legjobb. Brnóban áll a világörökségi védelmet élvező Villa Tugendhat is. A modern építészet egyik jelentős darabja. Látogatható, de érdemes előre időpontot foglalni, ha szeretnénk is bejutni.

Kroměříž

Csehország | Kroměříž - OTP Travel Utazási Iroda
Ha egy bájos, csendes kisvárost keres, akkor Kroměříž az ön célpontja. 1997-ben Csehország legszebb történelmi városává választották. Megérdemli, hogy felkerüljön Morvaország legérdekesebb városainak képzeletbeli listájára is. Kroměříž csodálatos parkjai messzeföldön híresek. Érdemes időt szánni a kastélyt körülvevő gyönyörű és békés kertek felfedezésére! Ha inkább a „gondozott, ember alkotta” parkokat kedveli, nem hagyhatja ki a történelmi Virágoskertet sem. A város történelmi központja épen fennmaradt. Ez a főtér és a mellette álló Érseki palota területe. A területet a Virágoskerttel és a Palotakerttel 1998-ban az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Kroměřížben három további történelmi jelentőségű templom áll: a Szent Mór-templom, a Keresztelő Szent János-templom és a Boldogságos Szűz Mária-templom. Érdemes meglátogatni a Szent Kereszt-kápolnát, a püspöki pénzverdét, a bíborosi borpincéket és a Kroměříž Múzeumot.

Olmütz

Csehország | Olmütz - OTP Travel Utazási Iroda
Olmütz (Olomuc) az egyik legnépszerűbb morvaországi turistacélpont. Sokan mégsem ismerik, pedig megérdemelné a nagyobb figyelmet. Az olomouci városháza külső homlokzatán található Csehország második legnagyobb csillagászati órája (a prágai után). Az órák és percek mellett leolvashatjuk róla a hét napjait, a hold fázisait és az aktuális csillagtérképet.
A városháza és a csillagászati óra mellett a főtéren található a Szentháromság oszlop is, amely az európai barokk egyik legkiválóbb példája, 2000-ben felvette az UNESCO a világörökségi listájára is. Az oszlop a városlakók egyik kedvelt találkozási pontja. Olmütz híres egyedülálló barokk szökőkútjairól is, amelyek a város körüli parkokban találhatók. Olmütz városközpontjában, a főtér közelében található a Szent Maurice-templom, a torony a nagyközönség számára nyitva áll, a felülről nyíló kilátás megéri a lépcsőmászást.

Ostrava

Csehország | Ostrava - OTP Travel Utazási Iroda
Ostrava Csehország harmadik legnagyobb városa, neve összefonódott a vasgyártással és a széntermeléssel. Sokan még ma is azt gondolják, Ostrava még ma is csak egy szürke iparváros. Nos, ez több mint tévedés! Ostrava Csehország egyik legérdekesebb és legélénkebb települése. Ostrava képes volt újragondolni és hasznosítani ipari örökségét. Ettől lett a város szokatlan módon érdekes.
Ostrava Vítkovice városrésze különösen jó példa minderre, a korábbi ipari komplexum területén ma pezsgő életű közösségi és kulturális központ virágzik. Többek között itt tartják a nemzetközi hírű Ostrava Colors fesztivált is. A vítkovicei kohó tetejéről csodálatos kilátás nyílik Ostrava egész városára és környékére. A kemencét ma „Bolt-toronynak” hívják Usain Bolt után, aki második otthonának nevezte Ostravát. A belváros tele van kiváló bisztrókkal, hagyományos és nemzetközi ételeket és italokat kínáló éttermekkel, bárokkal és kávézókkal.

Telc

Csehország | Telc - OTP Travel Utazási Iroda
Telc főtere talán a legbájosabb Csehországban. Érdemes kiülni a tér körüli kocsmák egyikének teraszára, rendelni egy cseh sört és magunkba szívni ennek a csodálatos helynek a hangulatát. A teret körülvevő színes házak úgy néznek ki, mintha egyenesen egy meséből pottyantak volna ide! Telcben tartózkodva nem szabad kihagyni az UNESCO által a Világörökség részének nyilvánított kastély meglátogatását sem.

Kapcsolódó inspirációk:


Csehország | Olmütz | főtér - OTP Travel Utazási Iroda
Olmütz (csehül Olomouc, régi magyar nevén Alamóc) fenséges szépségű város, melynek feltétlen helye van a bakancslistákon!

Csehország | Karlovy Vary | színes házak - OTP Travel Utazási Iroda
A csehországi Karlovy Vary a világ egyik leghíresebb és legnagyobb hagyományokkal rendelkező fürdővárosa. Fedezze fel velünk!

Csehország | Prága | Károly-híd - OTP Travel Utazási Iroda
A Károly híd (Karlův most) Európa egyik legrégebbi hídja, Prága szimbóluma. Ismerje meg velünk!

10 cseh finomság - OTP Travel Utazási Iroda
Csehországban járva ezeket az ételeket meg kell kóstolni!

Csehország | Kutna Horá Csonttemplom - OTP Travel Utazási Iroda
Egy órányi autóútra Prágától, Kutna Hora városában található a Kostnice Sedlec, azaz a Csonttemplom.

Némelyik csak szokatlan, mások azonban egyenesen furcsának tűnhetnek.

Kapcsolódó ajánlatok:


DÉL-CSEHORSZÁG ÉS PLZEŇ

Csehország
érdeklődésre