Élmények a világ körül

Keresés

Ezért imádják New York-ot a gyerekek

Ezért imádják New York-ot a gyerekek  | OTP Travel Utazási Iroda
New York nem csak a felnőtteknek szól. A Nagy Alma olyan izgalmas programokat kínál, amiktől még a gyereknek – kicsiknek és tiniknek – is leesik az álluk.

Ezért imádják New York-ot a gyerekek (is)

A város, amely sosem alszik minden korosztály számára felejthetetlen élményekkel csalogat.

Bár a kisgyermeket és tiniket is egyaránt kihívás lekötni, mi csokorba szedtünk olyan izgalmas és menő programokat, melyektől biztosan leesik az álluk.

Szabadság-szobor és Ellis Island

Ezért imádják New York-ot a gyerekek - OTP Travel Utazási Iroda
A Szabadság-szobor és a Bevándorlási Felügyelő Hivatal Ellis Islanden nem maradhat ki a kötelező családi látnivalók listájáról. A szabadság földjére az út Ellis Islanden keresztül vezetett, híres bevándorlásellenőrző állomásán sokat izgultak, hogy papírjaik megfeleljenek a követelményeknek és letelepedhessenek Amerikában. A Szabadság-szobor világhírű koronájába felmászni a gyermekekkel felejthetetlen élmény, valamint a 2019-ben megnyílt ingyenes Szabadság-szobor Múzeum is érdekes interaktív kiállítással csalogat. A Bevándorlási Múzeumban pedig az Ellis Kid nevű interaktív kiállításon láthatják a gyerekek, vajon milyen lehetett egykor az Egyesült Államokba érkezni.

One World Observatory

Ezért imádják New York-ot a gyerekek  - OTP Travel Utazási Iroda
Bár az Empire State Building is jó választás a városra nyíló panoráma megcsodálására, a One World Observatory-ban szerzett élmények igazán felejthetetlenek lesznek. A gyerekek nagyon élvezik, hogy a világ leggyorsabb liftjein utazhatnak, és külön érdekesség, hogy az ország legmagasabb épületének tetején állhatnak. Ne hagyjuk ki a 100. emeletet, ahol nagy felbontású videókat láthatunk New Yorkról, valamint a Sky Portal-t, mely HD-kamerák által nyújtott, eddig nem látott, valós idejű perspektívát kínál a vendégeknek, arról, hogy milyen látvány van a lábuk alatt, 540 méterrel a föld felett.

Central Park

Ezért imádják New York-ot a gyerekek  - OTP Travel Utazási Iroda
Egyetlen New York-i utazás sem teljes a Central Parkban tett séta nélkül! Az Egyesült Államok leglátogatottabb városi parkjaként és több mint 800 hektáros területével a város közepén a Central Park olyan hely, ahol érdemes akár egy egész napot eltölteni. Meglátogathatjuk az állatkertet, a gyerekek kifutkározhatják magukat a játszótéren, csónakot bérelhetünk és evezés közben megnézhetjük a teknősöket a tóban, ellátogathatunk a Strawberry Fieldsre, ahol láthatjuk az „Imagine” mozaikot és a John Lennon tiszteletére készült emlékművet, biciklizhetünk vagy télen korcsolyát húzhatunk, a lehetőségek tárháza végtelen!

South Street Seaport Múzeum

1900 és 1914 között több mint 13 millió utas utazott New York és Európa között olyan óceánjárókon, mint az Olympic, a Lusitania, a Mauretania, az Aquitania és az Imperator vagy a tragikus sorsú Titanic. Az első osztályon utazók a halandók számára elérhetetlen luxusban utaztak, míg a harmadosztály utasai a fedélzet alatt húzódtak meg, egy jobb élet reményében egyetlen kis bőrönddel indultak neki az ismeretlennek. A lenyűgöző kiállítás igazi paradicsom a hajózás és a tengerészet története iránt érdeklődő gyerekek számára. A legfontosabb programok közé tartozik az öt történelmi hajó felfedezése, a betűnyomógép használatának megtanulása és a New York-i kikötő virtuális körbehajózása egy kirándulóhajón.

Harry Potter New York

A Harry Potter-témájú lenyűgöző üzlet 2021-ben nyílt meg a Broadway-n, a Vasaló-ház szomszédságéban. A Harry Potter New York sokkal többről szól, mint vásárlásról - a rajongók több mint 15 tematikus területen, 21 000 négyzetméteren merülhetnek el a legendás varázsvilágban. A mágikus program a felnőtteket és gyermekeket egyaránt beszippantja. Kortyolgassunk egy pohár finom vajsört a Butterbeer Bar-ban, vagy keressük meg az eldugott zsupszkulcsokat a Harry Potter Fan Club applikációval. Érdemes a lépcsőházban a hatalmas griff közelében jól szemügyre venni a kőbe vésett Harry Potter-idézeteket és megfigyelni az apró varázslatos részletekre. Ha mindig is szerettük volna kipróbálni, milyen érzés varázslónak lenni, most itt a lehetőség, lépjünk be Ollivander pálcaboltjába az Abszol úton. A leendő boszorkányok és varázslók több mint 50 pálca közül választhatnak, amelyek közül néhányat személyre szabottan gravíroztathatnak is. Az üzletben 12 olyan kellék van, melyeket az eredeti forgatásokon használtak, többek között Harry, Hermione és Ron pálcái; Tom Riddle naplója; a Baziliszkusz agyara és halálfaló maszkok.

Yankees Stadion

Ezért imádják New York-ot a gyerekek  - OTP Travel Utazási Iroda
A sportszerető tinik egyik legmenőbb programja lehet, ha elvisszük őket a híres Yankees Stadionba, ahol New York város 27-szeres World Series bajnokának szurkolhatnak. Fociszezonban megnézhetünk a Bronx Major League Soccer csapatát, a NYCFC-t. Azokon a napokon, amikor nincsenek meccsek, általában stadiontúrákon vehetünk részt.

Apple Store a Fifth Avenue-n

Az Apple Fifth Avenue üvegkocka alakú, különleges üzlete Manhattan szívében, a Fifth Avenue luxus bevásárlónegyedében, a 49. és 60. utca között, a Grand Army Plazával szemben található. Az üzletet az Apple zászlóshajóinak egyikeként tartják számon, menő kinézete és a legújabb technológiai újdonságok miatt a tinik kedvence is.

Hard Rock Café – Times Square

A város egyik legnagyobb szórakozóhelyeként a Hard Rock Café New York 708 férőhelyes étteremmel és egy nemrégiben megnyitott, 1800 négyzetméteres Rock Shoppal rendelkezik, amely autentikus Hard Rock árucikkeket kínál. Innen minden tini szívesen választ magának szuvenírt, hiszen a márkát világszerte ismerik és szeretik.

Bubba Gump Shrimp Étterem

Az 1996-ban nyitott étterem igazi családbarát hely, ahol főszerepet kap a Forrest Gump film, melyben a főszereplő valóra váltja háborús barátja életre szóló álmát, hogy legyen egy garnélarákos hajója. Így az étteremben minden a garnélás fogások körül forog, ahol a család összes tagja talál valamilyen ínyencséget.
Ezért imádják New York-ot a gyerekek  - OTP Travel Utazási Iroda

Kapcsolódó inspirációk:


Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Kapcsolódó ajánlatok: