Élmények a világ körül

Keresés

Jordánia, a filmesek paradicsoma

Jordánia | Wadi Rum - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a legismertebb Jordániában forgatott filmeket, valamint Jordánia azon részeit, amelyek ezekben a mozikban szerepelnek.

Jordánia, a filmesek paradicsoma

Jordánia filmipara is évről évre növekszik, egyre több blockbuster film használja Jordánia lenyűgöző tájait filmjei hátteréül. A Wadi Rum, amelyet előszeretettel "a Hold völgyeként" emlegetnek, egyre több moziban tűnik fel. A Jordánia déli részén fekvő Akabától mindössze egy órányi autóútra található, és egynapos kirándulás vagy egy népszerű éjszakai kempingezés keretében is felfedezhető. Az alábbiakban a Jordániában forgatott filmek listáját gyűjtöttük össze, valamint Jordánia azon részeit, amelyek ezekben a mozikban szerepelnek.

Arábiai Lawrence (1962)

Az Arábiai Lawrence nagyrészt a mai Jordánia területén játszódik, és ott is forgatták. Az első világháború idején az oszmánok elleni háborút mutatja be. Ha inspirálódtunk a moziból, a jordániai sivatagban rengeteg lehetőség van a tevegelés élményének kipróbálására is.

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag (1989)

Petra, mint kincstár lett ismert az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagból.

A Mars mentőakció (2000)

A múmia visszatér (2001)

A bombák földjén (2008)

Jóllehet a film Bagdadban játszódik, a forgatás nagy része Ammánban zajlott.

Transformers: A bukottak bosszúja (2009)

Prometheus (2012)

A Prometheus a Wadi Rumot használja sci-fi thrillerének hátteréül. Az operatőri munka a jordániai sivatagot egy sötétkék bolygóvá változtatja, ahol a Prometheus űrhajó csapata idegen és istenszerű bizonyítékokat keres.

Mars - az utolsó napok (2013)

Mentőexpedíció (2015)

A Marsbéli a film végig a Wadi Rum Mars-szerű táján játszódik. A jordániai sivatag vörös homokja és tornyosuló sziklái kerülnek a középpontba. A helyszínen részt vehetünk egy dzsiptúrán a Wadi Rumban, a helyiek örömmel elveszinek a film népszerű forgatási helyszíneire. Az egyik marsjáró Ammanban egyébként meg is megtekinthető.

Zsivány egyes: Egy Star Wars-történet (2017)

A Wadi Rum is megjelenik a Rogue One-ban, mint a Jedha bolygó. A hatalmas homokkő sziklák a CGI ellenére is könnyen felismerhetőek.

Személyes háború (2018)

Aladdin (2019)

Star Wars: Skywalker kora (2019)

Egy heves csatajelenet játszódik a jordániai sivatagban, a Wadi Rumban. Aki már járt a Wadi Rumban, azonnal felismeri a magasba törő homokkő sziklákat.

Jinn (Netflix minisorozat, 2019)

A Netflix sorozatában az a legjobb, hogy betekintést enged Jordánia városainak valódi életébe. A Jinn-t széles kritizálta a jordán kormány, szerintük rossz színben tűntei fel az ország fiataljait.

Dűne (2020)

Kapcsolódó inspirációk:

Jordánia kötelező látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük azokat a programokat, amelyeket Jordániában járva, a Holt-tenger vidékén mindenképpen érdemes kipróbálni. Tartsanak velünk!

Jordánia | Holt-tenger - OTP Travel Utazási Iroda
A 423 méterrel a tengerszint alatt fekvő Holt-tenger különlegesen sós vize Jordánia és Izrael közös természeti kincse. Olyan természeti csoda, amelyet feltétlenül látni, érezni kell!

Jordánia | útikalauz - OTP Travel Utazási Iroda
Íme, egy első alkalomra szóló jordániai útikalauz, amely feltárja Jordánia történelmét, földrajzát, kultúráját, konyháját és tippeket ad.

Jordánia | strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Jordániában nincs sok strand, de a meglévők, egytől egyig nagyon exkluzív élményt nyújtanak. Bemutatjuk a legjobbakat, amelyeket egyszer meg kell látogatni!

Jordánia | ételek - OTP Travel Utazási Iroda
A jordániai konyha 10 legnépszerűbb ételét helyeztük a fókuszba. Kóstoljon bele velünk a Közel-Kelet ínycsiklandó csemegéibe!

Jordánia | Ammán - OTP Travel Utazási Iroda
Szánjunk néhány napot Ammánra, erre a közel-keleti kulturális központra! Mutatjuk a legfontosabb látnivalókat, legizgalmasabb elfoglaltságokat Jordánia fővárosában!

10 érdekesség Jordániáról - OTP Travel Utazási Iroda
Jordánia gazdag kultúrája és történelme tele van érdekességekkel. Csokorba gyűjtöttünk 10 olyan különleges tényt, melyet kevesen ismernek.

Jordánia ínyencségei - OTP Travel Utazási Iroda
Jordánia gasztronómiai olvasztótégelye minden érzékünket elvarázsolja. Tartson velünk egy kulináris utazásra!

Kapcsolódó ajánlatok:


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

JORDÁNIA - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Jordánia
567 000 Ft-tól/fő