Élmények a világ körül

Keresés

Kanári-szigetek mustra

Kanári-szigetek mustra – melyik az ideális választás számunkra? | OTP Travel Utazási Iroda
Melyik az ideális választás számunkra?

Kanári-szigetek mustra – melyik az ideális választás számunkra?

 
Láva által formált hegycsúcsok, hófehér homokos strandok, melyeken a fekete sziklák éles kontrasztot rajzolnak, eldugott hegyi falvak és misztikus fenyőerdők csábítanak túrázásra a Kanári-szigeteken.
 

A napsütötte szigetek méltán tartoznak Európa legnépszerűbb úti céljai közé. Sok utazó annyira beleszeret ebbe a csodavilágba, hogy évről évre visszatér újabb és újabb szigeteket meghódítani. De hol érdemes kezdeni, melyik lehet az ideális számunkra? A Kanári-szigetek összesen 8 szigetből áll, melyeket egyedi atmoszférájuk, varázsuk és vonzerejük különböztet meg egymástól. Legyünk akár az aktív pihenés szerelmesei, vagy inkább lábat lógatnánk, vagy strandolnánk, itt biztosan megtaláljuk a számunkra tökéletes szigetet.

Tenerife – a hegyek, túrázás és gasztronómia fellegvára

Kanári-szigetek mustra – melyik az ideális választás számunkra? | OTP Travel Utazási Iroda
Spanyolország legmagasabb hegycsúcsa, a hófedte, 3817 méteres Teide meghódítása szinte minden ideérkező bakancslistáján szerepel. A hegyhez tartozó, lenyűgöző nagyságú Teide Nemzeti Park az UNESCO Világörökség részeként kiemelkedő túraútvonalakat tartogat e lenyűgöző vulkanikus tájon. Jó tudni azonban, hogy naponta csak 200 ember hódíthatja meg gyalogosan a hegycsúcsot, így érdemes előre tervezni és lefoglalni a feljutást. Ne keseredjünk el, ha nem vállalkozunk a csúcshódításra, hiszen a szigeten rengeteg könnyebb túraútvonal vezet keresztül, melyek különleges atmoszférájú kis falvakon, illatos fenyőerdőkön és misztikus völgyeken át kalauzolják a túrázókat. A gasztronómia szerelmesei is megtalálják számításaikat a kifinomult helyi ízeket kínáló éttermekben, hiszen a szigeten egyedülállóan sok – összesen hat – Michelin csillagos vendéglátóhely közül válogathatunk.

Gran Canaria – a történelmi látnivalók és túrázás ideális kombinációja

Kanári-szigetek mustra – melyik az ideális választás számunkra? | OTP Travel Utazási Iroda
Gran Canaria egy inspiráló, változatos sziget, ahol a gasztronómia, a történelmi látnivalók és a különleges táj sokszínűsége várja az idelátogatókat. A ködbe burkolózó hegyek lábainál sivatagi mezők és buja fenyőerdők tarkítják a változatos bioszférát, miközben olyan érdekes történelmi látnivalók csalogatnak, mint Gáldar barlangja, a Cueva Pintada, ahol az őslakosok által épített házakat tekinthetjük meg. A pre-hispanikus régészeti parkban igazi időutazást tehetünk a különleges barlangrajzokat látva.
Ne hagyjuk ki Gran Canaria legmagasabban fekvő települését, Artenarat, ahonnan felejthetetlen kilátás nyílik a környező tájra és a sziget két egyedülálló szimbólumára, a Roque Nublóra és a Roque Bentaygára, melyek az őslakók szellemi központjai voltak egykoron.

Lanzarote – a Holdbéli táj

Kanári-szigetek mustra – melyik az ideális választás számunkra? | OTP Travel Utazási Iroda
A csendesebb, nyugalmas pihenést kereső utazók egyik legkedveltebb célpontja Lanzarote szigete, melynek vulkanikus vidékén igazi holdbéli tájra lelhetünk. Leginkább a Timanfaya Nemzeti Park lenyűgöző színeinek keveredésében élhetjük ezt át, ahol a föld ezer színben fest igazi űrbéli panorámát. A La Gería tájvédelmi körzet vidéke egyedülálló szőlőbirtokairól híres, ahol a vulkanikus talajba alacsony, kőfallal körbevett mélyedésekbe telepítik a szőlőtőkéket. A különleges mikroklímában egyedülálló zamatú borkülönlegességek készülnek; a leghíresebb a malvasia névre hallgató díjnyertes bor, melyet érdemes megkóstolni. A szőlőültetvények alatt a föld mélyén egy másik nevezetes természeti kincs rejlik, az 1,6 kilométer hosszúságú Los Naturalistas barlang.
A szigeten számtalan helyen bukkanhatunk a XX. századi művész, Cesar Manrique örökségére. Cesar egyszerre volt művész és a környezettudatosság úttörője; alkotásaiban legtöbbször az ember és a természet viszonya jelenik meg. Kilátók, kertek, tengerparti építmények és kulturális központok születtek keze nyomán.

Fuerteventura – a vízi sportok és strandolók paradicsoma

Kanári-szigetek mustra – melyik az ideális választás számunkra? | OTP Travel Utazási Iroda
A sziget 2009 óta az UNESCO Bioszféra Örökség része, amely lenyűgöző partjaival, egész évben napsütötte időjárásával és természetes, vad szépségével csalogat. Közel 150 kilométer hosszan élvezhetjük ámulatba ejtő tengerpartjait, melyek egyaránt alkalmasak a csendes elvonulásra, a hullámlovaglásra vagy éppen egy gyönyörű, romantikus naplemente megcsodálására. Fuerteventura olyan híres strandokkal büszkélkedhet, mint a Cofete strand, melynek buja és érintetlen partszakasza 12 kilométer hosszan húzódik, vagy a La Concha, melyet természetes korallzátony véd a nagyobb hullámtöréstől, víz alatti élővilága pedig a sznorkelezés szerelmeseinek lesz a kedvence. A Correlejo Nemzeti Park északi részén található a Kanári-szigetek legnagyobb dűnemezője, míg déli felén vulkanikus táj szabdalja a látképet drámai alakzataival és a Montaña Roja vulkánnal.

La Palma - a természet édenkertje

Kanári-szigetek mustra – melyik az ideális választás számunkra? | OTP Travel Utazási Iroda
A legtöbb esetben szerelem első látásra a buja, zöld növényzettel borított, tömegturizmustól mentes La Palma szigete, mely sokak szerint a legszebb mind közül. A sziget a magyarországihoz hasonló csillagos-égbolt parkkal rendelkezik, ahol fényszennyezettség nélkül csodálhatjuk meg az égbolton fénylő égitestek lenyűgöző szépségét. A felejthetetlen élményért látogassunk el a 2420 méteres magasságban elhelyezkedő Roque de los Muchachos obszervatóriumba. La Palma több, mint 1000 kilométeres gyalogösvények komplex hálózatának köszönhetően a túrázók paradicsoma is, így akik rajonganak az érintetlen természeti szépségekért, azoknak La Palma lehet a tökéletes választás. A Spanyol Tudományos Örökség részeként számon tartott Fuentecaliente-i sólepárló számos vándormadár pihenőhelyéül szolgál: a fehér só, fekete vulkáni föld és az óceán kékje egészen álomszerűvé festi a látképet. Puerte Naos egzotikus, fekete homokkal borított strandja a sziget egyik legismertebbje, ahol kávézók és éttermek incselkednek a kis pihenésre és gasztronómiai felfedezésekre vágyó turistákkal.

La Gomera –a kalandorok hódítása

Kanári-szigetek mustra – melyik az ideális választás számunkra? | OTP Travel Utazási Iroda
Sűrű pálmaligetekkel borított domboldalak és lankás völgyek tarkítják a bohém La Gomera szigetét, melyen az 1487 méteren magasodó Alto de Garajonay a túrázók álma. A különleges babérlombú erdőt mindenképpen tűzzük bakancslistánkra, hiszen ez a különleges természeti érték napjainkra már csak a Garajonay Nemzeti Parkban fedezhető fel. A szigetet összesen 600 kilométer hosszan szövi keresztül a túraútvonalak hálózata, így a szigetet leginkább a csendes, világtól elvonulni vágyó és elhivatott kalandorok ostromolják.

El Hierro – a vadregényes, Óperencián túli világ

Kanári-szigetek mustra – melyik az ideális választás számunkra? | OTP Travel Utazási Iroda
Azok, akik a legnyugatabbra fekvő szigetre, El Hierróra merészkednek, hamar rájönnek, hogy egy egészen különleges helyre bukkantak. A szigeten természetes tengerparti medencék csalogatnak fürdőzésre, míg a vulkanikus hegycsúcsok drámai tájképe uralja a látképet. El Hierro 2014 óta az UNESCO Geopark része és törekvései között szerepel, hogy a világ első energia-önellátó szigetévé váljon. Olyan érzés idelátogatni, mintha az Óperencián túlra látogatnánk, ahol olyan vadregényes és csendes túraútvonalak csábítanak, mint a híres, 27 kilométer hosszúságú Camino de la Virgen, mely virágos mezőkön és illatos fenyőerdőkön át vezet.

La Graciosa – a béke szigete

Kanári-szigetek mustra – melyik az ideális választás számunkra? | OTP Travel Utazási Iroda
La Graciosa szigete mindössze félórás hajóútra fekszik Lanzarote szigetétől, így a legtöbben egynapos kirándulás során fedezik fel legszebb partjait. Legjobb módja kerékpárral vagy gyalogszerrel bejárni az olyan kiemelkedően szép és félreeső partokat, mint a Playa de las Conchas vagy a Playa Francesca. A sziget lelassult ritmusát átvéve kiszakadhatunk a hétköznapi és városi lét mindennapos mókuskerekéből és feltöltődve térhetünk vissza a nyaralásból.

Bármelyik szigetre is essen választásunk, abban biztosak lehetünk, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodunk a világ ezen különleges szegletén.

Kapcsolódó inspirációk:


Gran Canaria legjobb strandjai | OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Gran Canaria legszebb strandjait!

Tenerife éke: a Masca-völgy | OTP Travel Utazási Iroda
A Masca festői hegyvidéki falu északnyugat Tenerifén a Macizo de Teno hegységben. Egy hely, amit látni kell!

Tenerife teteje, a mesés Teide | OTP Travel Utazási Iroda
A Teide Nemzeti Park a Kanári-szigetek látogatóinak bakancslistáján az első helyen szerepel.

Spanyolország, Kanári-szigetek | OTP Travel Utazási Iroda
A Kanári-szigetek nem csak a kiváló borairól, különleges banánjáról, de a sajtjairól is híres.

Spanyolország, Kanári-szigetek | A legfinomabb kanári-szigeteki húsételek | OTP Travel Utazási Iroda
Ínycsiklandó ételkülönlegességek, amelyeket a Kanári-szigeteken feltétlenül meg kell kóstolni!

Kanáro-szigetek | Tenerife titokzatos piramisai - OTP Travel Utazási Iroda
A Kanári-szigetek mai napig megfejtetlen rejtélyei, a Tenerife keleti partján fekvő Güímar falucskában találhatók.

Kanári-szigetek mustra – melyik az ideális választás számunkra? | OTP Travel Utazási Iroda
Fedezzük fel Tenerife eldugott gyöngyszemeit, a tömegturizmustól mentes, csendesebb szegleteit.

Spanyolország, Kanári-szigetek | Ten-Bel, Tenerife | OTP Travel utazási iroda
Ten-Bel, a Costa del Silencio-n épült üdülőkomplexum egykor Tenerife ragyogó csillaga volt.

Kapcsolódó ajánlatok:


KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő

SPANYOLORSZÁG - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
257 000 Ft-tól/fő

TENGERPARTI HÉTVÉGE BARCELONÁVAL

Spanyolország
269 000 Ft-tól/fő

SEVILLAI VÁROSLÁTOGATÁS – ANDALÚZ HANGULATOK

Spanyolország
369 000 Ft-tól/fő

KIRÁLYI MADRID

Spanyolország
379 000 Ft-tól/fő

EUROSTARS MALAGA****

Spanyolország
389 000 Ft-tól/fő

MALLORCAI HÉTVÉGE

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

MEDITERRÁN VALENCIA

Spanyolország
399 000 Ft-tól/fő

BARCELO MALAGA****

Spanyolország
419 000 Ft-tól/fő

SZILVESZTER BARCELONÁBAN

Spanyolország
449 000 Ft-tól/fő

KANÁRI-SZIGETEKI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Spanyolország
210 000 Ft-tól/fő