Élmények a világ körül

Keresés

Galápagos világa: Floreana-sziget

Galápagos világa: Floreana-sziget OTP Travel Utazási Iroda
A Galápagos-szigetek közül vitathatatlanul Floreana rendelkezik a legérdekesebb történelemmel. Keressük fel a sziget legszebb helyeit!

Galápagos világa: Floreana-sziget

A Galápagos-szigetek közül vitathatatlanul a Floreana szigete rendelkezik a legérdekesebb történelemmel. Itt található az első "postahivatal", amelyet 1793-ban bálnavadászok hoztak létre, és itt élt az első galápagosi lakos 1807-1809 között: Patrick Watkins, aki egy merész ír férfi volt. Merüljünk el a sziget érdekes történelmébe és kihívásokkal teli mindennapjaiba, keressük fel legszebb helyeit! 

Egy kis történelem

Floreana volt az első sziget, amelyet 1832-ben ecuadoriak gyarmatosítottak. Büntetőtelepként jött létre, azonban az édesvíz hiánya miatt nem tartott sokáig működése. Norvég bevándorlók 1924-ben hoztak létre itt egy halkonzervgyárat, amely szintén csak néhány évig működött. Röviddel később egy német orvos érkezett ide női társával, aki szklerózis multiplexben szenvedett. A férfi a holisztikus orvoslás doktora volt, eltávolította az összes fogát, és rozsdamentes acélból készült műfogsorokat vitt magával, hogy elkerülje a fogászati komplikációkat. Társával együtt földművelésből éltek és sikeres kertet működtettek. Az első Galápagoson született ember 1932-ben jött világra, egy bevándorló házaspár gyermekeként. Floreana leginkább arról ismert, hogy az 1930-as években több rejtélyes eltűnés helyszíne volt - a legnagyobb figyelmet egy osztrák bárónő eltűnése kapta, aki három szolgájával érkezett a szigetre. Napjainkban Floreana lakóinak többsége a mezőgazdaságból él. A sziget fő vízforrása egy természetes tó, amely az esős évszakban esővízzel töltődik fel; azonban az aszályos időszakokban a lakosság számára a vízproblémák igen súlyosak lehetnek. A szigetet megközelíteni nem egyszerű, a közlekedés nagyon korlátozott, Santa Cruz szigetéről átlagosan kéthetente érkezik hajó.

Természetvédelmi kihívások

Galápagos világa: Floreana-sziget - OTP Travel Utazási Iroda
A Galápagos-szigetek közül Floreana az, melyre az emberi behatás leginkább csapást mért. Az emberek által behurcolt kecskék elvadulása és jelenléte teljesen megváltoztatta a tájat. A kecskéket és néhány más invazív növényevő állatot a Galápagos Nemzeti Park 2007-ben teljesen eltávolította a szigetről, de nyomukban egy olyan letarolt táj maradt, amely már nem alkalmas Floreana őshonos élővilágának fenntartására. A természetvédelmi munka most a galápagosi kígyók, sólymok, baglyok, sasok, guvatok, három pintyfaj, és legfőképpen a floreanai gémfélék egészséges populációinak helyreállítására összpontosít. A Floreana fő szigetén mára már kihalt floreanai énekes gezerigó csak két kis populációban található meg, melyek Floreana partjainál lévő, két kis mellékszigeten helyezkednek el. 

A természetvédelmi erőfeszítések a helyi lakosság edukációját is előtérbe helyezik, a fenntartható mezőgazdasági, szilárdhulladék-kezelési, valamint ivóvízgyűjtési és -szűrési módszerekkel kapcsolatos oktatására összpontosítanak.

A sziget legszebb helyei

Cormorant Point

Galápagos világa: Floreana-sziget - OTP Travel Utazási Iroda
Ez a hely két gyönyörű strandot is kínál; az első egy zöld homokos strand, amelyet az olivin kristályok jelenléte tesz zölddé, a második pedig a Flour Beach, amelynek homokja liszt-szerűen hófehér és puha. A látogatóhely fő fénypontja a flamingó-lagúna, ahol a látogatók megfigyelhetik a galápagosi flamingókat, amint a brakkos vízben gázolnak, és rákok után szitálnak az iszapban. Nyílfarkú récék, gulipánok, a galápagosi rozsdafarktirannusz, számos pintyfaj és számos más parti madár is megtalálható itt. A Flour Beachre egy rövid séta vezet egy dombon át, ahol zöld tengeri teknősök fészkelnek, és számos rájafaj siklik a sekély part menti vizekben. A Cormorant Pointon a növényvilág sokfélesége kiemelkedő, számos különleges endemikus növényt találunk itt.

Post Office Bay

Galápagos világa: Floreana-sziget - OTP Travel Utazási Iroda
Ez egyike a Galápagos-szigetek kevés olyan látogatóhelyének, ahol az emberi történelem áll a középpontban. Bálnavadászok egy csoportja 1793-ban egy fahordót helyezett el itt, és postahivatalnak nevezte el. Az utazó tengerészek a hordóban hagyták a megcímzett leveleket, és abban reménykedtek, hogy a következő tengerész a levelük célállomása felé tart. Ma a látogatók is fenntartják a hagyományt, itt hagyják saját képeslapjaikat, és átnézik az aktuális kupacot - ha találnak olyat, amelyet kézbesíteni tudnak, elviszik magukkal. Ez a terület volt a helyszíne a norvégok 1926-ban tett sikertelen gyarmatosítási kísérletének is.

Cerro Alieri és Asilo de la Paz

Galápagos világa: Floreana-sziget - OTP Travel Utazási Iroda
Puerto Velasco Ibarra kikötőjéből két különleges helyre kirándulhatunk. Az első, a Cerro Alieri körülbelül 15 perces útra van a kikötőtől. Ez a hely leginkább azok számára érdekes, akik a Galápagos-szigetek növényvilága érdekel, hiszen több mint 48 különböző fajt azonosítottak itt, amelyek 56%-a őshonos és 33%-a endemikus. Ezen kívül itt zajlik egy jelentős természetvédelmi program egy súlyosan veszélyeztetett növény, a Linum cratericola számára. A növényt kihaltnak hitték, amíg 1997-ben tudósok és parkőrök újra felfedezték a szigeten. Wild flower of the Galapagos Islands Stock Photo | Adobe Stock A második helyszín, Asilo de la Paz, 45 perces autóútra van a várostól. Ez elsősorban egy történelmi helyszín, ahol a látogatók megtekinthetik a kalózok barlangját és azt az édesvíz forrást, amely a lakosságot látja el. A közelben azokat az óriásteknősöket is meglátogathatjuk, melyek eredetileg Floreana lakosainak tulajdonában voltak.

Galápagos világa: Floreana-sziget - OTP Travel Utazási Iroda

Kapcsolódó inspirációk:


Mesélő épületek Havannában | OTP Travel utazási iroda
Kubában az építészeti stílusok vibrálóan színes kavalkádja jelenik meg. Tudjon meg többet arról, milyen építészeti jegyek hatottak Havanna gyönyörű lakóházaira és híres épületeire!

Kuba, az orvos nagyhatalom | OTP Travel utazási iroda
A kubai orvosok a világ minden táján ott vannak, ahol humanitárius segítségre van szükség.

A kubai zene nyomában | OTP Travel utazási iroda
A zene a kubai mindennapok lüktető ütőere. Ismerje meg izgalmas gyökereit!

Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Kuba, Hemingway mesebirodalma – a Finca Vigía Havannában | OTP Travel utazási iroda
Hemingway számos műve Kubában született és egy különlegesen szép havannai birtokhoz kötődik.

Kapcsolódó ajánlatok:


BAHIA PRINCIPE GRAND PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre

SECRETS CAP CANA RESORT & SPA*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre

SOL PALMERAS VARADERO****

Kuba
érdeklődésre

SOL VARADERO BEACH**** ADULTS ONLY

Kuba
érdeklődésre

HOTEL MELIA VARADERO*****

Kuba
érdeklődésre

HOTEL MELIA PENINSULA VARADERO****

Kuba
érdeklődésre

MELIÁ HABANA*****

Kuba
érdeklődésre

TRYP HABANA LIBRE ****

Kuba
érdeklődésre

PARADISUS PALMA REAL*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre

MELIA PUNTA CANA BEACH RESORT*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre

MELIA INTERNACIONAL HOTEL VARADERO*****

Kuba
érdeklődésre

ZOETRY AQUA PUNTA CANA*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre

HYATT ZIVA CAP CANA*****

Dominikai Köztársaság
érdeklődésre