Élmények a világ körül

Keresés

Ammán várja!

Jordánia | Ammán - OTP Travel Utazási Iroda
Szánjunk néhány napot Ammánra, erre a közel-keleti kulturális központra! Mutatjuk a legfontosabb látnivalókat, legizgalmasabb elfoglaltságokat Jordánia fővárosában!

Ammán várja!

Jordánia, hivatalosan a Jordán Hasemita Királyság 1946-os megalapítása óta Ammán az ország politikai és kulturális fővárosa. A város, amely egykor olyan ősi civilizációknak adott otthont, mint a rómaiak és a bizánciak, ma is pezseg az élettől. Szánjunk rá néhány napot erre a közel-keleti kulturális központra! Mutatjuk a legfontosabb látnivalókat, legizgalmasabb elfoglaltságokat Ammánban, Jordánia fővárosában!

Nabad Galéria

A gyönyörűen felújított 1930-as évekbeli lakóházban helyet kapó Nabad Galéria 2008-as alapítása óta a kortárs művészet és kultúra jelentős központja. Festményekből, limitált példányszámú nyomatokból és fotográfiákból álló változatos gyűjteménynek ad otthont. A folyamatosan változó programjában a világ minden tájáról érkező, már befutott és izgalmas, feltörekvő művészek kiállításai egyaránt szerepelnek. A galéria művészeti tanácsadással is foglalkozik gyűjtők számára, illetve művészeti órákat, könyvdedikálásokat és egyéb kulturális rendezvényeket szervez.

Rainbow Street

A Rainbow Street Jordánia turisztikai központja. Kiváló hely arra, hogy megálljunk egy italra, miközben felfedezzük a környező látnivalókat. A Jabal Amman dombján, a Lweibdeh negyeddel szemben helyezkedik el. A csütörtök esték már a hétvége kezdetét jelentik itt, ilyenkor a hangulat egészen felvillanyozó. Nyáron, minden pénteken a Fawzi Al Maalouf utca (a Rainbow mellékutcája) hatalmas piaccá változik, ahová érdemes magunkkal vinni a legjobb alkudozási képességeinket is.

Római amfiteátrum

Az Antoninus Pius uralkodása alatt, i.sz. 138-161 között épült római amfiteátrum ma Amman belvárosának sűrűjében áll. Népszerű nevezetesség, amelyet gyakran használnak koncertek és más kulturális események megrendezésére, köszönhetően hatalmas, nem kevesebb mint 6000 fős befogadóképességének. Ha már itt járunk, szánjunk időt a közeli Jordán Folklórmúzeum és a Nymphaeum felfedezésére is, ami egy római kori nyilvános szökőkút, még mindig fantasztikus állapotban.

Fann Wan Chai kávézó

A jordániaiak szeretik a teát és a művészetet, így a Fann Wan Chai cafe békés búvóhelye a menő, bohém Jabal Al Weibdeh negyedben természetesen népszerű törzshely. A két vonzódást ügyesen kihasználó kávézóban klasszikus zenei darabokat hallgathatunk, miközben a műalkotásokkal díszített falakat is megcsodálhatjuk. De egyszerűen csak leülhetünk és válogathatunk a teák és kávék széles palettájáról, amelyeket különleges porceláncsészékben szolgálnak majd fel.

Grand Husseini mecset

A belváros egyik lenyűgöző dísze a Grand Husseini mecset. 1987-ben újították fel, de még mindig figyelemre méltóan újszerűnek tűnik, tekintve, hogy minden pénteken 1500 hívő tolong a Dhuhr (déli) imára, ami önmagában is lélegzetelállító látvány.

Ammáni citadella

Az ammáni citadella a bronzkorból származik; közel 4000 éves történelme során a bizánciak, a perzsák, a rómaiak és a görögök is elfoglalták. Ez teszi a város kulturális szívévé: az építészeti csodák gazdag találkozása. A legikonikusabb építmény a romos Herkules-templom, amelyet Marcus Aurelius császár (i.sz. 161-180) uralkodása alatt építettek; az itt található óriási kőkéz az ókori Róma nagyszerű kézművességének emléke. De érdemes meglátogatni az Omajjád-palotát és a Jordán Régészeti Múzeumot is, ahol 6000 éves szobrok és a legendás holt-tengeri tekercsek egyike is megtekinthető.

Habibah cukrászda

Az Al Hashemi Roadon található Habibah Sweets 1947 óta készíti az édes sziruppal és pisztáciával átitatott, helyi sajtos süteményt, a kunafa-t. Ha ez nem nyerné meg a tetszésünket, házi készítésű finomságok széles választékából csemegézhetünk, többek között sütemények, kekszek, fagylaltok és sajttorták kínálják magukat.

Beit Sitti főzőiskola

A Beit Sitti szó szerint a "nagymama házát" jelenti. A szakács és főzőiskola egy szeretett nagymama előtt tiszteleg. Három nővér alapította, akik szerették volna megosztani a hagyományos ételek különleges receptjeit a nagyközönséggel is. Így a gyakorlati órákra befizető tanulóknak ma is lehetősége van bepillantani a jordániai konyha valódi tradícióiba.

Kapcsolódó inspirációk:

Jordánia kötelező látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük azokat a programokat, amelyeket Jordániában járva, a Holt-tenger vidékén mindenképpen érdemes kipróbálni. Tartsanak velünk!

Jordánia | Holt-tenger - OTP Travel Utazási Iroda
A 423 méterrel a tengerszint alatt fekvő Holt-tenger különlegesen sós vize Jordánia és Izrael közös természeti kincse. Olyan természeti csoda, amelyet feltétlenül látni, érezni kell!

Jordánia | útikalauz - OTP Travel Utazási Iroda
Íme, egy első alkalomra szóló jordániai útikalauz, amely feltárja Jordánia történelmét, földrajzát, kultúráját, konyháját és tippeket ad.

Jordánia | strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Jordániában nincs sok strand, de a meglévők, egytől egyig nagyon exkluzív élményt nyújtanak. Bemutatjuk a legjobbakat, amelyeket egyszer meg kell látogatni!

Jordánia | ételek - OTP Travel Utazási Iroda
A jordániai konyha 10 legnépszerűbb ételét helyeztük a fókuszba. Kóstoljon bele velünk a Közel-Kelet ínycsiklandó csemegéibe!

Jordánia | Wadi Rum - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük a legismertebb Jordániában forgatott filmeket, valamint Jordánia azon részeit, amelyek ezekben a mozikban szerepelnek.

10 érdekesség Jordániáról - OTP Travel Utazási Iroda
Jordánia gazdag kultúrája és történelme tele van érdekességekkel. Csokorba gyűjtöttünk 10 olyan különleges tényt, melyet kevesen ismernek.

Jordánia ínyencségei - OTP Travel Utazási Iroda
Jordánia gasztronómiai olvasztótégelye minden érzékünket elvarázsolja. Tartson velünk egy kulináris utazásra!

Kapcsolódó ajánlatok:


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

JORDÁNIA - TENGERPARTI SZÁLLÁS AJÁNLATAINK

Jordánia
567 000 Ft-tól/fő