Élmények a világ körül

Keresés

Libanon ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Különleges konyha, különleges ízek, a libanoni gasztronómia messze földön híres.

Libanon ízei

Különleges konyha, különleges ízek, a libanoni gasztronómia messze földön híres. Magán visel közel-keleti, kanáni, arab, ázsiai, afrikai és európai elemeket. Kánaániták, káldeusok, föníciaiak, arabok, bizánciak, örmények és oszmánok kultúrája és ízei alkotnak itt különleges egyveleget.

Később persze az európai hatás is jelentős nyomot hagyott az itteni konyhán, elsősorban a francia hatások keveredtek a korábbiakkal.

A libanoni konyha alapvetően a levantei konyhák nagycsaládjához tartozik. A legjellemzőbb alapanyagok a gabonafélék, a hüvelyesek, a zöldségek, a baromfi, sok hal és a fűszerek. Jellemzően sok olívaolajat, citromot, fokhagymát, szezámmagot és petrezselymet használ.

Libanon, hummusz - OTP Travel Utazási Iroda

A népszerű hummuszt talán mindenki a libanoni konyhához kapcsolja, a padlizsánnal, tahinival, olívaolajjal, citromlével, fokhagymával és sóval készülő baba ghanoush-t azonban már kevesebben ismerik. Libanonban járva feltétlenül érdemes kipróbálni!

Libanon, taouk - OTP Travel Utazási Iroda

A Közel-Kelet egyik legnépszerűbb csirke étele, a csípős taouk, amely egy éjszakán át marinált csirkenyárs és itt csinálják a legjobban. Fogyasztható rizzsel, bulgurral, illetve gyrosként pitában, vagy tálként zöldségekkel, sült burgonyával.

Libanon, manakeesh - OTP Travel Utazási Iroda

Az utcán kapható szendvicsek is népszerűek Libanonban, bátran megkóstolhatjuk őket! Nem lesz csalódás.

A tipikus libanoni gyorsétel, a pizza jellegű manakeesh, a sajtokkal, kakukkfűvel, olajbogyóval, szárított mentával, paradicsommal, pácolt uborkával és némi hússal megrakott tészta.

Libanon, fattoush - OTP Travel Utazási Iroda

Népszerű a hagyományos falafel és tabbouleh saláta és sokan esküsznek a fattoush-ra is, amely egy a hagyományos édes-savanyú salátára, pirított kenyérrel és pirított és őrölt dióval. Isteni tud lenni!

Az utcai étkezésre mindenütt van lehetőség Libanonban (a Ramadan időszak kivételével). Virágzik a vendéglátás így számtalan lehetőség adódik különböző szintű éttermek kipróbálására. Különleges alkalom, ha a turista eljut egy esküvőre, igazán egyedülálló gasztronómiai élményben lehet része.

Libanon, kávéház - OTP Travel Utazási Iroda

A libanoni konyhában fontos szerep jut a gyümölcsöknek is. Fogyasztják frissen vagy szárítva. A diófélék is közkedveltek, minden fajtája megtalálható. De érdemes szót ejteni arról is, hogy nagy kultusza van a kávénak, illetve a teának is. Libanonban feltétlenül ki kell egy-két kávéházat is próbálni!

Összegezve elmondható, Libanonban csodálatos utazást tehetünk az ízek birodalmában is. Nem szabad félni a helyi ízektől és érdemes a specialitásokat is sűrűn próbálgatni.

Kapcsolódó ajánlatok:


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

További ajánlatok:

Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00