4 ínycsiklandó arubai snack
Az arubai konyha a nemzetköziség jegyében született, az itt élő több mint 90 nemzetiség és kultúra befolyása mellett. Arubai finomságokat bemutató sorozatunk második részében négy jellegzetes arubai snacket mutatunk be. Kóstoljon bele a finom falatokba ön is!
Fűszeres yucca chips

A fűszeres yucca chips jellegzetes arubai snack, amelyet vékonyra szeletelt yuccából készítenek. Rostokban és szénhidrátokban gazdag étel, kitűnő alternatíva a burgonya chips helyett. Mivel az arubiak alapvetően fűszeresen főznek, aromásak az ételeik. Így van ez a yucca chipsekkel is, forró olajban aranyszínűre sütik majd chiliporral, cayenne-nel és sóval ízesítik.
Bolita di keshi

A bolita di keshi szintén népszerű arubai snack. A gyerekek különösen kedvelik, fogyasztják is rendszeresen. Olyan mindig aduász étel, mint nálunk a rántott hús. A bolita di keshi elkészítése meglehetősen egyszerű, így gyakran találkozhatunk vele baráti, családi összejövetelek asztalain is. Az ízletes, magas kalóriatartalmú előétel tulajdonképpen egy sajtgolyó, amit forró olajban kirántanak.
Cala

A cala szintén egy fűszeres snack, amelyet "Aruba ehető szuvenírjének" is neveznek. Fekete szemű borsó őrleményéből, cayen borsból és sóból gyúrják össze. A kis golyókat forró olajban ropogósra sütik. Az arubai cala ropogós, a belseje könnyű, hagyományosan még forrón, frissen sütve tálalják.
Pastechi

A pastechi tradicionális arubai reggeli, amely egyébként snack-ként is felszolgálható. Olajban kisütött, félhold alakú tészta, különféle töltelékekkel. Csinálják csirkével, marhahússal, tonhallal, zöldségekkel vagy sajtokkal. A tölteléket általában apróra vágott hagymával, zöldpaprikával, zellerszárral, mazsolával, köménnyel, szerecsendióval és csípős paprikával fűszerezik.
Kapcsolódó inspirációkKapcsolódó ajánlatok
Sajnos nincs megfelelő találat.
Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.
Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

