Élmények a világ körül

Keresés
 
Aruba utazás - OTP Travel Utazási Iroda
„One Happy Island”. Fejtse meg a boldog sziget titkát!

Aruba

Úti célok Arubán

 

Tájékoztató Arubára utazók részére: itt


Aruba egy igazán boldog sziget, vagyis „One Happy Island” – ahogyan az arubaiak nevezik földjüket. A kicsiny karibi szinte egész évben napsütéssel és ragyogó idővel csábítja az utazókat. Az ABC-szigetek (Aruba, Bonaire és Curacao) nyugati tagja Venezuela partjaitól 29 km-re északra fekszik; autonóm területként a Holland Királyság alkotmányos része. Száraz klímája egyedülálló a Karib-térségben, dús trópusi növényzet helyett itt nagyra nőtt kaktuszok és göcsörtös törzsű Divi Divi fák díszítik a kopár tájat.
A csupán 36 km hosszú és alig 11 km széles sziget kis területe ellenére izgalmas természeti formációkat rejt. A szeles, sziklák szabdalta északi part remek terepe a felfedező túráknak, dzsipes kirándulásoknak vagy romantikus lovaglásnak. Itt található a sziget leghíresebb természeti látványossága, a tenger vájta természetes híd, valamint a sziget 20%-át kitevő Arikok Nemzeti Park. A mesés szépségű észak-nyugati part hófehér homokú fövenyén egymás mellett sorakoznak Aruba fantasztikus szállodái, ahol a véget nem érő napfürdőzés, a vízi sportok és a tengerparti koktélozás kapja a főszerepet.
A takaros és csinos Oranjestad pasztellszínű „kontyos” házikóiból csak úgy árad a derű. A főváros exkluzív vásárlási lehetőségei mellett este igazi szórakoztató központtá változik, nyüzsgő éjszakai klubokkal és kaszinókkal. A szép vonású és barátságos arubaiak angolul és hollandul, valamint a kettő keverékének tekinthető hivatalos nyelven: papiamentóul is beszélnek, s mire véget ér a nyaralás, minden bizonnyal néhány helyi kifejezéssel is gazdagodik majd az utazó szókincse. Te otro biaha! Viszontlátásra Arubán!
Aruba egész éves úti cél. A forró és félszáraz klímájú sziget átlaghőmérséklete 27 - 29 Celsius fok, a tengervíz hőmérséklete 27 - 29 Celsius fok között van. Az egész évben fújó passzátszélnek köszönhetően a nagy melegek elviselhetőbbek. Eső nem jellemző, de szeptember és február között esik több csapadék, 40-90 mm/hó (a legesősebb hónap a november). Aruba a karibi hurrikán övezet alatt fekszik, így a nagy trópusi viharok jellemzően elkerülik a szigetet. Arubára egy európai átszállással lehet eljutni a legkényelmesebben Budapestről, a repülési idő Oranjestadba kb. 10 óra, átszállási idő nélkül.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást. https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazas/utazasi-tanacsok-orszagonkent


HOLIDAY INN RESORT ARUBA****

Aruba
1 099 000 Ft-tól/fő

BARCELO ARUBA****

Aruba
1 309 000 Ft-tól/fő

BUCUTI & TARA BEACH RESORT****+

Aruba
1 399 000 Ft-tól/fő

THE RITZ-CARLTON*****

Aruba
2 089 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Aruba

  Főváros és legnagyobb város: Oranjestad
  Nyelv: holland, angol, spanyol
  Vallás: római katolikus (82%), protestáns (8%)
  Államforma: alkotmányos monarchia
  Terület: 193 km2
  Népesség: 106 766 fő (2020)
  Népsűrűség: 593/km2
  Egy főre jutó GDP: $25 630 (2017)
  Hivatalos pénznem: arubai florin (AWG)
  Időeltérés: -5 óra (UTC-4)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 127 V/60 Hz
  Csatlakozó és aljzat: A, B, F
  Országhívószám: +297
  Internet TLD: .aw

  Az Aruba szigetére történő beutazáshoz a beutazástól számított legalább 6 hónapig érvényes magánútlevélre van szükség. A vízummentes turista célú tartózkodás hossza legfeljebb 30 nap, amely főszabály szerint legfeljebb 90 napra meghosszabbítható. A beutazáskor a bevándorlási tisztségviselők további dokumentumokat kérhetnek, mint pl. érvényes visszaútra szóló repülőjegy, ún. be- és kiszállási formanyomtatvány (Embarkation and Disembarkation card), visszaigazolt szállásfoglalás, a megfelelő pénzügyi fedezet igazolása, stb. A helyi hatóságok felhívják a figyelmet arra, hogy a beutazás engedélyezéséről szóló döntést a helyi bevándorlási hatóság tisztségviselői hozzák meg.

  A szigetre történő beutazás esetén egy online egészség-igazolás benyújtása és utasbiztosítás megkötése szükséges: https://edcardaruba.aw/Application/StepOneNonResident

  További információ: https://www.aruba.com/us/traveler-health-requirements
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  A Holland Királyság részét képező karib-tengeri szigeteken nincs magyar nagykövetség és konzuli hivatal, a szigetek a hágai konzuli hivatal konzuli kerületébe tartoznak. Willemstadban (Curaçao) tiszteletbeli konzul van.

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Összhangban a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020 Korm.rendelettel, az ország biztonsági besorolása az I. biztonsági besorolási kategóriába, azaz az utazásra nem javasolt országok listájára került. Gyakori a lopás, gépjárműfeltörés, ezért fokozott óvatosság indokolt. Az általános fokozott elővigyázatosság mellett javasoljuk, hogy pénzüket, értékeiket ne hagyják őrizetlenül, strandoláskor ne vigyék magukkal valamennyi készpénzüket, bankkártyáikat, valamennyi személyazonosító okmányukat. Javasolt a kevésbé lakott, illetve félreeső helyek kerülése, különösen sötétedés után.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Kötelező védőoltás nincs. Sárgaláz elleni védőoltás meglétének igazolását kérik a hatóságok, ha fertőzött területről érkezik az utazó. A koronavírussal kapcsolatban naprakész tájékoztatással a konzuli szolgálat honlapja szolgál: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?holland-kiralysag-reszet-kepezo-karib-tengeri-szigetek

  Külföldiként az esetleges orvosi ellátásért minden esetben fizetni kell. Az beutazáshoz betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással kell rendelkeznie az utazónak.
   
 • Időjárás

  Aruba időjárás trópusi, de nem jellemzik szélsőségek, átlaghőmérséklete egész évben 28 Celsius fok. Mivel a sziget a hurrikán övezettől délre fekszik, általában a hevesebb trópusi viharok csak közvetve érintik, mindazonáltal a közelben játszódó szélsőséges időjárási jelenségek hatással lehetnek Aruba aktuális időjárására is.
   
 • Térkép

Inspirációk

A panamakalap időtlen eleganciája - OTP Travel Utazási Iroda

Sokan nem is gondolnák, hogy a panamakalap nem is Panamából, hanem Ecuadorból származik. Ismerje meg ennek az ikonikus kézműves terméknek az eredetét.

Panama-csatorna: A kontinenseket összekötő modern csoda | OTP Travel Utazási Iroda
A Panama-csatorna a XX. század egyik legnagyobb mérnöki teljesítménye, létfontosságú csatorna a globális kereskedelem számára. Ismerje meg izgalmas történetét!

A geisha kávé hódítása Etiópiától Panamáig - OTP Travel Utazási Iroda
A geisha kávé ugyanolyan világhírű, mint a kopi luwak vagy a jamaicai blue mountain, de hogyan tört utat magának Etiópiából Panamáig? Fedezze fel velünk ezt a különleges történetet.

Martinique legjobb rumlepárlói - OTP Travel Utazási Iroda

Martinique szigete elválaszthatatlan a rumtól, az itt készült italokat világszerte nagyra értékelik. A szigeten elsősorban Rhum Agricole-t állítanak elő, amelyet cukornádlé lepárlásával nyernek.

Martinique legszebb strandjai - OTP Travel Utazási Iroda

A francia Karib-térségben található Martinique szigete híres a gyönyörű strandjairól. A családokat teljes mértékben kiszolgáló strandoktól az érintetlen partszakaszokig mindent megtalálhatunk.

Érdekes tények Martinique szigetéről - OTP Travel Utazási Iroda

Érdekes tények Franciaország tengeren túli tartományáról. Ismerte őket?

Kirándulások Martinique szigetén - OTP Travel Utazási Iroda

A fehér homokos strandokkal és mangrovefás rejtekhelyekkel tarkított partvidék és a különleges természeti környezet mindenkit kalandokra csábít.

Martinique varázslata - OTP Travel Utazási Iroda

A Karib-tenger virágaként emlegetett Martinique szigetén a nyár soha nem ér véget, miközben a francia és a karibi kultúra ellenállhatatlan keveréke felejthetetlen élményeket tartogat.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!