Élmények a világ körül

Keresés
 
Aruba utazás - OTP Travel Utazási Iroda
„One Happy Island”. Fejtse meg a boldog sziget titkát!

Aruba

Úti célok Arubán

 

Tájékoztató Arubára utazók részére: itt


Aruba egy igazán boldog sziget, vagyis „One Happy Island” – ahogyan az arubaiak nevezik földjüket. A kicsiny karibi szinte egész évben napsütéssel és ragyogó idővel csábítja az utazókat. Az ABC-szigetek (Aruba, Bonaire és Curacao) nyugati tagja Venezuela partjaitól 29 km-re északra fekszik; autonóm területként a Holland Királyság alkotmányos része. Száraz klímája egyedülálló a Karib-térségben, dús trópusi növényzet helyett itt nagyra nőtt kaktuszok és göcsörtös törzsű Divi Divi fák díszítik a kopár tájat.
A csupán 36 km hosszú és alig 11 km széles sziget kis területe ellenére izgalmas természeti formációkat rejt. A szeles, sziklák szabdalta északi part remek terepe a felfedező túráknak, dzsipes kirándulásoknak vagy romantikus lovaglásnak. Itt található a sziget leghíresebb természeti látványossága, a tenger vájta természetes híd, valamint a sziget 20%-át kitevő Arikok Nemzeti Park. A mesés szépségű észak-nyugati part hófehér homokú fövenyén egymás mellett sorakoznak Aruba fantasztikus szállodái, ahol a véget nem érő napfürdőzés, a vízi sportok és a tengerparti koktélozás kapja a főszerepet.
A takaros és csinos Oranjestad pasztellszínű „kontyos” házikóiból csak úgy árad a derű. A főváros exkluzív vásárlási lehetőségei mellett este igazi szórakoztató központtá változik, nyüzsgő éjszakai klubokkal és kaszinókkal. A szép vonású és barátságos arubaiak angolul és hollandul, valamint a kettő keverékének tekinthető hivatalos nyelven: papiamentóul is beszélnek, s mire véget ér a nyaralás, minden bizonnyal néhány helyi kifejezéssel is gazdagodik majd az utazó szókincse. Te otro biaha! Viszontlátásra Arubán!
Aruba egész éves úti cél. A forró és félszáraz klímájú sziget átlaghőmérséklete 27 - 29 Celsius fok, a tengervíz hőmérséklete 27 - 29 Celsius fok között van. Az egész évben fújó passzátszélnek köszönhetően a nagy melegek elviselhetőbbek. Eső nem jellemző, de szeptember és február között esik több csapadék, 40-90 mm/hó (a legesősebb hónap a november). Aruba a karibi hurrikán övezet alatt fekszik, így a nagy trópusi viharok jellemzően elkerülik a szigetet. Arubára egy európai átszállással lehet eljutni a legkényelmesebben Budapestről, a repülési idő Oranjestadba kb. 10 óra, átszállási idő nélkül.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást. https://konzinfo.mfa.gov.hu/


HOLIDAY INN RESORT ARUBA****

Aruba
799 000 Ft-tól/fő

BARCELO ARUBA****

Aruba
1 109 000 Ft-tól/fő

BUCUTI & TARA BEACH RESORT****+

Aruba
1 199 000 Ft-tól/fő

THE RITZ-CARLTON*****

Aruba
1 889 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Aruba

  Főváros és legnagyobb város: Oranjestad
  Nyelv: holland, angol, spanyol
  Vallás: római katolikus (82%), protestáns (8%)
  Államforma: alkotmányos monarchia
  Terület: 193 km2
  Népesség: 106 766 fő (2020)
  Népsűrűség: 593/km2
  Egy főre jutó GDP: $25 630 (2017)
  Hivatalos pénznem: arubai florin (AWG)
  Időeltérés: -5 óra (UTC-4)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 127 V/60 Hz
  Csatlakozó és aljzat: A, B, F
  Országhívószám: +297
  Internet TLD: .aw

  Az Aruba szigetére történő beutazáshoz a beutazástól számított legalább 6 hónapig érvényes magánútlevélre van szükség. A vízummentes turista célú tartózkodás hossza legfeljebb 30 nap, amely főszabály szerint legfeljebb 90 napra meghosszabbítható. A beutazáskor a bevándorlási tisztségviselők további dokumentumokat kérhetnek, mint pl. érvényes visszaútra szóló repülőjegy, ún. be- és kiszállási formanyomtatvány (Embarkation and Disembarkation card), visszaigazolt szállásfoglalás, a megfelelő pénzügyi fedezet igazolása, stb. A helyi hatóságok felhívják a figyelmet arra, hogy a beutazás engedélyezéséről szóló döntést a helyi bevándorlási hatóság tisztségviselői hozzák meg.

  A szigetre történő beutazás esetén egy online egészség-igazolás benyújtása és utasbiztosítás megkötése szükséges: https://edcardaruba.aw/Application/StepOneNonResident

  További információ: https://www.aruba.com/us/traveler-health-requirements
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  A Holland Királyság részét képező karib-tengeri szigeteken nincs magyar nagykövetség és konzuli hivatal, a szigetek a hágai konzuli hivatal konzuli kerületébe tartoznak. Willemstadban (Curaçao) tiszteletbeli konzul van.

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Összhangban a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020 Korm.rendelettel, az ország biztonsági besorolása az I. biztonsági besorolási kategóriába, azaz az utazásra nem javasolt országok listájára került. Gyakori a lopás, gépjárműfeltörés, ezért fokozott óvatosság indokolt. Az általános fokozott elővigyázatosság mellett javasoljuk, hogy pénzüket, értékeiket ne hagyják őrizetlenül, strandoláskor ne vigyék magukkal valamennyi készpénzüket, bankkártyáikat, valamennyi személyazonosító okmányukat. Javasolt a kevésbé lakott, illetve félreeső helyek kerülése, különösen sötétedés után.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Kötelező védőoltás nincs. Sárgaláz elleni védőoltás meglétének igazolását kérik a hatóságok, ha fertőzött területről érkezik az utazó. A koronavírussal kapcsolatban naprakész tájékoztatással a konzuli szolgálat honlapja szolgál: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?holland-kiralysag-reszet-kepezo-karib-tengeri-szigetek

  Külföldiként az esetleges orvosi ellátásért minden esetben fizetni kell. Az beutazáshoz betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással kell rendelkeznie az utazónak.
   
 • Időjárás

  Aruba időjárás trópusi, de nem jellemzik szélsőségek, átlaghőmérséklete egész évben 28 Celsius fok. Mivel a sziget a hurrikán övezettől délre fekszik, általában a hevesebb trópusi viharok csak közvetve érintik, mindazonáltal a közelben játszódó szélsőséges időjárási jelenségek hatással lehetnek Aruba aktuális időjárására is.
   
 • Térkép

Inspirációk

Mesélő épületek Havannában | OTP Travel utazási iroda
Kubában az építészeti stílusok vibrálóan színes kavalkádja jelenik meg. Tudjon meg többet arról, milyen építészeti jegyek hatottak Havanna gyönyörű lakóházaira és híres épületeire!

Kuba, az orvos nagyhatalom | OTP Travel utazási iroda
A kubai orvosok a világ minden táján ott vannak, ahol humanitárius segítségre van szükség.

A kubai zene nyomában | OTP Travel utazási iroda
A zene a kubai mindennapok lüktető ütőere. Ismerje meg izgalmas gyökereit!

Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Kuba, Hemingway mesebirodalma – a Finca Vigía Havannában | OTP Travel utazási iroda
Hemingway számos műve Kubában született és egy különlegesen szép havannai birtokhoz kötődik.

Kubai utazás - Kuba 5 arca - OTP Travel Utazási Iroda
Kuba az az úti cél, melyet egyszer az életben látni kell!

Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Mexikóban egészen másként ünneplik a halottak napját.

Amazónia top 10 - OTP Travel Utazási Iroda
Amazónia nagyobb hányada Brazíliához tartozik, s a hatalmas kiterjedésű terület változatosabbnál változatosabb látnivalókat kínál. Íme a top 10.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!