Élmények a világ körül

Keresés
 
Aruba utazás - OTP Travel Utazási Iroda
„One Happy Island”. Fejtse meg a boldog sziget titkát!

Aruba

Úti célok Arubán

  Aruba egy igazán boldog sziget, vagyis „One Happy Island” – ahogyan az arubaiak nevezik földjüket. A kicsiny karibi szinte egész évben napsütéssel és ragyogó idővel csábítja az utazókat. Az ABC-szigetek (Aruba, Bonaire és Curacao) nyugati tagja Venezuela partjaitól 29 km-re északra fekszik; autonóm területként a Holland Királyság alkotmányos része. Száraz klímája egyedülálló a Karib-térségben, dús trópusi növényzet helyett itt nagyra nőtt kaktuszok és göcsörtös törzsű Divi Divi fák díszítik a kopár tájat.

A csupán 36 km hosszú és alig 11 km széles sziget kis területe ellenére izgalmas természeti formációkat rejt. A szeles, sziklák szabdalta északi part remek terepe a felfedező túráknak, dzsipes kirándulásoknak vagy romantikus lovaglásnak. Itt található a sziget leghíresebb természeti látványossága, a tenger vájta természetes híd, valamint a sziget 20%-át kitevő Arikok Nemzeti Park. A mesés szépségű észak-nyugati part hófehér homokú fövenyén egymás mellett sorakoznak Aruba fantasztikus szállodái, ahol a véget nem érő napfürdőzés, a vízi sportok és a tengerparti koktélozás kapja a főszerepet.
A takaros és csinos Oranjestad pasztellszínű „kontyos” házikóiból csak úgy árad a derű. A főváros exkluzív vásárlási lehetőségei mellett este igazi szórakoztató központtá változik, nyüzsgő éjszakai klubokkal és kaszinókkal. A szép vonású és barátságos arubaiak angolul és hollandul, valamint a kettő keverékének tekinthető hivatalos nyelven: papiamentóul is beszélnek, s mire véget ér a nyaralás, minden bizonnyal néhány helyi kifejezéssel is gazdagodik majd az utazó szókincse. Te otro biaha! Viszontlátásra Arubán!

Aruba egész éves úti cél. A forró és félszáraz klímájú sziget átlaghőmérséklete 27 - 29 Celsius fok, a tengervíz hőmérséklete 27 - 29 Celsius fok között van. Az egész évben fújó passzátszélnek köszönhetően a nagy melegek elviselhetőbbek. Eső nem jellemző, de szeptember és február között esik több csapadék, 40-90 mm/hó (a legesősebb hónap a november). Aruba a karibi hurrikán övezet alatt fekszik, így a nagy trópusi viharok jellemzően elkerülik a szigetet. Arubára egy európai átszállással lehet eljutni a legkényelmesebben Budapestről, a repülési idő Oranjestadba kb. 10 óra, átszállási idő nélkül.

Az aktuális beutazási tanácsokról, valamint naprakész információkról a Konzuli Szolgálat oldala nyújt tájékoztatást. https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazas/utazasi-tanacsok-orszagonkent

Üdülőprogramok

HOLIDAY INN RESORT ARUBA****

Aruba
1 099 000 Ft-tól/fő

BARCELO ARUBA****

Aruba
1 309 000 Ft-tól/fő

BUCUTI & TARA BEACH RESORT****+

Aruba
1 399 000 Ft-tól/fő

THE RITZ-CARLTON*****

Aruba
2 089 000 Ft-tól/fő

Fontos információk

 • Vízum

  Aruba

  Főváros és legnagyobb város: Oranjestad
  Nyelv: holland, angol, spanyol
  Vallás: római katolikus (82%), protestáns (8%)
  Államforma: alkotmányos monarchia
  Terület: 193 km2
  Népesség: 106 766 fő (2020)
  Népsűrűség: 593/km2
  Egy főre jutó GDP: $25 630 (2017)
  Hivatalos pénznem: arubai florin (AWG)
  Időeltérés: -5 óra (UTC-4)
  Közlekedés iránya: jobb
  Hálózati feszültség: 127 V/60 Hz
  Csatlakozó és aljzat: A, B, F
  Országhívószám: +297
  Internet TLD: .aw

  Az Aruba szigetére történő beutazáshoz a beutazástól számított legalább 6 hónapig érvényes magánútlevélre van szükség. A vízummentes turista célú tartózkodás hossza legfeljebb 30 nap, amely főszabály szerint legfeljebb 90 napra meghosszabbítható. A beutazáskor a bevándorlási tisztségviselők további dokumentumokat kérhetnek, mint pl. érvényes visszaútra szóló repülőjegy, ún. be- és kiszállási formanyomtatvány (Embarkation and Disembarkation card), visszaigazolt szállásfoglalás, a megfelelő pénzügyi fedezet igazolása, stb. A helyi hatóságok felhívják a figyelmet arra, hogy a beutazás engedélyezéséről szóló döntést a helyi bevándorlási hatóság tisztségviselői hozzák meg.

  A 2022. július 8-i vagy későbbi érkezési dátummal rendelkező utazóknak már nem kell megvásárolniuk az Arubai Látogatói Biztosítást. Minden utazónak továbbra is ki kell töltenie az arubai Be- és Kijutási Kártyát érkezés előtt, amely az ország digitalizált vám- és bevándorlási eljárása. Minden utazónak erősen ajánlott COVID-19 fedezetű utasbiztosítással rendelkeznie. Amennyiben már megkötötte a biztosítást, a COVID-19-hez kapcsolódó kiadásokra továbbra is fedezetet nyújt.

  2022. június 12., vasárnap óta a CDC már nem követeli meg az Egyesült Államokba utazó utasoktól a negatív COVID-19 teszt bemutatását.

  2022. március 19. óta az Arubára utazóknak már nem kell bemutatniuk a COVID-19 negatív teszteredményt vagy a védőoltás igazolását.

  További információkat ITT talál.
   
 • Elérhető külképviselet/ek

  A Holland Királyság részét képező karib-tengeri szigeteken nincs magyar nagykövetség és konzuli hivatal, a szigetek a hágai konzuli hivatal konzuli kerületébe tartoznak. Willemstadban (Curaçao) tiszteletbeli konzul van.

  Kattintson ide a külképviselet/ek listájáért!
   
 • Biztonság

  Összhangban a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020 Korm.rendelettel, az ország biztonsági besorolása az I. biztonsági besorolási kategóriába, azaz az utazásra nem javasolt országok listájára került. Gyakori a lopás, gépjárműfeltörés, ezért fokozott óvatosság indokolt. Az általános fokozott elővigyázatosság mellett javasoljuk, hogy pénzüket, értékeiket ne hagyják őrizetlenül, strandoláskor ne vigyék magukkal valamennyi készpénzüket, bankkártyáikat, valamennyi személyazonosító okmányukat. Javasolt a kevésbé lakott, illetve félreeső helyek kerülése, különösen sötétedés után.
   
 • Egészségügyi tudnivalók

  Kötelező védőoltás nincs. Sárgaláz elleni védőoltás meglétének igazolását kérik a hatóságok, ha fertőzött területről érkezik az utazó. A koronavírussal kapcsolatban naprakész tájékoztatással a konzuli szolgálat honlapja szolgál: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?holland-kiralysag-reszet-kepezo-karib-tengeri-szigetek

  Külföldiként az esetleges orvosi ellátásért minden esetben fizetni kell. Az beutazáshoz betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással kell rendelkeznie az utazónak.
   
 • Időjárás

  Aruba időjárás trópusi, de nem jellemzik szélsőségek, átlaghőmérséklete egész évben 28 Celsius fok. Mivel a sziget a hurrikán övezettől délre fekszik, általában a hevesebb trópusi viharok csak közvetve érintik, mindazonáltal a közelben játszódó szélsőséges időjárási jelenségek hatással lehetnek Aruba aktuális időjárására is.
   
 • Térkép

Inspirációk

Kolumbia gyöngye: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
Cartagena igazi álom. A várost tenger veszi körül; úgy érezhetjük magunkat mintha egy paradicsomi szigeten lennénk, a nagyvárosok kényelmével körbevéve.

Kolumbia látványosságai - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia fantasztikus ország, egyike azoknak az úti céloknak, amelyeket ha az ember egyszer a szívébe zár, bizonyosan többször is felkeresi. Ezúttal a legismertebbeket jártuk be.

Kolumbia rózsaszín tengere - OTP Travel Utazási Iroda
A Salinas de Galerazamba egészen egyedülálló: gyönyörű és teljesen rózsaszínű. A Cartagena és Barranquilla között húzódó partszakasz Kolumbia egyik attrakciója.

Kolumbiai sárfürdő - OTP Travel Utazási Iroda
A Totumo a kolumbiai Karib-tengeri régióhoz tartozó Santa Catalina település egyedülálló természeti csodája. Érdekes, és egyúttal szórakoztató is.

Kolumbia édes csókja - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagena egyik kedvelt turistacélpontja a Choco Museo. Ami nem csoda, hiszen egyedülálló élményekkel és különleges finomságokkal kecsegtet.

Kolumbia éke: Cartagena - OTP Travel Utazási Iroda
A kolumbiai Cartagenában rengeteg minden vár felfedezésre, tegye meg velünk! Irány Kolumbia ékköve!

Kolumbia rejtett kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Kolumbia egy igazi trópusi paradicsom, melynek gyönyörű tengerpartjait még viszonylag kevesen ismerik. Fedezze fel velünk az érintetlen partokat.

Costa Rica – az édenkert finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Costa Rica a remény útjelzője, aki alternatív utat mutat egy békés és virágzó jövő felé.

Segítünk!

Élő chat
hétfőtől - péntekig
08:30 - 17:00

Keressünk együtt!

Személyes utazási szaktanácsadóink
az Ön igényei megismerése után
a legmegfelelőbb utat állítják össze!

Hívjon minket!

+36 1 486 6600
Szakértőink minden utazási kérdésére válaszolnak.
Irodáinkban személyesen állunk az Ön rendelkezésére!