Élmények a világ körül

Keresés

Kenya legszebb nemzeti parkjai

 Kenya legszebb nemzeti parkjai | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ismerje meg Kenya legnépszerűbb védettséget élvező területeit. Tartson velünk! Kalandra fel! Karibuni!

Kenya legszebb nemzeti parkjai

Kenya lenyűgöző nemzeti parkok sokaságával várja az utazókat. Összeállításunkból most megismerheti az ország legnépszerűbb védettséget élvező területeit. Tartson velünk! Kalandra fel! Karibuni!
Kenya nemzeti parkjai | OTP TRAVEL Utazási Iroda

Masai Mara Nemzeti Rezervátum

A Masai Mara mintegy 1510 négyzetkilométeren terül el, és a nagyobb Mara-Serengeti ökoszisztéma része. Jellemzőek a nagy füves területek, az elszórtan álló akácfák és a Mara folyó, amely a rezervátumon keresztül kanyarog. A táj a bolygó egyik leglátványosabb vadon élő állatvilág vándorlásának, a Nagy Vándorlásnak a színhelyéül szolgál. A júliustól októberig tartó hónapok a legjobb időszak a drámai folyóátkelések megfigyelésére, amikor az állatok átkelnek a krokodiloktól hemzsegő Mara folyón. A maszájok, akikről a rezervátum a nevét kapta, évszázadok óta lakják a régiót. A látogatóknak lehetőségük nyílik arra, hogy kapcsolatba lépjenek a maszájokkal, és megismerjék hagyományos életmódjukat, beleértve szokásaikat, rituáléikat és színes öltözéküket.

Sibiloi Nemzeti Park

A Sibiloi több okból is figyelemre méltó. Sivár és vad megjelenése ellenére ezen a területen található az emberiség bölcsője. Ennek megfelelően a parkban számos régészeti lelőhely található, amelyek az emberiség történetének kezdeteit dokumentálják. A Koobi Fora Múzeum az egyik ilyen helyszín, amely számos érdekes, évezredekre visszanyúló fosszíliának ad otthon. A park területén fekvő tóban több ezer krokodil él, és ide járnak vízért a környéken élő oroszlánok és leopárdok is.

Mount Kenya Nemzeti Park

Egyszerűen lenyűgöző! A kalandvágyó utazók számára a Mount Kenya mindent megad. A területet uraló hegyről elnevezett park változatos ökoszisztémák elképesztő sokaságának ad otthont. A többi kenyai nemzeti parkkal ellentétben ide inkább a hihetetlen tájak és a lenyűgöző geológiai képződmények csábítják a látogatókat, mintsem az állatok látványa. Persze belőlük is akad bőven.

Malindi Tengeri Nemzeti Park

A kiterjedt tengeri park Malindi partjainál fekszik, és a célja, hogy megvédje, megőrizze a térségben honos gazdag ökoszisztémákat. Az Indiai-óceán hullámai alatt valóban egyedülállóan gazdag tengeri élővilággal találkozhatunk. Tökéletes helyszín a búvárkodásra! A mangrove erdők, a zátonyok és a lagúnák minden esetben bűvöletbe ejtik a Malindi látogatóit.

Aberdare Nemzeti Park

Az Aberdare-hegység lejtőin fekvő park magas fekvése miatt gyakran esik az eső, ezért vízesések és burjánzó erdők várják itt a látogatókat. Az ilyen buja környezetben persze nem meglepő, hogy gazdag vadvilággal is találkozhatunk. A madarak rajongói kifejezetten fogják élvezni a 250 madárfaj kínálta lehetőségeket. A legtöbb látogatót azonban a parkban élő veszélyeztetett fekete orrszarvúak vonzzák. A méretükben és megjelenésükben is lenyűgöző, fenséges orrszarvúak megérnek egy kirándulást Aberdare-ba.

Mount Longonot Nemzeti Park

A kialudt vulkán, a Mount Longonot drámaian emelkedik az ég felé, lejtői egyre meredekebbek, minél közelebb jutunk a csúcsához. Számos szép ösvény és túraútvonal vezet fel a kialudt vulkán peremére. A csúcson lévő kráterben gazdag ökoszisztéma található. A magasból lenyűgöző kilátás nyílik a környező tájra, már a panoráma miatt is megéri a kemény túrát bevállalni.

Tsavo Keleti Nemzeti Park

Kenya legnagyobb parkja. Bár a száraz terep időnként sivárnak és kíméletlennek tűnik, valójában rengeteg kis és nagy élőlénynek ad otthont. Különleges élmény a tébláboló elefántcsordákat megcsodálni az életet adó víznyerő helyek körül. A Tsavo Eastbe sok utazó kifejezetten azért látogat el, hogy láthassa a "nagy ötöst": oroszlánok, fekete orrszarvúak, bivalyok, elefántok és leopárdok élnek ebben a biológiai sokféleségben.

Amboseli Nemzeti Park

Mivel a Kilimandzsáró hegye gyönyörű hátteret biztosít a szafariknak, az Amboseli Nemzeti Parkban készült fotók garantáltan lenyűgözőek lesznek! Jóllehet a gyönyörű hegy a határ túloldalán, a szomszédos Tanzániában található. Az Amboseliben hatalmas elefántcsordák bolyonganak békésen a félszáraz növényzetben, miközben színes és zajos madárrajok röpködnek a fejünk felett. Itt az állatokat valóban a természetes élőhelyükön figyelhetjük meg. Ha pedig bepillantást szeretnénk nyerni a kenyai emberek helyi kultúrájába is, látogassunk el az Amboseliben és a környékén élő maszáj közösséghez.

Hell's Gate Nemzeti Park

A többi kenyai nemzeti parkhoz képest viszonylag kicsi, a Hell's Gate mégis rengeteg látnivalót tartogat. Lenyűgöző geológiai formák uralják a parkot, számos szakadékkal és szurdokkal. A fenséges, mégis kissé nyomasztó Hell's Gate a park egyik fő vonzereje, amely az "Oroszlánkirály" című Disney-film rajzolóit is megihlette.

Nairobi Nemzeti Park

Kőhajításnyira fekszik Nairobitól, felhőkarcolók és irodaházak nyújtják a park hátterét; különös látvány, ahogy a természet óriásai kóborolnak, miközben mögöttük a nairobi-i égbolt látszik. A Jomo Kenyatta Nemzeti Repülőtérre érkezve már láthatjuk az alant kószáló állatokat. A park számos nagyragadozóval és jelentős orrszarvú tenyészállománnyal várja a látogatókat. Ha duplán szerencsések vagyunk, elcsíphetjük a gnúk és zebrák híres vándorlásának egyikét, ami minden bizonnyal az országba tett utazás csúcspontja lesz.

Nakuru-tó Nemzeti Park

A gyönyörű park a tó partján gyülekező élénk rózsaszínű flamingókról lett világhírű. A flamingók gyülekezésekor a Nakuru-tó olyan festői látványt nyújt, amihez hasonló nincs máshol a világon. A parkban számos orrszarvú kóborol, a fák között pedig gyakran látni páviánokat játszani. Az itt található változatos ökoszisztémák teszik a parkot egészen lenyűgözővé: a több mint 550 különböző növényfajnak köszönhetően a táj nagyon sokszínű.

Kapcsolódó inspirációk:


Egyiptom utazás: Kairó finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kairóban kalandozunk, érdemes megismerkedni a helyi konyha remekműveivel. Összegyűjtöttük a legautentikusabb fogásokat, amelyeket ott, helyben is ki kell próbálni.

Egyiptom utazás: Kairó látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó, Egyiptom fővárosa az ezer minaret városaként is ismert. Kairó büszkélkedhet a világ legszebb iszlám építészeti alkotásaival. Fedezze fel velünk!

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

Uganda ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda tálcán kínálja a természet szépségeit: gorilla és csimpánz les Uganda vadregényes tájain, szafari túra és 30 méter magasról lezúduló vízesés.

Uganda ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda gasztronómiájára a belső törzsek és másik nemzetek egyaránt hatással voltak. Ismerje meg velünk különleges fogásaikat!

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
Uganda rengeteg szépséget és érdekességet tartogat! Ismerje meg a TOP 10 tudnivalót erről az afrikai országról!

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
A Makgadikgadi sós tava a világ legnagyobb sótartalékának számít, melynek területe majdnem akkora, mint Portugália.

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
A Kalahári sivatag három országot ölel fel, Botswana nagy részét, Namíbia egy részét és Dél-Afrika egyes régióit foglalja magában. Ismerje meg ezt a különleges világot.

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
Botswana ételei egyszerre meglepőek és izgalmasak. Ismerkedjen meg velük gasztro cikkünkkel.

10 érdekesség Botswanaról - OTP Travel Utazási Iroda
Botswana Afrika egyik legérdekesebb országa, mely számos meglepetést tartogat. Tudjon meg róla többet!

A vadregényes Okavango delta - OTP Travel Utazási Iroda
Botwsana deltarendszere érintetlen élővilágot tár szemeink elé. Tartson velünk ezen a páratlan vidéken!

Illatok és ízek nyomában Marokkóban
Fűszerekben és gyógynövényekben gazdag ízvilágú az észak-afrikai marokkói konyha. Tartson velünk ezen a képzeletbeli gasztro utazáson.

Marokkó természeti szépségei
A vadvilág és természet szerelmesei számára Marokkó rengeteg felfedezni valót tartogat. Ismerje meg Marokkó természeti kincseit.

Meknes - OTP Travel Utazási Iroda
Az egykori királyi város, Meknes csendes bája és egzotikus szépsége magával ragadja az utazót. Ismerje meg Ön is!

Rabat - OTP Travel Utazási Iroda
Rabat történelemben gazdag zöld fővárosát mindenképpen érdeme bakancslistánkra tűzni. Ismerje meg velünk legszebb helyeit.

Madagaszkár maki, lemur - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatjuk Madagaszkár minden kétséget kizáróan egyik legnépszerűbb lakóját, a gyűrüsfarkú makit.

Madagaszkár legjava - OTP Travel Utazási Iroda
A nagyszemű makiktól a "fejjel lefelé álló fák" erdejéig: tagadhatatlan, Madagaszkár olyan különlegességekkel csábít, amelyekhez hasonlókat a világ más úti céljai nem kínálnak.

Madagaszkár strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
A Kelet-Afrika partjainál fekvő Madagaszkár igazán lenyűgöző strandokkal büszkélkedhet az Indiai-óceán 5000 km hosszú partvonalán és a környező szigeteken. Bemutatjuk a legjobbakat.

Madagaszkár települései - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatjuk Madagaszkár városait és legnagyobb településeit. Tegyen velünk egy körutazást ezen a fantasztikus szigeten!

Kapcsolódó ajánlatok:ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
érdeklődésre

UGANDA

Uganda
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA

Zambia
érdeklődésre

UGANDA SZAFARI - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Uganda
érdeklődésre

HILTON MAURITIUS RESORT & SPA*****

Mauritius
érdeklődésre

BOTSWANA ÉS A VIKTÓRIA-VÍZESÉS

Botswana
érdeklődésre

MAROKKÓ - SZAHARA EXPRESSZ

Marokkó
369 000 Ft-tól/fő

HOSSZÚ HÉTVÉGE KAIRÓBAN

Egyiptom
529 000 Ft/fő

KALANDOS KÖRUTAZÁS TUNÉZIÁBAN

Tunézia
559 000 Ft/fő

VILÁGÖRÖKSÉGEK TUNÉZIÁBAN

Tunézia
569 000 Ft/fő

CORAL STRAND SMART CHOICE****

Seychelle-szigetek
569 000 Ft-tól/fő

MAROKKÓ - KIRÁLYI VÁROSOK

Marokkó
569 000 Ft-tól/fő

SEA CLIFF RESORT & SPA****

Tanzánia
629 000 Ft-tól/fő

UROA BAY BEACH RESORT ****

Tanzánia
635 000 Ft-tól/fő

KARAFUU BEACH RESORT & SPA****

Tanzánia
699 000 Ft-tól/fő

SAVOY SEYCHELLES RESORT & SPA*****

Seychelle-szigetek
699 000 Ft-tól/fő

COIN DE MIRE ATTITUDE***

Mauritius
699 000 Ft-tól/fő

SUNRISE ATTITUDE ****

Mauritius
760 000 Ft-tól/fő

PARADISE COVE BOUTIQUE HOTEL*****

Mauritius
769 000 Ft-tól/fő