Élmények a világ körül

Keresés

Kenya legszebb nemzeti parkjai

 Kenya legszebb nemzeti parkjai | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ismerje meg Kenya legnépszerűbb védettséget élvező területeit. Tartson velünk! Kalandra fel! Karibuni!

Kenya legszebb nemzeti parkjai

Kenya lenyűgöző nemzeti parkok sokaságával várja az utazókat. Összeállításunkból most megismerheti az ország legnépszerűbb védettséget élvező területeit. Tartson velünk! Kalandra fel! Karibuni!
Kenya nemzeti parkjai | OTP TRAVEL Utazási Iroda

Sibiloi Nemzeti Park

A Sibiloi több okból is figyelemre méltó. Sivár és vad megjelenése ellenére ezen a területen található az emberiség bölcsője. Ennek megfelelően a parkban számos régészeti lelőhely található, amelyek az emberiség történetének kezdeteit dokumentálják. A Koobi Fora Múzeum az egyik ilyen helyszín, amely számos érdekes, évezredekre visszanyúló fosszíliának ad otthon. A park területén fekvő tóban több ezer krokodil él, és ide járnak vízért a környéken élő oroszlánok és leopárdok is.

Mount Kenya Nemzeti Park

Egyszerűen lenyűgöző! A kalandvágyó utazók számára a Mount Kenya mindent megad. A területet uraló hegyről elnevezett park változatos ökoszisztémák elképesztő sokaságának ad otthont. A többi kenyai nemzeti parkkal ellentétben ide inkább a hihetetlen tájak és a lenyűgöző geológiai képződmények csábítják a látogatókat, mintsem az állatok látványa. Persze belőlük is akad bőven.

Malindi Tengeri Nemzeti Park

A kiterjedt tengeri park Malindi partjainál fekszik, és a célja, hogy megvédje, megőrizze a térségben honos gazdag ökoszisztémákat. Az Indiai-óceán hullámai alatt valóban egyedülállóan gazdag tengeri élővilággal találkozhatunk. Tökéletes helyszín a búvárkodásra! A mangrove erdők, a zátonyok és a lagúnák minden esetben bűvöletbe ejtik a Malindi látogatóit.

Aberdare Nemzeti Park

Az Aberdare-hegység lejtőin fekvő park magas fekvése miatt gyakran esik az eső, ezért vízesések és burjánzó erdők várják itt a látogatókat. Az ilyen buja környezetben persze nem meglepő, hogy gazdag vadvilággal is találkozhatunk. A madarak rajongói kifejezetten fogják élvezni a 250 madárfaj kínálta lehetőségeket. A legtöbb látogatót azonban a parkban élő veszélyeztetett fekete orrszarvúak vonzzák. A méretükben és megjelenésükben is lenyűgöző, fenséges orrszarvúak megérnek egy kirándulást Aberdare-ba.

Mount Longonot Nemzeti Park

A kialudt vulkán, a Mount Longonot drámaian emelkedik az ég felé, lejtői egyre meredekebbek, minél közelebb jutunk a csúcsához. Számos szép ösvény és túraútvonal vezet fel a kialudt vulkán peremére. A csúcson lévő kráterben gazdag ökoszisztéma található. A magasból lenyűgöző kilátás nyílik a környező tájra, már a panoráma miatt is megéri a kemény túrát bevállalni.

Tsavo Keleti Nemzeti Park

Kenya legnagyobb parkja. Bár a száraz terep időnként sivárnak és kíméletlennek tűnik, valójában rengeteg kis és nagy élőlénynek ad otthont. Különleges élmény a tébláboló elefántcsordákat megcsodálni az életet adó víznyerő helyek körül. A Tsavo Eastbe sok utazó kifejezetten azért látogat el, hogy láthassa a "nagy ötöst": oroszlánok, fekete orrszarvúak, bivalyok, elefántok és leopárdok élnek ebben a biológiai sokféleségben.

Amboseli Nemzeti Park

Mivel a Kilimandzsáró hegye gyönyörű hátteret biztosít a szafariknak, az Amboseli Nemzeti Parkban készült fotók garantáltan lenyűgözőek lesznek! Jóllehet a gyönyörű hegy a határ túloldalán, a szomszédos Tanzániában található. Az Amboseliben hatalmas elefántcsordák bolyonganak békésen a félszáraz növényzetben, miközben színes és zajos madárrajok röpködnek a fejünk felett. Itt az állatokat valóban a természetes élőhelyükön figyelhetjük meg. Ha pedig bepillantást szeretnénk nyerni a kenyai emberek helyi kultúrájába is, látogassunk el az Amboseliben és a környékén élő maszáj közösséghez.

Hell's Gate Nemzeti Park

A többi kenyai nemzeti parkhoz képest viszonylag kicsi, a Hell's Gate mégis rengeteg látnivalót tartogat. Lenyűgöző geológiai formák uralják a parkot, számos szakadékkal és szurdokkal. A fenséges, mégis kissé nyomasztó Hell's Gate a park egyik fő vonzereje, amely az "Oroszlánkirály" című Disney-film rajzolóit is megihlette.

Nairobi Nemzeti Park

Kőhajításnyira fekszik Nairobitól, felhőkarcolók és irodaházak nyújtják a park hátterét; különös látvány, ahogy a természet óriásai kóborolnak, miközben mögöttük a nairobi-i égbolt látszik. A Jomo Kenyatta Nemzeti Repülőtérre érkezve már láthatjuk az alant kószáló állatokat. A park számos nagyragadozóval és jelentős orrszarvú tenyészállománnyal várja a látogatókat. Ha duplán szerencsések vagyunk, elcsíphetjük a gnúk és zebrák híres vándorlásának egyikét, ami minden bizonnyal az országba tett utazás csúcspontja lesz.

Nakuru-tó Nemzeti Park

A gyönyörű park a tó partján gyülekező élénk rózsaszínű flamingókról lett világhírű. A flamingók gyülekezésekor a Nakuru-tó olyan festői látványt nyújt, amihez hasonló nincs máshol a világon. A parkban számos orrszarvú kóborol, a fák között pedig gyakran látni páviánokat játszani. Az itt található változatos ökoszisztémák teszik a parkot egészen lenyűgözővé: a több mint 550 különböző növényfajnak köszönhetően a táj nagyon sokszínű.

Kapcsolódó inspirációk:


Kenya legjobb strandjai | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Kenya elsősorban a vadrezervátumairól és vadszafarikról ismert. Amire kevesebben gondolnak Kenya nevét meghallva, hogy az ország hosszú tengerparttal is büszkélkedhet az Indiai-óceán mentén.

Kenya top 10 látványosága | OTP TRAVEL Utazási Iroda
A szafarik mellett Kenya számos izgalmas programot kínál; hegyi túrázást, a Masai Mara feletti ballonozást és a sznorkelezést az Indiai-óceánban. Fedezze fel velünk ezt a mesebeli országot!

kenyai ételek | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Kenya kedvenc ételei ízletesek, egészségesek és az európai gyomornak is könnyen befogadhatóak. Kóstoljon bele velünk Kenya finomságaiba!

Lamu, Kenya | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Összeállításunkból megismerheti a kenyai Lamu legizgalmasabb látványosságait, és tippeket is adunk a sziget felfedezéséhez!

Fókuszban: Kenya | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Érdekes tények a Kenyai Köztársaságból, az oroszlánok, a struccok, a hosszútávfutók és a sok minden egyéb csoda országából.

Garden Route - Dél-Afrika legszebb kilátásai - OTP Travel Utazási Iroda
A mesés panorámaút Dél-Afrika ikonikus, 200 kilométeres szakasza, ahol az utazás élménye kiteljesedhet. Ismerje meg a legszebb részeit.

Kruger Nemzeti Park – Dél-Afrika koronaékszere - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Afrika megzabolázatlan vadonja mindenkit elvarázsol. Ismerje meg az ország legnagyobb nemzeti parkját, mely közel 2 millió hektáron terül el.

Fedezze fel Tunéziát családdal! - OTP Travel Utazási Iroda
Tunézia megfizethető családi tengerparti nyaralásairól ismert, de sokkal több felfedeznivaló van ebben az észak-afrikai országban, akár a gyerekek számára is.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
Gasztronómiájuk pont annyira színes és összetett, mint az itt élők változatos kulturális háttere.

Mauritius vízalatti világa - OTP Travel Utazási Iroda
"Először Mauritius készült, aztán a Mennyország; és a Mennyországot Mauritius után másolták" – írta Mark Twain 1896-ban.

Mauritius legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Csokorba gyűjtöttük Mauritius 7 olyan karizmatikus látnivalóját, melyet mindenképpen érdemes bakancslistánk élére tűzni.

A Maldív-szigetek Önre várnak! - OTP Travel Utazási Iroda
A paradicsomi indiai-óceáni sziget tökéletes helyszín pihenésre, kalandozásra, romantikázásra, családi nyaralásra egyaránt. Így tud most Mauritiusra utazni!

Legendás állatok és Mauritius - OTP Travel Utazási Iroda
Mauritiuson elszigeteltsége miatt az élővilág nagy része olyan endemikus faj, mely sehol máshol nem fordul elő a világon.

Mauritius legszebb tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
8 felfedezésre váró paradicsomi tengerpart a csodálatos Mauritiuson.

Tanzánia | A Serengeti csodálatos állatvilága | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Tanzániában, a Serengeti Nemzeti Park többnyire füves szavannáin számtalan kis- és nagyvaddal találkozhat az állatvilág iránt érdeklődő utazó.

Tanzánia tíz csodája | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Tanzánia rengeteg látnivalót kínál a látogatóknak. Természetvédelmi területek, hegyek és tavak, amelyeket szintén érdemes a bakancslistára venni. Fedezze fel velünk Tanzánia kincseit!

Tunézia | érdekességek - OTP Travel Utazási Iroda
Tények, számok, érdekességek Afrika legészakibb országáról, Tunéziáról.

Tunézia | látványosságok - OTP Travel Utazási Iroda
Sokan csak tengerparti úti célnak tekintik Tunéziát, pedig számos meglepő turisztikai látványosságot tartogat azok számára, akik a homokos partoktól távolabbra merészkednek.

Tunézia | Szúza - OTP Travel Utazási Iroda
A tunéziai Szúza (Sousse) fantasztikus látnivalókat kínál a turistáknak. Bemutatjuk a legkiemelkedőbbeket, melyeket nem szabad kihagyni!

Tunézia | Szúza - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Tunézia egyik legcsodásabb városa, Szúza történetét és legfontosabb látnivalóit!

Kapcsolódó ajánlatok:


KENYAI KALANDOK – SZAFARI KÖRUTAZÁS PIHENÉSSEL

Kenya
1 869 000 Ft-tól/fő

ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
érdeklődésre

ZAMBIA ÉS MALAWI - LIVINGSTONE NYOMÁBAN - EGYÉNI

Zambia
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA

Zambia
érdeklődésre

ALBATROS PALACE HOTEL 5* SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ BELVEDERE***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ MIRABEL BEACH***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ FANARA RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

ALBATROS AQUA PARK RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

RIXOS SHARM EL SHEIKH*****

Egyiptom
érdeklődésre

BARON PALMS RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

LTI MAHDIA BEACH & AQUA PARK****

Tunézia
érdeklődésre

SOUSSE PEARL MARRIOTT RESORT & SPA*****

Tunézia
érdeklődésre

RIXOS PREMIUM SEAGATE 5* SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

AQUA BLU SHARM EL SHEIKH****

Egyiptom
érdeklődésre

CHARMILLION CLUB RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

THE OBEROI BEACH RESORT***** HURGHADA

Egyiptom
érdeklődésre

BARON RESORT SHARM EL SHEIKH *****

Egyiptom
érdeklődésre

HOTEL FALCON HILLS*** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

HERITAGE LE TELFAIR GOLF & WELLNESS RESORT*****

Mauritius
érdeklődésre

LTI LES ORANGERS GARDEN VILLAS & BUNGALOWS*****- HAMMAMET

Tunézia
érdeklődésre