Élmények a világ körül

Keresés

Kenya legszebb nemzeti parkjai

 Kenya legszebb nemzeti parkjai | OTP TRAVEL Utazási Iroda
Ismerje meg Kenya legnépszerűbb védettséget élvező területeit. Tartson velünk! Kalandra fel! Karibuni!

Kenya legszebb nemzeti parkjai

Kenya lenyűgöző nemzeti parkok sokaságával várja az utazókat. Összeállításunkból most megismerheti az ország legnépszerűbb védettséget élvező területeit. Tartson velünk! Kalandra fel! Karibuni!
Kenya nemzeti parkjai | OTP TRAVEL Utazási Iroda

Sibiloi Nemzeti Park

A Sibiloi több okból is figyelemre méltó. Sivár és vad megjelenése ellenére ezen a területen található az emberiség bölcsője. Ennek megfelelően a parkban számos régészeti lelőhely található, amelyek az emberiség történetének kezdeteit dokumentálják. A Koobi Fora Múzeum az egyik ilyen helyszín, amely számos érdekes, évezredekre visszanyúló fosszíliának ad otthon. A park területén fekvő tóban több ezer krokodil él, és ide járnak vízért a környéken élő oroszlánok és leopárdok is.

Mount Kenya Nemzeti Park

Egyszerűen lenyűgöző! A kalandvágyó utazók számára a Mount Kenya mindent megad. A területet uraló hegyről elnevezett park változatos ökoszisztémák elképesztő sokaságának ad otthont. A többi kenyai nemzeti parkkal ellentétben ide inkább a hihetetlen tájak és a lenyűgöző geológiai képződmények csábítják a látogatókat, mintsem az állatok látványa. Persze belőlük is akad bőven.

Malindi Tengeri Nemzeti Park

A kiterjedt tengeri park Malindi partjainál fekszik, és a célja, hogy megvédje, megőrizze a térségben honos gazdag ökoszisztémákat. Az Indiai-óceán hullámai alatt valóban egyedülállóan gazdag tengeri élővilággal találkozhatunk. Tökéletes helyszín a búvárkodásra! A mangrove erdők, a zátonyok és a lagúnák minden esetben bűvöletbe ejtik a Malindi látogatóit.

Aberdare Nemzeti Park

Az Aberdare-hegység lejtőin fekvő park magas fekvése miatt gyakran esik az eső, ezért vízesések és burjánzó erdők várják itt a látogatókat. Az ilyen buja környezetben persze nem meglepő, hogy gazdag vadvilággal is találkozhatunk. A madarak rajongói kifejezetten fogják élvezni a 250 madárfaj kínálta lehetőségeket. A legtöbb látogatót azonban a parkban élő veszélyeztetett fekete orrszarvúak vonzzák. A méretükben és megjelenésükben is lenyűgöző, fenséges orrszarvúak megérnek egy kirándulást Aberdare-ba.

Mount Longonot Nemzeti Park

A kialudt vulkán, a Mount Longonot drámaian emelkedik az ég felé, lejtői egyre meredekebbek, minél közelebb jutunk a csúcsához. Számos szép ösvény és túraútvonal vezet fel a kialudt vulkán peremére. A csúcson lévő kráterben gazdag ökoszisztéma található. A magasból lenyűgöző kilátás nyílik a környező tájra, már a panoráma miatt is megéri a kemény túrát bevállalni.

Tsavo Keleti Nemzeti Park

Kenya legnagyobb parkja. Bár a száraz terep időnként sivárnak és kíméletlennek tűnik, valójában rengeteg kis és nagy élőlénynek ad otthont. Különleges élmény a tébláboló elefántcsordákat megcsodálni az életet adó víznyerő helyek körül. A Tsavo Eastbe sok utazó kifejezetten azért látogat el, hogy láthassa a "nagy ötöst": oroszlánok, fekete orrszarvúak, bivalyok, elefántok és leopárdok élnek ebben a biológiai sokféleségben.

Amboseli Nemzeti Park

Mivel a Kilimandzsáró hegye gyönyörű hátteret biztosít a szafariknak, az Amboseli Nemzeti Parkban készült fotók garantáltan lenyűgözőek lesznek! Jóllehet a gyönyörű hegy a határ túloldalán, a szomszédos Tanzániában található. Az Amboseliben hatalmas elefántcsordák bolyonganak békésen a félszáraz növényzetben, miközben színes és zajos madárrajok röpködnek a fejünk felett. Itt az állatokat valóban a természetes élőhelyükön figyelhetjük meg. Ha pedig bepillantást szeretnénk nyerni a kenyai emberek helyi kultúrájába is, látogassunk el az Amboseliben és a környékén élő maszáj közösséghez.

Hell's Gate Nemzeti Park

A többi kenyai nemzeti parkhoz képest viszonylag kicsi, a Hell's Gate mégis rengeteg látnivalót tartogat. Lenyűgöző geológiai formák uralják a parkot, számos szakadékkal és szurdokkal. A fenséges, mégis kissé nyomasztó Hell's Gate a park egyik fő vonzereje, amely az "Oroszlánkirály" című Disney-film rajzolóit is megihlette.

Nairobi Nemzeti Park

Kőhajításnyira fekszik Nairobitól, felhőkarcolók és irodaházak nyújtják a park hátterét; különös látvány, ahogy a természet óriásai kóborolnak, miközben mögöttük a nairobi-i égbolt látszik. A Jomo Kenyatta Nemzeti Repülőtérre érkezve már láthatjuk az alant kószáló állatokat. A park számos nagyragadozóval és jelentős orrszarvú tenyészállománnyal várja a látogatókat. Ha duplán szerencsések vagyunk, elcsíphetjük a gnúk és zebrák híres vándorlásának egyikét, ami minden bizonnyal az országba tett utazás csúcspontja lesz.

Nakuru-tó Nemzeti Park

A gyönyörű park a tó partján gyülekező élénk rózsaszínű flamingókról lett világhírű. A flamingók gyülekezésekor a Nakuru-tó olyan festői látványt nyújt, amihez hasonló nincs máshol a világon. A parkban számos orrszarvú kóborol, a fák között pedig gyakran látni páviánokat játszani. Az itt található változatos ökoszisztémák teszik a parkot egészen lenyűgözővé: a több mint 550 különböző növényfajnak köszönhetően a táj nagyon sokszínű.

Kapcsolódó inspirációk:


Illatok és ízek nyomában Marokkóban
Fűszerekben és gyógynövényekben gazdag ízvilágú az észak-afrikai marokkói konyha. Tartson velünk ezen a képzeletbeli gasztro utazáson.

Marokkó természeti szépségei
A vadvilág és természet szerelmesei számára Marokkó rengeteg felfedezni valót tartogat. Ismerje meg Marokkó természeti kincseit.

Meknes - OTP Travel Utazási Iroda
Az egykori királyi város, Meknes csendes bája és egzotikus szépsége magával ragadja az utazót. Ismerje meg Ön is!

Rabat - OTP Travel Utazási Iroda
Rabat történelemben gazdag zöld fővárosát mindenképpen érdeme bakancslistánkra tűzni. Ismerje meg velünk legszebb helyeit.

Madagaszkár maki, lemur - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatjuk Madagaszkár minden kétséget kizáróan egyik legnépszerűbb lakóját, a gyűrüsfarkú makit.

Madagaszkár legjava - OTP Travel Utazási Iroda
A nagyszemű makiktól a "fejjel lefelé álló fák" erdejéig: tagadhatatlan, Madagaszkár olyan különlegességekkel csábít, amelyekhez hasonlókat a világ más úti céljai nem kínálnak.

Madagaszkár strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
A Kelet-Afrika partjainál fekvő Madagaszkár igazán lenyűgöző strandokkal büszkélkedhet az Indiai-óceán 5000 km hosszú partvonalán és a környező szigeteken. Bemutatjuk a legjobbakat.

Madagaszkár települései - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatjuk Madagaszkár városait és legnagyobb településeit. Tegyen velünk egy körutazást ezen a fantasztikus szigeten!

Madagaszkár a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Madagaszkár, hivatalos nevén Madagaszkári Köztársaság szigetország az Indiai-óceánban, Délkelet-Afrika partjainál. Ismerje meg Madagaszkárt!

Cape Town - cseppnyi Európa Afrikában - OTP Travel Utazási Iroda
Fokváros a Dél-afrikai Köztársaság törvényhozási fővárosa egyben az ország negyedik legnagyobb települése.

Fokváros felsőfokon - OTP Travel Utazási Iroda
Fokvárosban mindenki talál magának való programot.

Fez – Marokkó ékköve
Fez különleges atmoszférával rendelkezik. Ez a XIII. századi város egy multikulturális múltra visszatekintő császárváros, mely számtalan felfedeznivalót tartogat látogatói számára.

Meleget ajánlunk - OTP Travel Utazási Iroda
A Föld legforróbb helyei - hőmérsékleti rekordok.

Casablanca megelevenedett képkockái - OTP Travel Utazási Iroda
„Louis, azt hiszem, ez egy gyönyörű barátság kezdete…” – nem is lehetne igazabb az idézet, mely az ikonikus Casablanca filmben hangzik el. Tartson velünk és barátkozzon Casablanca városával.

Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Sharm el-Sheikh - az üdülőparadicsom - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el-Sheikh felemelkedése egy egyedülálló és turisztikai szempontból példaértékű történet.

Sharm el Sheikh - tengeri kalandok - OTP Travel Utazási Iroda
Sharm el Sheikh a világ egyik legismertebb búvárterepe.

Autómentes városok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol nincs forgalmi dugó és benzingőz.

Ínycsiklandó Mauritius - OTP Travel Utazási Iroda
Az ázsiai, afrikai és európai konyhák keveredéséből létrejött mauritiusi konyhában mindenki megtalálja az ízlésének valót.

Mesélő Mauritius - OTP Travel Utazási Iroda
Gazdag történelmű ország megannyi mesélnivalóval.

Kapcsolódó ajánlatok:


KENYAI KALANDOK – SZAFARI KÖRUTAZÁS PIHENÉSSEL

Kenya
2 149 000 Ft-tól/fő

C MAURITIUS****

Mauritius
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA – BOTSWANA

Zambia
érdeklődésre

UGANDA

Uganda
érdeklődésre

ZAMBIA ÉS MALAWI - LIVINGSTONE NYOMÁBAN - EGYÉNI

Zambia
érdeklődésre

ZAMBIA – NAMÍBIA

Zambia
érdeklődésre

ALBATROS PALACE HOTEL 5* SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ BELVEDERE***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ MIRABEL BEACH***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

JAZ FANARA RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

ALBATROS AQUA PARK RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

RIXOS SHARM EL SHEIKH*****

Egyiptom
érdeklődésre

BARON PALMS RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

LTI MAHDIA BEACH & AQUA PARK****

Tunézia
érdeklődésre

SOUSSE PEARL MARRIOTT RESORT & SPA*****

Tunézia
érdeklődésre

EGYIPTOM KINCSEI ÉS A NÍLUS

Egyiptom
érdeklődésre

RIXOS PREMIUM SEAGATE 5* SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

AQUA BLU SHARM EL SHEIKH****

Egyiptom
érdeklődésre

CHARMILLION CLUB RESORT***** SHARM EL SHEIKH

Egyiptom
érdeklődésre

THE OBEROI BEACH RESORT***** HURGHADA

Egyiptom
érdeklődésre

BARON RESORT SHARM EL SHEIKH *****

Egyiptom
érdeklődésre