Élmények a világ körül

Keresés

Bhután, a négy évszakos úti cél

Bhután, a négy évszakos úti cél - OTP Travel Utazási Iroda
Bhután egész évre tartogat meglepetéseket. A himalájai királyság számos különlegességgel vonzza a turistákat.

Bhután, a négy évszakos úti cél

A himalájai királyság számos különlegességgel vonzza a turistákat. A még fel nem fedezett ország természeti értékei, változatos vadvilága, ínycsiklandó konyhája, figyelemre méltó építészeti és kulturális örökségre révén egész évre tartogat meglepetéseket

Tavasz

A márciustól májusig tartó tavaszi szezon Bhutánban kellemes időjárással és tiszta égbolttal csalogat.

Jacaranda virágzás a Punakha Dzongnál

A Punakha Dzong, Bhután egyik legfestőibb erődítménye két folyó, a Pho Chu és a Mo Chu összefolyásánál fekszik. A virágzó jakarandafák varázslatos lila árnyalataival a látvány különösen lenyűgöző.

Rododendron fesztivál

A fesztivál Bhután-szerte a lenyűgöző Rododendron virágzást ünnepli. Az eseményen hagyományos játékokkal, kulturális programokkal és autentikus kézműves termékekkel találkozhatunk.

Szabadtéri kalandok

A tavasz Bhutánban kiváló időszak az olyan szabadtéri tevékenységekhez, mint a túrázás, a kerékpározás, a folyami rafting vagy a kajakozás. Bhután érintetlen hegyei, völgyei, tiszta vizű folyói minden tudásszintnek és edzettségi foknak megfelelő lehetőségeket tartogatnak.

Nyár

A júniustól augusztusig tartó nyári szezonban a buja zöld tájak és a gondozott rizsföldek látványa nyűgözi le a látogatót. De a meleg évszak ezeken túl is tartogat felfedezni valókat. 

Haa Fesztivál a Haa-völgyben

A fesztivál a hagyományos bhutáni életmódot, a helyi konyhát és kultúrát ünnepli csodálatos, magashegyi erdők, rétek és tavak különlegesen szép díszleteinek ölelésében.

Trekking kalandok

A gyakori esőzések ellenére a nyári túrázás emlékezetes élményt nyújthat a természet szerelmeseinek, akik országszerte számos lenyűgöző útvonal közül választhatnak. A tájat ilyenkor buja zöldellő növényzet borítja, a patakok és a vízesések pedig bővizű zuhatagokká változnak. Felejthetetlen élmény!

Ősz

Az ősz szeptembertől novemberig tart, a legtöbben ebben az időszakban veszik célba Bhutánt. Az időjárás ilyenkor kellemes, szórványos, enyhe esőzésekre azonban számíthatunk. 

A Tigrisfészek felfedezése

Az ikonikus Paro Taktsang vagy Tigrisfészek kolostor ebben az évszakban kihagyhatatlan látnivalónak számít. Az épületegyüttes csak gyalogosan megközelíthető, sziklafalra épült kolostorhoz vezető túra azonban elképesztő kilátást kínál. Megéri a fáradtságot!

Ínycsiklandó kóstolók

Az ősz Bhutánban is a termés betakarításának időszaka. Ilyenkor igazán kiélvezhetjük a helyi finomságokat és a friss zöldségeket és gyümölcsöket, a legtöbbjük bio és természetesen nagyon finom.

Tél 

A tél Bhutánban decembertől februárig tart. Bár Thimphuban és Paróban ritkán havazik, ajánlatos megfelelően meleg ruházatban érkezni.

Punakha Dromche és Tshechu

A tél a fesztiválok ideje Bhutánban. A Dochula Tsechu, amelyet decemberben ünnepelnek a híres Dochula-hágónál, a bhutáni harcosok tibeti támadók felett aratott győzelmének állít emléket. 
Kelet-Bhutánban a bhutáni naptár tizedik hónapjának hetedik és tizenegyedik napja között Trashigang Dzong ad otthont a háromnapos Trashigang Tshechu-nak. A színes kavalkádra Kelet-Bhután egész területéről érkeznek emberek. De Bumthang is számos kisebb fesztiválnak ad otthont, amelyeken szintén érdemes részt venni.

Fekete daru fesztivál

A tél lehetőséget ad arra, hogy megcsodáljuk a Himalája hegységeit, és megfigyeljük a gazdag vadvilágot. A veszélyeztetett fekete nyakú darvak jellemzően november közepén érkeznek, és február végéig maradnak. A fenséges madarak megfigyelésének legjobb helyszínei közé tartozik a Phobjikha-völgyben található Gangtey kolostor, a Tashi Yangtse-i Bomdeling madárrezervátum és a Bumthangban található Chummey területe. Annak ellenére, hogy ez nem vallási esemény, a darvak érkezését jelző ünnepség különleges élményeket tartogat.

A Dochula hágó felfedezése

A Dochula-hágó Bhutánban járva a kihagyhatatlan helyszínek közé tartozik. A Himalájára nyíló kilátásáról híres hágóról számos, 7000 méter fölé tornyosuló hegy látható, ami lenyűgöző látványt nyújt. Télen az ég rendkívül tiszta, így nagyon jó alkalom kínálkozik a fotózásra. Innen valóban 360 fokban csodálhatjuk meg az égbe törő csúcsokat. 

Kapcsolódó inspirációk:


Nepál és Bhután - a Himalája két gyöngyszeme - OTP Travel Utazási Iroda
A hindu mitológia szerint Siva isten otthona, de ugyanakkor szankszrit jelentése szerint a „hó lakhelye” is a világ legfiatalabb hegyvonulata, a mintegy 70 millió éves Himalája hegység.

Bhutáni kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
Bhután a békeszerető nemzetek egyike. Lakói vendégszeretők, de meglehetősen tisztelik a hagyományaikat, de van néhány íratlan szabály, amit ildomos betartani.

Bhután, a kőfürdők országa - OTP Travel Utazási Iroda
A forró köves fürdők több mint tizenhárom évszázada a bhutáni kultúra alapvető részét képezik.

Bhután a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Bhutáni Királyság a Kelet-Himalájában fekszik. Titokzatos ország, amely sokak számára alternatív univerzumból valónak tűnik. Íme néhány érdekes tény Bhutánról.

Bhután különleges reptere - OTP Travel Utazási Iroda
A bhutáni Paro nemzetközi repülőtér a világ egyik legveszélyesebbje: mindössze néhány pilóta rendelkezik engedéllyel arra, hogy itt leszállhasson.

Bhután ízei - OTP Travel Utazási Iroda
A himalájai királyság konyhájára a környező hegyi népek gasztronómiája volt hatással. Kóstoljon bele Bhután finomságaiba!

Tibet csillaga, a Potala palota - OTP Travel Utazási Iroda
A Potala palota a tibeti Vörös-hegyen áll, 3750 méter tengerszint feletti magasságon, Lhászában, Kína Tibeti Autonóm Területének fővárosában. A dalai lámák egykori téli palotája, Tibet szimbóluma.

Tibet csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet a világ teteje, számos utazó álma. A hosszú évekig elzárt régió őrzi ezredéves hagyományait, titokzatos vallási szokásait és érintetlen, tiszta természeti szépségeit. Fedezze fel Tibet csodáit!

Tibet a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Tibeti Autonóm Terület egyedülálló természeti és kulturális kincsek otthona. Összeállításunkból most kiderül, mennyire ismerjük vagy sem Tibet varázslatos világát. Tartson velünk!

Top tippek Tibethez - OTP Travel Utazási Iroda
Minden utazás új vidékek és új kultúrák felfedezésével jár. Minden kulturális közegnek megvannak a maga sajátos szabályai, szokásai, amelyeket nem csak illik, de ildomos is betartani. Így van ez Tibetben is.

Tibeti csemegék - OTP Travel Utazási Iroda
A tibetiek többsége a több mint 3000 méter magasan fekvő Qinghai-Tibet fennsíkon él. A nagy földfelszíni magasság miatt sajátos ételeik és étkezési szokásai vannak. Kóstoljon bele Tibet ízeibe!

Tibet és a fekete hit - OTP Travel Utazási Iroda
Tibet spirituális és kulturális öröksége páratlan. A lenyűgöző természeti szépségek díszletei között az ősi és a modern kultúra keveredik itt, csodálatot és tiszteletet ébresztve mindenkiben.

Nepál: programok - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál fenséges hegycsúcsaival, hatalmas erdeivel, tiszta vizű tavaival és érintetlen természeti kincseivel maga a földi paradicsom.

Nepál: ír kocsma - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál legmagasabban fekvő ír pubja az Everest csúcsára igyekvő túrázók utolsó megállója. Ennél magasabban már megszűnik az emberi civilizáció.

Fedezze fel Nepál kincseit a fotelből! - OTP Travel Utazási Iroda
Az innovatív nepáli múzeum összekapcsolja a nepáliakat kulturális örökségükkel, a világnak pedig segít abban, a művészet, a kultúra és a történelem révén megismerjék az országot.

Nepál csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Nepál különleges csodáit! A hegyvidéki ország jóval többet nyújt a Himalája szemet gyönyörködtető csúcsainál.

Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Fókuszban a Fülöp-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek Ázsia egyik vonzó turisztikai célpontja. Mégis viszonylag keveset hallunk róla. Ismerje meg néhány érdekes adaton keresztül ezt a különleges országot!

Fülöp-szigeteki gasztrokaland - OTP Travel Utazási Iroda
Kulináris utazásra invitáljuk Ázsiába. Kóstoljon bele velünk a Fülöp-szigetek különleges csemegéibe! Ínycsiklandó falatok várják.

Varázslatos Vietnám - OTP Travel Utazási Iroda
Sokak számára még felfedezetlen terep Vietnam csodálatos országa.

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
A hinduizmus legfontosabb ünnepét szerte a világon ünneplik, a fény győzelmét szimbolizálja a sötétség felett.

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Agra, Jaipur, Jodhpur és Delhi csodáit!

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Kerala ayurvédikus központjai a világ minden tájáról vonzzák a látogatókat. Ismerje meg közelebbről ezt az 5000 éves tudományt.

Kapcsolódó ajánlatok:


NEPÁL – BHUTÁN

Nepál, Bhután
2 599 000 Ft-tól/fő

INDIA – NEPÁL

India, Nepál
1 265 000 Ft-tól/fő

KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

VIETNÁM - LAOSZ - KAMBODZSA EGYÉNILEG

Vietnám, Laosz, Kambodzsa
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SLATE***** – PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

BANGKOK ÉS SZIÁM KINCSEI, KOH SAMUI-VAL

Thaiföld
érdeklődésre

BEYOND RESORT KRABI

Thaiföld
559 000 Ft-tól/fő

BEYOND RESORT**** – KHAO LAK

Thaiföld
559 000 Ft-tól/fő

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
645 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő