Élmények a világ körül

Keresés

Bhután, a négy évszakos úti cél

Bhután, a négy évszakos úti cél - OTP Travel Utazási Iroda
Bhután egész évre tartogat meglepetéseket. A himalájai királyság számos különlegességgel vonzza a turistákat.

Bhután, a négy évszakos úti cél

A himalájai királyság számos különlegességgel vonzza a turistákat. A még fel nem fedezett ország természeti értékei, változatos vadvilága, ínycsiklandó konyhája, figyelemre méltó építészeti és kulturális örökségre révén egész évre tartogat meglepetéseket

Tavasz

A márciustól májusig tartó tavaszi szezon Bhutánban kellemes időjárással és tiszta égbolttal csalogat.

Jacaranda virágzás a Punakha Dzongnál

A Punakha Dzong, Bhután egyik legfestőibb erődítménye két folyó, a Pho Chu és a Mo Chu összefolyásánál fekszik. A virágzó jakarandafák varázslatos lila árnyalataival a látvány különösen lenyűgöző.

Rododendron fesztivál

A fesztivál Bhután-szerte a lenyűgöző Rododendron virágzást ünnepli. Az eseményen hagyományos játékokkal, kulturális programokkal és autentikus kézműves termékekkel találkozhatunk.

Szabadtéri kalandok

A tavasz Bhutánban kiváló időszak az olyan szabadtéri tevékenységekhez, mint a túrázás, a kerékpározás, a folyami rafting vagy a kajakozás. Bhután érintetlen hegyei, völgyei, tiszta vizű folyói minden tudásszintnek és edzettségi foknak megfelelő lehetőségeket tartogatnak.

Nyár

A júniustól augusztusig tartó nyári szezonban a buja zöld tájak és a gondozott rizsföldek látványa nyűgözi le a látogatót. De a meleg évszak ezeken túl is tartogat felfedezni valókat. 

Haa Fesztivál a Haa-völgyben

A fesztivál a hagyományos bhutáni életmódot, a helyi konyhát és kultúrát ünnepli csodálatos, magashegyi erdők, rétek és tavak különlegesen szép díszleteinek ölelésében.

Trekking kalandok

A gyakori esőzések ellenére a nyári túrázás emlékezetes élményt nyújthat a természet szerelmeseinek, akik országszerte számos lenyűgöző útvonal közül választhatnak. A tájat ilyenkor buja zöldellő növényzet borítja, a patakok és a vízesések pedig bővizű zuhatagokká változnak. Felejthetetlen élmény!

Ősz

Az ősz szeptembertől novemberig tart, a legtöbben ebben az időszakban veszik célba Bhutánt. Az időjárás ilyenkor kellemes, szórványos, enyhe esőzésekre azonban számíthatunk. 

A Tigrisfészek felfedezése

Az ikonikus Paro Taktsang vagy Tigrisfészek kolostor ebben az évszakban kihagyhatatlan látnivalónak számít. Az épületegyüttes csak gyalogosan megközelíthető, sziklafalra épült kolostorhoz vezető túra azonban elképesztő kilátást kínál. Megéri a fáradtságot!

Ínycsiklandó kóstolók

Az ősz Bhutánban is a termés betakarításának időszaka. Ilyenkor igazán kiélvezhetjük a helyi finomságokat és a friss zöldségeket és gyümölcsöket, a legtöbbjük bio és természetesen nagyon finom.

Tél 

A tél Bhutánban decembertől februárig tart. Bár Thimphuban és Paróban ritkán havazik, ajánlatos megfelelően meleg ruházatban érkezni.

Punakha Dromche és Tshechu

A tél a fesztiválok ideje Bhutánban. A Dochula Tsechu, amelyet decemberben ünnepelnek a híres Dochula-hágónál, a bhutáni harcosok tibeti támadók felett aratott győzelmének állít emléket. 
Kelet-Bhutánban a bhutáni naptár tizedik hónapjának hetedik és tizenegyedik napja között Trashigang Dzong ad otthont a háromnapos Trashigang Tshechu-nak. A színes kavalkádra Kelet-Bhután egész területéről érkeznek emberek. De Bumthang is számos kisebb fesztiválnak ad otthont, amelyeken szintén érdemes részt venni.

Fekete daru fesztivál

A tél lehetőséget ad arra, hogy megcsodáljuk a Himalája hegységeit, és megfigyeljük a gazdag vadvilágot. A veszélyeztetett fekete nyakú darvak jellemzően november közepén érkeznek, és február végéig maradnak. A fenséges madarak megfigyelésének legjobb helyszínei közé tartozik a Phobjikha-völgyben található Gangtey kolostor, a Tashi Yangtse-i Bomdeling madárrezervátum és a Bumthangban található Chummey területe. Annak ellenére, hogy ez nem vallási esemény, a darvak érkezését jelző ünnepség különleges élményeket tartogat.

A Dochula hágó felfedezése

A Dochula-hágó Bhutánban járva a kihagyhatatlan helyszínek közé tartozik. A Himalájára nyíló kilátásáról híres hágóról számos, 7000 méter fölé tornyosuló hegy látható, ami lenyűgöző látványt nyújt. Télen az ég rendkívül tiszta, így nagyon jó alkalom kínálkozik a fotózásra. Innen valóban 360 fokban csodálhatjuk meg az égbe törő csúcsokat. 

Kapcsolódó inspirációk:


Bhutáni kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
Bhután a békeszerető nemzetek egyike. Lakói vendégszeretők, de meglehetősen tisztelik a hagyományaikat, de van néhány íratlan szabály, amit ildomos betartani.

Bhután, a kőfürdők országa - OTP Travel Utazási Iroda
A forró köves fürdők több mint tizenhárom évszázada a bhutáni kultúra alapvető részét képezik.

Bhután a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Bhutáni Királyság a Kelet-Himalájában fekszik. Titokzatos ország, amely sokak számára alternatív univerzumból valónak tűnik. Íme néhány érdekes tény Bhutánról.

Bhután különleges reptere - OTP Travel Utazási Iroda
A bhutáni Paro nemzetközi repülőtér a világ egyik legveszélyesebbje: mindössze néhány pilóta rendelkezik engedéllyel arra, hogy itt leszállhasson.

Bhután ízei - OTP Travel Utazási Iroda
A himalájai királyság konyhájára a környező hegyi népek gasztronómiája volt hatással. Kóstoljon bele Bhután finomságaiba!

Nepál: programok - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál fenséges hegycsúcsaival, hatalmas erdeivel, tiszta vizű tavaival és érintetlen természeti kincseivel maga a földi paradicsom.

Nepál: ír kocsma - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál legmagasabban fekvő ír pubja az Everest csúcsára igyekvő túrázók utolsó megállója. Ennél magasabban már megszűnik az emberi civilizáció.

Fedezze fel Nepál kincseit a fotelből! - OTP Travel Utazási Iroda
Az innovatív nepáli múzeum összekapcsolja a nepáliakat kulturális örökségükkel, a világnak pedig segít abban, a művészet, a kultúra és a történelem révén megismerjék az országot.

Nepál csodái - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Nepál különleges csodáit! A hegyvidéki ország jóval többet nyújt a Himalája szemet gyönyörködtető csúcsainál.

Nepál tények - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál a lélegzetelállító szépségű, sokszínű ország, maga a világ teteje. Ismerje meg velünk néhány érdekes tényen keresztül.

Nepál ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Nepál gasztronómiai különlegességeit jártuk körbe. Kóstoljon bele a hegyvidéki ország csemegéibe!

Adrenalinfröccs | OTP Travel Utazási Iroda
A váratlanra várva, kalandortippek világutazóknak.

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
A hinduizmus legfontosabb ünnepét szerte a világon ünneplik, a fény győzelmét szimbolizálja a sötétség felett.

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Ismerje meg Agra, Jaipur, Jodhpur és Delhi csodáit!

Kerala ayurvédikus varázsa - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Kerala ayurvédikus központjai a világ minden tájáról vonzzák a látogatókat. Ismerje meg közelebbről ezt az 5000 éves tudományt.

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
A Hawa Mahal a jaipuri építészeti örökség maradandó szimbóluma, amely a világ minden tájáról vonzza a látogatókat, hogy megtapasztalják időtlen szépségét.

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
Rajasthan egy magával ragadó úti cél, amely könnyedén ötvözi a történelmet, a kultúrát és a természeti szépséget. Tartson velünk!

Hihetetlen India - Indiai utazás - OTP Travel Utazási Iroda - OTP Travel Utazási Iroda
India multikulturális szövetének egy darabja testesül meg a Taj Mahal épületében, mely az örök szerelmet szimbolizálja.

Kína különleges régiói - OTP Travel Utazási iroda
Hong Kong és Macao, Kína különleges közigazgatási területei olyan egykori gyarmati birtokok, amelyek a XX. század során tértek vissza az anyaországhoz.

Kína természeti csodái - OTP Travel Utazási iroda
Kína a világ második legnagyobb országa. Területe hihetetlen változatosságot mutat. Fedezze fel velünk Kína legizgalmasabb vidékeit!

Xi'an, a Selyemút végállomása - OTP Travel Utazási iroda
Xi'an, a közép-kínai Shaanxi tartomány fővárosa, gyakran a kínai civilizáció szülőhelyeként emlegetik.

A kínai Nagy Fal - OTP Travel Utazási iroda
A több mint 6000 kilométer (majdnem két Budapest-Tenerife távolság) hosszan elnyúló Kínai Nagy Fal kétségtelenül az emberiség egyik leglenyűgözőbb alkotása.

Kapcsolódó ajánlatok:


NEPÁL – BHUTÁN

Nepál, Bhután
2 599 000 Ft-tól/fő

INDIA – NEPÁL

India, Nepál
1 265 000 Ft-tól/fő

KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

VIETNÁM - LAOSZ - KAMBODZSA EGYÉNILEG

Vietnám, Laosz, Kambodzsa
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SLATE***** – PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

BANGKOK ÉS SZIÁM KINCSEI, KOH SAMUI-VAL

Thaiföld
érdeklődésre

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
645 000 Ft-tól/fő

INDIAI ARANYHÁROMSZÖG

India
659 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő

HOTEL NIKKO BALI BENOA BEACH RESORT****+

Indonézia
789 000 Ft-tól/fő