Élmények a világ körül

Keresés

Bali – Az Istenek földje

Indonézia- Bali az Istenek földje - OTP Travel Utazási Iroda
Bali hosszú idők óta a visszavonulni, feltöltődni vágyók egyik kedvelt célpontja.

Bali – Az Istenek földje

Bali hosszú idők óta a visszavonulni, feltöltődni vágyók egyik kedvelt célpontja. Nem véletlenül hívják Indonézia ezen különleges szegletét az Istenek földjének, hiszen Balin mindent megtalálunk amire csak vágyunk. Fehér homokos strandok, éjfeketén tündöklő vulkánok, határtalan és buja rizsföldek váltják egymást a sokak által csak spirituális Mekkának nevezett földdarabon.
Indonézia | Bali- Az Istenek földje - OTP Travel Utazási Iroda
Mindegy, hogy felhőtlenül pihenni, szörfözni, jógázni, vagy meditálni érkezünk ide, abban biztosak lehetünk, hogy a paradicsomi sziget nem okoz csalódást. A szörfösök a legendás hullámokat szeretnék meglovagolni, a túrázók a misztikus vulkánokat és eldugott vízeséseket fedezhetik fel, a kerékpározás szerelmesei pedig a rizsteraszokkal és hagyományos falvakkal tarkított lélegzetelállító tájon gurulhatnak. A teljes kikapcsolódásra vágyók testileg és lelkileg is feltöltekezhetnek a különleges spa kezelésekkel és spirituális élményekkel. A szigetet mindenfelé békés „hippie” hangulat járja át, egymást érik a különböző ajándékboltok és organikus, vegán menüket is felsorakoztató éttermek és kávézók. Kedvcsinálóként csokorba gyűjtöttük azokat a varázslatos helyeket, melyeket semmiképpen ne hagyjunk ki, ha az Indonéz-szigetvilág különleges szegletébe érkezünk.

Pura Tanah Lot

Indonézia | Bali- Az Istenek földje - OTP Travel Utazási Iroda
Kuta városától mintegy 20 kilométerre találjuk Bali egyik legismertebb templomát. Lélegzetelállító óceánparti elhelyezkedése azonnal fényképért kiállt, amikor megpillantjuk. A balinézek számára ez az egyik legszentebb az óceánparti templomok közül. A szentély a XVI. század elején épült, a legenda szerint helyi halászok építették, miután egy teljes éjszakát vészeltek át a szikla tetején. Bár külföldiek nem léphetnek be a templomba, apálykor át tudunk sétálni az építményhez mezítláb és magunkba szívhatjuk különleges látványát.

Mount Batur

Indonézia | Bali- Az Istenek földje - OTP Travel Utazási Iroda
Minden hajnalban még napfelkelte előtt túrázók csoportjai indulnak meghódítani a Batur-hegy 1700 méteres csúcsát, jutalmul pedig lélegzetelállító napfelkeltében gyönyörködhetnek azok, akik vállalkoznak a kora reggeli erőpróbára. A mai napig is aktív, szent vulkán, Bali központi felvidékén fekszik, körülbelül egy órányi autóútra Ubud városától. A túraútvonalak jól kijelöltek és átlagosan két-három óra alatt teljesíthető az út a legmagasabb pontjáig. A vezetett túrákat általában a hegy tetején elfogyasztott reggeli koronázza meg, ahol a tojásokat az aktív vulkánból feltörő gőz hőjével főzik meg.

Uluwatu templom

Indonézia | Bali- Az Istenek földje - OTP Travel Utazási Iroda
Uluwatu igazi szörfparadicsom, de nem csak a hullámlovaglás szerelmeinek érdemes ide látogatniuk, hiszen az óceán felett magasodó sziklákon találjuk a partszakasz leghíresebb templomát. Balinéz nyelven az „Ulu” szó jelentése „hegy” vagy „szárazföld vége”, a „Watu” pedig „sziklát” jelent. A legideálisabb a naplemente fényeiben megcsodálni ezt a X. század környékén épült templomot. A helyiek úgy gondolják, hogy a szent hely megvédi Balit a gonosz tengeri szellemektől, míg a majmok, akik a bejárathoz közeli erdőkben laknak óvják a templomot a rossz hatásoktól. A templomba csak hindu vallásúak léphetnek be, azonban a naplemente és az itt zajló különleges Kecak táncelőadások önmagukban is megérnek egy látogatást.

Ubud

Indonézia | Bali- Az Istenek földje - OTP Travel Utazási Iroda
Ubud városa Bali kulturális központja, ahol színes galériákat, lenyűgöző múzeumokat fedezhetünk fel, valamint itt található a gyönyörű Királyi Palota is. A palota az 1800-as években épült és napjainkban is a királyi család lakhelye, így az épület nem látogatható, csak kertjéből élvezhetjük a fenséges látványt. Olyan lélegzetelállító templomokra bukkanhatunk Ubud városában, mint például a Pura Taman Saraswati, melyet a bölcsesség és művészetek hindu Istennőjének szenteltek. Az Istennő lélegzetelállító faragványait számos helyen felfedezhetjük, a szentélyhez tartozó tavat pedig buja lótuszvirágok garmada borítja, szinte álomszerűvé varázsolva a látképet.
A városnézés után pihentessük meg lábainkat Ubud a legjobb éttermeiben, ahol rengeteg egészséges, vegetariánus és vegán fogást találunk.

Ubud Majom Erdő

Indonézia | Bali- Az Istenek földje - OTP Travel Utazási Iroda
Mindössze 10 perc sétára található Ubud belvárosától a Szent Majom Erdő néven ismert természetvédelmi terület. Állatbarátoknak és a fotózás szerelmeseinek kihagyhatatlan program, hiszen a makákók mellett a dús növényzetű trópusi dzsungel is különleges atmoszférát teremt. Az erdő célja, hogy bemutassa az állatok és emberek közötti harmonikus együttélést. Ezenkívül a ritka növényfajok megőrzéséért dolgoznak, valamint a majmok közötti szociális interakciókat tanulmányozzák a tudósok.

Tegallalang és Jatiluwih rizsföldek

Indonézia | Bali- Az Istenek földje - OTP Travel Utazási Iroda
Nagyjából 30 perces autóútra fekszik Ubud városától Tegallalang rizsterasza, mely a legtöbb Baliról szóló fényképen szerepel. A helyiek sokszor kéregetnek „adományokat” a népszerű turistautak mentén, illetve sok helyen belépőjegyet és parkolási díjat is felszámolnak az ide érkező turistáknak, így egyre többen választják a sziget egy-egy eldugottabb szegletét.
Indonézia | Bali- Az Istenek földje - OTP Travel Utazási Iroda
Jatiluwih buja rizsteraszai egy kicsit messzebb, 90 perces autóútra helyezkednek el Ubud városától. A közel 600 hektárt felölelő terület a Batukaru-hegy lankáin futnak, a hatalmas földeken jóval kevesebb emberrel találkozunk, így ha szeretnénk egy kicsit csendesebb, turistáktól mentes kirándulást, akkor megéri többet autózni. Érdekesség, hogy mindkét helyen egy olyan hagyományos vízgazdálkodási öntözőrendszert „subakot” alkalmaznak, melynek gyökerei egészen a IX. századig nyúlnak vissza.

Pura Ulun Danu Bratan

Indonézia | Bali- Az Istenek földje - OTP Travel Utazási Iroda
A Bratan-tó egyik kicsiny szigetén - Bali magasabban fekvő, hűvösebb részén - helyezkedik el az egyik legfotogénebb templomkomplexum, a Pura Ulun Danu Bratan, melyet a XVII. században építettek. Hátterében a Gunung Batang impozáns látképe visszatükröződik a tavon és amikor a vízszint magasan áll egészen úgy tűnik, mintha lebegnének a csodaszép szentélyek. Érdemes ellátogatni az innen nem messze megtalálható Bali Botanikus Kertbe is, ahol gyönyörű bambuszerdőket, begóniákat, orchidea gyűjteményt és egzotikus gyógynövényeket ismerhetünk meg.
Bali csodái azonban szinte megszámlálhatatlanok, így biztosak lehetünk benne, hogy akármerre is indulunk a szigeten, nem győzünk majd betelni annak szépségével és lélekgyógyító erejével és gondolatban már a visszatérésünket tervezgetjük.

Kapcsolódó inspirációk:


Fülöp-szigetek, a kalandorok paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek lenyűgöző természeti kincseit testközelből a legjobb megismerni. Érdemes tehát belevetni magunkat a paradicsomi ország felfedezésébe.

Fülöp-szigeteki kisokos - OTP Travel Utazási Iroda
A filippínóknak számos olyan, elsőre meglepő szokásuk, gesztusuk van, amelyek fontos információkat hordozhatnak. Az utazóknak is érdemes a legfontosabbakat megismerni.

Fülöp-szigeteki furcsaságok - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, és kissé meglepő dolgokban sincs hiány. Összeállításunkban ezek között kalandoztunk.

A Fülöp-szigetek kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
A közel hétezer szigetből álló Fülöp-szigetek végtelen, buja erdőségeiről, gyönyörű strandjairól, egzotikus élővilágáról és fenséges hegyeiről ismert.

Fókuszban a Fülöp-szigetek - OTP Travel Utazási Iroda
A Fülöp-szigetek Ázsia egyik vonzó turisztikai célpontja. Mégis viszonylag keveset hallunk róla. Ismerje meg néhány érdekes adaton keresztül ezt a különleges országot!

Fülöp-szigeteki gasztrokaland - OTP Travel Utazási Iroda
Kulináris utazásra invitáljuk Ázsiába. Kóstoljon bele velünk a Fülöp-szigetek különleges csemegéibe! Ínycsiklandó falatok várják.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Ubud népszerű célpont azok számára, akik nyugodt visszavonulásra vágynak, távol a tengerparti tömegek nyüzsgésétől.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Ubud a kreativitás, a spiritualitás és a természeti szépség központja. Bali több mint egy úti cél, sokkal inkább egy életforma.

Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Vad, vizes vakációk  - OTP Travel Utazási Iroda
Egyiptomi búvárkodás, thaiföldi kajakozás, szicíliai folyó-trekking, kanyonmászás Ausztráliában, úszás fehér delfinekkel Kanadában, szörfözés Costa Ricán, body rafting Indonéziában...

Hajóról jó - OTP Travel Utazási Iroda
Varázslatos helyek, amelyek igazán a víz felől, hajóról élvezhetők a leginkább.

10+1 érdekesség Baliról - OTP Travel Utazási Iroda
A balinéz kultúra számtalan érdességet tartogat. Tudta mit jelent a Nyepi vagy a Tri Hita Karana? Ismerje meg közelebbről ezt a különleges világot!

Bali legszebb természeti látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Bali rengeteg természeti szépséget tartogat. A rizsföldek mellett, lenyűgöző vízeséseket, vulkánokat, föld alatti barlangokat fedezhetünk fel az Istenek szigetén.

Bali legszebb rizsföldjei - OTP Travel Utazási Iroda
Bali fő látványosságai a varázslatosan szép rizsföldek. Ismerje meg a sziget legjobb fotó helyszíneit!

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Bali a családdal is hatalmas élmény hiszen számtalan izgalmas, természetközeli kikapcsolódási lehetőséget tartogat. Fedezze fel a legígéretesebb programokat!

Bali a művészek paradicsoma - OTP Travel Utazási Iroda
A balinéz művészetek több évezredes múltra tekintenek vissza. A festészet, fafaragás vagy a textilek megmunkálása fontos szerepet tölt be a helyiek mindennapjaiban.

Indonézia - Balinéz gasztronómia - OTP Travel Utazási Iroda
Merüljön el a balinéz gasztronómiai rejtelmeibe és kóstoljon bele az indonéz szigetvilág fűszeres ízeibe.

Ázsia kávé világa - OTP Travel Utazási Iroda
Tekintsen be Ázsia izgalmas kávé világába!

Kapcsolódó ajánlatok:


BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
645 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő

HOTEL NIKKO BALI BENOA BEACH RESORT****+

Indonézia
789 000 Ft-tól/fő

MELIA BALI VILLAS & SPA***** - NUSA DUA

Indonézia
864 000 Ft-tól/fő

BALI - KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL

Indonézia
940 000 Ft-tól/fő

BALI SOL BEACH HOUSE BENOA Tanjung Benoa

Indonézia
988 000 Ft-tól/fő

THE SAMAYA SEMINYAK BALI***** - SEMINYAK

Indonézia
1 168 000 Ft-tól/fő