Élmények a világ körül

Keresés

AZ USA legszebb nemzeti parkjai

AZ USA legszebb nemzeti parkjai - OTP Travel Utazási Iroda
Az Amerikai Egyesült Államok természeti kincsestára kimeríthetetlen lehetőségeket tartogat. Tartson velünk az USA legszebb nemzeti parkjaiba!

Az USA legszebb nemzeti parkjai

Az Amerikai Egyesült Államok több mint 60 lenyűgöző nemzeti parknak ad otthont.
 

A tájak rendkívül változatosak, a gyönyörű természeti kincsek évente látogatók millióit vonzzák, akik ebben a szépségben szeretnének elmerülni. A keleti parttól a nyugatiig csokorba gyűjtöttünk néhányat az USA legszebb nemzeti parkjai közül.

Yosemite Nemzeti Park, Kalifornia

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
A Yosemite Nemzeti Park nemrég ünnepelte nemzeti parkká nyilvánításának 125. évfordulóját, egy igazi ékszerdoboz Kaliforniában, mely közel 304 000 hektáron terül el. A vízeséseiről ismert terület impozáns gránitsziklákat, völgyeket, buja réteket és óriás mamutfenyőket, valamint tavakat és folyókat is rejt, amelyek együttesen szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. Ha szerencsénk van, láthatunk néhányat a területen élő fekete medvék, pumák, pocoknyulak és denevérek közül. A kötelező látnivalók közé tartozik a Half Dome és az El Capitan, a Yosemite két lenyűgöző nevezetessége.

Yellowstone Nemzeti Park, Wyoming

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
Az ország első, 1872-ben alapított nemzeti parkja, a Yellowstone Nemzeti Park három államban terül el: Idaho, Montana és Wyoming államokban. A világ legnagyobb gejzírcsoportjának otthona - amelyek közül az Old Faithful mindenképpen kötelező látnivaló -, ez a terület több mint 810 000 hektár területet foglal magában, beleértve alpesi tavakat, vízeséseket, kanyonokat, erdőket és hegyeket. Az ilyen változatos tájhoz hihetetlenül sokféle vadon élő állat tartozik, a grizzlymedvéktől és farkasoktól kezdve a bölényeken és jávorszarvasokon át a különböző növényvilágig. Az eddig említett többi parkhoz hasonlóan a Yellowstone is rengeteg szabadtéri tevékenységet kínál, a túrázástól a csónakázásig.

Grand Canyon Nemzeti Park, Arizona

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
Az Arizonában található Grand Canyon Nemzeti Park egy lenyűgöző sivatagi látványosság, amely egyben az UNESCO világörökség része is. Az 1919 óta nemzeti parkként működő hatalmas, színes geológiai csoda, ahol egyes földtani képződmények 1,8 milliárd éves múltra tekintenek vissza. A kanyon nagyszerűségét megtapasztalni vágyó emberek milliói látogatnak el ide minden évben, hogy megörökítsék a szépséget a fényképezőgépükkel, túrázzanak vagy raftingoljanak a Colorado folyón.

Grand Teton Nemzeti Park, Wyoming

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
A Wyoming északnyugati részén található Grand Teton Nemzeti Park 125 000 hektáron terül el. Az 1950-ben kikiáltott nemzeti park a fenséges csúcsoktól kezdve a tiszta tavakon át a buja erdőkig változatos tájakat kínál az ide érkezőknek. A természeti látványosságok, köztük a vadon élő állatok - bölények, szarvasok, jávorszarvasok és fehérfejű rétisasok - mellett a lenyűgöző kultúrtörténet is felfedezhető a különböző régi tanyákon és ranchokon keresztül.

Rocky Mountain Nemzeti Park, Colorado

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
Az ország legmagasabb hegyei közé tartozó Rocky Mountain Nemzeti Park-ot 1915-ben alapították. A gyönyörű hegyvidéki, alpesi és szubalpin ökoszisztémák egyedülálló tájat hoztak létre, a vadvirágoktól az erdőkön át a vadon élő állatokig.

Arches Nemzeti Park, Utah

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
A Moabtól északra, Utah állam délkeleti részén található Arches Nemzeti Park mintegy 30 000 hektár színes sivatagi tájat és több mint 2000 természetes vörös sziklaíveket foglal magába. Ahhoz, hogy ívnek minősüljön, a nyílásnak legalább 1 méter szélesnek kell lennie. Ez a nemzeti kincs 1971-ben vált hivatalosan nemzeti parkká, és mindenkit elcsábít, hogy felfedezze szépségét akár túrázás, kerékpározás, hegymászás, terepjárózás vagy kempingezés révén.

Glacier Nemzeti Park, Montana

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
Az 1910-ben nemzeti parkká nyilvánított Glacier Nemzeti Park egy lélegzetelállító terület Montana északnyugati részén. A több mint 404 000 hektár védett terület, beleértve a fenséges csúcsokat, tavakat, alpesi réteket és gleccserek által faragott völgyeket, számos fafajtával és más növényzettel, ez a park a természet szerelmeseinek paradicsoma, végtelen kikapcsolódási lehetőségekkel. Több mint 1100 kilométer hosszan van lehetőség túrázni vagy kerékpározni a gyönyörű tájon.

Sequoai Nemzeti Park

Los Angeles, az angyalok városa - OTP Travel Utazási Iroda
A világ legmagasabb fáinak otthona a Sequoia Nemzeti Park. A park csodálatos fái több száz méter magasan tornyosulnak fölénk, így az ember egészen aprónak érezheti magát hozzájuk képest. A kaliforniai Fresnótól mintegy 128 kilométerre keletre, a Sierra Nevada hegység déli részén található parkot 1890-ben hozták létre, hogy megvédjék a hatalmas fákat a fakitermeléstől, így ez lett Amerika második nemzeti parkja. A szomszédos Kings Canyon Nemzeti Parkot 1940-ben hozták létre, és végül a két parkot összekapcsolták. A park fénypontjai természetesen a fák. Talán a legjelentősebb a General Sherman-fa, amely méltán érdemelte ki a világ legnagyobb fája címet - 83 méter magas, és az alapjának átmérője több mint 10 méter -. De a park növényvilágának megcsodálásán túl is bővelkedik a programokban, a barlangok felfedezésétől kezdve a túrázásig. A park az év minden napján nyitva van, és minden évszaknak megvan a maga varázsa.
 

Kapcsolódó inspirációk:


Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A vadnyugat szerelmeseinek ajánljuk Calico szellemvárosát, Los Angeles és Las Vegas között.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A kaliforniai San Diegot sokan csak Los Angeles kistestvéreként emlegetik, egész évben kedvező időjárása vonzza a turistákat.

USA nyugati parti csodák - OTP Travel Utazási Iroda
A floridai Orlando egy hatalmas szórakoztató központ, ahol az egész család felhőtlenül kikapcsolódhat.

Kapcsolódó ajánlatok: