Élmények a világ körül

Keresés

Garden Route – az ikonikus panorámaút

Garden Route - Dél-Afrika legszebb kilátásai - OTP Travel Utazási Iroda
A mesés panorámaút Dél-Afrika ikonikus, 200 kilométeres szakasza, ahol az utazás élménye kiteljesedhet. Ismerje meg a legszebb részeit.

Garden Route - Dél-Afrika legszebb kilátásai

A Garden Route Dél-Afrika délkeleti partjának egy festői része, az Indiai-óceán partmenti vidéke, ahol a hegyek láncát lagúnák, öblök és homokos partok szakítják meg. A panorámaút a Mossel-öböltől egészen a Stroms folyóig húzódik.
 

A nevét - „Kert ösvény” – sokszínű növényvilágáról, valamint a számtalan lagúnáról és tóról kapta. Itt található Dél-Afrika legszebb helyei közül néhány, mint Knysna, a Plettenberg-öböl és a Nature’s Valley. Nem érdemes végigrohanni rajta, itt maga az utazás a cél. Útközben megannyi csodás öböl kínál természetes megállót egy kis úszkálásra, de a borvidéken átvezető első szakaszon is érdemes megállni egy kis kóstolásra.

Knysna Lagúna

Garden Route - Del-Afrika legszebb kilatasai - OTP Travel Utazási Iroda
A Knysna-lagúna két homokkő szikla között helyezkedik el, amelyek a Heads nevet viselik, és amelyeket a brit királyi haditengerészet egykor a világ legveszélyesebb kikötőbejáratának nyilvánított. Jó kilátás nyílik a keleti nyúlványáról és a Featherbed Természetvédelmi Területről a nyugati részre. A lagúnát azonban igazán csónakkal lehet felfedezni, erre külön túrákat szerveznek a hajótársaágok.

Garden Route Nemzeti Park

Garden Route - Del-Afrika legszebb kilatasai - OTP Travel Utazási Iroda
Korábban a Wilderness Nemzeti Parkhoz tartozó szakasz ma már a hatalmas és szétszórt Garden Route Nemzeti Parkhoz tartozik, a Knyisnai erdőkkel és a Tsitsikammával együtt. A park a tavak, folyók, vizes élőhelyek és torkolatok egyedülálló rendszerét foglalja magában, mely számos faj fennmaradása szempontjából létfontosságú. A nemzeti parkban számos természetjáró útvonal található, amelyek minden erőnléti szintnek megfelelnek, és a tavak, a tengerpart és az őshonos erdők között vezetnek.

Monkeyland

Garden Route - Del-Afrika legszebb kilatasai - OTP Travel Utazási Iroda
Ez a nagyon népszerű látogatóközpont segít rehabilitálni azokat a majmokat, melyek állatkertekben vagy magánházakban tartottak illegálisan. A sűrű erdőn keresztül egy 128 méter hosszú kötélhídon vezet át az izgalmas szafari útvonal.

Dias Museum Complex

Garden Route - Del-Afrika legszebb kilatasai  - OTP Travel Utazási Iroda
Ez a kiváló múzeum betekintést nyújt a Mossel-öböl szerepébe, amely az európai hajósok korai állomáshelye volt. A XV. századi portugál felfedezőről, Bartholomeu Diasról elnevezett múzeumban található a "postafa", ahol a tengerészek üzeneteket hagytak egymásnak, az 1786-os holland Kelet-indiai Társaság magtára, egy kis akvárium és egy helytörténeti múzeum. A kiállítás csúcspontja annak a karavellának a másolata, amelyet Dias 1488-as felfedezőútján használt.

Outeniqua Közlekedési Múzeum

Garden Route - Del-Afrika legszebb kilatasai - OTP Travel Utazási Iroda
Ez a múzeum a Outeniqua Power Van vonatjáratok kiindulópontja és végállomása. Tapasztalja meg az Outeniqua-hegység szépségét az egyik legfestőibb útvonalon átvezető vasúttal. Egy tucat mozdony és 15 utasszállító kocsi is kiállításra került itt, köztük az is amelyet az 1940-es években a brit királyi család használt.

Robberg Természetvédelmi Park

Garden Route - Del-Afrika legszebb kilatasai  - OTP Travel Utazási Iroda
Ez a Plettenberg-öböltől 8 kilométerre délkeletre fekvő rezervátum egy félszigeten terül el, melynek zord sziklákból áll a partvonala. Három különböző nehézségű túraútvonal vezet rajta, ahol próbára tehetjük állóképességünket, de hajókiránduláson is részt vehetünk, ahol a part mentén fekvő fókákat leshetjük meg közelebbről.

Kapcsolódó inspirációk:


Cape Town - cseppnyi Európa Afrikában - OTP Travel Utazási Iroda
Fokváros a Dél-afrikai Köztársaság törvényhozási fővárosa egyben az ország negyedik legnagyobb települése.

Fokváros felsőfokon - OTP Travel Utazási Iroda
Fokvárosban mindenki talál magának való programot.

Kruger Nemzeti Park – Dél-Afrika koronaékszere - OTP Travel Utazási Iroda
Dél-Afrika megzabolázatlan vadonja mindenkit elvarázsol. Ismerje meg az ország legnagyobb nemzeti parkját, mely közel 2 millió hektáron terül el.

Kapcsolódó ajánlatok:


DÉL-AFRIKA - SZAFARI ÉS KÖRUTAZÁS

Dél-Afrikai Köztársaság
1 469 000 Ft-tól/fő