Élmények a világ körül

Keresés

Izraeli kibuclátogatás

Izraeli kibuclátogatás - OTP Travel Utazási Iroda
Élőben látni, személyesen jelen lenni a kibuc életében, különösen nagy élményt jelent.

Izraeli kibuclátogatás

Kibuc. Erről a különleges izraeli gazdasági formáról már mindenki hallott. Élőben látni, személyesen jelen lenni a kibuc életében, különösen nagy élményt jelent.
Szerencsére mára a korábban meglehetősen zárt közösségek nyitottabban viszonyulnak a turisták felé. Sőt, néhányuk kifejezetten örül a látogatóknak és szívesen mutatják be ma is aktív kollektív közösségeiket.
Az első kibucok 1910-ben jöttek létre és eredetileg a kollektív mezőgazdasági munka megszervezésére koncentráltak. A koncepció gyorsan elterjedt, Izraelben még ma is mintegy 300 aktív kibuc van. Íme néhányuk, amelyek örömmel fogadják a látogatókat.

Ein Gev kibuc

A Ein Gev Galilea-tenger partján fekszik, ez az ország egyik legnagyobb kibuca. Tengerparti üdülőhely tartozik hozza, amely teljes mértékben nyitva áll a látogatók számára, de számos mezőgazdasági üzem, gazdaság is tartozik hozzá (tejgazdaság, banánültetvény). Több mint 600 ember él ebben a kibucban. Érdemes a kibucban szálláslehetőséget foglalni, ahonnan szervezett túrák keretében látogathatunk el a gazdaságokba. (További információ: http://eingev.co.il/en/kinneret-attractions/the-kibbutz-experience-tour/)

Degania Alef kibuc

A Degania Alef 1910-ben alakult, ez volt Izrael első kibuca. Több mint 500 embernek ad otthont, akik mind a közösség gyáraiban, gazdaságaiban vagy kibuchoz tartozó szolgáltató ipari egységekben dolgoznak. A közösségben két kisebb múzeum is található, amelyek bemutatják a kibuc történelmét és fejlődését. Néhány régi épület is fennmaradt, melyeken keresztül bepillantást nyerhetünk a kibuc a korábbi életébe.(További információ: http://degania.org.il/en/)

Ein Gedi kibuc

A Holt-tenger közelében fekvő kibuc híres a botanikus kertjéről, amely majdnem 25 hektáron terül el, és több mint 900 növényfajnak ad otthont. Az 1953-ban alapított kibucban 600 ember él és dolgozik. Legfőképpen a mezőgazdaságra és az idegenforgalomra specializálódtak. A vendégek számára ingyenes túrákat szerveznek naponta angol és héber nyelven. (További információ: https://www.ein-gedi.co.il/en/)

Kapcsolódó inspirációk:


Izrael természeti kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Íme egy kis ízelítő Izrael legkülönlegesebb természeti csodáiból!

Városi strandok - OTP Travel Utazási Iroda
Ahol a városnézés és a vízparti nyaralás tökéletesen összekapcsolható.

Jeruzsálem rejtett kincsei - OTP Travel Utazási Iroda
Jeruzsálem népszerű turistalátványosságain túl is számtalan olyan rejtett kincset tartogat, melyet érdemes útba ejteni. Tartson velünk és ismerje meg a szent város kevéssé ismert oldalát.

Izrael ősi útjai - OTP Travel Utazási Iroda
Izrael területét egykor számos fontos ősi kereskedelmi útvonal érintette. Ismerje meg velünk titkaikat!

8 bakancslistás hely Izraelben - OTP Travel Utazási Iroda
Összegyűjtöttük ennek a különleges desztinációnak nyolc olyan bakancslistás látnivalóját, melyeken keresztül még jobban megismerhetjük az ország különleges szépségét.

Izraeli kisokos | OTP Travel Utazási Iroda
Izraelben is vannak olyan szokások, amelyek számunkra kissé furcsának tűnhet. Összeszedtünk néhányat.

A Holt-tenger titkai - OTP Travel Utazási Iroda
Cikkünkben összegyűjtöttünk olyan érdekességet, amely még a gyakorlott utazó számára is tartogathat újdonságokat erről a különleges desztinációról!

Régészeti kalandozások Izraelben - OTP Travel Utazási Iroda
Izrael hemzseg a történelmi emlékektől. Ismerje meg a legérdekesebbeket!

Kapcsolódó ajánlatok:


Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.