Élmények a világ körül

Keresés

Észtország varázsa

Észtország varázsa | OTP Travel Utazási Iroda
Kiváló múzeumok, elbűvölő városok, érintetlen természet és vendégszerető emberek várják Észtországban a turistát.

Észtország varázsa

Kiváló múzeumok, elbűvölő városok, érintetlen természet és vendégszerető emberek várják Észtországban a turistát.

Randevú a szellemekkel

Tallinn elbűvölő óvárosát vezetett séták során fedezhetjük fel a legátfogóbban. A város gazdag gótikus építészeti kincsekben, az utcákon elevenen él a középkori hanza örökség. De a városban keringő legendák szerint nem árt az óvatosság! A helyiek szerint ugyanis az ódon városrészt, amely az UNESCO Világörökség része, éjszakánként a nyugtalan lelkek szellemei kísértik. A városi legendák minden titka feltárul, ha befizetünk valamelyik vezetett túrára, hogy Észtország viharos múltjába is betekintést nyerhetünk.

Művészet mindenütt

Több mint 40 művészeti múzeumával Észtország csábító célpont a kultúra szerelmeseinek is. A Rotermann negyedben található Tallinn Design House-ba, egyedi készítésű szuveníreket vásárolhatunk. Az innen nem messze fekvő PoCo Pop és Kortárs Művészeti Múzeumban pedig Basquiat-tól Warholig számos kortárs művész alkotásait megcsodálhatjuk. Az Észt Nemzeti Múzeumban, azaz az ERM-ben a látogatók elmerülhetnek Észtország lenyűgöző történelmében. Nem szabad kihagyni az "Urálok visszhangja" című állandó kiállítást sem, amely a finnugor népek hagyományaiba és szokásaiba enged bepillantást. Ha kedvünk van, itt akár egy hagyományos hímzés és kézimunka órához is csatlakozhatunk.

Fedezze fel Észtország különleges ízeit!

Belekóstolna az évezredes múltba? Tallinnban megteheti! A tallinni Olde Hansa étteremben 700 éves receptek alapján készült ételeket szolgálnak fel középkori díszletek között, miközben XV. századi zeneművek dallamaira szolgálnak fel a pincérek. Az étlapon jelenleg 48 különleges, az étterem vezetősége által felkutatott recept alapján elkészült ételcsoda szerepel, amelyeket, a vendégek megelégedésére, egy michelin-csillagos szakács készít el. Az étterem címe: Vana turg 1, Tallinn, 10140.

Házi sörök mekkája

Észtországban sörfőzési boom van kibontakozóban. Olyan különlegességeket kóstolhatunk itt, mint a citrusos grapefruitos ízesítésű vagy pörkölt karamellás IPÁ-k, A Pőhjala sörfőzde Tallinn egyik kedvelt turista célpontja, ahol vezetett túrákon ismerkedhetünk meg a gyár különleges kézműves termékeivel. A Pőhjala legkelendőbb söre a Virmalised, egy indiai pale ale, amely a teljes termelés több mint negyedét teszi ki. A sörgyár az alapsörök mellett számos különlegességet is készít, és együttműködik olyan kézműves sörfőzdékkel, mint a To Øl, Lervig, De Struise, Jester King és a Jing-A Brewing Co. A Cellar Series sötét, hordós érlelésű sörök sorozata, míg a Forest Series erdei gyümölcs alapanyagokat használ. Meg kell őket kóstolni!

Európa Kulturális Fővárosa

Kétórás autóútra Tallinntól találjuk a virágzó egyetemi várost, Tartut, amely 2024-ben Európa Kulturális Fővárosa lesz. Észtország második legnagyobb városa már most számos történelmi és kulturális örökségét bemutató rendezvénnyel várja a látogatókat. Ha a nyár folyamán érkezünk, utazhatunk a "Jőmmu" nevű fából készült uszályon, amely egy középkori hajó mása, de bejárhatjuk a Turm nevű viking hajóval a Emajőgi folyót, Észtország egyetlen teljes hosszában hajózható vízi útját is. Észtország legnagyobb csillagászati obszervatóriumába, a Tartui Obszervatórium Stellariumában tett látogatás során megérthetjük, miért számítanak az észtek az európai űripar ígéretes szereplőinek. Itt található a ESTCube nevű diákműhold-projektjének prototípusa, a ESTCube-1 is, amely 2013-ban indult az űrbe.

Keresztül Észtországon

Az ország egyik végétől a másikig több tucatnyi sétaútvonal húzódik, így az ország teljes hosszában végigsétálható. A Peraküla-Aegviidu-Ähijärve túraútvonal az északi Perakülából indul és a déli Ähijärve-ig tart több mint 800 kilométer hosszan. A túrákat július elejétől október végéig érdemes tervezni, amikor a természet bőséggel ontja a kincseit is. Gombák és erdei gyümölcsök kínálják magukat.

Matsalu Nemzeti Park, a madárparadicsom

A Nyugat-Észtországban található Matsalu Nemzeti Park Európa egyik legfontosabb vízimadár-pihenőhelye az Északi-sarkvidék és Nyugat-Európa között. A Baltikumban ez egyike azon kevés helyeknek, ahol minden tavasszal és ősszel megfigyelhetjük a vonuló madarakat. A Matsalu-öböl északi partjáról szerencsés esetben egészen ritka madárfajokat is megfigyelhetünk.

Kapcsolódó inspirációk:


Észtország csemegéi | OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatunk tíz finomságot, amelyeket Észtországban járva feltétlenül meg kell kóstolni. Tartsanak velünk a gasztro-kalandunkban!

 Florida, a napsugar allam | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Észtország festői szépségű tájak otthona, ahol számos érdekes látványosság várja az utazókat. Fedezze fel velünk a különleges ország látnivalóit. Ezek a mi kedvenceink!

 Florida, a napsugar allam | USA | OTP Travel Utazási Iroda
Észtország a balti államok rejtett gyöngyszeme, a világ egyik legfejlettebb digitális társadalma. Olyan érdekességeket gyűjtöttünk össze Észtországról, melyekről talán még Ön sem hallott!

Európa legszebb szigetei - OTP Travel Utazási Iroda
A brit The Guardian összeállítást közölt Európa legszebb szigeteiről. A legjobbak között helyet kapott a budapesti Margitsziget is.

A Baltikum három, egykor szovjet megszállás alatt álló köztársasága mára Európa egyik legjobban fejlődő régiójává nőtte ki magát. A három országot gyakran egy kalap alá veszik, pedig...


Lettország a tények tükrében | OTP Travel Utazási Iroda
Fedezze fel velünk ezt a gyönyörű országot néhány érdekes és vicces tényen keresztül.

Lettország ízei | OTP Travel Utazási Iroda
A Baltikum felfedezése közben országonként más-más finomságba kóstolhatunk bele. Ezúttal Lettország kedvelt csemegéit gyűjtöttük csokorba.

 Lettország legjei | Lettország | OTP Travel Utazási Iroda
A kék tavak földjeként ismert ország a szecessziós építészet és az érintetlen természeti kincsek lenyűgöző keverékét kínálja. Tartson velünk és ismerje meg Lettország legszebb helyeit.

 Florida, a napsugar allam | USA | OTP Travel Utazási Iroda
A balti államok közül Lettország nemzete számos érdekes szokást és érdekességet tartogat. Ismerjen meg néhányat ezek közül.

Pompás priccsek, nyaralás a sitten - OTP Travel Utazási Iroda
Bevállalna egy éjszakát ezekben a börtönszállodákban?


Keresztek hegye –  a litván Golgota | OTP Travel Utazási Iroda
A Keresztek hegye a litván áldozatvállalás egyik szimbóluma. A Szovjetunió bukása után a pápa innen áldotta meg Európa népeit.

Ínycsiklandó Litvánia | OTP Travel Utazási Iroda
A mesés Baltikumban kalandozva ezúttal Litvánia nemzeti ételei között csemegéztünk. Pillantson velünk a litván konyhák titkaiba!

 7 érdekesség Litvániáról | Litvánia | OTP Travel Utazási Iroda
Litvánia ősi történelmével, érdekes gyökereivel, archaikus nyelvével, természeti szépségeivel egy igazán különleges ország. Ismerje meg velünk ezt a rendkívüli balti országot.

A Baltikum három, egykor szovjet megszállás alatt álló köztársasága mára Európa egyik legjobban fejlődő régiójává nőtte ki magát. A három országot gyakran egy kalap alá veszik, pedig...

Kapcsolódó ajánlatok:


ÍNYENC ÉLMÉNYTÚRA A BALTI ÁLLAMOKBAN

Észtország, Litvánia, Lettország
879 000 Ft/fő
Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.
Sajnos nincs megfelelő találat. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket.

PÉCSI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

VESZPRÉMI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre

NORMANDIA – BRETAGNE

Franciaország
érdeklődésre

CHIA LAGUNA HOTEL VILLAGE****

Olaszország
érdeklődésre

SZEGEDI SÉTÁK

Magyarország
érdeklődésre