Élmények a világ körül

Keresés

Madagaszkár legjava

Madagaszkár legjava - OTP Travel Utazási Iroda
A nagyszemű makiktól a "fejjel lefelé álló fák" erdejéig: tagadhatatlan, Madagaszkár olyan különlegességekkel csábít, amelyekhez hasonlókat a világ más úti céljai nem kínálnak.

Madagaszkár legjava

 
A nagyszemű makiktól a "fejjel lefelé álló fák" erdejéig: tagadhatatlan, Madagaszkár olyan különlegességekkel csábít, amelyekhez hasonlókat a világ más úti céljai nem kínálnak. Íme a mi válogatásunk a kihagyhatatlan látnivalókról ezen az igazán egyedülálló szigeten.

Makiles

Kétségtelenül a makik Madagaszkár sztárjai, számtalan prospektus és útikönyv címlapján szerepelnek. A nagy szemű főemlősök a szigeten endemikusak, és több mint 1000 fajt tartanak számon (és még ma is fedeznek fel újakat). A lemúrok főként éjszakai életmódot folytatnak, így a legjobb ha egy éjjeli sétán figyeljük meg őket. A makikkal való találkozás legalkalmasabb helyszíne a Réserve Spéciale d'Analamazaotra, a Parc National de Ranomafana vagy a Réserve d'Anja területe lehet.

Bálnamustra Sainte-Marie-nál

Madagaszkár legjava - OTP Travel Utazási Iroda
Sainte-Marie paradicsomi sziget: azúrkék víz, fehér homokos strandok, buja növényzet. Egyúttal ez a világ legjobb bálnamegfigyelő helyszíne. Ha július és szeptember között utazunk Madagaszkárra az Antarktiszról ide vándorolt bálnákkal is nagy eséllyel összefuthatunk. Csatlakozhatunk egy bálnalesre specializálódott hajókiránduláshoz, de kis szerencsével a tengerparton üldögélve is részesei lehetünk a bálnák játékának. Ha netalántán a Princesse Bora Lodge & Spa szállodában szállnánk meg, egyenesen az események kellős közepén találhatjuk magunkat, mivel a luxusszálloda egy bálnakutató központnak is otthont ad.
A búvárok többnyire La Crique vagy a legdélebbi csücskénél fekvő Ile aux Nattes felé veszik az irányt, ahol a sportág szerelmeseinek a korallzátonyok kínálnak különleges, víz alatti élményeket.

Túrázás a kék vízesésekhez

Isalo Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkja, és könnyű belátni, hogy miért: különleges sziklaalakzatokkal, egyedülálló növényvilággal és lenyűgöző vízesésekkel csábít. Isalo felfedezésének legjobb módja, ha gyalogosan, a jelzett útvonalon haladva járjuk végig. A túra során nem szabad kihagyni a Cascade de Nymphes vízesést, ahol választhatunk, hogy melyik festői szépségű, természetes medencében szeretnénk egyet csobbanni. Útközben jó eséllyel egy-két makival is összefuthatunk.

Majomkenyérfák a naplementében

A Grandidiers sugárút (Menabe régióban található Morondava és a Belon'i Tsiribihina közötti földutat nevezik így) majomkenyérfái Madagaszkár ikonikus lakói. A látvány valóban lenyűgöző: a tetejükről kinyúló göcsörtös ágaikkal úgy néznek ki, mint a fejjel lefelé álló fák, innen ered a becenevük, az "ég gyökerei" is. Közvetlenül napnyugta előtt érdemes őket megcsodálni, amikor a kérgük vörös árnyalata még nagyobb hangsúlyt kap. Ráadásul ilyenkor az árnyékok is hosszabbak, amelyek különlegesen varázslatossá teszik az atmoszférát.

Evezés a Canal des Pangalanes csatornán

A Canal des Pangalanes 645 km hosszú, vízi utakból, folyókból és tavakból álló hálózat, amely Mahavelonától Farafanganáig húzódik Madagaszkár keleti partvidékén. Helyi irodák szép számmal szerveznek túrákat, amelyek során egy hagyományos pirogon (egyetlen fatörzsből készült kenu) hajózhatunk végig a csatornán, miközben megcsodálhatjuk a rendkívüli növény és állatvilágot, megpihenhetünk a part menti falvak egyikében és belekóstolhatunk a helyi életbe és hagyományokba.

Kapcsolódó inspirációk:


Madagaszkár maki, lemur - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatjuk Madagaszkár minden kétséget kizáróan egyik legnépszerűbb lakóját, a gyűrüsfarkú makit.

Madagaszkár strandjai - OTP Travel Utazási Iroda
A Kelet-Afrika partjainál fekvő Madagaszkár igazán lenyűgöző strandokkal büszkélkedhet az Indiai-óceán 5000 km hosszú partvonalán és a környező szigeteken. Bemutatjuk a legjobbakat.

Madagaszkár települései - OTP Travel Utazási Iroda
Bemutatjuk Madagaszkár városait és legnagyobb településeit. Tegyen velünk egy körutazást ezen a fantasztikus szigeten!

Madagaszkár a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
Madagaszkár, hivatalos nevén Madagaszkári Köztársaság szigetország az Indiai-óceánban, Délkelet-Afrika partjainál. Ismerje meg Madagaszkárt!

Öt könyv, amely felér egy utazással - OTP Travel Utazási Iroda
Íme öt remekbe szabott olvasmány, melynek lapjai szebbnél szebb tájakra repítik gondolatban az olvasót.

Cullinan gyémántbánya - OTP Travel Utazási Iroda
Cullinan gyémántbánya, amely a világ egyik leghíresebb és legértékesebb gyémántlelőhelye.

Egyiptom utazás: Kairó finomságai - OTP Travel Utazási Iroda
Ha Kairóban kalandozunk, érdemes megismerkedni a helyi konyha remekműveivel. Összegyűjtöttük a legautentikusabb fogásokat, amelyeket ott, helyben is ki kell próbálni.

Egyiptom utazás: Kairó látnivalói - OTP Travel Utazási Iroda
Kairó, Egyiptom fővárosa az ezer minaret városaként is ismert. Kairó büszkélkedhet a világ legszebb iszlám építészeti alkotásaival. Fedezze fel velünk!

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
Az évek során sok ikonikus személy változtatta meg az utazásról alkotott képünket, a felfedezőktől a vállalkozókig.

Bali - a legjobb programok családdal - OTP Travel Utazási Iroda
A turisztikai ágazat jövőjét meghatározó újítások az akkumulátorral működő óceánjáróktól a mikroalgákból előállított repülési bioüzemanyagig.

Kapcsolódó ajánlatok:


MADAGASZKÁR CSODÁI - EGYÉNI KÖRUTAZÁS

Madagaszkár
2 000 000 Ft-tól/fő