Élmények a világ körül

Keresés

Top 10 látványosság Kuala Lumpurban

Top 10 látványosság Kuala Lumpurban - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia fővárosa, Kuala Lumpur számos okból lett kedvelt célpont. A város lehetőséget ad arra, hogy a Kelet és a Nyugat legjavába belekóstoljunk.

Top 10 látványosság Kuala Lumpurban

 
Malajzia fővárosa, Kuala Lumpur számos okból lett kedvelt célpont. A város lehetőséget ad arra, hogy a Kelet és a Nyugat legjavába belekóstoljunk. Ó, és a vásárlás! A CNN a világ négy legjobb bevásárló helye közé sorolta a maláj fővárost. Szinte bármikor felkereshetjük, mivel ebben a trópusi övben a hőmérséklet az egész év során hasonló.

Kuala Lumpur vasútállomás

A Kuala Lumpur vasútállomás egy kecsesen megtervezett gyarmati épület, amely ötvözi a keleti és a nyugati építészeti hatásokat, beleértve a mór és az indiai építészetet is. Az állomás 1910-ben épült 23 000 dollárból, és egészen 2001-ig szolgálta ki a Szingapúrba és más délkelet-ázsiai célállomásokra tartó utasokat, amikor egy modernebb állomással helyettesítették. Bár a távolsági járatok többnyire a Sentral állomáshoz költöztek, az ingázó vonatok még mindig használják az állomást.

Thean Hou templom

A Thean Hou templom és környéke egy kis Kína találnak Kuala Lumpurban. A malajziai kínai közösség által 1989-ben megnyitott templom a négyszintes, narancssárga cseréppel fedett pagodáival a kínai építészet lenyűgöző példája. A templom Thean Hou, a tenger istennője előtt tiszteleg. A Kuala Lumpurra nyíló látványos kilátás miatt a templom népszerű helyszíne az esküvői fotózásoknak is. Évente mintegy 5000 pár mondja itt ki a boldogító igent.

Berjaya Times Square

A Berjaya Times Square egy nagy komplexum, amely egy bevásárlóközpontot és két ötcsillagos szállodát jelent. A 700 000 m² beépített alapterületével jelenleg az ötödik legnagyobb épület a világon. A bevásárlóközpontban több mint 1000 kiskereskedelmi üzlet, 65 élelmiszerüzlet és számos szórakoztató attrakció található. Itt van Ázsia legnagyobb beltéri vidámparkja, a Cosmo's World és Malajzia első IMAX 2D és 3D mozija is.

Iszlám Művészeti Múzeum

Az Iszlám Művészeti Múzeum Délkelet-Ázsia legnagyobb, az iszlám művészetnek szentelt múzeuma. Az 1998-ban megnyílt intézmény több mint 7000 műtárgynak ad otthont, az ékszerektől kezdve a mekkai mecset másolatáig. A gyűjteménynek 12 galériája van, amelyek többsége nem földrajzi régiók, hanem típusok szerint mutatja be a tárgyakat. Az étteremben közel-keleti ételeket szolgálnak fel.

Menara Kuala Lumpur Tower

A közel 335 méter magas Menara Kuala Lumpur Tower két célt szolgál: kommunikációs torony és turisztikai látványosság. A épületben helyet kapott egy forgó étterem, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik a városra. A sportos utazók részt vehetnek az évente megrendezett toronymászó versenyen is.

Kuala Lumpur Bird Park

A nyugodt Lake Gardensben található Kuala Lumpur Bird Park 200 fajhoz tartozó több mint 3000 madárnak ad otthont. A madarak négy zónában élnek; a zónák közül három úgynevezett szabad repüléses zóna, itt a madarak szabadon repkedhetnek, olyan környezetben, amely hasonlít az őshonos, természetes élőhelyükre. A park üzemeltetői szerint ez a világ legnagyobb szabadon repülő parkja. A látogatók ezekben a zónákban a madarak között sétálhatnak, ami egészen különleges élményt nyújt.

Bukit Bintang

A Bukit Bintang Kuala Lumpur egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága. Ez a város bevásárló- és szórakoztató központja. Apró üzletek és bevásárlóközpontok sorakoznak egymás mellett. A környéken rengeteg étkezési lehetőség is van, az ültetett éttermektől az utcai ételárusokig mindent megtalálunk. A Bukit Bintang egész nap nyüzsgő hely, de különösen éjszaka, amikor az pezsgő éjszakai életre szomjazók lepik el a környéket.

Merdeka tér

A Merdeka tér Kuala Lumpur szíve. Néha Függetlenség terének is nevezik, mert amikor az ország függetlenné vált Nagy-Britanniától itt lengett a maláj zászló először 1957-ben. A tér tulajdonképpen egy hatalmas füves pálya, amelyet a gyarmati időkben a krikettjátékosok használtak. A város néhány híresebb épülete övezi, itt áll a Nemzeti Történeti Múzeum és a Royal Selangor Club.

Batu-barlangok

A Batu-barlangok a hinduk számára szent helynek számítanak. Hinduk százezrei gyűlnek itt össze minden évben, hogy megünnepeljék a Thaipusamot. A barlangokhoz vezető 272 lépcsőfok megmászása után a három hatalmas mészkőbarlangot és kisebb, hindu szobrokkal teli barlangot találunk. Érdemes mogyorót vagy banánt vinni a majmoknak, amelyek érkezéskor szabályosan üdvözölnek bennünket.

Petronas ikertornyok

A tériszonyban szenvedők vélhetően kétszer is meggondolják, mielőtt ellátogatnak a Petronas ikertornyokba, de a vakmerőbbek élvezhetik a kihívást, hogy több száz méter magasból, a levegőből tekinthetnek ki Kuala Lumpurra. A világ legmagasabban elhelyezkedő, kétszintes hídja köti össze a két tornyot. A tornyok 491 méter magasan emelkednek a malajziai égbe. Építése hét évig tartott, ma Kuala Lumpur egyik legismertebb nevezetessége.

Kapcsolódó inspirációk:


Holtakkal táncoló - Mexikó ünnepe - OTP Travel Utazási Iroda
Borneo szigete tele van varázslatos látnivalókkal. Csokorba gyűjtöttük a bakancslistás helyeket!

Singapore Sling, a legendás szingapúri koktél - OTP Travel Utazási Iroda
A Raffles Hotelben működő Raffles Long Bar a város leghíresebb, mondhatnánk ikonikus koktéljának, a Singapore Sling szülőhelye. A bár meglátogatása kötelező program a Szingapúrba látogatóknak.

Szingapúr tengerpartjai - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr trópusi éghajlatának és fantasztikus tengerpartjainak köszönhetően egész évben strandolásra csábít.

Szingapúr szépségei - OTP Travel Utazási Iroda
A világ leginnovatívabb országainak egyike. Menő bárok, kiváló múzeumok, különleges éttermek otthona. Szingapúr minden, csak nem unalmas.

Szingapúr ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúr gasztronómiája különösen gazdag. Kínai, maláj, indiai és számos egyéb más ázsiai konyha fúziójából született. Összeállításunkban bemutatjuk a tíz legkedveltebb szingapúri finomságot.

Szingapúr, a gasztronómia Bábelje - OTP Travel Utazási Iroda
A hatalmas választék miatt a szingapúri gyorséttermi központok (hawker-centerek) elsőre ijesztőnek tűnhetnek. De némi hozzáértéssel profiként navigálhatunk a város híresen színes gasztronómiai felhozatalában.

Egész évben Szingapúr - OTP Travel Utazási Iroda
Szingapúrban egész évben meleg és párás az idő, ezért bármikor fel lehet keresni.

Délkelet-Ázsia Világörökségei - OTP Travel Utazási Iroda
Délkelet-Ázsia káprázatos helyeket őriz a világnak.

Szingapúr a tények tükrében - OTP Travel Utazási Iroda
A Szingapúri Köztársaság szigetváros-állam Délkelet-Ázsiában. Fővárosa és legnagyobb városa Szingapúr. Top tények a világ egyik legkülönlegesebb országáról.

10 ok, amiért érdemes Malajziába menni - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia a kultúrák hihetetlen olvasztótégelye: központi az elhelyezkedése Délkelet-Ázsiában, de sokszínűsége teszi igazán lenyűgözővé.

Malajzia 12 nevezetessége - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia nem csak a kultúrák olvasztótégelye, hanem számos különböző szokás, konyha és vallás keveréke is, amelyek békésen élnek egymás mellett.

Malajzia ízei - OTP Travel Utazási Iroda
Gasztrokalandozás Malajziában, Ázsia egyik legszínesebb konyhájával rendelkező országában. Kóstoljon bele a maláj finomságokba!

Malajzia: érdekes tények - OTP Travel Utazási Iroda
Malajzia Délkelet-Ázsia egyik első számú úti célja. Gyönyörű tájai, természeti csodái és nyüzsgő városai számtalan látogatót vonzanak.

Malajzia - Ázsia felsőfokon - OTP Travel Utazási Iroda
Válogasson kedvére a maláj érdekességek között, majd győződjön meg róluk a saját szemével!

Kapcsolódó ajánlatok:


BORNEÓI KALANDOK

Malajzia
1 969 000 Ft-tól/fő

BALI WINA HOLIDAY VILLA Kuta

Indonézia
645 000 Ft-tól/fő

GRAND MIRAGE RESORT AND THALASSO BALI Nusa Dua

Indonézia
768 000 Ft-tól/fő

HOTEL NIKKO BALI BENOA BEACH RESORT****+

Indonézia
789 000 Ft-tól/fő

MELIA BALI VILLAS & SPA***** - NUSA DUA

Indonézia
864 000 Ft-tól/fő

BALI - KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL

Indonézia
940 000 Ft-tól/fő

KEEMALA*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THAIFÖLD - KAMBODZSA KÖRUTAZÁS

Thaiföld
érdeklődésre

THE SHORE AT KATATHANI*****– PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

THE SLATE***** – PHUKET

Thaiföld
érdeklődésre

BANGKOK ÉS SZIÁM KINCSEI, KOH SAMUI-VAL

Thaiföld
érdeklődésre

PEKING ÉS SANGHAJ

Kína
799 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÖRÖKSÉGE

Kína
1 099 000 Ft-tól/fő

KÍNAI CSÁSZÁRVÁROSOK

Kína
1 099 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS HONGKONG CSODÁI

Kína
1 599 000 Ft-tól/fő

KÍNA ÉS TIBET

Kína
1 649 000 Ft-tól/fő